torsdag 18 november 2010

Julian Assange är häktad

Han är eftersökt och häktad i sin frånvaro eller utevaro, som det heter. Det tog en timme att genomföra häktningsförhandlingen.

Julian Assange är anklagad i samband med sin turné i Sverige i augusti i år för att ha begått sexuellt våld mot den som engagerade honom i Broderskapsrörelsen. Han har alltså inte bara feminister utan också socialdemokrater emot sig.

Nu prövas den svenska lagen om sexuella övergrepp. En kvinna i Sverige behöver inte ens uppfatta att hon har blivit utsatt för våldtäkt, förrän efteråt.

Sverige har flest antal anmälda våldtäkter i Europa, ja till och med i världen. Omkring 54 per 100 000 invånare under 2008. Värst är enligt den statistiken Lesotho i södra Afrika. I Sverige anmäldes nästan 6 000 våldtäkter förra året. Noga räknat 5 879 enligt Brottsförebyggande rådet.

Inte ens i Kongo, ett land i krig, lär det utföras så många våldtäkter per invånare som i Sverige. Detta fredliga land. Nu får Julian Assange smaka på den svenska rättvisan.

Han är alltså anklagad för att ha förgripit sig på två kvinnor i Sverige med några dagars mellanrum. Det skedde i Stockholm och Enköping. Det grövsta brottet våldtäkt har enligt överåklagaren Marianne Ny ägt rum i Enköping. Brotten i Stockholm handlar om sexuellt ofredande och olaga tvång.

9 kommentarer:

 1. Du blandar ihop korten, om det du säger stämmer, alltså att Sverige leder ligan i anmälda våltäkter, då kan du inte automatiskt dra slutsatsen att det i Sverige begås flest våldtäkter. 

  Måhända att det anmäls flest per 100 innevånare, men det får väl ändå anses vara en god trend? Men denna statistik säger mycket lite om hur många personer (män) som i domstol blir dömda. 

  Dessutom är Assange fortfarande oskyldig, varför behandlar du honom som en dömd man?

  SvaraRadera
 2. Henning: Här dras inga slutsatser. Och det står 100 000 invånare. Jag behandlar inte Assange som en dömd man. Vad snackar du om? Jag tror du har lite fördomar, men läs gärna en gång till. Eller läs detta:


  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/stackars-kvinnororelsen.html

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/striden-mellan-man-och-kvinnor.html

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/anna-ardins-raffinerade-hamnd.html

  SvaraRadera
 3. Det tragiska är ju att Anna Ardin ("offret") sabbar för så många andra.
  Sen är frågan varför man propsar på att driva det här när man redan lagt ned det en gång. Det måste föreligga påtryckningar från aktörer som Wikileaks avslöjat. Låter konspiratoriskt, men med tanke på hur lättvindigt man normalt sett lägger ned fall och aldrig tar upp dem igen känns det inte lika löjligt längre.

  SvaraRadera
 4. Sixdays: Nä det tror jag inte på, gillar inte det där konspirationstänkandet ett enda dugg. Det handlar nog om det inskränkta Sverige, som inte kan tänka sig att kvinnor har en egen vilja. Att de ens har ett sexliv. I alla fall inte inom Broderskapsrörelsen.

  Jag tror att hon grät ut mot axeln på Peter Weiderud, för det var han, som gick ut och bekräftade att det var Anna Ardin det handlade om. Han är ordförande i Broderskapsrörelsen.

  Läs fö detta, inte ens Claes Borgström (flickornas advokat) tror på en sammansvärjning från Nato eller nåt annat:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/ingen-smutskastning-av-julian-assange.html

  SvaraRadera
 5. Självklart gillar du inte Konspirationer Anna helena Rudberg för det skulle krasha din verklighet med stora nivåer.

  Det är inte första gången USA har gjort detta. Detta är vardagsmat ifall du kan din historia vilket jag betvivlar på att du kan.

  Men låt oss titta på Bevisen. USA säger sluta annars jävlar!

  Assange fortsätter. USA hotar igen, sluta annars jävlar!

  Assange fortsätter avslöja deras ondska. Sen kommer han till Sverige. Blir anklagad av två kvinnor utan några som helst bevis. Han stannar för att rentvå sitt namn. Han blir inte förhörd. Han söker UPPEHÅLLSTILLSTÅND! han får det inte! han drar sig utomlands han blir häktad i sin frånvaro!

  Han är alltså inte förhörd, han är anklagad med inga bevis. Han är häktad. Hans namn blev publicerat innan han ens var dömd! Vilket om jag inte har helt fel är olagligt.

  Och du har mage att sitta och säga att USA inte är inblandad!?

  Jag är rätt säker på att du inte är en Astroturfer du är bara naiv och okunnig.

  SvaraRadera
 6. Oskar,

  Jag håller med dig i sak, förutom att det du räknar upp inte alls är några "bevis" som du säger, utan bara indicier.

  SvaraRadera
 7. Oskar: Ja jultomten är också inblandad. Det är förfärligt!

  SvaraRadera
 8. Johannes: Du har inte förstått hur den svenska statsfeminismen funkar, men nu lär du få se.

  SvaraRadera
 9. @Oskar: Visst ligger USA-konspiration nära till hands, men det finns en hake. Anna Ardin är vänsteraktivist och uttalad palestinavän. Det var hon som bjöd in Assange för att prata i Sverige, sannolikt för att hon tycker det är skitbra att Wikileaks hänger ut USAs krigsbrott. Att hon skulle utför uppdrag undercover för USA känns väldigt långsökt.

  Man kan också fråga sig vad USA vinner på detta. Nu syns Assange i media hela tiden, vilket gör att vi påminns om Wikileaks och därmed om de publicerade dokumenten. Satt jag i Pentagon skulle jag hellre se Wikileaks försvinnna i glömska.

  SvaraRadera