onsdag 31 juli 2013

Ställ Bergwall-Quick åt sidan

I hur många år och spaltkilometrar har vi inte hört talas om denne gärningsman. Vi får hoppas att vi kan glömma bort honom nu för han har kostat oss som folk och land alldeles för mycket.

Vi behöver få svar på frågorna om hur våra rättsliga och psykiska instanser kunde ledas bakom ljuset hur mycket som helst av en förslagen man, som själv ville leva i ljuset av de stora kriminella offren. Varför har vi som folk och land behövt gå igenom detta?

Den stora katastrofen är annars att andra mördare har gått fria. Ingen kommer någonsin att hitta dem för de har haft en säker gärningsman, som gärna tog på sig allt. Våra system måste dra många slutsatser utav detta.

Vad vi behöver inom rättssystemet är inte enbart människor, som kan läsa paragrafer, utan också är en smula mogna som människor och därför kan bedöma hållbarheten i vad andra säger till dem.

Ge nu inte denne man något skadestånd. Han har kostat oss alldeles för mycket redan. Och det finns en bestämmelse som säger att om man själv medverkar till att bli dömd ska man inte också ha skadestånd för detta.

tisdag 30 juli 2013

Percy Nilsson till attack!

UPPDATERAT
Det hände sig vid kvällningen i går vid halvåttatiden att Percy Nilsson, Malmö Redhawks starke man, gick till attack mot en mycket ofredande glassbil. Han tog helt enkelt borrmaskinen och gick ut och punkterade ena framdäcket.

Alizia Holm, som körde bilen, tittade chockad på. När hon frågade vad han höll på med så svarade han att han flera gånger hade sagt åt dem att sluta med plinget. Alizia som är 19 år började gråta och ringde sin bror, som också jobbar åt Hemglass och frågade vad hon skulle göra. Anmäl till polisen sade han, vilket hon gjorde och stannade kvar på brottsplatsen tills hon hade fått nytt däck och polisen hade varit där.

Hon kände inte igen mannen som gjorde detta, men fick veta av grannar att det var Percy Nilsson och hon som själv sitter i styrelsen för supporterklubben till hockeylaget. Hon har beundrat denne byggmästare och skåning, som har tjänat storkovan i sitt liv. Han är hedersordförande i Malmö Redhawks sedan han avgått som ordförande efter en fängelsedom på ett år efter felaktiga löneutbetalningar i klubben.

Percy Nilsson, 70 förnekar bestämt det som hände i går kväll i dag. Han har inte gjort något inte. Hon körde säkert på något på gatan. Han har inte attackerat hennes glassbil och förresten så var det hennes eget fel. Hon kunde ju ha låtit bli att tuta.

Det är inte något lätt jobb att köra glassbil. Min lillasyster gjorde det. Hon hann bli rånad två gånger innan hon slutade på företaget. Men att en kändis skulle överfalla en hemglassbil kanske inte fanns på kartan. Ärendet rubriceras som skadegörelse av polisen. 
14:06
Experten på däck menar att hålet i det kan inte vara en självskada. Det syns att det har gjorts med borr av något slag, som har snurrat runt och rakt igenom däcket. Hålet sitter dessutom på sidan av däcket. Så ser det inte ut om chauffören har kört på något på vägbanan.
16.10.2013
Percy Nilsson har nu varit hos polisen och erkänt att det var han som borrade hål i däcket. Men han fortsätter kriget mot Hemglass. Han har polisanmält föraren Alizia Holm för detta oljud som glassbilen för i området.
11.11.2013
Percy Nilsson åtals och krävs på skadestånd. Nästan 9 000 kronor plus ränta vill Hemglass ha. Percy Nilsson erkänner gärningen.
24.1.2014
Percy Nilsson får betala 100 000 kronor i böter. Ren hämnd var attacken, enligt åklagaren, och det borde ha blivit fängelsestraff om det inte var så att Percy Nilsson har ordnade förhållanden, enligt åklagaren.

söndag 28 juli 2013

Sensation det finns vatten vid Nordpolen!

Det är en alldeles ny upptäckt som forskarna har gjort att det är massor med vatten där. Precis som om vi inte visste det förut. Det finns inte något land vid Nordpolen utan bara hav, vilket består av vatten.

Nu har årets kampanj för att få oss att tro på skräckhistorier om jordens uppvärmning dragit igång. Metangasen från havsbottnen kommer att flöda fritt när permafrosten försvinner. Ingen forskare eller journalist bryr sig ens om att vatten fryser uppifrån och ned. Inte tvärtom. Således finns det ingen permafrost under isen.

Propagandan gör allt för att övertyga oss om att vi måste betala nu om och om igen för att vi är så hemska vi människor. Koldioxidutsläppen måste ned! Det enklaste vore ifall det inte fanns så många människor här på jorden som andades, men det vågar inte någon påpeka. Allt handlar istället om ekonomi och att vi måste betala. Och vem tjänar pengar på utsläppsrätter om inte stora och rika företag?

Nyligen frystes fler utsläppsrätter, men bara under förutsättning att det inte drabbar EU. Så att företag flyttar från Europa.

Nu är det ljust dygnet runt över den ena polarisen, medan det är mörkt vid Antarktis. Och naturligtvis så mäts det nu vid Arktis så att det om igen ska bevisas att vi värmer upp jorden med katastrofala resultat som följd. Här kan man se att variationerna är legio också kring polarisen och att det är först nu i juli som det har blivit en aning varmare där uppe i år. Om ni minns så var det en förfärlig isvinter. Men lobbyisterna tar alltid chansen.

Al Gore förutspådde att hela polarisen skulle vara försvunnen redan sommaren 2014 när han fick Nobels fredspris. Vi lär få se om han hade rätt.
8.8.2013
Och nu har till och med DN kommit på att isen smälter långsamt i år. Kan ha berott på vädret kanske?

Professorer behöver inte vara utvecklade människor

UPPDATERAT
Vi förknippar ofta universitetsutbildning med personlig känslomässig mognad. Så behöver inte vara fallet. En professor kan ha något dolt och outvecklat i sitt känsloliv. Det är inte en vaccinering mot detta att gå in i systemet med strikta regler i en universitetsvärld. Tvärtom kan det bli en skyddad verkstad.

Nu får vi återigen detta bevisat för oss genom att professor Erik Svensson i Skåne ger sig på Ingrid Carlqvist. Han är socialistisk ekolog och marxist enligt sig själv så han tar chansen att spotta och kräkas på henne, som inte alls är detta, och han menar det bokstavligen.

Personligen håller jag inte med någon av dem i diskussioner om vad som behövs i den här världen, men som någon har sagt: det är alltid bättre att inte svära och domdera. Det visar på en fattigdom i språket och i anden. Och någon som är artig i ett meningsutbyte kommer längre.

Jag har själv stött på typen på universitetet som har skaffat sig en position för att få makt och för att föra fram sin marxistiska troslära. Det är aldrig bra när en människa tas över av dogmer. Och det skulle vara väldigt tråkigt för Ingrid Carlqvist om hon var student under denne professor. Men nu har hon en egen position i samhället och han känner sig uppenbarligen hotad av den. Och blir mycket aggressiv. För att inte säga hatisk.

Där uppe kan ni läsa hela raddan av utgjutelser i hans twitterkonto. Nedan några av de värre och så kommenterar också Bitte Assarmo :


  1. är en plåga och förändras aldrig. I sanning en avskyvärd och liten människa
  2. Kram på dig också! Livet blir så mycket härligare när man kramas i stället för att hata andra människor.
  3. Jag vill inte kramas med dig Jag vill spotta dig i ansiktet om jag får chansen
  4. Ingenting förgyller lördagskvällen så som lite klassiskt näthat, eller hur?
  5. När ville krama mig var det ovälkommet. Att spotta är mitt försvar mot sexuella trakasserier. Frågor på det ?
29.7.2013
I dag har professor Erik Svensson tvingats att backa. Så det finns gränser även i den akademiska världen i Lund? Det som står ovan har han förpassat till twitterhimlen (eller möjligen helvetet), men här får det stå kvar.


Efter Twitterstormen ber jag härmed om ursäkt för samtliga uttallanden, inklusive att vilja spotta henne i ansiktet.

31.7.2013
Professor Olov Sterner är Erik Svenssons närmaste chef vid Lunds universitet och han står inte bakom det näthat som professor Svensson har ägnat sig åt. Han har skrivit till Erik Svensson och begärt ett möte när han är tillbaka i Lund. Han ska få möjlighet att förklara sitt agerande och professor Sterner vill att han tar avstånd från det som inträffade under helgen.

lördag 27 juli 2013

Om ni är PK-it varning sluta läs!

För här ska skämtas. Och om vad som helst som till exempel Jonas Gardell gjorde när han twittrade:Apropå Ramadan. Det här med att kvinnor ska svepa in sig i ambulerande enmanstält. Hur tänkte Allah då? Är Islam en sorts scoutrörelse?

Jonas Gardell brukar roa sig med att skämta med vad som helst också inom religionerna. Han har skrivit en artikel i Expressen om varför han gör det. Han är ju komiker, har det som yrke. 

En del tycker ibland att han ska be om ursäkt för sina skämt men varför då? Och vem ska tvinga honom till det? Han har ingen arbetsgivare och är bara sin egen budbärare. Den här gången fick Jonas Gardell full pott och fick skriva en artikel om vad han tycker.

Men så här får man skämta: Vad sa norrmannen när han såg Jesus gå på vattnet? Där kommer en som inte kan simma.

Inga klimatfaktorer bakom översvämningar

UPPDATERAT
Gärna lite skyfall och åskväder hos oss också. Det behövs här på ostkusten i skärgården och här blir det inte översvämningar som i Göteborg och Jönköping. En del städer är helt enkelt felbyggda. Särskilt Göteborg där det aldrig egentligen skulle ha gått att bygga en stad på sankmarken.

En stad byggd mellan bergknallar kan inte bli annat än översvämmad när det regnar en smula. Staden anlades av strategiska skäl vid Göta älvs mynning och hette Nya Amsterdam tyckte holländare. För detta var lika sankt som i deras land. Det var kungen Gustav II Adolf som fick bestämma att staden skulle byggas.

Jönköping är byggd på lösan sand vid Vätterns södra strand och det har människor vetat i tusentals år att där ska man inte bygga. Men inte bryr vi oss om sådant vi moderna tekniska människor. Det är kommunernas ansvar att se till att vattnet rinner undan. Förbjud folk att bygga dumt istället.
18:07
Hurra det blir ostadigare i morgon också här över Stockholm. Här är det bara varmt och soligt. Träden gulnar. Både björk, pil och balsampoppel för de får heller inte allt vatten som tidigare gick ut i marken från avlopp nu när vi har kommunalt. Och tro inte på de som kommer med skräckhistorier om hur illa Stockholm kommer att råka ut om vi inte får en ny sluss nu från Mälaren ut mot Saltsjön. 

Att befinna sig i dödens närhet

En väninna till mig blev hastigt sjuk och kände sig precis som när hon var liten. Hon var långt borta, sov i stort sett hela tiden och hade ont i kroppen. Hon orkade inte äta, men tog alla medikamenter hon kunde komma på: både febernedsättande och andra.

Just de där dagarna var det bestämt att hennes släkt skulle komma förbi, men hon orkade inte närvara utan sov sig igenom deras besök. Hon gick bara upp för att hämta mer vatten att dricka eller nya läkemedel.

Det intressanta var vad hon upplevde rent känslomässigt. Hon kände sig som en liten flicka igen för då blev hon sjuk i samband med föräldrarnas skilsmässa, som de aldrig pratade med barnen om, men som barnen ändå upplevde på sitt sätt. Hon hade blivit så sjuk då att hennes mamma blev orolig och skickade efter en ambulans. Hon vågade inte ha sin dotter hemma för hon var så dålig, i stort sett medvetslös.

Nu upplevde hon som vuxen och många år senare att hon var nära döden och att hon lika gärna kunde gå över till den andra sidan. Att det var okej. Att alla släktingar i huset skulle klara sig utan henne. Hon hade inte något ouppklarat i livet och behövde inte prata med någon.

Till saken hör också att hon befann sig i en liknande situation som när hon var liten: en viktig manlig person skulle kanske försvinna för gott ur hennes liv. Men först trodde hon att det hon upplevde och kände var helt verkligt, att det var dags för henne att gå. Så starka kan känslor vara. Men efter att ha begrundat det som ägde rum förstod hon att sjukdomen genom att sänka hennes medvetandenivå från den vanliga hade hjälpt henne att ta fram dessa känslor, som hade legat begravda så länge. Hon hade inte haft förmågan att sätta ord på dem då när hon var barn.

Som barn var hon i de vuxnas våld och hade ingen egen talan och hon hade inte ens kunnat formulera ord kring sina känslor då. Det hade varit för farligt. När hennes pappa försvann fanns bara hennes mamma kvar. Vad hennes mamma gjorde och hur hon handlade kunde inte ifrågasättas. Det var den vuxna hon hade i sin närhet.

Men känslorna fanns kvar där i kroppen för de speglade den upplevelse hon hade som barn, en ordlös känsla. När sjukdomen var överstånden kände hon sig tacksam över att hon till slut hade kunnat uppleva dessa känslor, som hade begravts i hennes kropp för så länge sedan. Hon tyckte sig också förstå varför detta hände när huset var fullt med släktingar, som hade kommit dit för att vara glada och fira. De var hennes trygga bastion, några hon kunde luta sig emot för att våga uppleva detta djupt begravda.

"Ur en andlig synvinkel är det enda som förväntas av oss att vi ska älska oss själva - inte på ett narcissistiskt sätt utan värdesätta oss själva som de andliga varelser vi är."
James van Praagh

onsdag 24 juli 2013

Var femte under fattigdomsgräns

Så ser det ut i Grekland. Att var femte löntagare och pensionär ligger under fattigdomsgräns. Herregud vad synd det är om dem! Det rapporterade Rapport nyss på TV. I Sverige ligger var tredje pensionär under fattigdomsgräns. Och vi som anses vara så rika.

Det lönar sig alltid att fuska som land och det har Grekland vetat om. Och det är när de själva får uppge vad de tjänar som de hamnar under fattigdomsgränsen i Grekland. De har redan fått hur mycket pengar som helst från resten av EU. Sverige blir totalt utsuget genom att vi tror att vi fortfarande tillhör de rikaste i världen. 

tisdag 23 juli 2013

Kvinna kastad från balkong

Det hände sig i Holma, Malmö att frun till en 41-åring slängdes ut från en balkong. Hon hade en otrolig tur som inte skadade sig allvarligt i fallet från tredje våningen. Vilken lättnad att hon inte bodde i ett åttavåningars hus. Det hela inträffade på Snödroppsgatan. Där bor drygt tusen personer. De flesta med utländska namn.

Polisen kom till platsen, men hade problem för mannen och hans släktingar tyckte inte de hade gjort något fel. Det här ingick i deras rättsskipning. Svensk lag gäller inte då. Polisen tvingades använda pepparsprej för att få ordning på de tre männen och kunna gripa dem. Maken är misstänkt för mordförsök och de båda andra för våld mot tjänsteman.

Enligt personal på sjukhuset har kvinnan haft änglavakt, som inte har skadat vare sig rygg eller huvud och heller inte brutit något. Här har integrationsminister Erik Ullenhag fått ett fall att hänvisa till om han vill, fast ministrar får aldrig lägga sig i enskilda fall. Dock kan han använda det om han pratar om den här gruppen människor.

Vattenfall går med förlust

UPPDATERAT
Ja det var väntat så dåligt som butiken har skötts. Jag fick nyss tillbaka pengar, någon dryg tusenlapp, för att de inte har klarat att leverera det de har lovat: el. Men samtidigt har varje svensk blivit flera tusen kronor fattigare genom Vattenfalls huvudlösa affärer. Under vintern så var strömavbrotten otaliga och till slut fick de sätta in helikoptrar som kapade grenar runt ledningarna. Vi har också sett bandvagnar här och grabbar som klättrade upp och ned i stolparna i kolmörkret. Jag skrev om det här i ett antal inlägg och också en artikel i vintras på Newsmill (fast det går fortfarande inte att öppna länken, sajten ligger nere). Här kan ni dock läsa en uppletad arkivversion.

Vattenfall har gått in för att lägga beslag på marknader i Europa istället för att sköta det de ska här hemma i Sverige. Inte undra på att bolaget går dåligt. Nu har de blivit tvungna att dela upp bolaget i två och ha en nordisk och en kontinental del. För att komma undan förlusten i Nederländerna senast. Misskötseln av företaget har pågått länge och bara direktörerna har tjänat på detta.

De har haft regeringarna bakom ryggen, som har låtit oss kunder i Sverige betala överpris för ledningarna, som de aldrig bytte. Allt för att vi inte ska använda så mycket el. Det är ju inte miljövänligt. Nä, just det. Det är mycket bättre att köra villauppvärmningen på olja istället för på Vattenfalls el. Då behöver denna olja bara forslas över halva jorden (obs ironi för er som inte begriper det).

Ni kunde ha frågat vilken kund som helst här ute på Värmdö så hade de berättat att Vattenfall inte skötte sig och att det har pågått i många år. Mest förbannad blev Olof Stenhammar ute på Siggesta Gård när han fick ställa in den verksamhet han driver för att det inte fanns någon el. Bara där åkte Vattenfall säkert på några miljoner i skadestånd.

Vattenfall ser mörkt på marknaden, säger de nu. Jaha ja. Det handlar inte så mycket om marknaden som att överbetalda direktörer inte har skött sitt jobb. Självaste VD Öystein Löseth är inte ens skriven i Sverige och har aldrig begripit vad jag har skrivit till honom. Han har rätt till nästan 19 miljoner i pension när hans anställning upphör 2015 då han är 57 år. Nä istället har de lyckats få in roliga historier på nyhetsplats i Sveriges Television om hur de bedriver atomforskning i Italien med kall fusion och är så långt framme. Men nu sprack bubblan.
11:57
Just nu pågår strömavbrott i Skärgården, bland annat på Möja. Ja det blåser ju en smula så klart att strömmen inte fungerar. Tur att det är sommar och rätt ljust och varmt.

Polisen körde inte streetrace

Nu backar arrangören av detta streetrace från påståendena att det skulle vara så. Han ville ge igen för de gånger han har hamnat i problem med polisen och rättvisan och trodde det skulle få liten uppmärksamhet det han sade.

Men alla tidningar hoppade på och i Gomorron Sverige i TV blev polisen strängt utfrågad om det inte var så att de hade deltagit i streetrace. Och hade verkligen polisen själv sett filmen som låg på nätet? Såg det inte ut som streetrace?

Filmen som publicerades på Expressen skulle utredas av åklagare och journalisterna blev som förföljande bloggare plötsligt. Det går fort ibland. Men det var inte något streetrace med polisen utan de sade till de som stod där att lämna platsen.

Arrangören ville väl inte fortsätta sitt ljugande och bli inkallad till åklagare. Det är nog bra att utreda polisen när det finns skäl till det, men inte när någon ljuger. Föraren av bilen bredvid har sagt som det var, att det inte var något race utan att han ville därifrån. 

måndag 22 juli 2013

Å nej inte kungligt i dag

UPPDATERAT
Hertiginnan av Cambridge Kate Middleton är förd till sjukhus med värkar och rimligt sett kommer den kungliga engelska bebisen att födas i dag.

Det är en besvärlig dag för ett barn. Den 22 juli 2013. Alla som föds den 22:a har tagit på sig en svår uppgift, att balansera och upprätthålla världen. Detta barn får karmatal åtta, vilket betyder att det blir svårt med balansen.

Å andra sidan vem annan än en kunglig person skulle kunna åstadkomma det som behövs i denna värld? Med de förutsättningar som finns runt den? Bebisen kommer att få en stark personlighet och behöver balansera sina känslor med det praktiska som också finns i dess natur.

Den här bebisen har fått en dubbel dos av allt: talanger, känslor och tankar. Det gäller för detta barn att harmoniskt utveckla allt. Föräldrarna kan hjälpa detta barn genom att ge det namn som har bokstäverna H, Q eller Z i sig. Vi får se hur det går. Allt enligt numerologi förstås.

Nog låter det som om barnet kommer att bli likt sin farmor prinsessan Diana. Hon hade också problem med balansen kring känslor och hur hon skulle förhålla sig till världen.
21:32
En son är född klockan 16:24 i dag (17:24 svensk tid). De höll inne med nyheten några timmar. Kan man förstå. Ja då får den där sonen det som står här ovan.
23.7.2013
Ge pojken namnet Henry det skulle hjälpa honom. Och till slut fick publiken se honom med föräldrarna. Han kan heta Philip eller Charles också eller kanske Quintus eller Zacharias.

Assange ville ha spionage

Det berättar regissören Alex Gibney om sin dokumentär We steal secrets - the story of Wikileaks. I filmen följs Julian Assange, Bradley Manning och organisationen Wikileaks.

Julian Assange ville ha någon som stod helt på hans sida och ha betalt för att delta. När inte det gick så föreslog han att Alex Gibney skulle spionera på sina intervjupersoner och rapportera till Julian Assange.  Märkligt beteende från någon som bryr sig om källor.

Och från början trodde Alex Gibney att det fanns någon sanning i påståendet från Assange att det som hände i Sverige var iscensatt av CIA, men han fann inte något spår av det.

Jag har många gånger skrivit om Julian Assange och också om skuldfrågan gentemot Anna Ardin och Sofia Wilén. Här är det Channel 4 News skrev när de citerade mig i frågan.

söndag 21 juli 2013

Gangsterlandet Sverige

UPPDATERAT
Skjutandet i det här landet har gått för långt. Här som det inte ens är något intressant för var och en att ha skjutvapen, men ändå skjuts en kvinna ihjäl på offentlig plats i Umeå. Vad är det som pågår? Männen som misstänks för mordet bor i Haga. Ett område som blev riksbekant för Hagamannen som gjorde sig skyldig till serievåldtäkter.

En av de nu misstänkta männen är tidigare dömd för narkotikabrott och vapenbrott och har även åtalats för misshandel. Den andre mannen är dömd för narkotikabrott. Han var vän med kvinnan och de var på samma fest.

Vi exporterar också bovarna till Spanien. Där Angela del Carmen Perez Alejandro knivskars till döds av en man från södra Sverige med ett långt kriminellt register.

Och så är vi undfallande inför den utifrån kommande brottsligheten, som inte tycker det är fel att slå ned gamla människor och misshandla dem. Eller att lura och bedra. Europas enhet gör att brottslingarna kan röra sig fritt, att vapnen är legio och att det onda kan få ett nytt och fult ansikte. Och den svenska polisen ligger ljusår efter. Det behövs en 3-årig utbildning och forskning!

Vi har gått in för att ha en mycket social och vänlig polis i det här landet, men motsatsen finns också. Här skrev jag tidigare om en sådan svensk kvinnlig polis.
18:38
Kvinnan som mördades var inte från Göteborg. Hon var bosatt där som GP skriver, men hon var från Umeå och är fortfarande skriven hos sin mamma, där hennes storasyster också bor. I morgon måndag ska den mördade kvinnan genomgå en rättsmedicinsk obduktion.
31.7.2013
Den fjärde mannen är anhållen i samband med fallet. Tre har tidigare släppts.
3.8.2013
Denne man i 20-årsåldern  häktades i dag på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

lördag 20 juli 2013

Vad har hänt med Newsmill?

UPPDATERAT
Inte ett spår finns kvar av sajten. Den går inte att hitta på Google. Inte en enda artikel från alla år som sajten har funnits är sökbar. Har TV4 beslutat att detta i fortsättningen enbart är ett TV-program med PM Nilsson? Är inte detta historieförfalskning? Eller kommer sajten att uppstå i en ny skepnad lagom till valåret? Frågorna är många. Svaren få. Själv har jag skrivit 45 artiklar genom åren på Newsmill, men inte en enda går att läsa.
17:09
Jag hittade nästan alla mina artiklar här. Dock inte min senaste som hette Värst var det på 90-talet och som skrevs i maj. Nedan min 44:e artikel på Newsmill.
22.7.2013
14:51
Fick svar från VD på Nyhetsbolaget:

Hej och tack för din iakttagelse. Det har skett ett misstag hos server-företaget som vi ska åtgärda. Vad som ska hända med News Mill är ännu inte klart, men någon okontrollerad nedsläckning ska det inte bli.
Med vänlig hälsning,
Åsa Tillberg
29.7.2013
Jag fick svar den 24 juli från PM Nilsson efter att jag hade påpekat att det såg dåligt ut fortfarande då (och det gör det i dag också alla bilder borta). Han svarade så här till mig och VD för Nyhetsbolaget:

Hej! Det kan hända att ngt gått förlorat men förmodligen är det Google som ännu inte hunnit cacha allting. Isåfall tar det några dygn. Om ngt är fel åtgärdas det när folk är på plats efter sommaren.
Varma hälsningar,
PM

Skickat från min iPhone

4.8.2013
Det ser fortfarande illa ut på Newsmill. Inte en enda bild bara text. Men det är ju lika för alla. Någon gång lär sommaren tar slut.
5.8.2013
Den 31 augusti blir sista sändningsdag för TV4 News säger VD Åsa Tillberg på Nyhetsbolaget. Kanske upphör också Newsmill då? Vi lär märka det i så fall. Vore väl dock bättre med en debattsajt också hos TV4 nu när det strax är valår? Men ur inkomstsynvinkel är inte Newsmill lönsamt. Och strikt företagsekonomiskt borde debattsajten läggas ned. Är detta det enda som styr TV4?
29.8.2013
Fortfarande ser det gräsligt ut på Newsmill. Snart är sajten putz weg! Bye, bye!
28.9.2013
Jodå så är det. TV4 vill inte ha Newsmill, men kanske kan någon annan intressent ta över? Vi lär få se.
4.12.2013
Åsa Tillberg på TV4 säger att de är i slutförhandlingarna om Newsmill och att annan aktör ska ta över. Det låter bra! Det behövs verkligen ett debattforum till nu när alla medier har strypt möjligheten att kommentera eller att länka till artiklar. Plus att tidningarna skriver om vad som helst i en salig blandning på nätet. 
6.12.2013
I dag går det inte längre att gå in på Newsmill så något är väl på gång då?
21.12.2013
Nu är allt totalt borta. Newsmill finns inte längre på nätet. Mina artiklar finns inte heller. Har inte tagit kopia på dem, så de är kanske totalt borta. Vi lär få se om någon har köpt upp sajten för att stänga ned den eller om den kan återuppstå nästa år?

fredag 19 juli 2013

Ernst Kirchsteiger en risktagare

Hans företag har gått med förlust två år i rad trots lön i miljonklassen. Det beror på att investeringar har gjorts i möbler och annat. Och så har han tagit fram sitt eget vin. Det kan ha med saken att göra.

"Detta är min kärleksförklaring till mitt hemland Österrike och till mitt Italien där jag ofta tillbringar mina semestrar med familjen", säger han i reklamen som vill sälja dessa viner.

De är Ernst Kirchsteigers egna utvalda från Leth och från Toscana. Så klart det kostar att fixa till egna viner. Men jag som hade för mig att han var född i Kroppa i Värmland och inte alls i Österrike. Men ljuga lite är kanske bra för imagen?

Jag som trodde det var inne att vara svensk nu. Det är ju alla som sätter foten i Sverige meddetsamma. Nysvenskar heter detta eller nyanlända svenskar. Men vill han hellre vara österrikare så får väl Ernst vara det. Fast han har beskrivit sig som en typisk bruksunge från Degerfors. Trenderna går tydligen åt alla håll.

Brottslingar ser inte ut som monster

Ibland kan de göra så, men ofta ser de ut som vem som helst eller ser bra ut som Stockholmsbombaren 2010. Han lyckades dock enbart ta död på sig själv i julruschen. Detta apropå den debatt som uppkommit om Rolling Stones omslag. Där porträttet på Bostonbombaren har liknats vid The Doors sångare Jim Morrison. Jo han dog väldigt ung också. Han var ute på en märklig resa i drogvärlden och dog av det.

Det man kan invända mot porträttet på Rolling Stones omslag är att det förhärligar denne man att sätta honom på framsidan av en tidning, som om han vore en idol. Och tidningen har också fått stark kritik för detta, men försvarar det med att detta porträtt är ett i raden i en lång tradition.

Problemet är att vi människor ser bilder och omedelbart får ett intryck av detta. Eftersom vår hjärna fångar upp detta utseende och lägger in det i filer där ett bra utseende gör att vi tror att detta är en god människa. Vi gör så ganska omedvetet eftersom bilder hör hemma i högerhjärnan och där finns också känslor. Språk däremot finns i vänsterhjärnan och med detta vårt reflekterande tänkande. 

Många människor går efter sitt första intryck och bestämmer sig sedan för vad de tycker. Inte heller den grova svenska brottsling som nu efterlyses av spanska polisen för mord på en spansk kvinna ser på porträttet ut som en förtappad djävul. Och här kan ni se en annan bild på John Wallengren.

Jag såg ett intressant program häromkvällen i TV4 Fakta. Programmet var från Frankrike och en man hade gjort sig skyldig till serievåldtäkter under många år. Han var gift med en kvinna som hade ett trauma från sin barndom, men som aldrig pratade om det. Mannen ansåg att det var ett mirakel att han hade fått denna vackra och intelligenta kvinna som maka, men hon kunde aldrig delta i deras sexuella liv utan önskade hela tiden att det skulle vara över. 

Hennes största mardröm var att någon kom in genom sovrumsfönstret och våldtog henne. Hon var skräckslagen av sin egen fantasi. Hennes man levde ut denna fantasi genom att göra exakt så som hon hade mardrömmar om gentemot andra kvinnor. Han var helt infångad i sin makas omedvetna liv. Och när han till slut åkte fast så skyllde hon på sig själv. Det var hennes fel att han behövde göra så.

Polisens psykolog försökte säga till henne att det var en förklaring, men inte orsaken. Varje människa bestämmer själv över sina handlingar. Den här mannen fattade inte ens i domstolen vad han hade gjort. Han sade att han kunde gå hem igen nu när han hade berättat sanningen om vad som hade hänt.  Det enda han behövde var sex. Han insåg inte att det var människor han hade gjort illa och var helt fången i sitt ego och sina egna sexuella behov.

Där ligger mycket av mänsklighetens problem i dag. Att människor blir så uppslukade av sina egna instinktiva behov att de inte begriper att de är fångade i en inre fantasi. Likadant var det för Bostonbombaren Dzjochar (eller Jahar som han kallas i Rolling Stone) Tsarnajev. Han är infångad i sitt inre av en föreställning om vad Gud vill. Han har gjort om denna gestalt till något som har tagit över hans inre och blivit till en djävul. Hans vänner säger att han är hjärntvättad av sin äldre bror, som dog. Men var och en av oss är ansvarig för våra egna handlingar.

Vi har ofta inte något grepp om sådana föreställningar, men dessa inre teman kan få människor i sitt grepp. Särskilt om vi tror att vi är fria från dem. Djävulen är avskaffad för länge sedan i våra rationella liv. Och Gud finns inte. Vi är till en del bestämda av vårt inre och vad som har hänt mänskligheten genom historien. Och alltid så bidar det omedvetna inom oss på ett tillfälle att dyka upp igen. Både personligt och kollektivt. Motmedlet mot ondska är att alltid berätta, prata och säga vad som tynger oss. Särskilt i nära relationer. 


torsdag 18 juli 2013

Åk inte till Dubai

UPPDATERAT
Och om du gör det och är kvinna drick inte alkohol. Och ifall du gör det så följ inte med någon till något rum. Ifall du blir våldtagen så är det ditt eget fel. 

Norska Marte Dalelv 24 år råkade ut för detta och var så naiv att hon anmälde det hela till hotellet där hon bodde. Det har nu slutat med att hon får sitta i fängelse - hon är dömd till 16 månader - för att hon drack alkohol och hade sex utanför äktenskapet.

Hon jobbade åt en firma i Qatar men fick sparken när detta uppdagades. Qatar är ett emirat dock inte med strikta sharialagar, men hon ansågs ha uppfört sig på ett oacceptabelt sätt när hon anmälde våldtäkten till polisen.

Marte Dalelvs styvfar varnar nu andra kvinnor att ta jobb i dessa länder. Det har hänt förut att kvinnor blir fängslade efter våldtäkter och får sitta i fängelse. Efter några månaders straff så deporteras de och blir tillsagda att aldrig mer komma tillbaka.

Dubai är ett emirat inom Förenade Arabemiraten. Där tillämpas sharialagar. Religionen är islam. Våldtäkt straffas med döden, men då måste det finnas fyra manliga vittnen. Det gör det sällan. Här härskar oinskränkt shejk Mohammed bin Rashid al Maktoum.

Författaren Camilla Läckberg hindrades från att åka till Dubai tidigare i år för att hennes och barnens pass inte var i ordning. De gällde inte tillräckligt länge. Det ska hon kanske vara glad för.

Den norske utrikesministern har reagerat på domen. Han skriver på twitter att domen går emot den rättskänsla och rättsuppfattning som finns i Norge. Och att han stöttar våldtäktsoffret. UD i Norge har hjälpt till så att hon har blivit omhändertagen av Sjömanskyrkan i Dubai.
19.7.2013
Här är uppsägningsbrevet som Marte Dalelv fick från företaget:

Kära fröken Dalelv,

Vi hänvisar till brevet om avbruten anställning som du mottog den 20 mars 2013 och vill härmed informera dig om att din anställning vid Al Mana Interiors W.L.L avslutas med omedelbar verkan för avtalsbrott och brott mot dina arbetsuppgifter.

Som i brevet daterat den 20 mars 2013 avslutas anställningen på grund av oacceptabelt och opassande uppträdande på din sista arbetsresa till Dubai.

Slutreglering av eventuellt utestående gods kan tas upp till diskussion med Mr. XXXX XXXXXX.

Du uppmanas lämna in all den utrustning du fått i samband med din anställning i bolaget.

Detta brev har utfärdats i enlighet med artikel 61 i Qatars arbetsrätt från nr. 14 från (2004), och en kopia av detta kommer att skickas till arbetsdepartementet, till deras arkiv.
20.7.2013
Enligt norska tidningen Verdens Gang var det världskändisen Janet Jacksons man som gav Marte Dalelv sparken. Han heter Wissam al Mana och är dollarmiljardär i Qatar. Han undertecknade ovanstående brev.
21.7.2013
Här har också Aftonbladet upptäckt detta.
18:00
Och nu ska Marte Dalelv få rättshjälp från Norge. 
22.7.2013
Hon kan snart vara fri påstås det. Bra i så fall!
11:42
Hon har blivit benådad och kan lämna Dubai! Hon är en fri kvinna vilket hon borde ha varit hela tiden. Den mediala uppmärksamheten räddade Marte från fängelset, men andra kvinnor har inte samma tur i sharialagarnas Dubai. 

Om det försvunna Sverige

Dogge Doggelito klagar över att hans Sverige inte längre finns kvar. Eftersom han är 37 år och med marginal kunde vara min son så begriper jag inte riktigt vad han klagar över.

Han har levt gott eftersom jag och min generation byggde upp Sverige åt honom. Vi som föddes efter andra världskriget då Sverige fortfarande var ett fattigt land, men dock med bibehållen infrastruktur eftersom vi inte hade varit med i kriget. Jag är uppvuxen i en tvårummare tillsammans med min bror och min mamma hyrde ut det enda sovrummet för att få råd med att försörja oss. Men jag tog min studentexamen när enbart tio procent gjorde det och utbildade mig ordentligt. Jag har jobbat i 40 år i det här landet och skapat den välfärd som Dogge och andra åtnjuter.

Douglas León, som Dogge Doggelito egentligen heter är en rik man. Han bor i Norsborg, men tjänar mer än 98 procent av vad de rikaste svenskarna gör och han äger två hus. Det betyder att han är rikare än de flesta så vad klagar han över?

Själv har jag ungefär en femtedel i inkomst att leva av i jämförelse med denne man. Ungefär som många andra pensionärer i dagens Sverige. Dessutom betalar vi mer i skatt än vad Dogge Doggelito gör procentuellt sett.

Det han saknar så mycket är Posten där jag och min mamma fick stå i kö i timmar när jag var liten bara för att betala våra räkningar. Det han saknar är Apoteket som hade monopol på allt. Nu finns det fler butiker att välja på. Och han saknar Televerket med de gamla ledningarna och stolparna. Förmodligen också de tunga klumpiga telefonerna som fanns förr.

Vad är det för larv? Han verkar vilja leva på 50-talet då allt var inriktat på att vara likadant. Då vi fruktade ryssen mer än något annat och vi inte kunde gå i någon annan skola än den som fanns för alla upp till sjunde klass då de flesta fick gå ut och jobba med något enkelt. Så ser det fortfarande ut på Kuba. Det är bara att flytta om man vill ha det så. Jag tycker att han kan vara lite ödmjuk och glad över att han har en pappa från Venezuela och en mamma från Sverige, som har gett honom hans arv, så att han har kunnat bli så rik redan vid denna relativt låga ålder.

Men jag känner igen stilen. För några år sedan betecknade sig Dogge Doggelito som kommunist. De brukar berika sig själva och låtsas tycka att det vore kul om alla hade det likadant. Dela ut dina pengar till de andra medborgarna Dogge Doggelito så står du upp för dina värderingar. Jag är så trött på hycklare.

Ska kvinnliga poliser vara bättre?

Ska den kvinnliga polisen som blir galen på ett fyllo, som inte lyder vara en bättre polis än en manlig? Ska hon inte utöva detta våld?

Ska hon istället be honom snällt om och om igen att lyda hennes order?
Hur länge ska hon göra detta? Klarar inte kvinnliga poliser sina uppgifter ens med en schäfer vid sin sida?

Är kvinnor för evigt antingen offer, för de är ju inte män, eller innehar de i andra fall den heliga mammarollen också när de har det manligaste av yrken?

Frågorna hopar sig efter att DN upprört publicerat denna video (här på Täppas blogg) och antagligen hoppats på samma rasande upplopp på gatorna som det kan bli i USA när polisen bär sig illa åt. Och hon har inte ens blivit avstängd från jobbet.

Mannen hade enligt uppgift misshandlat två personer och slagit sönder fönsterrutor och är misstänkt för olaga hot, skadegörelse och misshandel. Han är dock på fri fot i nuläget. De flesta våldsanmälningar mot polis läggs ned. Nästan nittionio procent klarar sig från straff.onsdag 17 juli 2013

En doft från det kalla kriget

Det är som att försättas tillbaka till 60-talet denna historia om ett nordkoreanskt fartyg som forslar gamla vapen under sockersäckar. Då när världen var uppdelad i två block: ett kommunistiskt och ett imperialistiskt. På Kuba och i Nordkorea lever man kvar i den tiden. För den inre tiden hos människor har att göra med föreställningar. Och här har tiden stått stilla sedan dess.

Därför försökte kaptenen ombord begå självmord och besättningen gjorde våldsamt motstånd för vad väntar dem när de väl kommer till Nordkorea? För deras egen skull så hoppas jag de slipper detta: att komma hem vanärade. De vapen de smugglade var gamla och behövde repareras och det kunde man inte på Kuba. Bilarna är kuriositeter för de är ofta från den tiden på Kuba och där går det att reparera, men inte gamla förlegade vapen.

Varför inte föra dessa vapen öppet genom Panama ifall de inte fungerade? Nej det gick naturligtvis inte för då skulle de inte få göra detta. Det skulle bryta mot blockaden mot Nordkorea. Göm dem istället under sockersäckar. FN är inkallat för att titta på vapnen och de båda Mig-plan som är tillverkade i Sovjetunionen. Kanske skulle allt dit för att repareras? Som sagt en doft av det kalla kriget. 

tisdag 16 juli 2013

EU friar svenska skattebrottslingar

UPPDATERAT
Högsta domstolen beslutade i dag att den lag som har använts i Sverige till att döma skattebrottslingar är felaktig. Det går inte att både döma till fängelse och att bestraffa med straffavgift. Denna lag ska anses gälla bakåt i tiden, vilket ställer till stora problem för Sverige. Lagar brukar inte gälla retroaktivt.

EU är överstatligt och har bestämt hur högsta domstolen ska göra i vårt land. Vi är inte längre en självständig stat, som kan ha våra egna lagar. Vilka fler lagar kan upphöra att gälla och brottslingar släppas fria och få skadestånd?

En av de dömda som redan har släppts är Henrik Stigell med en mycket stor skatteskuld till staten på omkring 127 miljoner. Han dömdes första gången för åtta år sedan och sattes i fängelse i april i år. Han släpptes redan den 3 juli fast han skulle avtjäna ett straff på två och ett halvt år.

Det var en skärpt dom mot Sverige i februari i år från EU, som har fått högsta domstolen att ta ställning till att skattetillägg verkligen är ett straff. Det beslutades i juni i år. Den som har fått ett sådant tillägg får inte åtalas eller utredas för skattebrott och inte sättas i fängelse.

För tre år sedan beslutade högsta domstolen att det var helt enligt lagen att först ge skattetillägg för en person och senare åtala densamme för skattebrott i ärendet. Nu säger högsta domstolen att: "Den enskilde har ett skydd mot att en och samma gärning prövas i två olika förfaranden. Det framgår av ett tilläggsprotokoll till Europakonventionen och av EU:s rättsstadga."

Omkring trettio personer har redan begärt resning i sina domar. De kan få skadestånd och ersättning för förlorad arbetsförtjänst för att de felaktigt har satts i fängelse. Först har det gått åt mycket pengar till att få dessa personer dömda och nu ska det utredas om igen hur mycket ersättning de ska få av staten för felaktiga domar. Inte rättssäkert och mycket dyrbart för svenska skattebetalare. Detta gäller alla skattebrottsmål som prövats efter den 10 februari 2009.
18.7.2013
Här kan ni läsa om att det är en full rysk soldat, som blev dömd två gånger i ryska domstolar, som har orsakat att detta nu efter något decennium har gjort att också Sverige har brottslingar som går fria. Soldaten fick först ett straff på tre dagar för att ha tagit med sin flickvän in på militärt område, men utreddes sedan för andra brott i samband med detta och fick ett långt straff på fem år. Dock vände han sig till slut till Europadomstolen och där konstaterades år 2009 att han hade dömts två gånger för samma brott, vilket inte är tillåtet i Europa.
19:08
Och ett ännu större kaos kan vänta ifall trafikbrott anses vara dubbelbestraffat med böter och sedan körkortsindragning. Men det är inte provat ännu.

måndag 15 juli 2013

Byt inte däck på en körbana

UPPDATERAT
Det är lärdomen efter att en man i 25-årsåldern dödats och skidstjärnan Daniel Richardsson bröt lårbenet när de blev påkörda av en husbil. De båda stod ut mot trafiken och bytte däck på en bil som fått punktering.

I bilen med punktering färdades en släkting till Daniel Richardsson och hennes man. Husbilen såg de båda, som stod i körbanan, men kunde inte väja eftersom det låg bilar i vänsterfilen. Husbilen körde på dem och den yngre mannen dödades medan Daniel Richardsson bröt lårbenet.

Föraren av husbilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död och kroppsskada. Här berättar Daniel Richardssons far om olyckan. Debatten om vägens utformning har börjatPolisen i norra Gävleborg säger så här:

Med anledning till dagens mycket tragiska dödolycka på E4 söder om Hudiksvall vill jag komma med följande råd:

Om du färdas längs någon av våra starkt trafikerade vägar och får problem med bilen så stanna inte bilen på vägbanan utan kör ut i vägrenen. Går det inte att köra av vägbanan så slå på varningsblinkersen och lämna bilen så snabbt du/ni bara kan.

Att stanna kvar i bilen är förenat med livsfara!

Försök inte byta däck på bilen invid vägbanan utan ring efter bärgare för att få bort bilen från vägen.
Visst det kostar en slant men om alternativet är att bli ihjälkörd så tror jag nog att det kan vara värt den slanten...

Nu i semestertider är det väldigt många oerfarna förare ute i trafiken och farterna är väldigt höga.
Igår for jag och min kollega längs E4 med Gnarp i norr och Söderhamn i söder och jag skulle uppskatta medelhastigheten till ca 120 km/h, fast tyvärr så fanns det många som körde betydligt fortare. Vi hittade bland annat på en förare som pendlade mellan 150-160 km/h och det i väldigt tät trafik.

Ta tid på dig, du har ju trots allt semester.
Stanna ofta och vila.
Drick vatten.
Framför allt: Var rädd om varandra i trafiken!

20:39
Och här kommer besked om att Daniel Richardsson har ligamentskador i knäet, inte ett brutet lårben. Vem kan man lita på? 

söndag 14 juli 2013

Glee-stjärna död

UPPDATERAT
En av TV-serien Glees stjärnor är död. Cory Monteith hade spelat i serien sedan starten 2009 och var en av dess stjärnor. Att han nu är död vid 31 års ålder beror inte av sjukdom utan av droger. Han har tidigare haft problem med detta och tyckte att det var tur att han inte dog.

Han befann sig på avgiftning i år i april och han har tidigare berättat att han började med droger när han var 13 år och var intagen för första gången när han var 19 då vänner och familj hade ingripit.

Glee är en musikal-komedi och utspelar sig på McKinley High, en skola i Ohio och med karaktärer som är helt vanliga ungdomar.

Här skrev jag senast om droger. Här skrev jag om när Jon Spendrup dog. Här skrev Daily Mail om denna nyhet. Här är alla kändisars kondoleanser.
17.7.2013
Heroin plus alkohol tog dog på Cory Monteith. Droger är ett helvete.

lördag 13 juli 2013

Att samla på barn

Det kan kvinnor göra och önska att de var bara deras. Ingen man skulle få ha hand om dem. Jenny Strömstedt berättade i dag om den drömmen i radioprogrammet Sommar. Hur svårt det är med delad vårdnad.

Jo jag känner till en sådan familj där kvinnan lade beslag på alla barnen. Och anklagade exet för sexuella övergrepp för att verkligen få rå om sina barn. Hon har samlat ihop sex stycken vid det här laget.

Alldeles nyss fick jag kontakt med det äldsta av barnen, som kvinnan har lagt beslag på. Han är fylld av hat. Inte så konstigt. Mycken misstro mot vuxenvärlden. Visst. Helt indoktrinerad av sin mamma. Han begriper ännu inte hur mycket han har tvingats att avstå från i sitt unga liv. Både ekonomiskt och på andra sätt. Detta för att mamman skulle få äga honom. Det kommer att ta enormt mycket tid att nå in till honom. Om det någonsin går. 

Dröm gärna om att äga alla barnen och aldrig behöva lämna dem ifrån er, men låt det förbli en dröm. Barnen är inte era ägodelar. De har kommit hit för att de har ett särskilt syfte. De har egna liv. Låt dem leva dem till fullo. 

Eva-Marree Smith Kullander

UPPDATERAT
Hon knivskars så svårt av fadern till hennes barn att hon avled på Cederängens behandlingshem/utredningshem i Västerås när hon skulle träffa sin son. Borde det inte fungera bättre? Jo naturligtvis. Barnen är omhändertagna.

Här är facebooksidor som handlar om henne. Den 19 juli är det en minnesstund för henne. Här är minnessidan över henne. Hon såg ut som en ängel och nu är hon verkligen en sådan. Hon blev 27 år.

Hon har det här på sin facebooksida:

“Don’t believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly.” 
― Richard BachJonathan Livingston Seagull

Tyvärr så måste man ibland tro på det som ens ögon visar. Jag läste boken när den kom på 70-talet och då var jag 25 år och hade ett litet barn. Min framtid fanns där men jag visste att först måste jag stå på egna ben och se till att grunden höll.
14.7.2013
Joel Kirungi Kabagambe född den 15 januari 1982 häktades i dag misstänkt för mord och mordförsök. Han erkänner enbart misshandel. Lever uppenbarligen i förnekande till vad han har gjort. Han är häktad på sannolika skäl. Det är den högre misstankegraden.
9.11.2013
Mördaren dömdes till 18 års fängelse.

fredag 12 juli 2013

Snowden söker skydd i Ryssland

UPPDATERAT
Det tror många nu när han ska uttala sig i eftermiddag och har kallat människorättsgrupper till flygplatsen i Moskva. Här ska han säga något klockan 15 i dag.

Han ska tala om den amerikanska kampanjen mot honom. Representanter för Amnesty International, Transparency International, FN, ryska parlamentariker och kända advokater i Ryssland har bjudits in.

Här skrev jag tidigare om Snowden när Anna Chapman friade till honom.
16:25
Inom kort kommer Wikileaks att släppa Snowdens uttalande meddelar organisationen på twitter. Det ser ut som om han först kommer att söka asyl i Ryssland för att sedan försöka bege sig till Sydamerika.
17:03
Här är hans uttalande gjort på flygplatsen i Moskva som bekräftar ovanstående.
1.8.2013
Och Snowden har fått asyl i Ryssland. Ett helt år.

torsdag 11 juli 2013

Bussolycka Göteborg

UPPDATERAT
Hur kan en buss missa en kurva och köra in i ett betongfundament? Blev bussföraren sjuk? Tog inte bromsarna? Det hände nu i eftermiddag på Hjällbovägen i Hammarkullen. Föraren klämdes fast och fick skäras loss.

Fjorton ambulanser kallades till platsen. Fyra eller fem passagerare är förda till sjukhus. Nio personer lär vara skadade. Bussen gick på gas och gasen måste tömmas ur bussen. Platsen är avspärrad. En förundersökning om vårdslöshet i trafik är inledd och bussen kommer att beslagtas av polisen.
13.7.2013
Busschauffören och en kvinnlig passagerare skadades svårast. De fick båda frakturer. Vad som hände är inte klarlagt ännu.