torsdag 25 november 2010

TV-chefen Eva Hamiltons son död

Eva Hamiltons 28-årige son dog i en bilolycka i går på Värmdö. Jag vet var han körde av vägen och vet att i går gick det inte att köra fortare än 50 här ute. Även om vägskyltarna sade 70 som vanligt.

Jag lider med Eva Hamilton som mamma och vet att det finns inte något värre öde än att förlora ett barn. Det är en mardröm. Flickvännen satt bredvid, men fick bara lindriga skador och enligt uppgift kom hans far körande direkt efter. Sonen kolliderade med en sopbil.

Eva Hamilton är sedan år 2006 VD på Sveriges Television och har ett par miljoner i årslön.

I dag är det inte lika halt, som det var i går då det aldrig slutade snöa, men kör försiktigt där ute!

9 kommentarer:

 1. Sogligt. Man ska helst inte åka alls på vägarna när det är sånt här väder. Men man måste ju ibland. Underkylt regn är det värsta. Var med en gång när det var snorhalt. Det var som såpa på vägen. Jag gled av och satt fast i en snödriva. Körde jättesakta men det gick inte. Vilken känsla. Gick inte heller att gå på vägen. En granne med snökedjor på däcken kom och hämta mig. Han kunder knappt köra. Det var på eftermiddagen. På kvällen klockan elva var underlaget som normalt igen.

  SvaraRadera
 2. Helena Parnassen: Vi är ingenting mot vädrets makter. Dom måste man alltid räkna med. Dock går det att känna sig förrädiskt säker i en bil, som är ny med alla elektroniska blinkande lampor. I vår bil berättar bilen när däcken snurrar okontrollerat, men det gäller att veta vad man ska göra då. Det går automatiskt när man har kört bil på den tiden, när inget annat än fötterna och händerna styrde. Inga ABS-bromsar och inga dubbdäck. Ryggmärgsreaktion.

  Usch jag kan se framför mig hela den förbaskade olyckan. Har alldeles för livlig fantasi. Sopbilen ska komma till oss i dag, men ännu har ingen varit här. Det måste vara jobbigt för dom också.

  SvaraRadera
 3. Fattar inte varför man visar bild på Hamilton. Är det bara för att hon är TV-chef? Nu har hon tre söner kvar. Sorgligt. Så sorgligt.

  SvaraRadera
 4. Parnassen Helena: Jo det är det väl för att hon är TV-chef och man vill inte visa bild på sonen kanske... av hänsyn. Jo en 23-årig son bor hemma fortfarande också. Men som mamma tänker man inte så att jag har ändå tre söner kvar. Alla barn har en särskild plats i ens hjärta. Och inga miljoner kan ersätta en anhörig.

  SvaraRadera
 5. Eva Hamilton är gift med Kalle von Heland, sönerna var och är Jacob, Felix och William. Peder var den som dog.

  SvaraRadera
 6. Texten jag skrev till Peders minnes-fest:

  Peder ja, kan fortfarande inte förstå det. Har haft ett ljus brinnande i fönstret varje dag sen det hände. Så många som lämnat oss de här två senaste åren. Ok att vi är lite äldre nu, men så jävla gamla är vi inte så att så här många ska börja droppa av redan.

  Ska köpa eller bygga en sådan där lykta idag och gå med Neo och skicka iväg den.Han kommer fortfarande ihåg hur coolt det var att Peder gick till Polisbilen på Långholmsfesten och var med dem medan de fick titta in i bilen och kolla in alla deras prylar, Peder var typ mest uppspelt haha!
  Han var värme och glädje för mig. Kände inte honom så väl, men det var det han gav mig varje gång vi sågs. Inte bara en i mängden, utan en som faktiskt fick en att känna sig välkommen. Han var äkta och personer som Peder växer inte på träd.
  Peders död var en stor förlust men även en otrolig kick i kärlek, hans död har gett hans nära och kära en inblick i hur stor han var som människa, större än vad någon kanske egentligen insåg. Folk som knappt kände honom har visat sitt deltagande och så många personliga berättelser om hur de träffat Peder och hur mycket han gett dem och vilket positivt intryck han givit alla är överväldigande.
  Tror Peder är så nära en ren själ man kan komma i jordelivet, i denna tiden, där negativa tankar och så mycket hat och brist på tillit det finns.
  Tack Peder för att du visade oss att ALLA människor är värda värme, omtanke och kärlek. Om så bara med ett enkelt leende och dina härliga björnkramar.
  Låt oss alla bli lite mer som Peder, le och sprid glädje och försök förstå människan som du inte vet någonting om, och vad denne just varit med om.
  Tex den sura tanten på tuben tex, ge henne ett leende, det kanske var det enda hon behövde, någon som såg henne och gav en positiv vibb.
  Hon kanske är världens gulligaste tant, men just denna dagen hade allt går åt skogen, ta aldrig folks beteenden för givna, det finns oftast alltid en anledning till varför de är som de är, speciellt i korta ögonblicksmöten med okända.
  De är bara människor, precis som vi och det förstod Peder.
  Peders död har gjort mig till en bättre människa och fått mig att sträva efter att bli ännu bättre, varje dag.

  Tack för att du bara varit du, Peder. Jag kommer alltid att bära med mig din positiva energi och glädjen du gav mig varje gång vi sågs och mina barns minnen av sommaren vid Polisbilen.

  Tack!

  Saknar dig barfotabarn!

  SvaraRadera
 7. Kan någon vänlig själ upplysa mig om varför så många har gått in på det här inlägget just i dag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är själv här p g a länk från Flashback idag. Peders död nämndes i samband med det tragiska mordet på den 13-åriga flickan! Hoppas det förklarar saken. Förfärligt tragiskt alltsammans.

   Radera
 8. Flashback är för det mesta skit. Tyvärr!

  SvaraRadera