söndag 21 november 2010

Wikileaks är borta från Sverige

De finns inte längre i en källarlokal i Solna och har inte funnits där på någon månad. Organisationen har fått slutfaktura och dragit vidare.

De skickar nu sina dokument från bland annat Frankrike. Naturligtvis hänger det ihop med att grundaren är anklagad för våldtäkt.

Men det är inte CIA som ligger bakom varken våldtäktsanklagelserna eller flytten. Utan naturligtvis Julian Assange, som har hyrt in sig någon annanstans på kontinenten än i Sverige.

Det är Anna Ardin och kvinnorörelsen i Sverige, som har åstadkommit detta hjältedåd (sic!).

Spelar det då någon roll varifrån denna rörelse skickar sina dokument? Ja nog är det bättre att sprida ut det över världen och inte som Julian Assange hade fått för sig att Sverige är paradiset på jorden. Både vad det gäller yttrandefriheten och kvinnorna.

Allt var fritt här i demokratiska Sverige trodde han. Nu har han fått lära sig något annat. Tror ni att den överklagade häktningen går igenom i hovrätten?

PS. Operatören Bahnhof menar dock att Wikileaks fortfarande har hemsidan och databas kvar i Sverige. Att de endast har flyttat från Solna till Södermalm.

Allt beroende av att vi befinner oss rätt mycket i Matrix värld. Det går att "spegla" hemsidor och annat så att det ser ut som om det sänds från olika länder. Och en organisation kan bygga ett nät och en struktur som den själv vill, så att en attack inte sabbar dess nät. DS.

2 kommentarer:

  1. Varför bjöd hon in Assange? Vad ville hon visa med det? Att USA är stora djävlulen eller vad?

    SvaraRadera
  2. Parnassen: Nä hon var nog bedårad som tjejer i den åldern kan vara. Herregud. Han är ju en riktig kringresande sjörövare nästan lika tjusig som Johnny Depp i Pirates of the Caribean. :)

    SvaraRadera