lördag 30 juni 2012

Tom Cruise den galningen

Jag glömmer inte när Tom Cruise hoppade i Oprah Winfreys TV-soffa för han var så glad i Katie Holmes. Det känns som att det var länge sedan (2005). Det var innan han gifte sig med Katie 2006 och nu ska de gå isär.

Det är dags att skiljas och religionen verkar vara viktigare för Tom Cruise än familjen. Katie Holmes vill ha ensam vårdnad om dottern Suri. Hon ska inte dras in i sekten scientologerna, menar Katie Holmes.

Dock har de två äldre barnen, Isabella och Connor, som Tom Cruise har med Nicole Kidman (adopterade) valt att bo ihop med honom.

Det var synd om Tom Cruise som barn för han led av dyslexi och hans pappa var en misslyckad elektriker, som ständigt förlorade jobbet och som inte ens på dödsbädden kunde säga att han var stolt över sin son och älskade honom. Han misshandlade Tom.

Dock menar Tom Cruise att scientologin har hjälpt honom med allt detta. Hans pappa dog redan 1984, när Cruise var 22 år.
2.7.2012
Och Katie Holmes lär få omkring 100 miljoner kronor av Tom Cruises tillgångar, men han är god för åtminstone 2 miljarder kronor. Dock kan hon trösta sig med att hon får lyxhemmet i Beverly Hills.


Bilar skenar inte

Men människor gör misstag. Det går att trycka både på bromsen och gasen samtidigt om man har tillräckligt stora fötter. I en sportbil kan utrymmet vara för litet.

Alla de där olyckorna brukar bero på den mänskliga faktorn, stress och dålig uppmärksamhet. Det är väl ingen konst att parkera en sportbil. Nä, det kan man tycka, men mitt bland alla människor och på ett rörigt torg kan det vara det.

Minst fyra personer skadades på torget i Borgholm, varav två allvarligt. Föraren chockades. Just nu är det mycket lugnt på torget. Det är nästan tomt. Här är polisens rapportering om olyckan.

Och här är Vi Bilägares råd om bilen skenar: vrid om nyckeln och slå av tändningen.

Bussen som skenade vid Södermalmstorg förra året, nedför trappor, då en barnvagn hamnade under den hade inte något tekniskt fel. Föraren friades. Allt lades ned. Det gick inte att bevisa att hon hade gjort fel.
1.7.2012
Den 76-åring som kom gående med sin rullator över torget hamnade uppe på bilen och han ligger nu på intensivvårdsavdelning. Hans tillstånd är allvarligt. 
4.7.2012
Enligt polisen hade bilen ett fel på hastighetsvajern. Men vem hade fixat till hastighetsvajern? Var det inte en människa? Jag har en nära släkting som är bilmekaniker och inte fixar bilarna sig själva. Enligt tidigare uppgifter så hade bilen haft detta fel tidigare. Den bilen borde inte ha varit med på torget. Ägaren borde ha sett till att den var säker.

Pojkars omskärelse

Min artikel på Newsmill om den omskärelse av pojkar, som är tillåten i vårt land, har fått mycket uppmärksamhet. Den har legat på listan över de tio mest lästa artiklarna sedan den publicerades den 27 juni.

Som bekant är omskärelse av flickor helt förbjuden i Sverige medan pojkar får omskäras. Detta är ännu ett område där det finns en ojämlikhet mellan könen. Jag har länge propagerat för att Barnkonventionen ska bli lag. Att vi verkligen ska skydda alla barn också gentemot deras föräldrar.

Alla spädbarn och småbarn är värda att försvara. Det finns mer än 60 kommentarer på denna artikel. Det är den mest kommenterade artikeln på Newsmill nu. Läs och begrunda!

Här rapporterar Ekot i dag om att ett judiskt sjukhus i Berlin har stoppat omskärelse efter den dom i Köln, som kom tidigare i veckan och som sade att detta var ett brott. Reaktionerna har varit starka och man menar också att detta kan medföra "omskärelseturism" eftersom länderna runt Tyskland tillåter omskärelse av pojkar. 

3.7.2012
I Norge tänker de inte förbjuda omskärelse. Det är alltför kontroversiellt. Norge vill inte vara det enda landet, som gör detta. Nä det är väl helt okej att skada barn, när alla gör det. Eller?
14.7.2012
I Tyskland står politik mot läkare och rättsväsendet. Angela Merkel tycker att religion måste få utövas. Detta sedan judiska och muslimska grupper blivit mycket upprörda över att de inte ska få omskära sina pojkar. Ja mänskligheten har alltid varit tokig och fortsätter att vara det. Det är en demokratisk rättighet. Även om det går ut över barn.
13.12.2012
Det är fritt fram att skära i pojkars kön nu i Tyskland. Det behöver inte ens vara läkare som gör det. Huvudsaken är att man tror att Gud har befallt det.

fredag 29 juni 2012

Julian Assange har inte fått asyl

Utan istället framträdde en taleskvinna Susan Benn från Assanges försvarsteam alldeles nyss och läste upp ett meddelande från Assange utanför Ecuadors ambassad, där han befinner sig.

Han är tacksam för all support, men kommer inte att överlämna sig till polisen, som den krävde i går, för att utlämnas till Sverige.

Detta beror inte av någon missaktning mot polis eller rättsväsende utan på den rädsla han hyser för att deporteras och utlämnas till USA. I England kan han åtminstone söka asyl. Det skulle han inte kunna i Sverige.

Han kommer att stanna inne på ambassaden tills processen med asyl är klar. Själva framträdandet av denna taleskvinna verkar vara ett led i att påpeka hur utsatt han är.

Från början sades från Ecuadors håll att själva asylprocessen skulle ta ett dygn. Nu har det tagit tio dagar och längre lär det dröja. Eller finns han inte ens kvar på ambassaden?

Här skrev jag senast om Assange.

Percy Barnevik anklagad

Den förre ABB-direktören Percy Barnevik, 71 år, är anklagad av en kvinna i London för sexbrott. Enligt honom är det en kvinna, som förföljer honom. Sådant kan man bli utsatt för när personer vill ha makt och inflytande.

Jo jag vet. Det finns alltid en svans som hänger på och tror att de ska få detsamma, som den som förföljs själv har. Dessa människor har gått snett (DN har tagit bort sin artikel gick att länka när jag skrev detta) och drivs av avundsjuka och annat skräp i människans natur. De fattar inte vilket långt liv av arbete, som ligger bakom att vissa äldre människor blir framstående.


Det är ett elände att vara uppburen man och kändis på så sätt. Heja Percy vi tror på dej! I det här fallet skulle inte ens tidningarna ha behövt att ta upp det, men det är sommar, semester och nyhetstorka och Percy Barnevik var en superkändis i Sverige. På sin tid.

Han bor i London, men hade ett fritidsboende i Kämpersvik på Västkusten. Det är numera sedan något decennium överlåtet till en dotter.

Percy Barnevik är numera en filantrop, gick inte att länka här är länken: http://www.letemps.ch/Page/Uuid/d78e1fc6-be30-11e1-bb47-9cc2743ecda2/Percy_Barnevik_veut_créer_10millions_demplois Nej det funkade inte heller. Ni får väl slå upp Barnevik och Le Temps. På något som heter Google, denna artikel skrevs för tre dagar sedan.

Denne ledare är vattuman och har begripit sitt livsuppdrag. Han försöker skapa nya jobb i världen, genom investeringar. Hans mål är att få tio miljoner människor i arbete och han arbetar med entreprenörer i bland annat Indien, Pakistan, Filippinerna och i Latinamerika.

Han försöker att komma till rätta med världens lidande genom det område han kan: ekonomi. Hans hjälporganisation Hand in hand, ser han som en viktig insats.

Och här har SvD tagit in en notis från TT nu. Livsfarligt på sjukhus

Ja så var det då tre kurdiska familjer, som inte lyckades komma så bra överens, utan det blev skottlossning och bråk utanför Sahlgrenska sjukhuset. 

En man sköt in i en bil, några slogs utanför och fyra är anhållna. Skytten är i 30-årsåldern, mellan 160-165 cm lång och han har inte något hår på huvudet. Det är polisen, som berättar detta trots att de inte brukar gå ut med signalement.

Natten innan var det bråk mellan trettio personer. Undrar hur det går i natt då? Vad ska man göra annat än att skaka på huvudet?

Sahlgrenska är de dock luttrade. Det är inte första gången det händer något dylikt. Det är bara att låsa sjukhuset och hålla sig undan, när sådant här händer. Här kan ni läsa hur polisen beskrev det hela. 
29.8.2012
En femte person anhölls på fredagen och polisen behåller bevakningen av Sahlgrenska sjukhuset över helgen
1.7.2012
Intressanta uppgifter framkommer i dag i GP. Det hela handlar om en dödssjuk kvinna, som släkten inte kan komma överens om. Hur mycket vård behöver hon? Ska hon opereras utomlands? I bilden ingår också en skilsmässa och religion. Ja när det handlar om liv och död så ställs allt på sin spets. Men att skada eller till och med döda andra i släkten är säkerligen ingen utväg.

Två personer har begärts häktade i de tre kurdiska familjerna. En är misstänkt för försök till mord och en annan för grov misshandel. Häktningsförhandlingar kommer att ske i dag.
2.7.2012
Sahlgrenska ska nu bestämma hur de ska förbättra säkerheten. Fler låsta dörrar och ännu mer måste göras för att hindra obehöriga att komma in på sjukhuset, förutom att tre kurdfamiljer rök ihop så hotades en anställd.

torsdag 28 juni 2012

Alla amerikaner får sjukvård

Obamas reform gick igenom i högsta domstolen. Grattis alla amerikaner! Kring 40-45 miljoner amerikaner beräknas sakna sjukvårdsförsäkring i dag, vilket medför hiskeliga kostnader.

Den som inte skaffar sig försäkring till 2014 kan straffas med böter och det var detta högsta domstolen skulle ta ställning till. Med fem röster mot fyra beslöt domstolen att detta inte strider mot författningen.

Om man är över 64 år kan man dock få gratis sjukvård i USA. Precis som de fattiga. Men denna sjukvårdsreform, där alla ska ha en sjukvårdsförsäkring medför att Amerika som helhet kan få billigare sjukvård.

Reformen beräknas kosta kring 940 miljarder dollar under tio år, men budgetunderskottet ska minska med 138 miljarder genom nya skatter och besparingar. Medicare, statliga programmet för äldre och handikappade, ska ta ut kring en procent mer i skatt för de som tjänar mer än 200 000 dollar om året.

Nioåring stal elbil

Det hände sig i Kortedala i Göteborg. Hur kan kommunala tjänstemän stå bredvid och låta en nioåring göra något sådant? Han kan väl inte ha varit mer än kring metern lång? Eller var det en nioåring med jätteväxt?

Tydligen hade han en soft airgun, som han hotade med. Det går att ta ifrån nioåringar vapen. Hur lätt som helst. Liknade det en kulspruta eller hur såg det ut? Han bytte till och med bil, när han inte fick igång den första. Sedan krockade han i en rondell med "sin" elbil.

En annan elbil förföljde och vuxna sprang ifatt nioåringen när han lämnade bilen. Så bra att han är fast! Ta hand om föräldrarna också! Tack!
29.6.2012
Nu säger pappan att hans son har ADHD och att han inte kan ta hand om honom. Han har inte fått säkerhetsdörr på sin lägenhet, så då kan sonen smita ut. Och sonen hade tagit hans bilnycklar och hans kolsyrepistol. Och dessutom så skyller han på fastighetsbolaget. Det var deras fel att deras bil blev tagen av hans son.

Ja det är mycket synd om pappan som inte kan ta hand om sin son. Nu har han åtminstone fått ett säkerhetslås på dörren, så inget ont som inte har något gott med sig. Hoppas att pojken kan låta bli bilarna då. Varför tog han inte pappans bil? Hade pappan förbjudit honom? 

onsdag 27 juni 2012

Newsmill publicerar min artikel om omskärelse

Den publicerades alldeles nyss som min 40:e artikel på Newsmill. Den har rubriken: Omskärelse kan ta bort kärleken.  Det handlar om att en 4-årig pojke i Köln, Tyskland har försvarats av domstol. Inte ens religion kan rättfärdiga att han omskars och att han måste tas in akut på sjukhus.

Domstolen tyckte det var alldeles oförsvarbart att ge denne pojke en "allvarlig skada". Jag skriver också om mina egna erfarenheter av en omskuren man.


Det var en kommentator, tack Matte, som gav mig idén eftersom denne skrev att vi journalister inte har en susning om vad det innebär: "Ni har uppenbarligen inte pratat med någon som är omskuren, ganska vanligt av journalister i Sverige. Märkligt att detta bara är ett problem för folk som inte har en blekaste aning om vad det innebär."

Jag hade levt med en omskuren man. Och att han hade problem. Dessutom skriver jag om hur det var i Afrika på 80-talet. Ren katastrof med höga siffror för döda i hiv. En miljon barn utan föräldrar. Och då kunde det hjälpa en smula med omskärelse. Annars är den självklara boten mot hiv att inte ha samlag med smittade.

Här hittar ni artikeln. 

Mördarna i Långared får livstid

Det tycker jag är ett utmärkt straff. De här männen profiterade på dessa båda makars vänlighet och omsorg om alla människor. Makarna hyrde ut ett av sina hus till polacker och tacken blev att mannen slogs ihjäl i ladugården och att kvinnan mördades i sin säng.

De båda mördarna döms också till livstids utvisning. De båda nekade, men att förklara dna från frun i huset i deras bil blev svårt.

Det går absolut inte att ursäkta dem med att de kom från Polen och var fattiga. Och hade en eländig uppväxt. Som vuxen har man alltid ett ansvar för sitt handlande och alltid ett val i varje stund.

Här skrev jag om när de åtalades. Och här om brotten. 

Bravo folket!

UPPDATERAT
Det är klassiskt att ta över en TV-station, som är regimvänlig. Syrien är ett problem och tänk att det är så svårt att bli av med gamla gubbar, som har suttit för länge. Allt beror av rädsla. Att folket inte vågar stå upp för sig själva.

Att alla vill leva och inte bli dödade. En vanlig och dum känsla, för allt blir bara värre ju längre tiden går utan att någon sätter ned foten.

Vi får se vad Nato kommer fram till, men de kan heller inte eskalera konflikten eftersom det är stormakter inblandade som vanligt. Den perioden i jordens historia måste få ett slut någon gång och vi är på väg dit.

Ett inbördeskrig pågår i landet och detta lär inte få något slut förrän den gamle diktatorn Assad är borta. Han som ärvde sin plats efter pappa.

Här har jag tidigare skrivit om detta. Och här.
12:16
En FN-rapport rapporterar om grova övergrepp på civila, men ingen organisation är starkare än dess medlemsstater och ett oenigt FN kan inte göra mycket. Inte ens mot massmord.
28.6.2012 
Turkiet laddar upp vid gränsen och på lördag ska alla stormakter delta i den internationella konferensen i Genève. De har alla sagt till FN-sändebudet Kofi Annan att de stöder hans förslag om en nationell samlingsregering. I en sådan skulle deltagare både från regimen och oppositionen finnas. Syrien bryter absolut mot de mänskliga rättigheterna.

tisdag 26 juni 2012

Chockuppvaknandet

Det måste kännas som att befinna sig i en mardröm för Åsa Vilbäck (Wihlbeck) här ute på Värmdö. Hon skaffade barn med drömmannen, som hon trodde hon skulle leva ett fantastiskt liv tillsammans med och ha mycket pengar och goda framtidsutsikter.

Och nu i dag är denne Magnus Lundberg dömd till fyra års fängelse. Värre uppvaknande kan man knappast tänka sig för denna småbarnsmamma, som är utkastad ensam på livets gungande vågor, utan man och utan ekonomisk trygghet.

Här har jag tidigare skrivit om denna sak. 

Ann Helena Rudberg I ormbärarens tid

I dag har jag sett omslaget till min nya bok. Det föreställer ormbäraren, som framträder i en mörk rymd över vår vackra blå planet.Denna stjärnbild föreställer en helare och den är förebilden till caduceusstaven, som är medicinarnas, läkarnas stav.

I ormbärarens tid är den tid där vi nu lever och ständigt kan leva. En tid av utveckling och nya sätt att se på oss själva och världen.

Detta blir baksidestexten:

Det sägs att vi härstammar från fria bönder i Sverige, men det är inte alldeles sant. Småfolket, som bestod av torpare, backstugusittare, statare, pigor, drängar och enkla soldater bar upp den överhet vi hade. De stora gods, herrgårdar och slott, som adeln och förmögna borgare ägde och ofta innehar än i denna dag. 

Vem är jag? Varifrån kommer jag? Varifrån kommer mina släktingar? Är jag svensk? Varför ser jag ut som jag gör? Hur blev jag den människa jag är i dag. Dessa frågor, som vi alla vill få besvarade, ställs här. Dessutom handlar det om 2012. Detta ödesår för mänskligheten och världen. Det är inte ett totalt katastrofår, som en del säger, utan en möjlighet att gå vidare. För oss alla.

Ann Helena Rudberg ger sig ut på en resa genom århundradena för att bättre förstå sig själv och vad som har hänt i släkten och med detta land Sverige, som för bara sjuttio år sedan fortfarande var feodalt. Torpare måste då betala sin hyra genom dagsverken och in natura till sina ägare.


söndag 24 juni 2012

Mohammed Mursi är president

UPPDATERAT
Han fick över tretton miljoner röster av egyptierna (det bor kring åttio miljoner i landet) i valet och det innebär att han fick mer än 50 procent. Mohammed Mursi är således den nye valde presidenten i Egypten. Det är den islamske kandidaten.

Muslimska brödaskapet vill skapa en välfärdsstat grundad på koranen, en sunnimuslimsk rörelse, som grundades i Egypten 1928. De vill skapa det perfekta samhällssystemet eftersom detta vilar på uppenbarelsen av Gud. Islam ska vara utgångspunkten för individen, familjen, samhället och lagarna. Sharia ska bestämma och inte sekulär lagstiftning.

Uppenbarelsen och det sätt som Muhammed levde ska bestämma vad som är den riktiga religionen och det rätta sättet att leva. Detta ska gälla överallt och alltid.

Ja världen har blivit vansinnig förut och vi människor brukar behöva gå över katastrofer och galenskap för att nå fram till något annat.

Militären respekterar förmodligen inte valet. De har den lagstiftande makten just nu. Delar av den tunga och djupa stat, som är de verkliga makthavarna. Om det fattiga folket kommer att få det bättre är tveksamt.
25.6.2012
Den nye presidenten vill ha bättre band med Iran för att regionen ska stabiliseras. Ja, det låter bra. Mer spöstraff och dödsstraff för intagande av alkohol, eller för homosex. Stening som avrättningsmetod. Visst är det en underbar värld! För Israel har dagen blivit natt. Men intervjun är fejkad säger nu Mursis talesman. Så Iran ljuger allt vad de orkar, även en nyhetsbyrå, för att få världen till sitt helvete. Heja Mursi ta en annan väg. Du som är fostrad i det västerländska synsättet och har barn, som är amerikaner.

PS. När de gamla programmen från en döende värld börjar lösas upp kan du uppleva en del obehag, som t ex att hela din värld rasar samman. Det kan vara nyttigt att under denna övergångsfas minnas att du är en interdimensionell mästare som är en expert på att omvandla sammanstörtande verkligheter. Du har gjort detta många gånger förr.
sid 44 ur Grundkurs för utomjordingar Den kosmiska manualen för planetär evolution DS.

Här är länders syn på homosexualitet, en undersökning som är från juni 2013.

lördag 23 juni 2012

Ursäkta vi sköt ned planet

UPPDATERAT
Räcker det med att Syrien har bett om ursäkt för att de sköt ned ett av Turkiets stridsflygplan? När jag såg nyheten i går tänkte jag att nu blir det krig. Nu tänds den där gnistan, som alla har väntat på. Turkiet kan väl inte nöja sig med detta?

Ett krismöte har hållits och Turkiet meddelar att det tänker vidta åtgärder. Nato kan kallas in. Så här får det inte gå till i världen. Syrien har länge massakrerat sin egen befolkning. 

Alla Nato-länder kan uppmanas att hjälpa Turkiet. Det finns en sådan paragraf, men den har endast använts en gång och det var efter 11 september 2001.

Det som pågår i Syrien är en maktkamp, som handlar om religion och gamla revir. Det är en diktatur och den sittande presidenten har förlorat sitt eget syfte med att sitta kvar. Det är bara en tidsfråga innan han försvinner, men under tiden härjar mördarbanden.

Ryssland har ett halvhjärtat stöd till Syrien eftersom det är det enda landet, som stöder Iran. Allt handlar som vanligt om stormaktspolitik och balansen i Mellanöstern.
24.6.2012
Turkiet kallar nu in Nato och vill att alliansen ska rådgöra med varandra om hur saker och ting ska skötas. Detta enligt paragraf fyra. En liten återhållsamhet. Nästa paragraf nummer fem handlar om att staterna ska kunna försvara varandra militärt.
13:44
Flygplansvraket är hittat och nu undrar Turkiet varför ett obeväpnat plan sköts ned utan förvarning. Dessutom befann det sig inte över syriskt område när det sköts ned.
25.6.2012
I dag diskuteras situationen i Syrien av EU:s utrikesministrar. Den allvarligaste sedan 1917, säger utrikesminister Carl Bildt.
13:42
Och nu flyr militärerna från Syrien. Redan finns över 30 000 flyktingar från Syrien i Turkiet.
18:18
Landet Syrien är heligt. Och stjärtfenan på planet har hål efter luftvärn. Planet sköts inte ned med någon missil. Jag tror det är makterna som har ordnat till det här. För att snabba upp skeendet en smula.

Kvinna mördade man

UPPDATERAT

Det hände utanför Sandviken i Högbo i en villa på Högbovägen.  Mannens sambo är anhållen för dådet. Polisen vill i nuläget inte säga mer om detta. Mannens anhöriga är underrättade.

Kvinnan är 41 år och mannen var 49 år. Skadorna på mannen ger vid handen att han mördats.

Enligt Aftonbladet så hade paret köpt huset förra året i augusti och skulle flytta dit permanent. De var där för att fira midsommar. Kvinnan hade sagt upp sig från sitt arbete för att hitta ett nytt i Sandviken. Nu lära hon inte behöva något nytt på ett tag.

Det är det här huset det handlar om.  Och här är fler bilder på huset.

Varje år mördas det fler män än kvinnor, men det är kvinnorna, som får uppmärksamheten, för de anses alltid vara offer. Det blir notiser när en kvinna är mördare.
24.6.2012
På internet finns namnen på både offer och mördare. Att Aftonbladet skriver så mycket om detta mord kan bero av att kvinnan, som anklagas för detta är lite halvkändis och enligt egen uppgift har diagnosen ADHD. Det går att skriva snyftartiklar om mördare också.
25.6.2012
Hon är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.  En tragedi för hennes tre barn. 
8.7.2012
Ingemar Wallin hade utsatts för besinningslöst våld. Jeanette Javell nekar och menar att det var självförsvar.


fredag 22 juni 2012

Stympa pojkarna

Det tycker fem kvinnliga präster i svenska kyrkan är helt okej. Det är ju en kulturell sedvänja och enligt dem så ändras dessa endast långsamt.

En oklar och geggig debattartikel är skriven av dessa kvinnor, som om svenska kyrkan fortfarande var statlig och inte en kyrka bland andra.

Jag är glad att jag inte är medlem. Gick ur redan på 70-talet. Vilka grumliga vatten dessa kvinnor simmar i. De vill att vi visar respekt för rätten att vara annorlunda. Jaha? Rätten för alla föräldrar att bestämma vilka kroppsdelar deras barn ska få behålla?
24.6.2012
Här är en bra artikel av Mats Dagerlind, som säger samma sak, som det jag har sagt ovan, men mycket mer detaljerat och med många fler ord.

Obs jag är inte sverigedemokrat och kommer aldrig att bli, inte heller kommunist och kommer aldrig att bli, inte heller kristen, jude eller muslim och kommer aldrig att bli. Det finns ett sätt att går förbi alla -ismer. Man behöver inte tro på något. Det är bättre att veta och ta det man behöver från människors samlade kunskap. 
26.6.2012
Och här har Tyskland beslutat att omskärelse inte är bra i en dom. Det innebär att tillfoga allvarlig kroppsskada och barnets rätt till sin kropp väger tyngre än religionen hos föräldrarna.
26.9.2012
För er som inte har upptäckt det så har jag skrivit en artikel på Newsmill om detta (innan de tog bort kommentarerna). Här hittar ni den. 

Vi har strålande väder

Vi bor på Sveriges ljusa sida, tillräckligt långt ut i skärgården för att molnen ska blåsa bort. Ofta, som i går ser man en molnhorisont in mot väster (där ligger Stockholm), men här är det solklart.

I dag är det en härlig dag. Det är första midsommaraftonen sedan jag blev vuxen, som jag inte har hemmaboende barn. De kommer och hälsar på istället. Så roligt!

Och vi ska gå till midsommarstången, som reses varje år av alla som bor här. Det var därför vi ville flytta hit, för här är det som när jag var liten. Ha en väldigt trevlig och bra midsommar, var ni än befinner er!
17:44
Och här skiner solen fortfarande och vi var just nere vid vårt bad, som ligger på gångavstånd vid havet. Stranden var full med folk.

PS. Om ni tror att midsommarstången är en fallossymbol, så har ni inte lagt märke till att den är helt och hållet täckt av blomster och annat från moder natur. Och att kransarna, ringarna, som hänger i den är en symbol för helhet. Midsommarstången gör en helhet av både det manliga och kvinnliga som vi och naturen i grunden består av. DS.


torsdag 21 juni 2012

Håll galningen inspärrad

Inte ens åklagaren tycker att Breivik ska dömas till fängelse i första hand. Utan till vård. I andra hand ska han dömas till 21 års fängelse. Så ser lagarna ut i Norge.

Han skulle ha dömts till döden i USA. Självklart. För massmord. Men här i Sverige hade det blivit något liknande krav: vård och eventuellt fängelse.

Jag lyssnade ett tag till direktsändningen från Norge, men tröttnade. Jag förstår att de behöver gå igenom detta noggrant, men det behöver ju inte betyda att alla lyssnar hängande vid åklagarnas läppar.

Själv skulle jag vilja att både Norge och Sverige ändrar lagstiftningen så att den blir strängare. För bedrövligt om någon som Breivik ska kunna komma ut. Någonsin.

Här har jag tidigare skrivit om vad som hände. Och här samma dag som det hände.

Björnattack!

Och nu anfaller björnen. Den tog ett lamm för 63-åriga Ann-Sofi Rundblom. Nu kräver hon skyddsjakt. Det finns tusentals björnar i landet, men hatet mot dem är inte lika stort som mot de mycket färre vargarna.

Det enda som återstod av det lilla lammet var magen. Björnen hade ätit upp resten.  En tidigare björn med ljusare päls har betat i lugn och ro förut, men den här var mörkare i pälsen. Trots att hon hade tagit med sina hundar och försökte skrämma bort björnen, så undkom inte det lilla lammet.

Länsstyrelsen ska nu skyndsamt besluta om skyddsjakt. Det hela utspelade sig i Karlsberg söder om Los i Hälsingland. Ann-Sofi Rundblom säger att nu kan hon inte avvärja fler attacker eftersom björnen har fått smak för lammkött.

Björnen är så gullig och rar medan vargen inga vänner har.

onsdag 20 juni 2012

Leif Pagrotsky lämnar riksdagen

Han har beslutat sig nu när det går så bra för socialdemokraterna. Då ska han lämna i höst. Ja han är ju 60 år och riksdagsmän, som har suttit så länge som han (sedan 2002) har alltid råd att pensionera sig. De lever naturligtvis inte under andra människors villkor.

Han bor i Nacka precis som Mona Sahlin, denna kommun som är borgerlig ända in i själen. Men han kommer att sitta kvar i sossarnas verkställande utskott, lite makt kan han väl få behålla?

En kommitté är tillsatt som ska granska riksdagsmännens garantiinkomster. Den ska vara klar i december 2012. Det är nog smart att sluta innan dess. En riksdagsman kostar närmare två miljoner per år, men det är de förstås värda.

Leif Pagrotsky har suttit mer än sex år som riksdagman och är över 50 år så han kammar hem potten. Han får ersättning tills han får sin "riktiga" pension. Men riksdagsmän är ju av en helt annan klass än vi andra medborgare, så naturligtvis är det rimligt. 

tisdag 19 juni 2012

Julian Assange flyr till Ecuador

UPPDATERAT
Han har sökt politisk asyl i landet Ecuador och gömmer sig nu på deras ambassad i London. Herregud han är verkligen livrädd för att komma till Sverige och försöker undvika detta till varje pris.

Jag måste säga att jag hoppas han lyckas, så att det blir ett slut på denna parodi på rättvisa. Han är naturligtvis inte skyldig. Det har jag inte tyckt sedan jag satte mig in i vad som hade hänt. Och det hade varit mycket enklare om den svenska rättvisan inte hade varit så stelbent.

Här har landets utrikesminister twittrat om detta.  Och här kan ni läsa vad jag tidigare har skrivit om honom. Då när detta hände för snart två år sedan.

Här är ambassadens pressmeddelande om detta.
20.6.2012 9:48
Assanges mamma hoppas han får asyl i Ecuador eller annat land i tredje världen. Hon tycker att han är en politisk fånge. Ja då borde väl detsamma gälla för Assange som för dissidenter i Kina? Han får dock fortfarande hjälp från hemlandet Australien. Precis som andra medborgare i det landet.
13:02
Att polisen står på vakt utanför är väl bra! Akta dig för att gå ut Assange. Och vilka rubriker det kommer att bli om inte Ecuador vill ha honom. När han blir utkastad från huset. Vilket skådespel!
15:31
Claes Borgström, flickornas advokat, anmäls nu till Advokatsamfundet på grund av sina uttalanden om Julian Assange. Vilken sabla cirkus!
21.6.2012 8:45
Julian Assange svenske advokat besökte honom i går på ambassaden i London. Assange är inte rädd för en rättegång i Sverige och tycker att åklagaren kan besöka honom på ambassaden precis som advokaten nu gjorde. Dock är han rädd för en utlämning till USA. Det är mot denna han har sökt skydd. Och världen väntar nu med spänning på att få reda på hur det går med asylen för denna superkändis. Inom ett dygn ska det vara klart, sägs det.
22.6.2012 19:09
Assange fruktar dödsstraff i USA, men hans ansökan har ingenting med Sverige att göra, säger han.
25.6.2012
Assange lider av storhetsvansinne och tycker att alla ska ta hänsyn till honom, för han har ju blivit påhoppad av ledare i USA och Sverige. Australien måste lämna diplomatiska noter till dessa länder, för att försvara sin medborgare. Det skulle Assange tycka var lämpligt, för den australiska regeringen måste  ta hand om medborgarna och särskilt Assange.
10:43
På justitiedepartementet säger man att inga sådana garantier kan lämnas. Nä självklart inte. Vår lagstiftning är inte till för sådana som Assange.

PS. Jag har skrivit många inlägg om Assange och blivit intervjuad av Channel 4 News om vad jag tyckte om saken. DS.

Se efter era barn!

Det är ett ögonblicks verk att ett barn ska drunkna i en pool eller på ett offentligt bad. En vän upplyste mig om att de som håller på att drunkna ofta inte skriker och plaskar utan bara sjunker lugnt och stilla.

se efter era barn! Jag blir så ledsen varje gång ett barn drunknar, särskilt som jag minns att en skolkompis drunknade på ett sommarlov när jag var liten. Det hände nu igen i en pool i Landvetter. En sexårig flicka drunknade i dag.

Enligt statistiken är barn till ensamstående föräldrar i riskzonen och barn till föräldrar som kommer från Mellanöstern. Få barn drunknar i Sverige jämförelsevis om man jämför med andra länder och hur det var för hundra år sedan.

Omkring hundra barn drunknar varje år i Sverige. Men ändå är den vanligaste dödsorsaken bland 1-6-åringar att de drunknar.
20.6.2012
Här är en artikel, som också handlar om detta. Tack för tipset Max!

Regnrekordet slaget

Inte sedan mannaminne, sedan jag var tio år, har det regnat så mycket i Stockholm i juni. Så var statistiken i går, men nu i dag är den totalt slagen. Det syns på växtligheten, som är grönare än grön och snart känns det som en djungel på vår tomt. Klippte lönn och björk i går, för att överhuvudtaget kunna komma fram.

Det blir extra fuktigt, men i dag är det växlande molnighet och blåsigt. Vi tackar vädrets makter för detta! Särskilt sedan våra duktiga vänner är här och spikar ny panel på vårt hus. De slipper bli våta.

Den gamla väggen läckte igenom alldeles för mycket kyla. Vi hade som mest minus sex inomhus på vintern vid det gamla fönstret i köket. Nu är det utbytt till treglas. Denna vinter kommer vi inte att frysa lika mycket som förr.

Vi har firat midsommar här med plus tio och regn och det har också varit underbart sommarväder. Det tror jag på i år. Lagom med sommar. Molnen har en tendens att blåsa bort här ute vid kusten.

Vi kommer att ha knytkalas med många gäster. Det är så roligt för vårt tomt passar till detta och som vanligt så kommer vår samfällighet att fira uppe vid fotbollsplanen. 

12:29
Vi har det så bra i Sverige som slipper tyfoner. Vi får återigen tacka vädrets makter. Men se upp med jordgubbarna till midsommar. De kan vara utländska fast de utger sig för att vara svenska. Jaha.

söndag 17 juni 2012

Varg dödade

UPPDATERAT
Det som inte har hänt på nästan tvåhundra år har nu hänt: att en varg har dödat en människa i Sverige. Det hände i Kolmårdens djurpark och det var en anställd som dödades, en kvinna.  Hon arbetade ensam i hägnet. Kvinnan var 30 år.

Det här måste ha varit på något sätt självförvållat. Jag hoppas de inte tar död på hela vargflocken på grund av detta. Men naturligtvis kommer det återigen att skapa debatt om varg. Det finns ett oresonligt hat mot varg i det här landet.

Mellan den 30 december 1820 och den 27 mars 1821 attackerades trettioen människor av varg i Dalarna och Gästrikland vid orten Gysinge. Tolv personer dödades och femton blev skadade. Det var barn mellan tre år och 15 år som attackerades utom en kvinna på nitton år. När vargen sköts upphörde attackerna.

Många personer, som såg vad som hände i dag chockades i Kolmården och fick tas om hand av räddningstjänsten. Kvinnan ska ha omringats av flocken och sedan attackerats.

Det var två år sedan som en vargflock rymde i Skånes djurpark och hela flocken sköts. För en betalning av 1 900 kronor kunde man där gå in i hägnet och umgås med vargarna. Även på Kolmården kan man beställa en vargguidning och besöka varghägnet.  Detta för summan 1 095 kronor per person.

Vargarna har beskrivits som hundar och att man inte behövde vara rädd för dem, utan till och med kunde få en nyfiken tass på axeln. Kolmården tipsar om att man kan ge en upplevelse i present till någon man tycker om.
Åldersgränsen är 15 år. För ett par månader sedan blev en 15-årig flicka biten i låret av en varg på Kolmårdens djurpark. Här kan ni se vargarna på Kolmården. Camilla Swahn blev i augusti 2010 biten i armen av en varg på Kolmården.
16:19
Enligt Kolmårdens djurpark ska vargarna inte avlivas, men all närkontakt med djuren upphör. Skötaren gjorde enligt reglerna, hade kontakt via radio med sina kollegor. Uppenbarligen har hon inte hunnit larma när de åtta vargarna anföll. Djurskötare är ett farligt yrke.
19:38
Det är inte ovanligt att man är ensam i hägnet, sägs nu. Det låter exakt som när häktesvakten Karen Gebreab blev ihälslagen av en intagen. Jag blir så trött på att jämställdhet betyder att alla kan klara allt själva. Hur lång var den här kvinnan? Som Karen drygt en decimeter kortare än mig? Hundar kan skilja på kön. Det kan vargar också. De vet att "hen" inte finns. Vargar och hundar uppför sig olika mot de olika könen bland människor. Mot en för snäll människa kan de göra utfall.
21:10
Nu ska det dock bli slut på ensamarbete. Kanske.
18.6.2012 9:33
Karin Bojs skriver i dag i en analysartikel i DN om att man ska vara försiktig med att "dansa med vargar" och att förmänskliga dessa vilda djur. Jo, djuren är symboler för oss, precis som i den stora dröm jag hade för länge sedan. Det betyder inte att det är riskfritt att i verkligheten umgås med stora djur. Klockan tio har Kolmården en ny presskonferens.
10:15
Djurparken säger att de inte har avlivat några vargar och inte har något behov av att fatta snabba beslut om vargarnas framtid. Hägnet finns inte inne i djurparken, utan utanför. De kan gå in till vargarna. De kommer att införa liknande förhållningssätt i båda hägnen.
Möte igen med alla berörda både i eftermiddag och i morgon bitti. Det är mycket som måste få sjunka in och de behöver ta rationella beslut.
När de etablerar vargflockar så tar de dem när de är några dygn gamla och ger dem nappflaska. Det är ett urval medarbetare, som har känt vargarna sedan de var små. Så var det med den kvinna som förolyckades i går.
Den här flocken "nappades upp" för tre år sedan av denna kvinna. När en grupp "vargguidas" så har de alltid varit två personal. Detta har bidragit till att nyansera samhällets bild av vargen.
En positiv grundsyn har stärkts genom dessa guidningar. De romantiserar inte vargen utan har alltid pratat om den som den biologiska varelse den är. Presskonferensen är över 10:24.
17:32
Kolmården är den enda djurparken som uppfostrar vargarna med nappflaska och låter ungarna präglas på människor. De andra hägnen i Sverige (det finns tio) låter vargungarna präglas på vargar. Stig Engdahl anmäler nu Kolmården för vållande till annans död. Det var han som sköt en varg, som gick på hans får och blev dömd för det. Krav på utökad vargjakt har kommit till följd av händelsen. Men vilda vargar är något annat.
19.6.2012 8:14
Vargar kan skilja på kön och detta var en kvinna, skriver Svenskan i dag. Jo just det. Det skrev jag i förrgår kväll. Visst är det så.
12:31
Och Arbetsmiljöverket kan förbjuda Kolmården att ha vargar.  Och här kan ni chatta med vargexpert. Herregud det tar aldrig slut!
20.6.2012
Och min gamle bekanting Aftonbladets Svante Lidén (god vän med sambons bror) tyckte att det var så kul att umgås med vargar på Kolmården och det skrev han om. Inte ett ord där om att han drabbades av ett mycket farligare djur och fick TBE. Skyddsjakt på fästingar nästa fråga för Jägareförbundet?

Newsmill har en enkelspårig publik

Rent av dum i huvudet kanske? Det fick jag veta när jag skrev en parodi i en artikel på vårt rättsväsende och våra lagar angående Mangadomen, som kom häromdagen. När serieteckningar stod inför rätta.


I gammal god klassisk sagostil beskrev jag hur vi i det lilla, lilla lilleputtlandet inte klarade av fantasier, utan trodde att de var verklighet. Ingen fick fantisera fritt, för det förbjöd våra lagar. Något som är välkänt i diktaturländer.

Tack och lov så gick ju Mangadomen åt rätt håll, fast högsta domstolen fick anstränga sig för att få ihop den. Här skrev jag tidigare om detta. 

Det var således yttrandefriheten, som stod inför rätta i förlängningen i det målet, men den vägde trots allt tyngre än tecknade bilder av nakna barn.

Yttrandefriheten på Newsmill är dock numera starkt beskuren. Det går inte att driva med vårt land och med vårt sätt att lagstifta, inte att skriva i en gammal och mycket välkänd sagoform, inte att skriva "högsta hönset" och anspela på högsta domstolen.

Inte att driva med oss själva, som har måst trugas med 6-8 brödskivor per dag, utan också var ett folk, som frivilligt installerade glasrutor hemma hos oss, där vi fick veta att dessa stod för en fri och obunden propaganda, som vi måste betala.

Vi har gått sorgligt långt ifrån det 70-tal, där Astrid Lindgren kunde skriva en Pomperipossasaga om Sverige och få den publicerad. Allt måste nu vara på dödligt allvar, med raka fakta. Här ska inte drivas med någon för det förstår inte Newsmills publik. Det blir för knepigt fick jag veta.

Handlar inte detta om att underskatta sin publik? Eller att helt enkelt själva har blivit så inskränkta och programmerade på redaktionen, att mallarna inte passar förutom för politiker eller tjänstemän i byråkratin? Eller andra superpolitiskt korrekta.

Så tråkigt, när jag är en av de som har varit med och byggt upp Newsmill med mina artiklar. Vet inte längre hur många läsare mina artiklar har haft, men det borde vara närmare miljonen. Min statistik över läsare försvann, när den låg kring 7-800 000 och sedan är den aldrig återställd.


Tråkigt att denna från början alldeles utmärkta plattform, som var till för folket, har urartat så mycket. Och att de desperat försöker få upp sina besökssiffror. Sajten är såld sedan länge och har naturligtvis andra affärsmässiga krav på sig än i början. Då fick de gå med förlust. Men läsarna uteblir om de inte längre känner att sajten är deras eller speglar deras tankar och åsikter. Det finns en omättad hunger efter yttrandefrihet i vårt land. 

Aten som en glad stad

Den var det säger Theodor Kallifatides.  Det var den gladaste staden i Europa. Jo det landet har länge haft flera sidor.

Han sjöng partisansånger på väg tillbaka till sitt forna land, när militärjuntan hade fallit. Men hur var det nu? Jag känner till kommunisterna och inbördeskriget och hur människor dödade varandra. Det som har skett mer än en gång sedan kommunisterna återigen har tappat greppet om södra Europa. 

Jag minns något krig, som utspelade sig för inte så länge sedan, när folk återigen stod mot folk. Det är de där -ismerna som ställer till det.

Någon tror på ett sätt och grannen tror på något helt annat och så slår girigheten till. Det är en historia lika gammal som mänskligheten. Grannen dödar helt enkelt grannen och tar dennes ägodelar. För längre än så har en del av oss inte kommit. 

Och jag vet greker, som reste tillbaka till sitt land och som sjukskrev sig när de skulle ha semester, för så gjorde man i Sverige. Tyckte de. Utnyttjandet av vårt välfärdssamhälle sträcker sig långt tillbaka. Den grekiska familjen, som var partisaner, bor här än och är mycket mer förmögen än vad jag är. Naturligtvis.


Men allt är inte guld och gröna skogar, som en del människor tror. Och jag vet att Theodor Kallifatides är en mycket vänlig och snäll man, men han trodde på ett system, som inte kunde finnas kvar.

Och naturligtvis kommer Aten att återigen bli en glad och lycklig stad. Det ligger också i människans natur. Och vårt folk, som länge har trott på godheten och kärleken, är en aning dämpat eftersom det har visat sig att folket vi hjälpte kanske nu stjälper oss.

Explosion i Västerås

En kraftig explosion inträffade i Västerås i natt. Ingen människa verkar ha skadats. Vad är det som händer i min gamla släktstad, den som också finns med i min nya bok I ormbärarens tid, som kommer i höst.

Omkring 1 500 personer fick utrymma krogen Blue Moon Bar och även hotellgäster evakuerades. Explosionen inträffade inte i lokalen utan på baksidan.

Det var strax efter midnatt, som det hördes en kraftig smäll, men ännu finns ingen förklaring till vad som har inträffat.

På både min mammas och pappas sida kommer mina släkter från Västerås och trakterna kring denna stad. Och jag har fortfarande många släktingar där.

lördag 16 juni 2012

Mora-Nisse har dött

Det uppger flera medier. Ja han var född 1917 och blev således 94 år. Bra gjort! Ännu en jag har hört talas om hela mitt liv, som har försvunnit. Det är livets gång. För er som inte vet så var han en längdskidåkare och vann nio Vasalopp. På den gamla goda tiden. Han bodde på Mora-Nisses väg i Mora. Vila i frid!

Kvinnor vill inte jobba heltid

Det är min erfarenhet av detta. De jobbar hellre deltid och tar hand om barnen. Mannen i familjen får slita ihop resten. Detta gäller särskilt de tunga arbeten, som kvinnor ofta har i vården och när de jobbar med barn. Kvinnor orkar helt enkelt inte jobba heltid och sedan ta hand om sina egna barn.

Män är starkare fysiskt starkare och klarar heltid, särskilt i tunga jobb. Det är ett faktum, som alla millimeterinriktade försöker ta sig förbi. Och kan en familj klara sig på en och en halv lön, så gör de det.

Att sossarna nu har börjat valrörelsen i halvtid, med drygt två år kvar till valet, är lite fånigt. Eller är det endast försöksballonger med vanlig luft, som de skickar iväg? Sådana lyfter som bekant inte från marken.

Det de vill göra är att lämna över barnen till barnomsorgen, ta dem ifrån deras föräldrar. Vilka föräldrar vill det? Om båda föräldrarna jobbar heltid hur ska då barnen kunna vara mindre än åtta timmar på dagis eller i skola, förskola?

Det blir barnen som drabbas ännu hårdare ifall deras föräldrar blir tvungna att vara borta minst nio timmar från dem. Jag minns ett par sådana barn från dagis, där båda föräldrarna jobbade heltid. De var alltid kvar till sist på dagis. Och kom först. De var där från sju på morgonen till fem på eftermiddagen. Det är hårt med så långa dagar för barn.

Att döda med bil 2

Ett sätt att visa makt. Så kan man förklara att unga män drar på allt vad de kan på motorcykel eller i bil. Det hände i Malmö där en 20-åring körde ett vansinneslopp och en cyklist kastades upp i luften och dog. Och en annan man skadades. 

Jag skrev om det då för tre dagar sedan. Vad är det för slags makt man visar när man gör så där? Jo en destruktiv, illasinnad makt. En makt som riktar sig mot andra och mot den som utövar den. En makt, som bara för elände med sig.

Vi har länge haft diskussionen om detta, att döda med bil, men i Malmö har det blivit de unga killarnas sätt att trotsa det som de tror är deras motståndare. Det var det som hände här också. Att de ska utöva sin rätt till gatan och inte bry sig om vad polisen säger.

Den 20-åring som körde är kriminell och var narkotikapåverkad och har ett utländskt namn. Han har ingen bostad, inget jobb, ingen inkomst, inget körkort. 

Han som dödades heter Göran Nilsson, var född 1959 och var scenproduktionschef vid Malmö opera. Hans kollegor har hållit en minnesstund. Familjen vill inte uttala sig.

Det finns en författare som heter Stig Dagerman, som har skrivit en novell om hur ett barn blir överkört och dödat. Den heter Att döda ett barn. Den skrevs på 1940-talet och den är mer aktuell i dag. Det Stig Dagerman skildrar är dock en vanlig olycka.


I dag lördag hålls häktningsförhandlingar, som gäller misstanke om dråp eller grovt vållande till annans död, två mordförsök och två fall av grov misshandel, alternativt grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik, plus drograttfylleri. Han begärs häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden.Så skönt att fotbollen är över

Drömmen sprack. Sverige sörjer. Hur ska vi kunna se varandra i ögonen? Sverige bortgjort i fotboll och landet får skämmas.

Nä några fotbollsmatcher är inte mycket att bry sig om. Det finns sådant som är värre, som borde ta uppmärksamheten och nu kommer det att göra så. Hoppas jag.

Och så slipper vi se fler bilder på nakna rumpor. Bara en sån sak. Jag behöver väl inte ens säga att jag inte såg matchen?

Här skrev jag tidigare om nakna rumpor.

fredag 15 juni 2012

Stackars Herman Lindqvist

Nu har han råkat i blåsväder också, för att ha svarat på frågor från fel personer. Han legitimerar att det finns totalt högervridna i vårt land. Åtminstone om man får tro Expo och Aftonbladet. Och i DN så går det inte att länka till artikeln de har skrivit om detta. Så att det syns.

Jag har märkt det förut, att först går det att länka, som i går om Assange, men sedan skrev någon något riktigt elakt, förmodligen en sd-are. Och då tar DN bort alla blogginlägg som har länkat.

Det räcker således inte med att ta bort det inlägg som gjorde bort sig, utan det blir censur för alla. I Svenskan är de bättre, där tar de bort det inlägg, som är för grovt, inte allihop.

Jag gillar yttrandefrihet. Och tycker att det är alldeles bedrövligt att sd och andra partier eller opinionsyttringar på högerkanten ska styra den. Eller yttersta vänstern. Och att Herman Lindqvist inte får lov att yttra sig till vilka han vill.

Mangabilder frikänns

Det var väl tur att man får samla serieteckningar av barn, som är nakna. Nu när det har blivit fult att ens fotografera sina egna barn nakna.

Stackars oss. Vi låter bovar och banditer, snedvridna människor, bestämma vad vi ska göra. Och vi låter deras tankar invadera våra psyken. Tyvärr. Trist att så ska ske, men nu är vi åtminstone inte lika knäppa som land, som Hitlertyskland eller Sovjet.

Där bestämde högsta hönset vad som var konst och hur den skulle utföras. Det finns en viss konstnärlig frihet. Uppenbarligen. Även i serietecknandet då. Och vi låser inte in de som samlar på sådant. Puh!
10:45
Och vilken tur att vi har yttrandefrihet fortfarande!

torsdag 14 juni 2012

Vår älskling Assange kommer!

Var beredda brudar! Nu kommer han hit igen. Han som gick i "honungsfällan". Han som lägrade två damer, som sedan snackade ihop sig och kom på att han nog var skyldig till våldtäkt.

Polisen ska förhöra honom. Och slå honom i bojor. Säkert. Det vore väl för väl om denna parodi kan få ett slut så småningom. Jag orkar inte ens länka till alla artiklar jag har skrivit om honom, ni hittar dem säkert själva. Och de som handlar om hans stackars offer.  De mest uppmärksammade står annars nere till höger i bloggen. Håll till godo!

Kungen smädad igen

Ja så blev han kallad horkarl stackarn på åtminstone en falsk enkrona. Någon har ansträngt sig så till den milda grad uppe i Norrbotten att verkligen sätta kungen på pränt och på pottan samtidigt.

Det är en rätt svår och tidsödande process att förfalska mynt. Och inte lönsamt naturligtvis inte. Men någon hatar kungamakten över allt annat och ville göra det här. Grattis det lyckades och fick uppmärksamhet!

Ner med kungen! Ner med Sverige! Låt det bli det första landet utan kung och utan fasta medborgare. Vi kan bli ett icke-land och deklarera oss som globala. Vi är väl på väg dit?

Här har jag tidigare skrivit om vår smädade kung.

Flyktingbarn stal från kungafamiljen

Ett ensamkommande flyktingbarn, som kom hit 2010, har stulit smycken från prinsessan Christina till ett värde av omkring 800 000 kronor.

Prinsessan Christina och hennes man Tord Magnusson hade tagit in pojken, som barn i huset. Han är numera 19 år.

Den stackars flyktingen fick en "plan i huvudet" när han av en slump hittade nycklarna till kassaskåpet. Han tänkte skylla på städerskan, som var ofta ensam där. Hans byte blev två ringar, manschettknappar i guld och ett armband av guldtråd, som prinsessan Christian fått i gåva av den etiopiske kejsaren Haile Selassie 1956.

Han sålde allt till kriminella för 9 000 kronor förutom diademet, som prinsessan Christina hade ärvt efter sin mor prinsessan Sibylla. Det slängde han i Strömmen. Bara detta diadem lär vara värt kring 350 000 kronor.

Flyktingpojken blev förtvivlad när de båda förstod att det var han som var tjuven. Han slängde sig runt benen på Tord Magnusson och bad om förlåtelse. Han har berättat för polisen att han hade stulit tidigare.

Sensmoral: Var noga med vilka du väljer till dina vänner. Och vilka du släpper in i ditt hus eller lägenhet. Släpp inte in tjuvarna själv.

Marilyn Monroe vann

Ja i form av skyskrapor. Det är årets finaste skrapor som har utsetts. De som har smeknamnet Marilyn Monroe är naturligtvis kurviga och finns i en förort till Toronto i Kanada. Det är två svängda torn, som blir klara i augusti. 

Detta får mig osökt att tänka på att jag har skrivit en romanbiografi över Marilyn Monroes liv, som det ännu finns några exemplar kvar av att köpa.


De kommer att bli helt unika i framtiden eftersom det är den enda romanbiografin skriven på det svenska språket om stjärnan. Här hittar ni denna bok. 

Marilyn Monroe är annars alltid aktuell. Hon var ikonen på senaste filmfestivalen i Cannes. Och här är senaste artikeln i Toronto om henne. Hon använde oss och vi henne, är tesen författaren till denna artikel driver. Hon kommer dessutom att återuppstå som hologram.

Tog hon då livet av sig? Eller hur var det nu? Ja, det får ni veta om ni läser min bok. God läsning!

onsdag 13 juni 2012

Att stå med rumpan bar

Sjuttsingen också. Målvakten förlorade leken grisen och fick stå med rumpan bar. Vilken konstig lek som landslaget ägnar sig åt. Utan att någon av dem tyckte det var konstigt.

Vart är världen på väg? Vad är det för underlig lek? Jag trodde inte ens det var sant när jag först läste om det, men nu har det tjatats så mycket om det, att det tydligen är så.

Vilken land har de vuxit upp i nu då? Är det Sverige eller något land där barnen blir agade? Jag har aldrig varit med om att leken grisen har slutat så där. Har ni? Bäst att fråga.

Grisen är alltså när man ska sätta knorr på en gris med förbundna ögon. Den brukar istället sluta med att någon vinner. Inte förlorar. Det är ju en barnlek. Om det nu var den som landslaget lekte?

Och de leker apa också. Sägs det. Hur går den leken till då?

Här har Boston Herald skrivit om detta och här Daily Mail.  Och här New York Daily News. Landslagets lilla lek har blivit en visa. Stackars Sverige nu igen!

Att döda med bil

En 20-åring känd av polisen dödade en cyklist och skadade en annan man med sin bil i Malmö innan han stoppades av polis. Han körde iväg från en olycka och försökte köra över två poliser.

Han lyckades nästan köra över en polis och är misstänkt för mordförsök på denne. Han försökte också ramma en polisbil, men lyckades inte med detta. Till slut fick polisen stopp på vansinnesfärden genom att preja mannen av vägen.

Enligt Malmöpolisen är han misstänkt för två mordförsök (två poliser), vållande till annans död (cyklisten), vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning då mannen saknade körkort.

tisdag 12 juni 2012

Nittioettårig ukrainska får stanna

Nu kan Ukraina tacka Sverige en gång till. Inte nog med att vi gav bort segern i går till dem i fotboll, utan här får också 91-åriga  Ganna Chyzevska stanna hos sitt barn och barnbarn.

Migrationsverket låter henne stanna för att hon inte kan genomföra flygresan "hem". Det har kommit in nya uppgifter, som säger det. Ärendet ligger i Europadomstolen, men ännu har inte något beslut kommit därifrån.

Och nu får hon således trots allt stanna i Sverige. En seger på poäng för henne och hennes närmaste. Hon är dement, hjärtsjuk och i stort sett blind och behöver vara här hos sin familj. Nu får hon det.

Hennes barn Svetlana Otto, 73 och barnbarn Anna Otto, 35 är förstås glada. 

Bröd och skådespel

Ett gammalt beprövat sätt att hålla folk från andra frågor. Sverige förlorade i går. Kul att det inte var krig. Utan en fotbollsmatch. Såg första perioden. Räckte. Såg inte målen utan gick och lade mig och läste en bok istället. Och sov. Gick bra det med. EM slukar allt utrymme. Det finns annat än fotboll.
13.03
Ingen bra dag, sa Hamrén. Flosklerna haglade i går också. Jag stängde öronen för kommentatorerna. Men visst är det väldigt synd om oss svenskar, som inte lyckas med detta. Herregud. Samtidigt var det kanske bra. Annars hade spelarna väl blivit lynchade av den fientliga publiken, som buade så fort Sverige hade bollen. Trist. 

Bra att ställa krav

Folkpartiet presenterar en kravlista på invandrare. Utmärkt tycker jag.

De vill att människor som kommer hit inte enbart ska gå på bidrag utan också prestera något. En självklarhet.

För den som tackar nej till jobb ska bidrag slopas. Självklart!

Yrkespraktik behövs. Alldeles självklart!

Ingen retroaktiv föräldrapenning. Jo konstigt att den har funnits överhuvudtaget.

En majoritet som invandrar är kvinnor. De behöver stöd för att börja jobba. Visst!

Svenska ska läras med fokus på jobb. Bra! Och yrkespraktik kan införas ihop med svenskundervisning.

Äntligen ett parti, som föreslår något som hade behövts för länge sedan. De som invandrar blir nu gettoberoende och med stora ersättningar från samhället, som inte en svensk familj kan få. Det måste få ett slut. Ju förr desto bättre.
13.6.2012
Integrationsminister Erik Ullenhag uppträdde i Gomorron Sverige i denna fråga och var mycket bra. Representanten för centerpartiet hade inte något alls att sätta emot, trots att hon fick avsluta debatten. Detta har uppenbarligen folkpartiet tänkt igenom ordentligt. Bra gjort!

måndag 11 juni 2012

TV fälls för innebandypojken

Ja det tycker jag verkligen är rätt och lagom. Faktakontrollen var usel. Här skrev jag om detta i januari under den talande rubriken: Var det ens en fjäder?

Fällningen gäller vad som sades den 8-9 januari i år i  TV:s nyhetsprogram. Här är granskningsnämndens beslut. 

Förbannelser över Stieg Larssons fiender

Ja hon är hämndlysten tydligen den där Eva Gabrielsson. Åtminstone om man ska tro Daily Telegraph (som brukar vara pålitlig). Hon tog till gamla vikingaeder och förbannelser mot Stieg Larssons fiender, har hon sagt.

Och si de funkade! En del blev av med jobbet, en del blev sjuka och andra dog. Förfärligt om hon tror det berodde på förbannelserna. Hon är då lika primitiv som vilken vilde som helst, som tror på gamla eder. På frågan hon fick på Hay Festival i England, ifall hon hade lyckats finna frid, så svarade hon:

- Nej varför ska jag det. Det finns ingen frid i det här. Jag kommer att fortsätta att vara arg.

Vad ska hon göra nästa gång med all den makt hon anser sig ha över människors ekonomi, liv och hälsa?

Det är nog inte det bästa att gå på och vara bitter. För sin egen skull borde hon nog förlåta både Stieg Larsson för att han misskötte sig, så att han dog bara 50 år gammal och hans bror och pappa, som ärvde allt. Hon har tackat nej till 20 miljoner och strider ständigt för att få kontroll över Stieg Larssons efterlämnade litterära arv.

Här har jag tidigare skrivit om henne.  Och här. 

Fadimes pappa vill bli fri

Han har ju suttit i tio år av sitt livstidsstraff. Han är pensionär, 66 år, och vill återvända till Turkiet och leva i frihet.

Ska han få göra det? Jag är kluven. Vore det inte lika gott att låta honom flytta till Turkiet? Få en pension från Sverige? Leva gott de sista åren av sitt liv. Skryta för de andra gubbarna om när han försvarade sin familjs heder.

Går det att lära en gammal hund att sitta? Jo det gör det. Men en gammal gubbe, som ingår i ett system av heder, som egentligen betyder mord? Och där mammorna och de andra är medskyldiga? 

Instängda i ett system, som betyder att makten ligger hos kollektivet och inte hos de enskilda individerna. Där de har lämnat över sin egen personliga makt till släkten och till ett osynligt hedersbegrepp.

Jag tycker nog att det vore lika bra att bli av med gubben. Eller ska vi statuera exempel genom att verkligen låta honom sitta på livstid?

Örebro tingsrätt ska avgöra om han får ett tidsbestämt straff.
19.1.2014
Nej inte heller hovrätten tyckte att Rahmi Sahindal skulle få tidsbestämt fängelsestraff. Han har avtjänat snart tolv år av sitt livstidsstraff och han har inte bearbetat sin gärning och skyller fortfarande på andra personer det som hände. I dagarna är det tolv år sedan Fadime Sahindal mördades och detta uppmärksammas under fyra dagar.
Sociala kontrakt

En välfärdsstat är beroende av att det finns ett osynligt socialt kontrakt, som gör att medborgarna i landet är beredda att betala skatt för att i sin tur få något tillbaka när de behöver det.

I Grekland är kontraktet i stort sett upplöst och där är det enda som fungerar pensionssystemet. I vårt land är det lite tvärtom. Här blir pensionärerna fattigare och fattigare.

När ett land har gått så långt att ingen längre tror att det är någon idé att dela med sig av skattepengar för att hjälpa de som har det sämre ställt så står upplösning, icke demokrati och i värsta fall inbördeskrig för dörren.

Och det är  i de äldsta länderna, som problemen uppkommer. Grekland som ses som demokratins vagga kan kanske i längden inte upprätthålla denna statsform.

I Sverige är alla överens om att barnfamiljerna har tillräckligt. Dessa går det ingen nöd på. Särskilt inte de som går på socialbidrag. En familj med tre barn får enligt riksnormen 12 660 kronor i månaden plus ersättning för boende, el, hemförsäkring, barnomsorg, sjukvård och medicin, akut tandvård, resor och a-kassa. Och så barnbidrag förstås på 3 754 kronor.

Här har jag tidigare skrivit om Europakrisen och Spaniens nödlån.lördag 9 juni 2012

Världen behöver räddas

UPPDATERAD
Men ifrån vadå? Det kan man fråga sig. Förmodligen är det den obalans, som fortfarande finns mellan rika och fattiga. Tänk om jag skulle begära ett nödlån på en miljard. Inte skulle jag få det inte.

Nä en enskild person behöver klara sig själv. Och inte göra som en släkting jag har som fick elen avstängd och måste låna pengar av sina ännu inte myndiga barn. Vilken skam. Tänk att sådant kan hända än i Sverige.

Men nu lär Spanien behöva 100 miljarder i nödlån. Herregud vi kommer alla att drabbas. Bankerna lånar och vi betalar. Vårt pengasystem kan ju inte ramla ihop. Till och med president Obama tycker att vi måste hålla dem under armarna.

När ska vi gå över till något vettigare? Kommer vi att klara det utan fler krig? Vi får se. Åtminstone en ny 30-talskris borde vi drabbas av innan vi kan komma på ett vettigare system i ekonomin än det vi har i dag.

Det är ju inte direkt något Einstein har uppfunnit. Ekonomin hankar sig fram som en "vetenskap". Något som människor har hittat på för att vi inte ska kriga så mycket.

19:53
Men även detta överskuggas av att Danmark vann över Holland med 1-0 i EM. Vilken bragd!

10.6.2012
En seger för euron kallade den spanske premiärministern Rajoy detta nödlån. Jaha, jag som trodde det var folket lånet skulle rädda! Och bostadsbubblan fanns tydligen i Spanien och inte i Sverige (som medierna har tjatat om). Åtminstone om man lyssnar till vår egen finansminister Anders Borg.
15:56
Och statsministern är naturligtvis orolig, för denna turbulens kan sprida sig till oss. Visst kan den det. Sverige är ett litet land alltid beroende av andra. Och jag minns fortfarande räntor på 24 procent som värst och under lång tid på kring 12 procent. Herregud vad vi har gött bankerna och kommer att göra så i framtiden också. 

Historiska mördare

Presidenten i Syrien tillhör en grupp människor, som var fattiga och undantryckta och som nu låter mördarband härja fritt. År 1970 tog Hafez al-Assad från det arabiska socialistiska Baathpartiet makten med en militärkupp. När han avled övertog hans son Bashar al-Assad presidentposten.

Hur får man då ett mördarband att sluta mörda? Ja inte genom att som presidenten använda dem till det och vända bort huvudet ifrån vad som pågår. Syrien är ett rättslöst land.

FN:s försök att stoppa detta är naturligtvis verkningslöst. Syrien har blivit ett icke-land. Det är djupt försjunket i sin egen ondska.

Det är alawiterna, som har drabbat landet. En sekt på ett par miljoner invånare, en variant av shiitisk islam, som dock avvisar bönen, fastan och pilgrimsfärden. Inte heller finns något förbud mot alkohol. De tror mer på svärsonen Ali än på Muhammed. Baathpartiet var det parti, som också hade makten i Irak under Saddam Hussein.

Muslimska brödraskapet gjorde år 1979 ett väpnat uppror i Syrien. Då mördades alawiter i ledande ställning och attacker mot säkerhetspolisen och Baathpartiets lokaler förekom. Fundamentalisterna ville få regimen på fall eftersom den betraktades som gudlös. Också då förekom ett hänsynslöst bombardemang av regeringsstyrkorna och sedan gick de från hus till hus och utplånade befolkningen.

10.6.2012
Den nye kurdiske ledaren för oppositionen är svensk medborgare och bor i Uppsala, 55 år gammal. Han tror att mördandet beror av att presidenten har gett upp på något sätt, tappat hoppet och blivit desperat. Denne doktor i filosofi ska nu inneha posten i tre månader i ett rullande ledarskap.

 Hur någon ska kunna uträtta något på tre månader är svårt att begripa dock. Och varför en professor i filosofi kommer i fråga. Verkar vara en variant på mycket skrik men lite ull, som gumman sade som klippte grisen.


fredag 8 juni 2012

Breivik aspergare

UPPDATERAT
Kan det vara så att Anders Behring Breivik har en eller flera psykiska sjukdomar? Han kan ha narcissistisk personlighetsstörning, vara aspergare eller ha touretts syndrom.

Detta sade psykiatriprofessorn Ulrik Fredrik Malt i dag i rätten i Oslo. Själv tyckte Breivik att allt var kränkande. Att hans hälsa diskuterades utan att han fick kommentera själv.

Grattis Breivik! Välkommen till den riktiga världen, där du inte står helt och hållet i centrum. Men är han inte helt enkelt en massmördare. Någon mer förklaring behövs väl inte?

Denna rättegång anses förändra norsk psykiatri för all framtid. Kanske behövs.
10.6.2012
Och här tycker en svensk psykiater att det var ett nederlag för etiken att Breivik fick utstå detta i en rättegång och att det med dessa tillstånd måste tas mycket varligt.

Själv har jag dock suttit med en släkting i Sverige och fått en diagnos fastställd för denne efter ett enkelt litet test. Fort skulle det gå. Men det är klart massmördare måste vara extra känsliga. Naturligtvis har Breivik rätt till all världens hänsyn och extra mycket bugande.

Här har jag tidigare skrivit om Breivik.
12.6.2012
Ja intrycket består att här sitter en massmördare med storhetsvansinne och som tror att han ska torteras. Riktigt längar efter det kanske? Så han kan bli martyr. Knäppskalle således. En som har hjärntvättat sig själv genom att leva i en internetvärld.


Snövit som kvinnors strid

Det senaste i filmväg är en miljardsatsning för att visa hur det uppstår strid mellan en drottning och hennes styvdotter. Snövit omgjord till en slags kämpande man och en ond drottning helt och hållet narcissistiskt upptagen med sin egen makt, som är beroende av utseendet.


Kristen Stewart spelar Snövit och har en inre skönhet samtidig med den yttre. Det går att se denna film, som en spegling av hur långt vi kvinnor har kommit i vår utveckling. Vi är inte längre enbart några, som är fagra att se och som måste räddas av män.

Vi har tagit åt oss den ondska som finns i världen och bearbetar den så gott det går. Drottningen i filmen är beroende av män på så vis, att hon tror att hon måste förhålla sig ung, för annars kastas hon åt hundarna av männen. Det är hennes fixa idé.

Allt utspelar sig inom ett gammalt paradigm, som låter män vara den inramande världsbilden, även om det är kvinnan som växer genom lidande och faror och blir sådan att hon tar åt sig sin inre animus. Därmed möter hon honom också ute i den yttre verkligheten i form av en jägare och en prins.


Fortfarande är sagan intakt: en drottning har gått snett i ondska och förföljer och försöker döda alla omkring sig, suger ut dem som en riktig storvampyr. Denna sorts kvinna finns naturligtvis, liksom den yngre prinsessvarianten, som ställer sig upp mot all denna inneboende ondska. Hon är en blek flicka från början, men liknar en modern Jeanne d´Arc till slut.

Sagor innehåller arketyper, som vilar någonstans inuti vårt omedvetna. Ondska kan sticka upp sitt fula huvud tillsammans med makt. Maktgalningar finns lite varstans i vår värld.

Filmen Snow White and the Huntsman är en medeltida skräckthriller och där lever vi också många gånger  i vår yttre värld. För vi har inte gjort upp med de tankar, känslor och stämningar, som har behärskat mänskligheten sedan dess.


Ständigt behöver allt detta göras om inuti oss. Och filmens värld hjälper oss i bästa fall med detta. Den här gör det genom specialeffekter, som skakar om oss, så att vi inte kan stänga igen utan förblir öppna. Och vem vill inte vinna över en ond drottning?