torsdag 31 oktober 2013

Svenske imamen Haytham Rahmeh smugglar vapen

UPPDATERAT
Han är från Sverige, svensk medborgare, och ägnar sig åt att smuggla vapen in i Syrien till oppositionen. Enligt rådande doktrin så borde detta vara bra. Tänk att hjälpa syrierna. Det måste vara det heligaste och bästa som kan göras, men så rapporteras det inte riktigt i medierna.

Han har smugglat stora mängder vapen sedan ett och ett halvt år. Haytham Rahmeh var under flera år huvudimam vid Stockholms moské på Medborgarplatsen och han har också varit ordförande i en europeisk organisation för imamer. Han är ursprungligen från Syrien och vill naturligtvis att hans land ska bli islamsk republik.

Imamen är den som organiserar affärerna och de finansieras genom Commission for Civilians Protection, som har lagt upp hundratals klipp med rebeller på sin youtube-kanal. Framför allt från Libyen kommer vapnen men också från tex Bosnien. De fraktas till Turkiet och körs över gränsen till Syrien där rebellerna finns.

Vapensmuggling till Syrien är ett brott mot krigsmateriellagen och kan ge upp till fyra års fängelse. Här ses han i moskén vid Medborgarplatsen där han leder fredagsbön. Förr i tiden skulle detta ha rapporterats i medierna som att denne syrier gör något storartat när han förser de krigande revolutionärerna med vapen för att strida mot fascisten vid makten. Tiderna har förändrats.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har själv besökt denna moské i Stockholm för att gjuta olja på vågorna när Muhammedkarikatyrerna var på tapeten. Men det var länge sedan. Hela sex år. Här ses Mona Sahlin och Lena Hjelm-Wallén prata med Mahmoud Aldebe tidigare centerpartiet och islamist. Men det verkar också så länge sedan. Som i ett tidigare politiskt liv.
16:14
Tittar just på Memphis Belle på TV. Om andra världskriget. Inget har hänt sedan dess. Mänskligheten måste kriga för att knäppisar intalar dom att det är Gud och Allah som bestämmer. Eller guden Hitler och Muhammed som förmedlar Guds och Allahs insikt. Man kan bli med grönhåriga negerbarn för mindre. Som min mamma brukade säga.
1.11.2013
Aftonbladet ursäktar dock imamen med att han är inte extrem utan vill bara "försvara sitt folk" och dessutom var det hans hemstad Homs som attackerades. Så nu börjar det likna revolution. Åtminstone för Aftonbladet.
13:10
Justitieminister Beatrice Ask kräver nu att polisen utreder vad som har hänt i smugglingsfallet. Bra äntligen någon som reagerar! Imamen är fortfarande skriven i Sverige i Solna även om han verkar hålla sig undan medierna eller kanske inte ens befinner sig i landet. Han är väl fullt upptagen med att ordna till sina milistrupper.

onsdag 30 oktober 2013

Eva Hamilton värnar om mig

UPPDATERAT
Det är gullligt av SVT:s VD att tycka att inte enbart "pensionärer med tjock-TV" ska betala licens. Sådana som jag som till och med köpte en ny sådan tjock variant i somras när den gamla gick sönder. Hela 250 kronor kostade den, stor och klumpig och den stänger av sig själv ibland, men det är väl något inbyggt spöke kanske.

Hela den byråkratiska processen kring denna TV-licens är alldeles åt skogen, men ger jobb åt några nitiska tjänstemän, som får provision på antal anmälda nya innehavare. Där uppe i Kiruna sitter de också och ringer till sådana som mig och frågar ut mig om mina familjemedlemmar. Ska inte de också betala licens? Och naturligtvis så smög en sådan omkring min yngste sons bostad så fort han hade flyttat hemifrån.

Ett alldeles galet system lite likt gamla Östtyskland och det borde inte behöva finnas i detta nådens år 2013, men tyvärr sprack försöket att gå över till en allmän avgift istället. Här har jag tidigare skrivit om detta med TV-avgift för alla och alla apparater. Och här om att TV-licensen skulle försvinna 2014.

Annars har denna VD varit med om att förlora ett barn. Det önskar vi ingen.
31.10.2013
Och här fortsätter diskussionen om TV-avgift via skatten eller genom fortsatt jagande av medborgare. Vänstern är emot en avgift via skatt och det gör att det inte går att införa en sådan. Nästa chans för ett byte av system lär bli år 2020. Alla elektroniska apparater öppna mot internet är i praktiken nu avgiftsbelagda, vilket medför att i stort sett alla hushåll blir det.
13.6.2014
Äntligen har Högsta Förvaltningsdomstolen sagt ifrån! En dator är inte en TV-apparat hur mycket än Radiotjänst i Kiruna önskar att det vore så. Datorägare utan TV behöver inte betala licens för TV. Detta gäller från och med i dag och ingen återbetalning av licenser kan ske, skriver Radiotjänst i ett meddelande. Dock lyckades de få inkomster från kring 100 000 nya licensbetalare under 2013. Dessa kan nu säga upp licensen om de enbart har dator. 

Vilda takter i Bagarmossen

Ja en yngre kvinna i 34-årsåldern ligger nere efter skottlossning i Bagarmossen, närförort i Stockholm, nu på morgonen. Det är det nya sättet att umgås. Skjut först och fråga sedan. Är själv uppvuxen ett par stationer därifrån med tunnelbanan i Björkhagen. Var aldrig skottlossning förr i tiden, men som sagt tiderna förändras.

Kvinna sköts med flera skott i benen och det kan man också dö av om man har otur. Hon är allvarligt skadad, men förd till sjukhus och en man är gripen för mordförsök. Grattis polisen som fick bort denne från gatan. De lär ha haft en relation tidigare. En pistol är hittad. Här är polisens rapport om händelsen på Laxåvägen.

De har bråkat förut. Så sent som i maj i år åtalades hon för att ha bitit mannen och sparkat honom på ena benet. Han åtalades samtidigt för flera olaga hot mot henne. Han anklagade henne för att ha stulit pengar av honom i Finland. Dessa åtal ogillades. Typiskt intrasslad relation. 

Alla relationer är till för oss att lära oss något. Naturligtvis finns det karma inblandat i en sådan här händelse. Läser själv just nu om boken En resa i min själ av mediumet Benny Rosenqvist och journalisten och författaren Ingrid Carlqvist. Där finns massor av karma mellan personerna och det beskrivs också genom århundradena.

Unga själar brukar reagera så där våldsamt som ovanstående man har gjort. De är helt enkelt inte så insatta i hur man ska bära sig åt. Det är inte ondska utan oerfarenhet som ligger bakom. Dock har vi alla en fri vilja och genom att skjuta någon skapas mer karma. Naturligvis. Något som måste bearbetas.

Gamla själar brukar bli smått irriterade på unga själar. Och hela tiden kommer fler och fler själar hit till jorden för det här är en bra planet för att utvecklas. Här finns många svårigheter och att möta dessa gör att vi kan uppleva alla aspekter av livet.

Det viktiga är att inte bli för extrem, att inte bli sektmedlem vare sig religiöst eller politiskt. Att inte se ned på andra människor för deras utvecklingsnivå eller deras hudfärg, kön eller sexualitet. Då kan du komma att födas i en sådan familj i ett senare liv för att känna på hur det är. Men alla människor har rätt till sina åsikter hur tokiga de än kan vara.

Nelson Mandela tas upp som exempel på en gammal själ, som har haft mycket att tillföra denna planet. Men när han dör påstås Sydafrika gå in i kaos. Verkar dock inte så troligt längre eftersom han rimligt sett borde ha dött i somras, men inte gjorde det. Och det finns goda krafter som hinner ta över.

Här har jag tidigare skrivit om livet, meningen med det och döden.

Herrgård till asylsökande

UPPDATERAT
Det är bra och fint att en herrgård nu får användas till asylsökande som kommer från Syrien och andra länder. Det är Skebo herrgård, som tidigare var känd hos gourmeter med en fantastisk mat i restaurangen. Här finns fina rum och en simbassäng inomhus.

Härligt för flyende att få vila upp sig i dessa omgivningar i Norrtäljetrakten. Skebo herrgård stängde i somras sina anläggningar och såldes för 17 miljoner kronor till en ny ägare. Tills de flyttar in i vår ska således asylsökande få bo där istället.

Det var tidigare konferensanläggning och restaurangen hade bland annat älg, vildsvin, rådjur och vildand på menyn. Så här fint och gott kunde man äta och dricka.

Skebo herrgård uppfördes på 1700-talet av holländaren Jakob Grill. En kyrklig stiftelse drev gården på 1900-talet som pensionärshem för rika äldre herrar. Men 1974 blev det ett hälsohem ända till början av 90-talet då ABF tog över och gjorde kursgård av den anrika anläggningen. År 2003 blev det då konferens- och weekendhotell och nu blir det till asylsökande. Mycket bättre än campingstugor på Öland.

Det är en utlandssvensk familj som tar över och en herrgård måste söka sig dit där pengarna finns, vilket avspeglas i herrgårdens skiftande öden. Staten betalar nu. Drygt hundra flyktingar har Migrationsverket kommit överens med ägarna ska bo här i 36 rum med 1 900 kvm boyta. Det ska inte bli för trångt. Sjutton hektar parkmark ingår. Grattis alla asylsökande och välkomna till Sverige!
31.10.2013
Rapport har under morgonen berättat om hur illa det står till för alla asylsökande. De får bo i tomma kontorslokaler och baracker långt ute på landet. Till slut kommer det att bli som när bosnierna flydde hit att de bor i tält, men där är vi inte ännu säger Migrationsverket.

De får också bo alldeles för länge på asylboenden. Tanken är att de ska flytta till egen lägenhet inom en månad, men det kan ta upp till två år för de asylsökande. Det uppger Sveriges Radio.

tisdag 29 oktober 2013

Vilket klipp!

UPPDATERAT
Grannarna tänker göra ett ekonomiskt klipp. Fyra tomter är till salu här ute samtidigt. De har delat stora tomter i två och tänker tjäna några miljoner på detta. Allt beroende av att det numera finns kommunalt vatten och avlopp vid tomtgränserna och delningen har därmed blivit möjlig.

När de köpte dessa båda tomter för några år sedan kostade de båda 2,2 miljoner gånger två och nu vill de ha kring 8 miljoner för de fyra. Tror knappast de får det. De har rivit de tidigare fritidshusen som fanns där, för de låg i vägen för styckningen av tomterna.

Det finns ett par uthus men annars bara mark, som är felvänd, bort från söder och mest består av berg. Nyss såldes en tomt en bit bort som är större för 1 350 000 kronor och som har ett fritidshus. Där var utgångspriset satt till 995 000. Det var ett mer lagom pris.

Det är bilhandlare som har köpt tomterna tidigare. Men att sälja bilar är inte samma sak som att sälja tomter. Det dröjer nog innan dessa marker får nya ägare. Girighet lönar sig inte.
8.11.2013
Tolv tomter är till salu här i lilla Torsby just nu från 1,5 miljoner till 3,2 miljoner i pris. Den tomt jag trodde var såld för 1,350 miljoner (budgivning) höjdes till priset 1,5 men har nu försvunnit från listan. Såld eller också fick ägaren inte det pris den ville ha. Eller inte rätt köpare. Marknaden är ju fri.
16.11.2013
En av de fyra tomterna är nu såld för priset 2 miljoner. Den som ligger närmast havet. De som var och tittade sade att de ska höja marken med fyllnadsmassor. Jo gör det, men inte för mycket för då ger sig hela tomten iväg nedåt havet. Det är ett känt faktum att mycket lera inte är bra. Det rasar till slut. Och allt som inte är berg på den tomten har tidigare varit havsbotten.

PS. Jag trodde min blogg var förlorad för alltid. Har jobbat hela dagen med att försöka komma in här. Att det finns 69 följare till min blogg beror av att jag är två av dem. Så märkligt kan det fungera när man skapar en ny blogg. Internet är ett mysterium. Och nu har jag en ny blogg som också heter Ann Helena Rudberg. Ytterst konsternerande! Men den går inte att skriva på nu längre när jag kom in till den här. Denna tar över och den andra är inte listad. DS.

måndag 28 oktober 2013

Inga etniska register hos polisen

UPPDATERAT
Det säger nu Skånepolisen om sitt register över kriminella och icke-kriminella romer. De menar att det är DN som klassar detta som ett etniskt register fast det i själva verket bygger på kriminalitet. I SVT:s Agenda mötte DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och chefsjuristen från Skånepolisen Monica Nebelius.

Hon menar att det är en mental tankekonstruktion som har uppstått på DN, vilket betyder att journalisterna är så inne i detta rastänkande att det blir ett etniskt register fast det inte är det. Peter Wolodarski höll dock fast vid att detta är ett etniskt register baserat på folkgruppen romer.

Syrianska alliansen i Södertälje är inne på samma tänkande som DN och anmäler nu polisens register över registrering av syrianska barn till JO. De menar att det inte är försvarligt att upprätta register över klaner och att många med samma efternamn inte behöver vara släkt. Syrianer är från början en kristen etnisk folkgrupp, som talar en variant av arameiska.

Det är ingen hemlighet att det finns ett nätverk av kriminella i Södertälje som kallas Södertäljemaffian eller Södertäljenätverket och att dessa precis som den italienska maffian i USA ofta är släkt med varandra.
31.10.2013
Och här slår DN tillbaka genom att visa att också rent etniska svenskar är registrerade. Ett lärarpar i Lund Katarina och Per Ingelsgård är med i romregistret. Kanske för att Pers syster fått barn med en romsk man som heter Jeimi Demeter 58, som tydligen har varit misstänkt kriminell, men fått skadestånd för detta. De är inte kriminella så detta är inte ett kriminalregister. Karins bror Per är också med i registret och deras 86-åriga pappa på ett äldreboende i Malmö är kartlagd. Alla icke-kriminella och icke-romer. Så det är inte ett romregister då?söndag 27 oktober 2013

Monsterstormen snart på en gata nära dej!

UPPDATERAT
Kan bli lika illa som 2005 när Gudrun slog till. Ha allt hemma. Bunkra mat, ljus, ficklampor, vatten på flaska, ved, tändstickor, fotogen till lampor.

Kolla träden. Har de vuxit mycket och står nära ditt hus? Fäll dem innan i morgon eftermiddag. Sista chansen. Åtminstone för Ostkusten. I väst lär det vara för sent. Och ha inga lösa möbler i trädgården som kan blåsa omkring och vara farliga. Orkanstyrka är det senaste med över 33 meter per sekund. Så mycket kommer det att blåsa på Västkusten. Sägs det.

Håll er inne! Ta skydd och ta hand om varandra. Lukas hälsar godnatt och sov gott trots allt.
28.10.2013
Nu har det brakat loss i England och där har uppmätts orkanstyrkor på 35 meter per sekund. En 14-åring som badade (!) med sina kompisar fördes ut till havs och försvann. Tågen, flygen och kollektivtrafiken funkar dåligt. Färjorna går inte och en klass 3-varning är utfärdad. Britterna uppmanas ställa också sina bilar inomhus om det går.
8:24
Här i Stockholms skärgård är det en smula blåsigt, inget att tala om direkt, fortfarande sol och 10 grader varmt. Ser fram emot att löven ska blåsa ned helt från träden. Det blir en aning ljusare då.
9:39
Här kan ni se dramatiska bilder från England. Minst 40 000 utan ström (uppdaterat till över 200 000) och stora problem med nedblåsta träd och byggnadsställningar.
11:05
Klass 3-varning nu för södra och västra Sverige. Här ser ni alla varningar utfärdade av SMHI. Här är en exakt karta. En 17-åring uppges död av ett fallande träd när hon låg och sov i husvagn i Kent England. Hon låg i en husvagn och hennes mamma och bror i en annan. Den husvagnen var helt oskadd. De bodde så för att de renoverade ett hus bredvid. Förankra era studsmattor annars blåser de bort!
11:56
En man i 50-årsåldern dog när ett träd föll över hans bil i Watford i England.
14:05
I morgon har Vattenfall redan bestämt att det ska vara strömavbrott där vi bor mellan 8 och 13. Hoppas det inte blir det tidigare än så.
16:04
Ett träd föll så illa att en gasledning i London exploderade och tre hus förstördes. Först rapporterades tre skadade, men en man verkar ha omkommit och en kvinna saknas fortfarande.
16:57
Två är nu funna döda i det förstörda huset.
17:01
I Skåne flyger lösa trädgårdsmöbler och träd faller. I Göteborg stängs broar och kommunen har uppmanat invånarna att stanna inne och ta sig hem från jobbet så fort det går.
17:36
Här är det strömavbrott just nu i Skåne. Elen beräknas vara tillbaka vid 23:15.
03:30
Vi kom lindrigt undan. Bara lite blåst och regn. Det tillhör hösten. Och elen är kvar. Fantastiskt! Göteborg drabbades inte heller särskilt medan Skåne fick många strömavbrott och problem med fallna träd och avblåsta tak. Färjor slet sig i Blekinge och Skåne men i stort sett så har nog ovädret dragit förbi utan större skador. Som mest var 80 000 kunder strömlösa. Flest hos Eon.
7:06
Här är bilder från stormen i Sverige. Fortfarande 60 000 utan el i Sverige. Själva får vi elavbrott nu strax, kommer att vara till klockan ett i dag. Ett planerat strömavbrott.
8:18
Ännu inte något planerat elavbrott hos oss. Akuta åtgärder går före och Vattenfall har kanske nog att göra på annat håll.
9:38
Här ser ni läget på vägarna i södra Sverige. Tryck på Götaland.
10:20
Här är en rapport från Småland om stormen.

Rasister är vi allihopa, allihopa

Det tycker Frida Boisen nu i sin senaste krönika i Expressen. Hon påstår att vi är sämst av 34 OECD-länder på att ge invandrare jobb. Hon har hittat en utbildad ingenjör som kör taxi. Ja det är inte så märkligt för han är 56 år. Då är man körd sedan länge på arbetsmarknaden. 

Jag har ett annat exempel, en utbildad journalist som är lite ålderstigen. Han kör buss och har nyss flyttat till ett rum och kök. Det är vad han har råd med fast han har barn som bor där halva tiden. Han är också närmare 60 år. Då är det kört med jobb vare sig man är svensk till födsel och ohejdad vana eller något annat. Här skrev jag om Bosse Löthén som är förtvivlad över att han inte kan få någon hjälp. Han är 49 år.

Jag vet själv eftersom jag puttades ut ur denna marknad ganska tidigt på 90-talet. Fick slava gratis i stort sett åt kommun och stat trots universitetsutbildning. Tills jag inte orkade längre. Tvångspensionerad före valet 2006 då jag var 60 år. Så såg det ut.

Men naturligtvis är vi rasister som inte kan ge invandrarna jobb och bostad på direkten. Det har de ju rätt till. Vi som har bott här hela livet och enbart har svenskt medborgarskap har fått så många chanser så hälften vore nog. Vi ska gulla med de utifrån kommande. Inte med oss själva för det blir inavel. Rasistbegreppet är lite utslitet, men det tycker inte gammelmedierna. På oss och slå oss gula och blå så vi begriper varifrån svenska flaggan kommer.

Faktaunderlaget till nämnda krönika handlade om att OECD har konstaterat att vi är sämst på att ge invandrare jobb. Ja inte så märkligt när det kommer hit massor med sådana varje år. Jag har en invandrare i släkten, som kom hit för tre år sedan. Hon har fortfarande inte fått något jobb. Så ser det ut. Hon tas om hand av oss andra, inte av kommun eller stat. 

Jag har lite svårt att begripa varifrån Frida Boisens faktaunderlag kommer. Det berättar hon inte. Dock tror jag att det är den här rapporten från i våras, som Migro sammanställde. Eller också är det den här rapporten från OECD som behandlar Sverige och andra länder under åren 1998-99. Lite gamla fakta i så fall.

OBS Rubriken går efter den gamla välkända julsången eller midsommarsången Morsgrisar är vi allihopa, allihopa...


lördag 26 oktober 2013

Exploateringen av vårt land ska stoppas

Det säger samerna som menar att de måste få sköta sitt land själva. Svenska staten ska stoppa all prospektering och alla nya undersökningstillstånd i avvaktan på att Sverige lever upp till internationell urfolksrätt.

Sametinget ska ges avgörande inflytande över samiska marker. Samiska folkets behov av land och vatten ska väga tyngre än utländska riskkapitalisters vinstintressen. Riksintressena ska omvärderas så att inte kortsiktigt vinstintresse ska väga mer. Tänk om Sverige kunde kräva detsamma!
Hur många flyktingar tål Sverige?

UPPDATERAT
Den här tabellen nedanför är beviljade uppehållstillstånd i Sverige från 1980 och fram till 2013 i antal människor. Som ni ser har vi aldrig någonsin tillåtit fler att komma hit än nu. Det är en tankeväckande statistik från Migrationsverket. Dessutom kan naturligtvis alla invånare i EU resa fritt hit. Det är en folkvandring som pågår. På gott och ont. Ni hittar hela tabellen från Migrationsverket här. Ett ensamkommande flyktingbarn kan kosta upp till 16 000 kronor per dygn. Men vanligast är mellan 3 000 till 9 000 kronor. Har vi råd med det? Hur mycket kostar våra barn, pensionärer eller sådana som Bosse Löthén? Nästa år kommer alla kommuner att tvingas ta emot flyktingbarn. Det är redan konstaterat av OECD att Sverige ger tio gånger så mycket i socialbidrag till invandrare som till infödda svenskar. Det gör inte andra länder. Jämförbara länder ger lika mycket i socialbidrag till sina egna medborgare som till invandrare.
 1. 1980  12 669 
 2. 1981  12 186
 3. 1982  13 072
 4. 1983  10 293
 5. 1984  13 624
 6. 1985  16 108
 7. 1986  22 868
 8. 1987  28 649
 9. 1988  33 076
 10. 1989  44 516
 11. 1990  37 120
 12. 1991  41 948
 13. 1992  34 602
 14. 1993  58 769
 15. 1994  78 860
 16. 1995  32 296
 17. 1996  31 390
 18. 1997  36 132
 19. 1998  39 070
 20. 1999  37 033
 21. 2000  60 490
 22. 2001  56 872
 23. 2002  54 396
 24. 2003  56 787
 25. 2004  58 811
 26. 2005  62 463
 27. 2006  86 436
 28. 2007  86 095
 29. 2008  90 021
 30. 2009  98 644
 31. 2010  91 458
 32. 2011  93 134
 33. 2012  111 090
 34. 2013  116 587

fredag 25 oktober 2013

Bosse Löthén i knipa

UPPDATERAT
Jag kan tänka mig att skicka en femhundring själv till Bosse. Han är i en utsatt ekonomisk situation och tycker att han ska få hjälp av samhället, men det är smågnetigt att få det. Jo det har alltid varit så. Min mamma gick en gång till socialtjänsten på 50-talet för vi var fattiga, hon var ensam mor och hyrde ut ett rum hemma i den tvåa vi bebodde, men hon fick ingen hjälp heller. Hon var för rik. 

Samhället har alltid sett ut så där. Ingen har fått hjälp som inte har passat in i det program, som socialhjälpsarbetarna har skolats hårt i att använda. Min äldste son fick hjälp en gång när han hade jobbat och byggt vägar, men den som hade anställt honom inte betalade ut någon lön. Då fick han en tillfällig tusenlapp i hjälp. Det är den enda gång jag kan komma på att vi i vår släkt har fått någon som helst samhällelig hjälp.

Nä man ska klara sig själv. Det har radiojournalisten, musikern och författaren Bosse Löthén nu fått känna på. Och Ann Heberlein skrev om honom förra veckan, men gjorde om honom till kvinna. Det är mera synd om kvinnor nämligen. De är större offer än män. Så lyder doktrinen. Och nu fick han hjälp av sin mamma eller han kunde få. Låna pengar. Så han blev för rik. Berätta inte sådant för socialtjänsten! Var lite smart och inte så himla ärlig. 


Och handla inte med kort så kan de inte se varenda transaktion för sjutton. Själv betalar jag nästan alltid kontant. För då kan man inte bli avlurad pengar heller. Man behöver vara om sig och kring sig. Du måste passa in i mönstret och inte framstå som att du har råd. Klaga och var offer på rätt sätt! Men visst jag tror jag skickar en femhundring till Bosse. Jag är ju egentligen miljonär bara jag säljer allt jag äger. Visst har jag råd. Det har man alltid i min ålder fast jag har fattigpension. Vad ska pengarna annars vara till för om inte att hjälpa medmänniskor?

Det gör gott i den egna själen att hjälpa till också. Jag får en stjärna i himlen tror jag. Känns bra. Hoppas du Bosse får många slantar från folk i det egna skrået eller sådana gulliga och rara tanter som jag som bara tycker det är rätt och lagom. Jag har själv skrivit en dagbok om när det var som jävligast i vårt liv Ett sekel av tystnad. Det var när Göran Perssons regering tog bort alla skyddsnät och sänkte min pension till fattignormen. Något som inte är en allmän kunskap ens i dag att detta gjordes. Och jag blev då för deprimerad för att ingå i ruljansen längre. Men allt går över! Allt är övergående och i morgon är en annan dag. Och alla djur samt människor passar i Vår Herres Hage. 
31.10.2013
Nu har Bosse Löthén blivit slagträ i den politiska debatten om basinkomst/medborgarlön. Det skulle betyda att alla har rätt till 10 000 i inkomst per månad. Den vanligaste summan som brukar nämnas. Det fungerar inte. Ta bara ifall jag och andra pensionärer som har fattigpension skulle ha rätt till detta. Det blir hisnande summor.

För att inte tala om alla invandrare som kommer hit, men de håller väl redan på att rasera vårt välfärdssystem. De är bara omkring 100 000 per år just nu och får allt betalt när de kommer. Ta 9 miljoner gånger 10 000 per månad gånger tolv. Det blir ett års utbetalningar av basinkomst i Sverige. Svenska staten gick back 60 miljarder första halvåret 2013 med nuvarande system. Sverige skulle bli bankrutt rätt snart med medborgarlön. Jag skickade 500 kronor till Bosse. Gör likaledes. Behövs bara 20 personer som gör så och då har han fått sin "medborgarlön" den här månaden.
16.6.2015
Detta inlägg är fortfarande intressant för medierna. Kan ha att göra med att han skulle gifta sig med Ann Heberlein, men det tog en ände med förskräckelse. Som man säger lite slarvigt. Bröllopet ställdes in. De var kanske för lika eller olika. Inte lätt med förhållanden.
16.1.2016
Och Ann Heberlein blev angripen för att hon har bipolär sjukdom av filmkonsulenten Baker Karim, som kör med att hon talar fascisternas språk och att någon behövde medicinera henne. Numera borttaget från facebook och han har bett om ursäkt. Men naturligtvis såg han ned på henne i sina kommentarer. För honom är kön och hudfärg det viktiga och han har 40 miljoner i statliga pengar per år att satsa på filmer. Han har satsat nästan två miljoner på en lesbisk komedi Dyke Hard som sågs på bio av nästan 2 000 personer.

Vi är sämre än Finland

Sverige halkar efter på allt fler områden. Nu ligger vi på fjärde plats när det gäller jämställdhet mellan män och kvinnor efter Island, Finland och Norge. Filippinerna kommer på femte plats efter Sverige.

Mellanöstern och Nordafrika ligger långt ned på listan - Jemen är värst - och har inte förbättrats under det senaste året. Det som räknas är möjlighet till politiskt deltagande, ekonomisk jämlikhet och rätt till utbildning och hälsa.

Här är hela listan över de av världens 136 länder som rankas.

Yttrandefriheten inskränkt

Noterar att också Sveriges Radio har strypt yttrandefriheten. Det går inte längre att länka till artiklar. Är väl enbart Svenska Dagbladet av de stora medierna som fortfarande har länkmöjlighet kvar i generöst mått. Men där blir artiklarna suddiga efter ett tag om man inte är prenumerant. Så det går inte att läsa tidningen.

På DN går det att länka till obetydligheter, men inte till större händelser. Allt beroende av att inte sd:are och annat skumt folk ska få tillgång till vanliga människors hjärnor. Medierna blir mer och mer inåtvända och inskränkta.

Yttrandefriheten sitter illa till. Vi ska indoktrineras inte tänka själva. Att tänka fritt är stort, men att tänka rätt är större, som det står som devis på Uppsala universitet. Rättning i leden! Det "goda" måste få segra fast det drivet in absurdum slår om till sin motsats. Men den läxan har vi som mänsklighet ännu inte lärt oss.

Nu ska man vara anställd och godkänd mer än förut och tillhöra den så kallade "eliten" för att få synas i gammalmedierna. Det är en sorglig utveckling från att det tidigare har varit möjligt att ha en blogg och därifrån uttrycka sina åsikter och synas ganska lätt.

Newsmill är nedlagd för gott, något annat har inte hörts, och Debatt på SVT kör sin egen agenda. Vi är i rask takt på väg mot Babels torn där röster antingen inte hörs eller sammelsuriet är så stort att det inte går att urskilja några enskilda.

Medierna är på väg att göra sig själva obehövliga i sin iver att alltid ligga i framkant och vara låtsasdemokratiska. Då skapas andra utrymmen där folket kan trivas och diskutera fritt vad som händer i världen. Samt handla därefter.

torsdag 24 oktober 2013

Radikala feminister hatar män

Jo det ha vi upptäckt för länge sedan och nu har journalisten Helene Bergman skrivit en bok om detta. Om hur den feministiska rörelsen från början handlade om att förvandla samhället tillsammans med männen. De är inte fienden.

- Det som förenar radikalfeministerna i dag är hatet mot mannen. Vi som är klassiska feminister vill älska våra män. Vi vill ha männen på vår sida i kampen för jämställdhet. Vi som är klassiska feminister säger nej till könsrasismen! Så menar Helene Bergman.

Hon vänder sig särskilt mot Gudrun Schyman och Maria Sveland. Dessa båda som uppmuntrar rädsla och förlamar debatten. Och det var Julian Assange-affären som gjorde det tydligt för författaren att kvinnor är rädda och hatar män.

Helene Bergman är 67 år och känner inte alls igen sig i dagens "fega och kidnappade egofeminism". Hon har känt ett behov av att berätta hur det var då på 60-talet när kvinnor började kämpa: det fanns inga p-piller, abort var förbjudet och ingen talade om kvinnlig orgasm.

Hennes bok heter  Med svärtad ögonskuggga och har kommit ut.

onsdag 23 oktober 2013

Aftonbladet avslöjar hatsajten

UPPDATERAT
Det är duktiga journalister på Aftonbladet. I dag avslöjar de hatsajten Avpixlat och vilka som ger pengar till den. Tyvärr så är det hjärntvättade individer som stödjer denna verksamhet och ofta ingår de i samhällets elit. De är förda bakom ljuset av denna hatsajt. 

Läsarnas donationer till hatsajten har gett den över en kvarts miljon kronor det senaste året bara genom Paypal. Förskräckligt! Kring trehundra personer har donerat pengar. Usch då! Det borde stiftas en lag mot donationer! Allt mellan 50 kronor till 1 000 kronor har de skänkt. Ja folk är rika i Sverige. Tyvärr! Tack och lov stängde Paypal av sajten från vidare donationer i september!

Många av donatorerna finns inom näringslivet och på chefsposter i Sverige. De flesta är äldre män på landsbygden, pensionerade eller jobbar i industrin. Jaha ja det var exakt som man kunde misstänka! Oerhört! Men där finns också läkare, forskare, psykologer och styrelseproffs. Hur ska det gå! Som sagt hjärntvätten funkar. Stackars missledda varelser!

Här har journalisten Paul Frigyes en förklaring till att människor läser hatsajten Avpixlat. Han är också hjärntvättad! Otroligt! Sajten nästlar sig in överallt. Stackars Sverige!

Bäst jag är totalt övertydlig så här i efterhand (skrivet nu 24 okt 20:35) och förklarar att ovanstående text är ironi!


Så här ser Avpixlat ut enligt sajten Slutpixlat. En sann och mycket objektiv bild! Grattis till att ha kunnat fånga in detta! Inte ett skvatt rasistiskt. Så underbart!

En del av er begrep naturligtvis att detta var en ironisk bildtext, som drev med det förföljande av högern som är helt accepterat i vänsterkretsar. Slutpixlat är mycket grov när de framställer de som skriver på Avpixlat. De avbildas på en bild som mördare och banditer. 

Men de memer (grundläggande övertygelser) vi är indoktrinerade med sedan 60-talet gör att en del av oss tycker att det är helt okej att avbilda de som vi uppfattar som högermänniskor på detta vis.


http://news.bbcimg.co.uk/media/images/67792000/gif/_67792844_sweden_immigration_emigration_464.gifHär är en annan bild att fundera över vad den betyder. Från BBC. Här är en debattartikel 24.10 i DN om flyktingsituationen i Europa.

Rosengårdsskolan stängd

"Vi var små då när vi slängde stolar, bara 15 år", säger Fofo som brukade göra detta i sin skola Rosengårdsskolan i Malmö. Dess högstadium är nu stängt. Om man inte har lärt sig hur man uppför sig i skolan när man är 15 år när ska man då lära sig det?

Fofo menar att de bara skojade. De hade kul helt enkelt. Det visar hur långt bort från den vanliga verkligheten denne pojke befann sig. Han säger att: "Om man sätter 200 nyimporterade flyktingar i en skola hur ska de klara sig? De kan inte klara sig."

Uppdrag Granskning handlar i kväll om detta. Hans lärare tycker det var ett svek att lägga ned skolan att Rosengård är segregerat, att det har varit så sedan det byggdes. Detta området uppfördes i slutet av 60-talet till början av 70-talet. Då fanns det inga "nyimporterade flyktingar" i Sverige.

Medan mamman till en del av eleverna tycker att hon har "fått en miljon i present". Hon tycker att hela Rosengårdsskolan ska stänga.

Vilka var det som växte upp där i socialdemokraternas nybyggda paradis. Dessa bostäder som finns överallt i Sverige. Också i Stockholm. Jo det var de som var nyinflyttade, men från landsbygden eller från sämre bostäder. På den tiden var det inte ens modernt överallt i Sverige. Jag har själv bott omodernt mitt i Stockholm på 70-talet. Så på den tiden var det bra bostäder. Ett bra område.

Den politiskt ansvarige socialdemokraten säger förlåt till eleverna på Rosengårdsskolan, förlåt för att bara kring 13 procent har klarat sig igenom denna skola med godkända betyg.

Tre tjejer framträder här i Sydsvenskan och säger att det är en orättvis bild som ges av deras skola.

Uppdrag Granskning i kväll klockan 20 SVT1.

tisdag 22 oktober 2013

Björn Ulvaeus tycker pengar är äckliga och smutsiga

UPPDATERAT
Så därför ska vi alla använda kontantkort inte kontanter. Pengar är en farsot som förstör världen och ska inte användas säger han i en krönika i Dagens Industri. Kort är aldrig äckliga och smutsiga utan rena och fina. Ingen kan tvinga koden ur någon, men kontanter är borta för alltid. 

Björn Ulvaeus borde nog hålla sig borta från samhällsdebatten och ägna sig åt musiken och Abba-museet där kontanter inte gäller. Bara kort. När kontanterna har försvunnit så upphör också brottsligheten kring pengar, tror Björn Ulvaeus helt troskyldigt.

Han har tydligen aldrig hört talas om skimning eller hur någon får sitt kort kapat vid en transaktion. Brottsligheten kommer inte att upphöra ifall vi går över till kort. Tvärtom. Och det går att göra det i miljonupplaga genom datorer.

Dessutom tror han det är gratis med kort. Något annat har han i alla fall inte uppfattat. Han har tydligen aldrig hört talas om kortavgifter för den enskilde och att bankerna lägger på avgift för handlarna också. Precis som kortföretagen. Vem tror han får betala detta i slutänden?

Det kostar skjortan att gå in på Abba-museet så där har kontanter inte mycket att göra. För en vuxen kostar det 195 kronor och för ett barn 145 kronor. Besök det inte! Det spär bara på Björn Ulvaeus rikedom ytterligare! Han har verkligen ingen aning om vanliga människors ekonomi. Själv behöver han inte plocka ut vinsten på ett par hundra miljoner ur sitt företag. Han har det bra ändå. Pösmunk!
1.11.2013
Här får Ulvaeus på skallen igen. Det är bättre med kontanter och billigare i både affärer och restauranger i de flesta fall. Björn Ulvaeus har gått på en mina!

Internet används i de ondas tjänst

Internet står till buds för de onda och det är en fara för världen. Det är ett "instrument för det onda". Så kategoriskt uttryckte sig integrationsminister Erik Ullenhag i ett tal på Norrlands nation i Uppsala.

Talet var anpassat till denna konferens som i två dagar skulle handla om näthat. Det var INACH som stod bakom, en organisation som är mot näthat i cyberrymden. Och ministern tänkte naturligtvis åt ett visst håll. Bortåt sverigedemokraterna och och inte åt det andra hållet kommunisterna kan jag tänka.

Visst finns det mycket ondska och hat där ute, men det är inte mycket att bry sig om. Det tar kål på sig självt så småningom och relativt sett så går det ganska fort. Om man inte fäster sig vid hatet så försvinner det ned i underjorden som sig bör. Den som är klok och själv utvecklad behöver inte bry sig så värst.

Men tydligen är det ett krig som pågår där ute enligt Erik Ullenhag och det är ju allvarligt. Att gå ut och kalla allt helt kategoriskt för ondska gör att godheten står emot. Det är att dela in världen i svart och vitt och ingenting finns däremellan. Och mycket riktigt så såg ministern den största faran i att de "goda krafterna" skulle tystna för då "riskerar vi att förlora dem som står och väger mitt emellan" sade han. Detta drog ned rungande applåder från deltagarna.

Sådana människor som Erik Ullenhag har tagit över efter prästernas tidigare helvetespredikningar. Ondska står mot godhet och mitt emellan står fåren, som måste ledas till rätt sida. Jag trodde vi hade kommit längre än så i människouppfattning, men uppenbarligen inte. Världen är en krigsskådeplats och kommer så att förbli. Ond står mot god och hur ska vi nu ta kål på de onda? Peka ut dem tydligt så blir det lättare. Har vi inte hört det där förut för så där sjuttio år sedan?

PS. Tog just bort den senaste bluffkommentaren från Nigeria, där en "ärlig långivare" ville låna ut pengar. Men sådana mejl eller kommentarer är inte utsända av onda människor, utan av giriga. Det finns en gradskillnad. DS.

måndag 21 oktober 2013

Vår störste icke-seriemördare ska släppas fri!

Naturligvis ska Bergwall/Quick inte längre sitta inlåst. Låt honom flyga fritt! Han förtjänar det efter att ha försörjt psykologer och rättstjänare under många år. Hans nemisis är död sedan 2005 så låt honom gå! Han själv har väl blivit så omhändertagen som ingen annan.

Han borde ha blivit skådespelare istället för att ha spelat massmördare. Trist för vårt svenska samhälle, men det är bara ytterligare en spik i det land, som håller på att ramla ihop under tyngden av sitt eget byråkratiska elände. Det stelbenta sektliknande omhändertagandet av psykpatienter måste naturligtvis få ett slut.

Det räcker väl med att alla barn som inte passar in i skolan måste få en diagnos för att få hjälp. Annars anses de enbart vara lata och ointelligenta. Vi ska vårdas till friskhet! Så är det naturligtvis och det avgörs i rätten och annorstädes vad som är friskt.

Men visst ska denne intelligente och underbare man släppas nu äntligen! Släpp fångarne loss det är vår (detta som de svage kallar höst enligt Karlfeldt). Ge honom förtidspension (han är 63 år) så är han försörjd för resten av livet! Det är väl det minsta den svenska staten kan göra.

Släng passen polisen!

En del flyktingar som kommer med falska pass slänger inte passen. De vet inte att det är så det ska gå till. Nu uppdagas att de blir utsatta för förhör och misstänkta på grund av de falska passen. Förfärligt! Det är Arlandapolisen som inte har fattat.

Ja hur ska polisen nu göra då när människor kommer med falska pass och sticker dem under näsan på dem? Ska de strunta i dem när flyktingarna säger att de där köpte vi bara för att kunna komma till Sverige.

Jo enligt den doktrin som råder så är det rätt att göra så. Vi ska ta emot alla som vill komma hit, men tyvärr så sätter resten av Europa med sina gränskontroller käppar i hjulen för syriska och andra flyktingar så de är tvungna att lägga ut mycket pengar på falska pass för att låtsas vara svenskar, greker eller något annat godkänt folkslag inom EU.

Lär nu flyktingarna att slänga passen Arlandapolisen! Migrationsverket får väl anordna kurser i hur man gör. Kontrollera inte ens passen. Släng dem i närmaste papperskorg. Pass är inget att ha längre. De gäller inte. Bara för ljushåriga svenskar som bevisligen är födda här. Alla andra kan passera gå utan några kontroller.

PS. Inför denna omvända logik i andra brottmål. De tjuvar som bevisligen inte behövde de föremål de tog ska inte ställas inför rätta. Om de som sköt de fyra i går kväll i Tensta bevisligen inte (de får ge sitt hedersord det räcker) ville se dessa döda eller skadade ska de inte dömas. DS.

söndag 20 oktober 2013

Veckans snyft om en hund

Den käre labradoren Boogie sprang halvmaran alldeles på egen hand, men klarade inte så mycket mer sedan. Han dog av en hjärtattack en dryg vecka senare. Men på sin egen facebooksida så ståtar han med medalj för genomfört lopp.

Han ville säkert uträtta något stort innan han sedan gick hädan. Dock kunde han ha levt ett par tre år till. Det är normal livslängd för denna hund. Men nu springer han fritt över de elyseiska fälten eller sträcker ut i de sälla jaktmarkerna.

Skolan behöver bara en ledare

Inte som s-ansvarige i skolfrågor Ibrahim Baylan i dag föreslår en intendent som ska sköta en del av jobbet medan rektor sköter en annan. Det blir en otydlig arbetsfördelning och redan i dag har rektorerna på alla skolor fler som tar ansvar för jobbet under dem: biträdande rektorer, assistenter och anställd kontorspersonal på expedition plus skolsekreterare.

Detta byråkratiska förslag från socialdemokraterna är inte tänkt att stärka skolan särskilt utan gör att mer pengar och kraft läggs på administration, inte på kunskap och elever. Det är antagligen en övertro på att en resurs i form av rektor kan stärka sin personal.

Som förälder till barn i skolåldern sedan 70-talet och fram till nu på 2000-talet har jag sett utvecklingen och inte har det blivit bättre i skolan under de åren. Lärarna har förlorat den pondus och status de hade tidigare och stökighet och en omöjlig situation har tagit över när barnen befinner sig på mycket olika nivå i lärandet.

Klasserna kan vara stora. Det var de redan på min tid på 50-talet och vi hade inte ens ett eget klassrum, för skolan var så överbefolkad. Men då måste det finnas något grundläggande förtroende mellan barn och vuxna och lärarna ska ses som några som ska ha bra betalt för att ta hand om det uppväxande viktiga släktet. Det gjorde det då.

Nu underskattar istället den blivande (?) skolministern vad som händer på skolgolvet och misstror skolorna och deras kompetens. Den är nog så god, men vad som behövs är en annan inställning från staten. Skolorna är kommunernas ansvar. Låt då dessa sköta jobbet!

Här kan ni se att intendenten redan finns i skolorna. Inte något som det behövs utredningar om eller något statligt direktiv för att genomföra. Och inte heller några nya lagar. 

lördag 19 oktober 2013

Elin Bergström borta

UPPDATERAT
Hennes pappa Tomas misstänks för att ha fört bort denna 13-åring mot hennes vilja. Han har delad vårdnad, men har inte fått träffa henne på två år. Enligt hennes mamma har dottern inte velat. Olaga frihetsberövande är misstanken. Kanske är hon redan förd ur landet. Ett familjedrama.

Mamma bor på Öland och heter Gyulnaz Aronsson numera. Omgift med en ny Thomas. Pappa bor i Norrköping och har eftersökts av polisen, men är ej funnen. Han är anhållen i sin frånvaro. Han är bor ihop med Hanifa Baraka Hamisi. Om ni ser Elin så vädjar hennes mamma till er att ringa polisen.
15:44
Flickan är nu återfunnen. Hon kom in på en polisstation tillsammans med sin pappa. Det skedde i Norrköping där han bor.
20.10.2013
Elin är hemma nu och berättar att hon försökte rymma flera gånger, men att hon blev gripen och inknuffad i bilen de åkte i igen. De var tre om att ta henne och de bytte bilar. Hon är dock oskadd och familjen är tacksam för de tidningar som publicerade hennes bild. Det bidrog till att hon släpptes tror mamman.
10:18
Pappan till flickan kommer att transporteras till Kalmar i dag. Det är polisen där som har hand om ärendet.
21.10.2013
Han ville bara prata med flickan säger pappan. Jag känner igen problemet. Har en pappa i vår släkt som inte har sett barnen på en massa år. Det räckte med att mamman anklagade honom för sexuella övergrepp (falska anklagelser men det är riskfritt) och hindrade all kontakt så var det kört sedan.

Han fick inte träffa dem, inte prata med dem i telefon, inte skicka presenter till dem till jul och födelsedagar - de skickades tillbaka. Så ser det ut när mamman har fått för sig att förstöra relationen. Vet naturligtvis inte hur det är i det här fallet, men de hade delad vårdnad. Men nu blir den alldeles säkert bara mammans.
22.10.2013
Pappan är nu häktad på sannolika skäl för olaga frihetsberövande.

Ännu en norsk terrorist

I Norge lär det finnas 23 000 i just den här folkgruppen och av dessa är kring 30 stycken fostrade till terrorister. Vad beror det på?

Utan några citattecken alls så skriver media om norrmannen, som deltog i massmördandet i Kenya och dödade kring 67 människor (alla är inte hittade). Anders Behring Breivik dödade 77 om jag inte missminner mig. Norrmannen heter denna gång Hassan Abdi Dhuhulow, 23 år och är från Larvik. Han bodde där i tio år innan han lämnade år 2009. Han är uppvuxen där, men han tyckte inte om livet i Norge. Somalia var drömlandet.

Norrmännen tror det blir mer terror också i Norge. Och i Skavlan så anklagades Norge för rasism. Jag tycker det verkar som om de skapar terrorister ganska jämlikt. Misstankar finns att terrorister kan ha undkommit genom en tunnel, som gick från köpcentret och mynnade ut längre bort i staden. Detta kan ha hänt medan kenyanska myndigheter trodde de var kvar inne i gallerian. Ingen vet om den norske terroristen är död eller levande.

Här skrev jag tidigare om attentatet mot gallerian i Nairobi, Kenya.

Tänderna tog allt

Gunilla Frisk har inte råd med tandvård. Hon har bara åtta tänder kvar och har lagt ut 250 000 på sina tänder de senaste tio åren. Allt får hon betala själv. Tänder ersätts inte av sjukförsäkringen.

Det är bara om man är asylsökande som man får betala 50 kronor per gång hos tandläkaren om det är akuta åtgärder. För Gunilla så blir det den vanliga taxan. Hon är 55 år och har en käksjukdom där hon har behövt gå igenom kirurgi.

Hon har sålt det hon ärvt av sina föräldrar: guld, tavlor, möbler och lampor. Nu ska hon försöka sälja bilen. Hon vill inte gå tandlös när hon ska jobba. Tänder tillhör inte kroppen så de ska vi betala för själva.

Just nu har hon inte ens råd med en undersökning. Och hon säger att det går fortfarande att läsa av klasskillnader genom att titta i någons mun. Precis som för hundra år sedan.


fredag 18 oktober 2013

Vi kan inte bygga ett bidragssamhälle

Det säger finansminister Anders Borg i dag. Det måste vara eftertankens kranka blekhet för något annat har väl knappast denna borgerliga regering gjort. De har ingått oheliga allianser för att ta hit hela världens befolkning och dessa går på bidrag. Det är helt självklart. I många år dessutom. 

En del tycker också att de har rätt att stjäla så mycket de kan av oss och sedan kan vi ha vårt skitland för oss själva. Själva så drar de härifrån. Jag fick en sådan kommentar när jag skrev om Anas Khalifa, som har förbrutit sig grovt mot landet. Fast han har bott här sedan han var i tvåårsåldern, men han och systern Alia tillhör de som inte har kunnat anpassa sig.

Och sedan är det en mycket stor orättvisa att ta ifrån pensionärerna mer än de arbetande. Detta har de avstått i lön under sitt liv och sedan ska de ha mycket mindre än andra och dessutom betala mer i skatt än andra. 

Visst är det märkligt att pensionärer, som har betalt full avgift på dagis för sina barn, som har betalat pensionerna för sina föräldrar (de röstade igenom reformen 1957 men hann aldrig betala till den), som har betalat massor med pengar till bankerna för att rädda dem plus skyhöga räntor under 90-talet (upp till 24 procent) nu inte ska få ha det gott och bra på sin ålders höst.

Istället ska pengarna gå till att fylla på med folk i vårt land. Det går inte att ta hit massor med människor som behöver hjälp hela tiden. I Sverige ger vi tio gånger så mycket i socialbidrag till invandrare som till infödda. I andra jämförbara länder fungerar det inte så utan där får den inhemska och den utländska befolkningen ungefär lika mycket.

Är inte det ett märkligt bidragssamhälle? Men nu ska det inte längre bli några jobbskatteavdrag utan det ska satsas på andra områden som jobb och skola. En socialdemokratisk politik från moderaternas sida. Vem ska man rösta på nästa år? Tror jag avstår helt och hållet. Det är inte längre politikerna som styr samhället utan samhället styr sig självt. Och annars så skrattar kriminella bara och stjäl ännu mer. Girigheten sitter på tronen.

Till USA kvotinvandrar varje år 0,3 procent av befolkningen. Detta för att USA ska kunna behålla sin särart. Men till Sverige invandrar kring 100 000 per år, en väldig omflyttning som gör att Sverige växer med rekordfart. Men till vilket pris? Vi har fler invandrare i dagsläget än vad det traditionella invandrarlandet USA har.

Cher är olycklig

Ja visst är det synd om henne som har varit kändis sedan 60-talet. Hon kan inte visa sig någonstans, inte gå ut utan att bli igenkänd, inte gå omkring anonym. Hon lider. Och inte minst är det väl tråkigt att hennes enda dotter inte ville vara just dotter utan istället opererade om sig till man. Eller?

Cher är ett halvt år yngre än jag och har det väl förspänt i världen, men uppskattar det inte alls. Om hon vill vara inkognito så är det väl en enkel match? Nej, det tycker hon inte för människor har sett henne i alla möjliga utstyrslar och med alla frisyrer och färger på håret. Och dessutom har alla kameror numera.

Men hon erkänner att det var tufft med könsbytet hos Chaz, att vänja sig vid detta som mamma. Hans röst förändrades så mycket! Han är numera 44 år. Ja min äldste son är 46 så kan det gå, men han har fötts till son. Dock är han blind på ett öga sedan 20-årsåldern efter en nyårsolycka, men ändå jobbar han högt över Stockholms invånare uppe på taken.

Olika falla våra öden. Men numera har Cher vant sig vid att hon har en son sedan år 2009. Han har dessutom gått ned i vikt på senare tid. Vilken lycka! Cher har väl aldrig själv behövt bekymra sig om den. Hon har alltid varit tanig. Och hon har blivit gayikon genom sin son.

Det är hemskt att turnera dock, så ensamt, säger hon. Men att stå på scenen är fortfarande roligt. Hon går på gym fem gånger i veckan för att hålla formen. Hon har varit tillsammans med Tom Cruise och Val Kilmer, som är sexton respektive fjorton år yngre än henne. Hon är inte singel nu heller, men vem det handlar om är hemligt. Och gifta sig är hon inte heller ute efter.

Sonny, hennes förste man och far till Chaz, dog 1998 till följd av en skidolycka. Han blev 62 år gammal, men Cher är outslitlig.

Här pratar hon om Madonna och Lady Gaga och där kan ni se 68 bilder på henne. Håll till godo!

torsdag 17 oktober 2013

Slaveri i Sverige

Walk free heter en organisation i Australien, som berättar om det slaveri som finns i världen. Den moderna formen inkluderar påtvingat äktenskap, försäljning eller exploatering av barn, trafficking och slavarbete plus skuldfällor, som skapar ekonomiskt slaveri.

Omkring 30 miljoner sådana slavar beräknar organisationen finns i världen. Det låter som en låg siffra tycker jag. Nedan kan ni se de länder som beräknas ha det högsta antalet av moderna slavar:

Table 3: Ten countries with highest estimated number of population in modern slavery

Country Name
Population3
Estimate of population in modern slavery
Lower range of estimate
Upper range of estimate
India
1,236,686,732
13,956,010
13,300,000
14,700,000
China
1,350,695,000
2,949,243
2,800,000
3,100,000
Pakistan
179,160,111
2,127,132
2,000,000
2,200,000
Nigeria
168,833,776
701,032
670,000
740,000
Ethiopia
91,728,849
651,110
620,000
680,000
Russia
143,533,000
516,217
490,000
540,000
Thailand
66,785,001
472,811
450,000
500,000
Democratic Republic of the Congo
65,705,093
462,327
440,000
490,000
Myanmar
52,797,319
384,037
360,000
400,000
Bangladesh
154,695,368
343,192
330,000
360,000

I procenttal ser dock slaveriet annorlunda ut i världens länder:

Table 1: Countries with highest prevalence of modern slavery
Rank Country Name
1
Mauritania
2
Haiti
3
Pakistan
4
India
5
Nepal
6
Moldova
7
Benin
8
Côte d’Ivoire
9
The Gambia
10
Gabon

Här nedan ser ni de länder som beräknas ha det lägsta antalet moderna slavar:

Table 2: Countries with lowest prevalence of modern slavery
Rank Country Name
150
Denmark
150
Finland
150
Luxembourg
150
Nor way
150
Sweden
150
Switzerland
159
New Zealand
160
United Kingdom
160
Ireland
160
Iceland

I Sverige beräknas antalet moderna slavar uppgå till 1 200 - 1 300. Detta drabbar främst invandrare och i mindre grad svenska medborgare. Sexutnyttjande dominerar det moderna slaveriet i Sverige. Men tvångsarbete har dominerat under 2011. Påtvingat kriminellt slaveri har också blivit vanligare: tiggeri och stöld. Dessa människor kommer främst från Östeuropa. Män, kvinnor och barn är indragna i detta och omkring en tredjedel av alla offer är under 18 år.

Tvångsarbete handlar om offer från Östeuropa och Asien. De finns i säsongsarbeten såväl som i hushållssektorn. Det handlar om byggnadsarbete och arbete i trädgårdar. Migrationsverket menar att de nuvarande lagarna gör att det finns möjlighet att utnyttja arbetare och anser att facken måste kunna ingripa mer. Sverige har inte undertecknat Domestic Work Convention, men är annars okej som land när det gäller mänskliga rättigheter enligt organisationen.

Här kan ni läsa hela rapporten. Här har jag skrivit om män som är slavar i Sverige. Ju mer mångkulturella och postglobala vi blir, öppna för hela världen, desto vanligare torde slaveri bli också i Sverige.
20.10.2013
Här uppmärksammar Sveriges Radio att det finns många slavar i Kina. Och att medierna tiger om de 2,9 miljoner som rapporten uppskattar antalet till i Kina.