måndag 31 maj 2010

Ship to Gaza anfallen av israelisk militär

UPPDATERAD 1 juni

Eller av pirater som Dror Feiler och Mattias Gardell skulle kalla dem.

I detta infekterade sår, som skapades för att västvärlden hade så dåligt samvete efter att judarna återigen hade jagats, förföljts, internerats och dödats i förintelseläger i Tyskland under andra världskriget, så blir det inte bättre för att några fartyg med aktivister tar sig dit.

Palestinagrupperna i Sverige kallar dessa skepp för Frihetsflottan medan Israel menar att det är Turkiet, som ligger bakom hela aktionen.

Ship to Gaza sägs vara en människa-människa-aktion, som ska förse Gaza med förnödenheter de annars inte får i form av byggnadsmaterial och medicinska förnödenheter.

Ombord fanns bland andra författaren Henning Mankell och riksdagsledamoten för miljöpartiet Mehmet Kaplan.

Minst tio personer (kan vara så många som tjugo) /visade sig till slut bli nio dödade aktivister/ dödades då fartygen bordades i morse av israelisk militär. Enligt uppgift blev soldaterna från Israel anfallna och öppnade då eld.

Från EU:s sida har "utrikesminister" Catherine Ashton sagt att blockaden mot Gazaremsan måste brytas.

Och Sveriges utrikesminister Carl Bildt har kallat till sig Israels ambassadör i Sverige för att få veta vad som har hänt med fartygen i Ship to Gaza.

PS. Här är alla svenskarna ombord. DS

Fyra svenskar uppges nu vara fängslade medan fem har ställts inför ett ulitmatum. Dror Feiler uppges ha blivit skadad i ansiktet. Dock inte allvarligt.

Här kan ni se en intervju med Mattias Gardell innan han försvann och återfanns.

PS. Fin logga hade dom också Ship to Gaza för ett år sedan innan dom ändrade till en mer neutral. DS.

söndag 30 maj 2010

Dinousariernas hämnd

En av världens största oljekatastrofer är ett faktum. BP har meddelat att de har misslyckats med att täta oljeläckan i Mexikanska Golfen. Oljan kommer att fortsätta att strömma ut i sju års tid genom det tryck som finns nere i jorden om de inte lyckas att lägga ett lock över den.

Jag såg 60 minutes i går på TV med den direkta vittnesskildringen från en av de som arbetade på oljeriggen om vad som hände. Och den skrämmande rapporteringen av vad som föregick hela denna utblåsning.

I alla skildringar från vad som har hänt före sådana här ohyggliga utsläpp orsakade av människor så föregås det av mänskliga totala tillkortakommanden. I det här fallet var det en schism mellan hur saker och ting skulle skötas av den som ägde riggen och BP.

Oljebolaget hade bråttom och struntade i säkerheten. Ingen behövde bry sig om att en tillslutning var trasig så att gas strömmade ut. Det blev bråk om det och BP hade övertaget. De gjorde så att detta, som aldrig skulle kunna hända, verkligen lyckades att hända. Flera explosioner skakade riggen och elva människor omkom i lågorna efter detta.

Kanske behövs sådana här katastrofer och att president Obama stoppar hela utvecklingen av branschen i detta hav under ett halvår, för att människor ska besinna sig. Denna olja, som är resterna av gångna tider, då jorden såg helt annorlunda ut och det inte fanns en möjlighet för människor att överleva på den. Vi är alldeles för sårbara som art.

Dessa växter och djur, som inte hann förmultna utan istället blev till olja nere i djupet i en process som tog ungefär hundratusen år. De har försörjt våra bilar under något hundratal år. Det lär inte bli så många år till.

lördag 29 maj 2010

Det är synd om Gudrun Schyman

Här är mitt senaste inlägg på min blogg på Newsmill med anledning av att jag fick min senaste kommentar struken. Varför vete sjutton. Nä, ni kan inte läsa det längre för jag har tagit bort det. Det är inte synd om Gudrun Schyman och jag är urbota trött på damen.

Tors hammare är farlig

Ett smycke utformat som Tors hammare, som väger 60 gram kan användas som vapen. Så därför får inte en intern på Kumla ha det. Det har förvaltningsrätten i Karlstad beslutat.

Hammaren är fyra centimeter brett och fem centimeter högt. Och kan sättas i en näve och användas som något slags knogjärn tror förvaltningsrätten.

Men kristna kors då? Borde inte de vara lika farliga? Men det kanske inte interner har? Eller muslimska halvmånar och judiska davidsstjärnor?

Jan Guillou vs Lars Vilks

Jan Guillou har åstadkommit en kolumn i Aftonbladet som dryper av nedlåtenhet och förakt både mot Lars Vilks och muslimer.

Han kallar muslimer lättkränkta och försvarslösa knäppgökar, som inte kan försvara sig med ord. Fast de uppskattningsvis är så många som en halv miljon i Sverige. Så den store Guillou måste gripa in.

Jag skulle inte ägna den kolumnen särskilt många ord om det inte var så att Lars Vilks nu har gått i svaromål på sin blogg.

Det är lite roande med denna uppståndelse från en gammal och avdankad Guillou, som tror att han kan leva i evighet på sin ungdoms överlägsenhet.

Den gången när han var liten yttrade detta sig bland annat i att han hade riktiga hockeyhandskar medan de andra killarna i gänget hade vanliga vantar. Guillou försökte då införa en ny regel. Han slog på motståndarens händer.

När de andra protesterade så sa han: Men ni får slå på mina händer också. Guillou som alltid låtsas stå på en svag parts sida försökte ändra regelboken redan som liten. Spion? Jag var ingen spion jag var undersökande journalist.

Lars Vilks svarar Guillou i sin blogg med att avbilda Jan Guillou som rondellhund, för det var ju önskemålet från Guillou att Vilks istället skulle ge sig på någon kändis i denna medievärld.

Jan Guillou hade önskemål om avbildning som pedofil men han kan ju inte få allt.

fredag 28 maj 2010

Gudarnas vrede i Guatemala

Vulkanen Pacaya spyr ut aska och lava i Guatemala och en TV-journalist dödades av stenar, som kastades ut från vulkanen eftersom han stod för nära. Pacaya ligger bara tre mil från Guatemala City och flygplatsen där är stängd på obestämd tid.

När jorden skakar blir människan liten och det finns ingenting att göra mot den aska, som nu regnar ned över staden. Omkring tre miljoner människor bor i vulkanens närhet.

Pacaya har haft utbrott under 23 000 år och åtminstone 23 sådana är noterade sedan 1500-talet. Den är över 2 500 meter hög och en komplicerad vulkan. Senast den hade utbrott var år 2006 innan den nu satte igång igen.

Naturligtvis är det inte gudarnas vrede som sätter igång vulkaner. Det vet vi. Det är jordens egen rörelse, som gör att land slukas och smälter och vulkaner bildas. Men det kan kännas som om moder jord är vred.

Det har tagit lång tid för vetenskapen att begripa fenomenet, men fortfarande går det inte att göra någonting alls åt detta. Bara att resa därifrån och vänta på att lugnet återställs.

Att så mycket folk bor kring vulkaner beror av att det som kommer ut ur den blir bördig jord och det går lätt att odla där.

Själv har jag varit uppe på vulkanen Etna på Sicilien. Den slukar också ibland det som ligger längs dess sluttningar och det är alltid ett spektakulärt, främmande mörktbrunt eller svart, kyligt landskap uppe på dessa berg. Där molnen ibland sveper in och fördunklar sikten.

I Guatemala är katastroftillstånd utfärdat av presidenten.

Ahmad Akileh får sin dom i dag

Jag har tidigare skrivit om detta olycksaliga händelseförlopp, som åtminstone jag inte har fått någon rätsida på, då Ahmad Akileh knuffade, slog ett äldre par så illa att kvinnan ramlade handlöst till marken och senare dog av svåra hjärnskador.

Det har blivit ett symbolmål eftersom det är så underligt att slå ned ett gammalt pensionärspar. Ahmad Akileh ljög dessutom om var han hade varit och vänner och släkt hjälpte till att ljuga om var bilen, som han körde hade varit. På verkstad påstods det, men det stämde inte.

Nioåriga brorsdottern sade att den gamle hade slagit först. Hon satt i bilen och såg på. Och ett vittne såg också det hela inifrån en restaurang, men såg något annat.

Om en timme vet vi utslaget. Jag tror på fängelse, men inte så särskilt länge. Grov misshandel och grovt vållande till annans död. Två till fyra år?

UPPDATERING klockan 11: Han döms till ett år och tio månader. Ett lågt straff.

Här är den 71-årige Svens kommentar till straffet.

Chefredaktör Thomas Mattsson kommenterar

Han var vänlig nog att kommentera polisanmälan själv på min blogg. Kanske för att det var jag och Politiskt Inkorrekt, som hade skrivit om denna anmälan. Och min blogg är mer neutral än denna andra.

Det jag inte vet är om det kan komma en anmälan sedan till DO, som lär ge fetare skadestånd än vad Thomas Mattsson menar att förtalsmål ger.

Läs här inlägget och kommentarerna.

Lars Vilks är tillbaka

Äntligen! Så har hans webmaster kunnat fixa hans sida. Här hittar ni den.

Han dyker upp på Publicistklubben i Helsingborg på måndag. Där kanske han till slut får tala fritt. Beskyddad av journalisterna.

torsdag 27 maj 2010

Expressens chefredaktör polisanmäld för förtal

Thomas Mattsson har blivit polisanmäld för förtal av en kvinnlig släkting till de båda bröder, som försökte bränna ned Lars Vilks hus. De misslyckades eftersom fasaden på huset består av eternit dvs asbestplattor. De brinner inte.

Den ene blev istället själv brännskadad när han försökte tända på huset. De båda bröderna som är kosovoalbaner heter Mentor och Mensur Alija och de lämnade så många spår efter sig på brottsplatsen, så att det var lätt att gripa dem.

Det är att Expressen publicerade deras namn och bild som nu har fått den kvinnliga släktingen att reagera. Expressen gick ut med bilder på dem fast de inte är dömda ännu.

Jag skrev själv om dem och tyckte synd om dem för de hade så missuppfattat vad yttrandefriheten handlar om.

Att de drevs av hat och att de den senaste tiden hade radikaliserats med hjälp av den sk källarmoskén i det gamla posthuset i Landskrona.

Om ni vill se bilder av vad de lyckades åstadkomma i Lars Vilks hus så gå hit.

Billy Butt nekas resning

Hans tionde begäran om resning i högsta domstolen avslogs. Billy Butt dömdes i Stockholms tingsrätt år 1993 mot sitt nekande till fyra års fängelse för nio fall av våldtäkt och ett försök till våldtäkt. Svea hovrätt skärpte efter hans överklagan straffet till fem års fängelse. Han frigavs 1996.

Musikproducenten Billy Butt hävdar alltjämt att han har blivit oskyldigt dömd och har därefter begärt resning i högsta domstolen upprepade gånger. I sin åttonde resningsansökan inkluderande han bland annat brev från några av de kvinnor som tidigare anklagat honom för våldtäkt, men som sedemera ändrat sig och nu intygade hans oskuld.

Butt hävdade att att han aldrig hade begått något brott. Domen mot Butt har varit minst sagt kontroversiell och har debatterats i media flera gånger. En rad framstående personligheter i Sverige har krävt i media att Billy Butt ska få upprättelse.

I oktober 2006 fick Butt på nytt avslag i högsta domstolen, men denna gång var två av de fem domarna skiljaktiga och förespråkade således resning. Efter avslaget började Butt omedelbart skriva på en nionde resningsansökan, och fick då hjärtinfarkt och togs in på sjukhus.

I september 2009 inlämnades Butts tionde resningsansökan av advokat Björn Hurtig. Högsta domstolen agerade omedelbart och begärde ett yttrande från Riksåklagaren. Ytterligare nya omständigheter hade framkommit i målet och Butts advokat trodde på resning denna gång, vilken nu alltså avslogs.

Billy Butt föddes i Kenya 1945 och har indiska rötter. Han är muslim. Han anser själv att han har uppfört sig moraliskt förkastligt mot dessa kvinnor eftersom han utlovade jobb om de gick med på att ha sex. Han utnyttjade dem. Men han anser inte att det han har gjort är brottsligt.

Frågan är vad han ska göra nu. För den senaste resningsansökan fick han rättshjälp för att han var så sliten. Han är nu 64 år och 17 år har gått åt till denna rättsaffär. Då denna tionde ansökan nu har avslagits så finns det väl ingen anledning att börja om med en elfte.

Om jag var Billy Butt så skulle jag börja ett nytt liv. Och lämna allt det som har varit bakom mig. Av någon anledning så har allt detta hänt, men att gräva ned sig mer i det kommer med all säkerhet att ända hans liv. Någon gång är det dags att gå vidare.

TV4 uppdagar valfusk hos socialdemokraterna

Socialdemokraten Hasan Dölek har nominerats till riksdagen genom släktingar och föreningar inom socialdemokratin, som är nystartade och där det sitter anhöriga till denne invandrare från Turkiet.

Själv påstår han att han är i Istanbul när TV4-nyheterna frågar ut honom. Fast det senare visar sig att han är i Stockholm. Nystartade föreningar, som enbart finns på papperet, har förordat honom som riksdagskandidat och han står på socialdemokraternas lista som nominerad.

Hasan Dölek är ordförande i Turkiska riksförbundet och blev upprörd när riksdagen röstade igenom att det var ett folkmord som begicks av Turkiet för snart hundra år sedan mot bland andra armenier, dvs kristna.

Han är ledamot i Stockholms kommunfullmäktige och tycker att Turkiet ska bli medlem i EU annars riskerar Europa att bli "de kristnas klubb".

onsdag 26 maj 2010

Tvåhundrafemtioåtta miljarder tog regeringen

Ja den förra regeringen alltså från de medel, som jag och andra hade betalat in genom våra arbetsgivare till våra pensioner. Dessa miljarder fixade den förra krisen om ni nu minns den. Den som var på 90-talet.

Men pensionärernas insparade löner anses numera vara någon slags gåva, som de ska få när de går i pension. Själv har jag personligen sparat mer än en miljon kronor under åren. Om jag hade fått förvalta dessa pengar själv hade de bara genom ränta på ränta blivit minst tio miljoner.

Naturligtvis hade jag investerat dessa pengar bättre än den förra regeringen gjorde.

Våra föräldrar hann aldrig betala sina pensioner det fick istället vi göra. Och våra barn har vi sparat ihop ännu några miljoner till eftersom vi betalade mycket mer på dagis än vad dagens föräldrar gör.

Personligen undrar jag vad alla i det här landet ska göra utan oss 40-talister när vi har gått i pension. Vem ska försörja alla?

Häromdagen hörde jag återigen någon som sa att 40-talisterna har tagit alla pengar, så nästa generation får inget. Vad är det för dösnack?

Det är politikerna som har lurat folket som vanligt. De lade beslag på pensionspengarna och de visste att pengarna inte skulle räcka. Och ännu mindre när Göran Persson tog 258 miljarder för att täcka landets skulder.

Dessutom sjunker pensionerna för alla ju längre de lever. Inga pensioner höjs någonsin lika mycket som lönerna. Så ju längre en pensionär lever desto fattigare blir den om den inte kan jobba livet ut förstås. Vi kommer säkert att få se det nu när åldringar inte längre ska diskrimineras i arbetslivet.

Fifflaren Johan af Donner försöker in i det sista

Det senaste är att Johan af Donner har begärt äktenskapsförord i förra veckan för att komma undan fler krav på ersättning. Han är skriven i Torekov och hustrun på Östermalm. Påstås det.

Äktenskapsförord? Hur länge har dom varit gifta? Är det inte lite sent påtänkt?

Jag tycker inte synd om denna lurendrejare. Faktiskt tycker jag inte synd om frun heller. Hon borde ha fattat att något pågick som inte kunde stämma med verkligheten.

Johan af Donner använde fruns två bolag för att kunna sköta fiffleriet med Röda korsets pengar.

I eftermiddag faller domen. Åklagaren vill ha minst fem års fängelse för detta grova brott.

Vid 13.30-tiden meddelades domen. Johan af Donner får fem års fängelse för detta brott.

Det mest häpnadsväckande i hela denna historia var att Röda Korsets ordförande Bengt Westerberg gick ut för ett år sedan och påstod att Johan af Donner inte hade gjort något brottsligt, utan att han hade haft ett "otillåtet extraknäck". Westerberg skulle rädda Röda Korsets rykte, men lyckades inte särskilt väl med det. Märkligt nog har han samma position fortfarande i organisationen.

Johan af Donners advokat Leif Silbersky meddelar att hans klient tycker att domen var väl hård och ett överklagande är att vänta.

Den ende i sammanhanget jag kan tycka en smula synd om är den 18-årige sonen. Pappan skyllde på honom för det var så dyrt att hålla honom på internatskola. Det var en förklaring till att af Donner behövde ta Röda Korsets pengar. Undrar hur det känns för sonen i dag?

Datorn hamnade i koma

Skärmen blev svart i fredags eftermiddag och eftersom allt sitter i samma apparat så gick det inte att byta skärm utan att införskaffa en sladd à 290 skr så att en gammal skärm kunde kopplas ihop med den fortfarande fungerande men svarta platta iMacen som jag brukar.

Detta är anledningen till min frånvaro från datorlivet. Lustigt det där hur en hel värld försvinner när inte datorn funkar. Den är som en förlängning av den intellektuella hjärnan i mig, men ändå så lätt att undvara, när det inte längre finns något som kopplar in mig till denna värld.

Sjuk blev jag också så nu sitter jag här lite omtöcknad och fullproppad med alla möjliga sorters läkemedel: magnecyl, echinagard, hostmedicin och snuvdroppar eller nässpray heter det väl. Kanske en chockreaktion på att bli fråntagen mitt arbetsredskap. Vet inte.

Annars så slår just nu den ljusblå (lila) syrenen ut på gården och den blommar samtidigt med häggen i år.

fredag 21 maj 2010

Nioåringar ska inte behöva bära vuxna bördor

Så skriver Ulf Kristiansson i dag i en krönika i Helsingborgs Dagblad, där han berättar om rättegången om parkeringsplatsbråket som blev 78-åriga Inger W:s död och gjorde hennes man Sven 71 till änkeman.

Han berättar om att förutom att ett vittne blev hotat av en man på bruten svenska innan han vittnade så blev också Leif Silbersky hotad i går. Och att krönikören inte gillar hans sätt att sätta åt 71-åringen.

Inte heller tycker han att nioåringar ska dras in i sådana här rättegångar och beskriver hur flickan livligt berättar både före och efter bråket vad som hände medan hon blev stel och upprepande när hon skulle beskriva bråket. Uppenbarligen inlärt som en utantilläxa.

Detta vittne hoppas jag inte tas på allvar av rätten. Annars har vi en konstig vittnessituation i Sverige. Hörsägen skulle det ha kallats i amerikansk domstol, att hon säger att det var andra som sade till henne efteråt vad 23-åringen hade sagt hade hänt.

Se också det jag skrev i går.

I dag är sista rättegångsdagen. Här kan ni följa rättegången. Rättsläkaren Sixten Persson ska vittna och advokat plus åklagare ska hålla sina slutpläderingar.

UPPDATERING 10.25 Inger W dog av fallet inte av sjukdom säger rättsläkaren. Hon dog av skadorna i det handlösa fallet. Skadorna i kvinnans ansikte anser rättsläkaren har uppkommit vid själva händelsen och inte på sjukhuset. Läs mer och följ rättegången genom att trycka på de blå bokstäverna ovan.

Här är Sydsvenskans direktrapportering.

Tidigast kl 14 kommer rätten att säga om den åtalade behöver stanna i häkte och meddela när domen är klar.

UPPDATERING 14.15: Dom meddelas nästa fredag kl 11 och under tiden ska den åtalade stanna i häkte. Han blir således ej frikänd.

torsdag 20 maj 2010

Indigobarnen är här

Prinsessan Märtha Louise i Norge har skrivit en bok tillsammans med Elisabeth Samnöy. Den heter Möt din skyddsängel.

De beskriver Indigobarnen så här: De har chakran som är i samma färg, olika nyanser av lila (indigo). Det beror av att dessa chakra har börjat att arbeta mer som en helhet.

Det finns också något de kallar för kristallbarn, som har fått sitt namn av att hos dessa barn påminner energin den hos kristaller. Allt är här förenat i hjärtchakrat och kroppens funktioner hänger samman och är en helhet.

Kristallbarnen har en slags bredbandsuppkoppling mot sin omvärld menar författarna. Barnen kan hantera flera processer samtidigt och är snabba.

De här båda sorterna barn har ofta en stark intuition och kan förnimma mer än andra. De försöker ofta stänga av detta eftersom det kan skrämma omgivningen.

De båda författarna citerar Paracelsius, som levde 1493-1541 och var läkare: Livskraften är inte instängd i människan utan strålar runt henne som ett klot av ljus.

De berättar om änglarna som finns som kärleksfulla ljusväsen i alla religioner. Ordet betyder budbärare eller sändebud. Dessa varelser finns beskrivna på olika sätt i judendom, kristendom, islam, hinduismen, buddhismen, zoroastrismen och i romerska och grekiska myter.

Boken innehåller många meditationer för att få kontakt med sitt eget inre och med den outsinliga källa med energi, som vi alla har inom oss. För att låta oss interagera med andra, men ändå förbli oss själva.

Stackars nioåring som utnyttjas

I rätten i dag i målet gällande Inger 78 som slogs ned på en parkering i Landskrona och senare avled, så visades ett videoförhör med en nioårig flicka. Hon satt i bilen när hennes farbror slog de båda gamla. Förutom Inger också hennes man Sven 71 år.

Jag tycker det är förskräckligt att en nioåring kan vara huvudvittne i en rättegång. Naturligtvis kan hon inte berätta självständigt om vad som har hänt. Jag tycker det här är att använda ett barn i samhällets tjänst, vilket hon naturligtvis borde ha sluppit.

Om jag hade suttit i den bilen och varit nio år och släkt med den åtalade, så hade jag naturligtvis sett precis det som den åtalade ville att jag skulle se. Det är väl självklart.

Att sedan den 47-åring, som satt längre bort och också såg något har blivit hotad ifall han berättade vad han såg, ingår bara i detta svarta dramas regler.

Det är som om någon har satt upp ett antal pjäser för att tydliggöra vad som pågår i vårt samhälle. Pjäsen om Lars Vilks och pjäsen om Landskrona. Stackars Landskrona, stackars Skåne, stackars oss.

Dramat i Landskrona har just nu lunchpaus, men fortsätter senare i eftermiddag och kan följas här.

14.06 (Videoförhör med 9-årigt vittne):
Flickan berättar då att en annan släkting berättat att 23-åringen sagt så efteråt.
Flickan säger till slut:
– Jag vill bara säga att han (Ingers make) började.

Ovanstående är vad som senast rapporterats från rättegången vid 14.20 tryck på de blå siffrorna ovan för att läsa det senaste i direktrapporten i Helsingborgs Dagblad.

Och här är Aftonbladets direktversion.

Lars Vilks blogg helt borta

Ja det kan man tro, men den finns fortfarande. För den som är klok går den att hitta. Jag har själv listat den, men då får ni leta. Tänker inte hjälpa de som vill förstöra den också.

I dag på DN Debatt så framställs förslag om att nyanlända invandrare måste ges grundläggande utbildning i våra värderingar i samhället.

Det var på tiden. Det står horribelt nog att hitills har de delats in i religiösa och etniska grupper först innan de har delgetts någon kunskap. Så segreringen står stat och kommun själva för? Från början.

Vi lever i ett omoget och undfallande tillstånd. Vad jag begriper så är det här inte något riktigt stort problem ännu, men att det är ändå i sista sekund som någon sådan som Lars Vilks har lyckats väcka makthavarna genom vad han har utsatts för.

Det svängde då han blev utsatt för överfall, fick föreläsningen stoppad, blev utsatt för mordbrand och nu har fått stänga sin blogg helt och hållet. Men som sagt den som söker den skall finna. Det finns en annan ingång för de som vill läsa hans blogg.

Om ni inte hittar så mejla mig och fråga så får ni adressen.

Nu när klockan är strax efter elva på förmiddagen så finns en version av Vilks blogg uppe. Med text. Om ni vill se bilder också så gå hit.

onsdag 19 maj 2010

Marilyn Monroes klänning till salu

Den som hon hade i filmen Herrar föredrar blondiner när hon sjöng förföriskt: Diamonds are a girl´s best friend. En chockrosa hellång kreation med en knäpp rosett där bak.

Den ska auktioneras ut och väntas inbringa närmare 2 miljoner kronor. Här kan ni se fler bilder ur filmen.

Marilyn Monroe hade verkligen något speciellt som tilltalade de flesta. Både män och kvinnor. Jag har skrivit en biografisk bok om henne, som heter Marilyn Monroe Min Berättelse.

Här kan ni se hur omslaget ser ut. Det är en ovanlig bild, där hon har en svart polotröja på sig. Samtidigt får ni en massa bonusbilder runt omkring bokomslaget.

Här är sekvensen ur filmen Gentlemen prefer blondes som den hette på engelska, när hon har klänningen på sig och de långa handskarna.

Efter den filmen, där hon uppträdde i denna klänning, så fick Marilyn Monroe och Jane Russell äran att få sätta sina hand- och skoavtryck på varsin cementplatta utanför The Chinese Theater.

Det var den bio där Marilyn hade tillbringat så många av sina lediga timmar som barn. Hon hade länge drömt om att få sätta sina avtryck på denna trottoar och provat med sina små händer i de andra stjärnornas avtryck när hon var liten.

Detta högtidliga ögonblick ägde rum den 26 juni 1953. Här kan ni se detta plus en massa andra bilder på de båda.

Det är synd om bröderna Alija

När de skulle genomföra ett brandattentat mot Lars Vilks hus så tände den yngre brodern Alija eld på sig själv och ligger nu på Helsingborgs sjukhus med svåra brännskador. Jag kan inte annat än tycka synd om dem.

Mentor är 21 och Mensur är 19 (den som är allvarligt skadad). De har befunnit sig i händerna på islamister och blivit radikaliserade på den senaste tiden.

Vad jag förstår så hänger alla dessa islamistiska grupper ihop genom de moskéer som finns. Och dessa moskéer sprider hat mot sådana som Lars Vilks. I Landskrona så är det en sk källarmoské i det gamla posthuset.

Jag tycker verkligen synd om de båda bröderna. Jag känner medlidande med att de drivs av detta hat, som inte leder till något gott.

De båda bröderna är urspungligen kosovoalbaner och det var kriget i södra Europa i början av 90-talet som förde dem hit. Jag är så trött på dessa konflikter. Bakom alltihop ligger bland andra Anas Khalifa, som för en kampanj för paradis, martyrskap och att underkasta sig Allah.

Han är från Egypten och salafit, dvs sunnimuslim. Han har en syster som heter Alia Khalifa och som har propagerat för nikab, dvs heltäckande svart klädsel med endast ögonen synliga. Hon kom på att hon skulle ta på sig detta plagg för något år sedan efter att ha levt 24 år i vanliga kläder.

Jag känner som sagt medlidande med dessa bröder. Hat leder aldrig till något gott. Måtte denna personliga katastrof för dem båda och deras familjer inte leda till ännu mera hat, utan att var och en begriper att denna väg inte är framkomlig.

tisdag 18 maj 2010

Härnösandsmorden på Newsmill

Min artikel Skolans fyrkantiga uppbyggnad orsakar brott är publicerad nu på Newsmill. Den är skriven med utgångspunkt från Härnösandsmorden och trippelmördaren.

Det är min trettioförsta artikel. Tryck på de blå orden för att komma dit.

Lars Ohly vill censurera Expressen

Men inte hela utan bara en namngiven reporter: Karl-Johan Karlsson, som skrev en artikel om Ohlys son. Sonen går i privatskola fast fadern är helt emot något sådant.

Lars Ohly har krävt en ursäkt av reportern och att han aldrig mer ska skriva om Ohlys barn.

Till saken hör att båda barnen till Ohly har gått i privatskolor och att de båda är myndiga och alltså kan fatta sina beslut själva. Och därmed inte längre behöver en pappa som försvarar dem.

Och är det inte lite väl magstarkt att försöka censurera en reporter på Expressen? Jag som trodde vi hade tryckfrihet i landet. Och lagar som reglerar detta. Men förhandscensur ingår väl inte? Inte så länge Ohly inte sitter i regeringen.

Genusskolor botar allt

Se mitt nya inlägg på min blogg på Newsmill. Där får ni läsa om den slutgiltiga lösningen på världens problem.

måndag 17 maj 2010

Invandrare mot svensk, ung mot gammal

Jag måste erkänna att jag blir så känslomässigt upprörd att jag har svårt att skriva om det här.

Just nu pågår rättegången som handlar om när Inger 78 slogs till marken på en p-plats i Landskrona och hennes make Sven 71 också misshandlades.

Anklagad för grov misshandel och grovt vållande till annans död är Ahmad Akileh, som nu i dag står inför rätta.

Jag är upprörd pga av att jag kan väl sätta mig in i det äldre parets situation. Däremot har jag ganska svårt att förstå denne libanes, som slog ned dem. Tyvärr.

Berättelserna från åklagaren och försvaret skiljer sig kraftigt åt. Vi får se hur det går.

Jag har nu hört 23-åringens berättelse om hur det gick till på parkeringsplatsen. Han pratar med rädd röst (även om den är förändrad av teknik) och han ångrar naturligtvis allt som hänt.

Han har aldrig flyttat hit på riktigt, utan lever kvar i sin barndoms land. Och han försöker klara sig ur knipan.

Advokat Silbersky krävde att han skulle släppas fri nu i dag, men han får stanna i häkte.

Det är en riktig deckarhistoria i sig hur polisen kom 23-åringen på spåren.

Hur har kvinnor det i Saudiarabien

I morse diskuterades med allvarliga ansikten och rynkade pannor (programledaren mest) i SVT1 hur det står till i Saudiarabien. Hur kvinnorna har det med sina svarta beklädnader och de inskränkningar i sin frihet, som vi betraktar som sektliknande och medeltida.

Detta med anledning av att de naturligtvis inte kunde bjuda in Lars Vilks och diskutera vad han har blivit utsatt för den senaste veckan (hans sajt är fortfarande inte fri från den senaste hackningen). Det kan inte Sveriges största och officiella TV-kanal göra.

På Newsmill så är detta med yttrandefrihet och Lars Vilks den hetaste diskussionen, men den försiggår bakom kulisserna. Överallt så finns det artiklar som den här. Och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har begripit att detta är hett och har alltså skrivit om det på sin blogg.

I världen lär det finnas 1.5 miljarder muslimer. Kristendomen har 2.1 miljarder anhängare. Upplagt alltså för ett enormt religionskrig?

Nä, det tror inte jag. Det finns små grupper, som eldar på för att få krig, men de kommer inte att lyckas med detta. Allt hänger ihop i Sverige, som är ett litet land och uppenbarligen hänger de senaste brotten på området också ihop.

Det räcker med ett litet antal människor, för att störa samhällsordningen om inte de styrande reagerar. Det har vi sett många gånger i historien. Och detta kan naturligtvis ske nu också. Men jag tror inte det.

Vi vet för mycket helt enkelt i dag och har för mycket information från alla håll och kanter. Och det är naturligtvis alldeles i linje med det land och den demokrati vi lever i att detta diskuteras överallt och extremister skyndar på utvecklingen. Så man kan säga att den lilla grupp, som nu begår brott, hjälper till, även om det är på ett bakvänt sätt.

Och detta även om det enbart blir ett bekymrat inslag i SVT1 om hur det står till i Saudiarabien. Det finns ju en orsak till att detta diskuteras där. Saudiarabien är en monarki med sunnimuslimsk administration, vilket betyder att religösa lagar styr i detta land med drygt 24 miljoner invånare och omkring 25 procent av världens olja.


Så här skriver Wikipedia ( förklaringar inom parentes bloggadmin): Lagar och traditioner samverkar till att kvinnor och män i Saudiarabien hålls åtskilda utanför hemmet och att kvinnor endast undantagsvis vistas i det offentliga rummet. Kvinnornas rörelsefrihet är kraftigt inskränkt då de endast får resa i sällskap med en manlig släkting och det är förbjudet för kvinnor att köra bil. Detta system har liknats vid det system som den färgade befolkningen i Sydafrika upplevde under apartheid.

Kvinnors rättigheter att arbeta, äga och förvalta egendom och att rösta i allmänna val i Saudiarabien är kraftigt inskränkt. Restauranger, även restauranger ägda av västerländska bolag, har två ingångar och åtskilda ytor för män och kvinnor där kvinnornas ytor regelmässigt är enklare än männens.

Kvinnors klädsel är reglerad i lag. Icke-muslimska kvinnor ska bära "anständiga kläder", vilket i princip innebär hijab (slöja). Muslimska kvinnor ska bära abaya (heltäckande svart med eller utan täckt ansikte), hijab och niqab (heltäckt också ansiktet). Den religiösa polisen, mutawa, ser till att lagen efterlevs. 2002 hindrade mutawa otillräckligt påklädda skolflickor från att ta sig ut ur en brinnande skolbyggnad, vilket ledde till att 15 elever innebrändes

söndag 16 maj 2010

Jan Guillou har gift sig med Ann-Marie Skarp

Så de är inte längre sambopar. Antagligen har den juridiskt utbildade Jan Guillou och hans maka upptäckt hur dåligt sambolagen fungerar för icke-gifta.

Jag har själv läst Sambo - ensammare än du tror av Stieg Larssons efterlevande sambo Eva Gabrielsson och Gunnar von Sydow.

Det som chockade mig mest är att en efterlevande sambo inte ens räknas in i dödsboet av myndigheterna. Bara barnen om det finns sådana.

Och i fallet med Jan Guillou och Ann-Marie Skarp så finns det ett par sk särkullbarn som blir dödsbodelägare om Jan Guillou skulle dö först, vilket med tanke på att han är 66 år och hon 58 år kan vara troligt. Barnen Ann-Linn och Dan är viktiga arvingar i vilket fall förstås.

Det hjälper inte ens att skriva testamente om man är sambo. Den efterlevande blir ändå inte listad i dödsboet av myndigheterna. "Enskilda är i händerna på mer eller mindre nitiska, mer eller mindre kompententa tjänstemän. Utan ens möjlighet att kräva ett avgörande i domstol." Som författarna skriver i förordet till Sambo - ensammare än du tror.

Frankrike verkar vara föregångslandet för där har partnerskap blivit ett sätt att registrera äktenskap, inte bara för homosexuella utan för alla. Här i Sverige har vi gått motsatt väg och tagit bort partnerskap och istället låtit alla gifta sig i kyrkan eller borgerligt.

"Barn i samboförhållanden ärver alltid och omedelbart hela det gemensamma boet och lagen säger att boet ska skiftas. En efterlevande sambo har aldrig rätt att under sin livstid sitta kvar i orubbat bo som inte splittras upp på arvingarna. Denna rätt har däremot gifta, om det inte finns särkullbarn, alltså arvsberättigade barn utanför den egna familjen."

Sid 69 Sambo -ensammare än du tror

Det är alltså upplagt för bråk när den ene dör i ett samboförhållande. Även om det finns testamente. Bara giftermål gör att det kan vara helt klart vad som gäller. Det har nog dessa båda Jan Guillou och Ann-Marie Skarp upptäckt. De har ju också tillgångar i miljonklassen (minst) i sitt bolag Piratförlaget. Så gift er gott folk. Det är det enda vettiga i vårt land.

Lars Vilks mordbrännare gripen

Och det är väl bra. Då får vi veta något om denne 21-åring och varför han försökte tända eld på huset och varför det låg dolkar eller knivar (kris=malajisk dolk ?) på marken. Och varför hans jacka låg kvar bredvid huset. Han är tidigare inte straffad, säger polisen.

I Aftonbladet sägs att Vilks inte är en symbol för yttrandefriheten. Jo, han har faktiskt blivit det mer och mer efter den senaste veckans överfall och mordbrand. Plus att hans hemsida hackades ett par gånger. Vad är allt detta om inte försök att tysta honom?

Expressens ledarsida gör tvärtom och förklarar och försvarar Lars Vilks och hans rätt att uttrycka sig. Det är religionen han häcklar inte enskilda människor.

Man får göra det i Sverige. Det ingår i yttrandefriheten. Och om enskilda människor tar illa upp, så reagerar de som jag själv gjorde när ärkebiskopen tyckte att det var helt okej att ställa ut Elisabeth Ohlson Wallins verk Ecce Homo i Uppsala domkyrka. Det tyckte inte jag, fast jag inte är med i svenska kyrkan.

Detta bröt mot min föreställning om vad man kunde visa i kyrkor. Och att det dessutom var ärkebiskopen som sade ja till det. Men det skulle aldrig ha fallit mig in att förstöra konstverket eller attackera fotografen. När kommer en imam att säga ja till Lars Vilks Muhammedbilder?

PS. Det kan också ha varit någon "snäll" människa som lade denne 21-årings jacka vid huset. Det fanns enligt uppgift adress i den, som ledde till denne man. DS.

Vilks har nu själv lagt upp bilder på kniven respektive hur det ser ut inuti hans hus. Måste ha haft en väldig tur....

Och nu har en 19-åring gripits. En till mordbrännare alltså. Han lär inte vara känd av polisen, men det var fel att den tidigare 21-åringen inte var det. Försök till stöld och olovlig körning plus vårdslöshet i trafik, sägs det. Dessa båda 21-åringen och 19-åringen är bröder. De är muslimer, kosovoalbaner.

Och så var det dags igen. Lars Vilks sajt har gjorts oläslig nästan, men den här gången av honom själv. Eller vad tror ni? Kolla in! Klockan är nu strax efter två på eftermiddagen söndagen den 16 maj 2010. Sajten fortfarande nere strax efter 17 måndagen den 17 maj.

fredag 14 maj 2010

Gryningspyromanen Ulf Borgström gripen

Det har brunnit igen i Hammenhög på Österlen i Gryningspyromanens spår. Polisen har gripit honom och han sitter anhållen för de båda bränderna.

Han har ägnat sig åt brottslighet sedan tonåren och bränner ned hus för att de tillhör folket. Särskilt kulturminnen.

Ingen logik i detta. Men han ägnar sig åt denna hämnande turné med bränder för att straffa polisen. För det är deras fel att han lever utanför samhället påstår han. Han har tänkt att hålla på till den 21 november i år. Har han tidigare sagt.

Den här gången brann det i ett gammalt korsvirkeshus och i Hammenhögs kyrka.

Ulf Borgström har numera fyllt 46 år och anser att han är mycket mera intelligent än polisen. Och det stämmer att det har varit svårt att hitta bevis mot honom alla gånger han har varit misstänkt.

Han fälldes för mordbrand år 2006 då han fick tre års fängelse. Och så sent som förra året satt han inne för stöld. Han är född 1963 11 06 och har ingen fast adress. Dock är han bolagsman i två handelsbolag.

För några dagar sedan brann det anrika kaféet Soldattorpet ned i Hammenhög. Också anlagd brand.

Han är nu häktad på sannolika skäl för mordbrand i två fall (söndag 16 maj vid 16-tiden) Och polisen har tillräckligt bra bevis hoppas vi.

Har vi yttrandefrihet i Sverige?

Ja så avbröt då en islamsk skara visningen av den iranska konstnärinnans video i Uppsala. Det vet vi.

Jag såg en 11-12 minuter lång film från detta tillfälle i Uppsala i en föreläsningssal på universitet. Från det att en man hoppar på Vilks tills någon säger att vi utrymmer lokalen, vilket naurligtvis är en seger för gruppen, som stoppade den.

Här kan ni se en redigerad del av detta.

De säger sådana saker som: Varför stoppade ni inte filmen när vi sade det. En man sitter längst fram med händerna i huvudet för han mår så illa av det han har sett.

Dessa troende tycker sig ha tolkningsföreträde. Det fungerar så när man har hittat något som man tror på. Jag vet att det är så eftersom jag har en släkting som är med i Jehovas vittnen. Det är likadant där. De är de utvalda som ska sitta vid Guds sida när han en gång kommer hit för att ordna till allt på jorden.

Det är en slags saga, som handlar om att alla orättvisor som någon någonsin har varit utsatt för på denna jord ska rättas till av den store fadern i himmelen.

Och sådana djupa trosuppfattningar är väldigt sorgliga. De förekommer inom politiken också. Inom feminismen: kvinnorna som har varit förtryckta i årtusenden ska äntligen lyftas upp och få samma rättigheter som männen genom lagar och förordningar. Om nu inte fader Gud kan hjälpa till.

Människor är de enda varelserna på denna planet, som kan friskriva sig medvetet från möjligheten att leva ordentligt. Djur kan inte det. De är inte medvetna utan styrs av sina instinkter.

Det var därför en älgko fick sätta livet till i går efter att hon instinktivt skulle försvara sin kalv, genom att attackera och skada en kvinna. Amulanspersonal kom för att undsätta kvinnan, men hindrades av älgkon att komma därifrån. Så hon sköts. Jag hoppas dom sköt kalven också för den klarar sig inte ensam.

Inför framtiden så önskar jag verkligen de som stoppade den där filmen i Uppsala, på universitetet, att de begriper vad yttrandefrihet handlar om. Men det är inte troligt att de inser det. För de har som sagt tolkningsföreträde. För Gud är på deras sida.

PS. Jag har lagt upp ett nästan likadant inlägg på min blogg på Newsmill. Det ska bli intressant att se om jag får kommentarer. Här eller där. DS

Nu är www.vilks.net tillbaka i bloggosfären (kom tillbaka 15 maj) och Lars Vilks är inbjuden till Utrikespolitiska Föreningen i Uppsala i höst att hålla den avbrutna föreläsningen.

Ja så var det ju det här med mordbranden. Suck.

torsdag 13 maj 2010

Trippelmördaren har aspergers syndrom

UPPDATERAT
Trippelmördaren Ragnar Nilsson i Härnösand är bara 21 år och har enligt uppgift diagnosen aspergers syndrom, vilket ger nedsatt förmåga att interagera och specifika intressen.

Det kan också kopplas ihop med ADHD. Han har visat våldstendenser tidigare.

De tre som mördades var hans styvsyskon, som var 15 och 12. Plus styvpappan, dvs deras pappa. De mördades med mycket övervåld.

Det är mycket sällsynt med trippelmord, det har bara utförts sex gånger under de senaste 20 åren.

Motivet handlar om svartsjuka och att han har känt sig kränkt under sin uppväxt.

PS. Ett lokalt nätverk för aspergare bildades i Härnösand. Många kreativa föräldrar får barn med den diagnosen. Precis som var fallet här. DS.

Jag har följt upp detta inlägg med en artikel på Newsmill. Den hittar ni här.

Enligt den rättspsykatriska undersökningen lider Ragnar Nilsson av en svår psykisk störning och han har Aspergers syndrom, vilket gör att han har svårt att fatta vidden av det han har gjort.

29.12.2013
Förvaltningsrätten har slagit fast att Ragnar Nilsson behöver fortsätta att tvångsvårdas. Motivet till trippelmorden var att han hade känt sig kränkt under hela sin uppväxt och han hade tänkt att också mörda sin mamma, men det kändes som en väldigt otäck sak att göra. Dock ångrar han att han inte gjorde det också. Vården anses inte ha pågått så länge och Ragnar Nilsson är införstådd med att det kommer att ta tid.onsdag 12 maj 2010

Lars Vilks sajt hackad

Så här ser den ut i nuläget.Visst är det vackert med gasmasker. Vem som har hackat vet inte jag. Muslimer eller sverigedemokrater? Vilks blogg är omflyttad hit.

Det gynnar väl alltid extremer om det sker något extremt? Lars Vilks blev utsatt för ännu en attack från en man utanför Akademiska sjukhuset i Uppsala. Poliser avvärjde också denna framrusande man.

Jag säger som Franklin D Roosevelt. Det enda vi har att frukta är fruktan själv. Och så det här: En reaktionär är en sömngångare, som går baklänges.

Eftersom politik kan beskrivas som en cirkel med de friskaste längst fram och de minst friska längst bak, där extremerna möts eftersom cirkeln går ihop. Så är alla extremer reaktionära, enligt min åsikt.

Detta beskrivs i Livet och hur man överlever det av Robin Skynner och John Cleese. De har Hitler och Stalin där längst bak bredvid varandra, som exempel på den sortens extremer. Se sid 404 i pocketupplagan.

Ny ännu ej godkänd kommentar på Newsmill

Här nedan får ni min senaste kommentar på Newsmill. Den är skriven under en artikel med modererat forum så därför är den ännu ej legitim, men ni kan läsa den här:

Ann Helena Rudberg har kommenterat på:
Förbudsliberalernas inställning till burkan håller inte

Nä men nu tycker jag vi ska vara rättvisa. Om någon ska gå omkring i burka och nikab, så tycker jag att vi alla kan göra det i solidaritetens tecken. Tänk så praktiskt. Ingen kommer längre att få hudcancer för detta heltäckande plagg skyddar både mot sol och vintersnö.

Både män och kvinnor ska förstås få sina burkor och sina nikaber av staten. Och utanpå dem ska det tryckas upp ett ID, som kan scannas på alla banker, arbetsplatser, affärer och av alla poliser, så är problemet löst en gång för alla.

Låt oss återvända till medeltiden! Det var så härliga århundraden!

Och så tycker jag att vi alla ska tilldelas varsin man/hustru som våra föräldrar bestämmer. Kan endast överklagas till den opartiska staten, som då får bli skiljedomare. Tänk så mycket jobb det skulle ge! Arbetslösheten skulle försvinna i ett nafs.

Alla som ens viskar om skilsmässa skickas till gruvorna i Sibirien, där staten har hyrt in sig på de gamla väl inbodda Gulaglägrens platser. Vilket fantastiskt fint samhälle vi kommer att få! Brottsligheten kommer att bli lika låg som den var i Sovjet en gång. Åh härliga tider!

http://www.youtube.com/watch?v=vO0mwlcMqyQ

PS. Nu är kommentaren godkänd och clearad också på Newsmill. Såg den vid pass 16.20 DS.

Benny Andersson gör en insats för kvinnorna

ABBA-Benny skänker 300 000 till Fi så att de har råd med valsedlar i höst till valet. Han är gullig han Benny, som tänker så mycket på det andra könet.

Men han inser inte riktigt att han uppför sig som grosshandlarna förr i tiden och låter småsmulorna landa på de små kvinnsen. Och håller dem kvar i sina offerpositioner.

För Fi är en sådan organisation, som alltid kommer att hålla kvinnorna i tukt och förmaning under talibanväldet som härskar också här i Sverige, enligt Gudrun Schyman. Alla män är nämligen talibaner. Det är den där berömda könsmaktsordningen, som råder.

Tänk att Gudrun Schyman stackars kvinna har lyckats att skilja sig från sin man, ta med sig barnen och börja ett karriärsliv i riksdagen som partiledare för vänsterpartiet, innan hon fick putten därifrån för att hon skattefuskade. Men hon har ändå lyckats köpa den gård, där hon och hennes man bodde tidigare i Skåne. Jag tycker hon har uppfört sig som en riktig man.

Klapp på huvudet lilla kvinnset. Men riksdagen kan hon nog se sig om i månen efter. Den karriären är över. Det går nog bra ändå. Hon får sammanlagt 2 741 000 kronor från riksdagen fram till sin pension vid 65 års ålder.

Här testas yttrandefriheten på Newsmill

Kommer denna kommentar att beviljas av modereringen? Här får vi se hur mycket yttrandefrihet, som tillåts när det gäller Lars Vilks och den video, som troende islamister stoppade på Uppsala Universitet. Fortfarande kan ni se denna kommentar på min sida på Newsmill, men den är inte beviljad än av redaktionen.

Det är problem med att säga till kommentatorerna att vi skriver på eget juridiskt ansvar och så censurera i förväg det vi skriver.

Ann Helena Rudberg har kommenterat på:
Ögonvittne: Segerstämningen när föreläsningen avbröts var vämjelig
Precis som att Elisabeth Ohlson Wallin fick visa sin Ecce Homo i Uppsala domkyrka till allmänhetens förundran, så har naturligtvis Lars Vilks rätt att visa en video av en iransk konstnär på Uppsala Universitet utan att bli stoppad av troende i publiken.

När det gällde Ecce Homo så hade ärkebiskopen tillåtit denna utställning, där Jesus framställs med en något erigerad penis bland utstötta och läderbögar. När kommer Lars Vilks att tillåtas att visa denna video (som också har bögmotiv plus Mohammedmasker på folk) i en moské?

http://www.dumpert.nl/mediabase/33434/98ff6c9b/allah_ho_gaybar.html

PS. Bravo Newsmill nu såg jag att min kommentar var publicerad! Tog inte hela dagen som det kan göra annars. Klockan är nu 9.50 DS.

Lars Vilks har yttrandefrihet

Det var en video av iransk kvinnlig konstnär, som stoppades i sin visning i går när Lars Vilks blev attackerad på Uppsala universitet.

Han skriver själv om överfallet på sin blogg. Väktarna och poliserna klarade honom undan den värsta attacken. En av väktarna slängde sig emellan den attackerande muslimen och knuffade undan Vilks skriver han.

Den video som visades hade blivit stoppad både på YouTube och i Holland, men Lars Vilks visade den. Jag har länkat till den i mitt förra inlägg och här länkar jag igen.

Och här får ni lite humor på köpet.

tisdag 11 maj 2010

Lars Vilks överfallen i Uppsala

Det var när den här videon visades av Lars Vilks i Uppsala på den föreläsning han höll i dag, som allt brast för några muslimer och en man kastade sig över honom och skallade honom.

Väktare och poliser ingrep och ett handgemäng utbröt. Flera poliser brottade ned männen. Lars Vilks klarade sig med endast ett par trasiga glasögon liggande kvar på golvet. Han fördes ut ur lokalen av väktare. Och sammankomsten avbröts.

Omkring 28 sekunder kunde visas av videon innan en man skrek: Det är porr! Det är porr! och tumultet började.

Det är inte lätt med en krock mellan Mellanöstern och den djupa Norden. Undrar hur Martin Ljung skulle vilja kommentera detta? Eller Hasse Alfredsson? Det behövs lite humor i kulturutbytet tror jag.

Mona Sahlin vill inte kommentera

När en stockholmspolitiker i hennes parti har anhållits för stämpling till människorov så vill inte Mona Sahlin kommentera detta.

Vem ska göra det då? Inger Segelström kanske, som skrek ifrån Bryssel att hon inte brydde sig om sanningen när det gällde Liza Marklund och hennes böcker Gömda och Asyl?

Den anhållne är den politiker, som kritiserade Nalin Pekgul, när hon inte längre ville bo i Tensta för att de extrema muslimerna hade tagit över. De som tittade snett på henne när hon gick klädd som en vanlig svensk kvinna.

Politikern skulle hjälpa en diplomatkompis att kidnappa diplomatens dotter. För hon hade börjat att umgås med en pojke, som inte pappan gillade. Och han är en toppdiplomat. Han skulle ju bli utskämd.

Den anhållne är en 53-årig manlig politiker, som bla sitter i styrelsen för Stockholms Stads Bostadsförmedling och som är ledamot i fullmäktige i Stockholm.

Han bor i Spånga och är gift, men på samma adress finns bara en 16-åring skriven. Får hoppas att det är dottern och inte frun.

PS. Politikern begärs nu häktad på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov. Det meddelar polisen i dag 12 maj. DS.

PSPS. I dag den 13 maj så häktades politikern. Den 18-åriga dottern som skulle kidnappas är på hemlig ort. Och den syriske toppdiplomaten är utvisad. DSDS.

Inger W hade ett aneurysm i hjärnan

Den 78-åriga kvinnan, som blev nedslagen på en parkeringsplats i Landskrona, hade ett aneurysm i hjärnan, som brast till följd av våldet. Det har rättsläkaren nu konstaterat.

Är det så att det är mer rätt att slå ned en gammal person om den är sjuk? Eller om det var en yngre person med aneurysm i hjärnan? Skulle detta förorsaka ett lägre straff?

Får en våldsam man rabatt om han slår en pensionär?

Det är frågorna som domstolen nu ska ta ställning till. Se också detta.

PS. Det står också i artikeln som är länkad till ovan att en minderårig släkting till den slående, som befann sig i våldsmannens bil, har styrkt hans berättelse om en olycka. Är det ett trovärdigt vittne? DS.

PSPS. Om denna kvinna hade varit ung hade det varit ännu mer ursäktligt då att den våldsamme mannen slog ned henne? Var är alla feminister? Jag har inte hört ett pip. DSDS.

PSPSPS. Nu är åtal väckt mot 23-åringen för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Och här kan ni också läsa om det. DSDSDS.

måndag 10 maj 2010

Mona Sahlin såg sju miljoner löntagare

Oppositionsledaren var febrig och lyckades få ihop hela den vuxna befolkningen som löntagare när hon debatterade med statsminister Fredrik Reinfeldt i TV:s Agenda. Och några till.

Här kan ni läsa om hur många som är löntagare och skattebetalare i vårt land. Hur många är det egentligen som betalar skatt?

Och vilka kommer att få höjd skatt i höst om Mona Sahlin blir statsminister?

Sjutusen miljarder kronor till stöd åt krisländer i EU

Ett enormt paket med omkring 7 000 miljarder kronor finns i beredskap inom EU för att hjälpa länder i ekonomisk kris. Grekland och eventuellt andra kommande krisländer.

Förhoppningen är att detta ofattbara paket ska dämpa nedgången på världens börser och alltså inte störta världen in i ännu en finanskris innan den förra ens har avklingat ordentligt.

Börserna i Asien skulle inte hinna öppna innan detta paket hade klubbats. Och det lyckades. Försiktigt positivt inleddes dagen i öster på börserna.

Sverige ska inte behöva bidra med särskilt mycket och vi får i så fall tillbaka de pengarna ifall inte länderna går i konkurs. Trösterikt.

söndag 9 maj 2010

Eritrean dömd för våldtäkt

Eritreanske medborgaren Kiflom Tsgehanns, boende i Karlstad och 31 år gammal, har fått sin dom för våldtäkt fastställd av hovrätten.

Han överföll en flicka på 15 år när hon hade gått av bussen. Jagade henne och trots att hon lyckades slita sig loss två gånger så kom hon inte undan den tredje gången utan blev våldtagen. Han har hela tiden nekat till denna våldtäkt trots teknisk dna-bevisning.

Han är gift och åklagaren yrkade inte på utvisning efter avtjänat straff.

Värmlands tingsrätt, Mål nr B 104-10, meddelad 2010-02-19 fastställd av Västra Sveriges Hovrätt.

Pappa förlorade vårdnaden tog sitt och barnens liv

Ett sk tragiskt familjedrama utspelade sig i den lilla orten Gudhem för några dagar sedan.

En pappa sköt sina två barn, en flicka och en pojke 10 och 11 år gamla. Sedan sköt han sig själv med hagelgeväret.

Upprinnelsen till detta var att han inte skulle få se sina barn mer. Mamman hade fått ensam vårdnad om dem.

Detta besked hade kommit två dagar innan han tog det desperata beslutet att ta barnens och sitt eget liv. Pappan blev 62 år.

lördag 8 maj 2010

Får man säga svart?

Detta handlar om en kvinna i Västerbotten, som gick i taket av ordet "svart" som lösenord i hennes dator och som begär skadestånd för diskriminering. Här kan ni läsa om vad som är tillåtet nu att säga och vad som gick an att säga förut när jag var liten. Mitt senaste inlägg på Newsmill. Tryck på de här bokstäverna så kommer ni dit.

tisdag 4 maj 2010

Varför hatar sossar vänsterkvinnor?

Det frågar sig Inga-Lisa Sangregorio just nu på Newsmills förstasida. Jag skrev ett blogginlägg till svar. Läs det genom att trycka på de blå orden.