fredag 31 januari 2014

Nej det kan inte vara sant

En anställd vid Handikappföreningarnas Samarbetsorganisation i Göteborg har stulit kring sex miljoner kronor under flera år från dem och nu måste hälften av personalen sägas upp. Misstanken fanns där helt enkelt inte. För inte kan någon stjäla dessa pengar? Inte från handikappade väl?

Jodå bovar har inte något samvete. Tyvärr. Röda Korset råkade ju ut för något liknande när Johan af Donner svindlade dem. Här är den kvinnodominerade styrelsen i organisationen. Var det en kvinna som stal miljonerna? Eller en man som lurade alla? Naturligtvis har dessa organisationer statsbidrag och kommunala bidrag. Lätt skjuten fågel som skurkarna säger. 

Vi måste betala

UPPDATERAT
I framtiden måste vi betala allt mer själva är kontentan av vad fler och fler för fram i debatten. Det hjälper inte att slopa överskottsmålet i budgeten och gå över till ett balanserat sådant. Välfärden är helt enkelt för dyr för samhället. Vi måste gå in för privata försäkringar. 

Själv ser jag hur mycket jag har betalat till den allmänna välfärden genom mitt liv och hur lite som sedan finns kvar till mig själv. Alla pengar jag har lagt ut har gått till andra så när det är dags för mig själv finns inte mycket kvar. Inte från det offentliga utan det gäller att ha sett om sitt hus ändå. Ha lagt pengarna på något som bevarar sitt värde och ha skaffat ättlingar som är tillräckligt duktiga så att vi tillsammans kan skapa mervärde.

Detta är som det alltid har fungerat i ett samhälle. En del lyckas att vara arbetande människor och inte förstöra uppbyggt kapital medan andra ständigt måste leva på vad andra har skapat. Och en del lever helt anarkistiskt och brottsligt utanför samhället. 

Vi pratar inte om detta förhållande i grunden utan ständigt kommer små dellösningar där pengar ska pytsas hit eller dit till de grupper som är populära i nuläget hos politikerna och hos vilka de vill ställa in sig. De vill ses som de goda och uppfylla folkets önskan om att vara änglar för hela världen och hjälpa alla att få det bättre. Sju miljarder invånare på planeten vilar ganska tungt på Sveriges riksdags axlar.

Sverige ser sig fortfarande som en ideell stormakt nu när vi inte längre är det i absoluta tal. Vårt lands storhet från 1600-talet ligger kvar som en nedärvd inre övertygelse om att det är något särskilt med detta land. Vi som inte har haft krig på så länge. Vi som går före resten av mänskligheten för att visa vägen. 

Det som nu föreslås från olika håll: att vi måste betala mer själva, för välfärden kan inte tas ur tomma statskassor är redan verklighet, men selektivt i befolkningen. Olika grupper behandlas olika och de äldre är som vanligt i strykklass. Inte så viktiga människor längre. Utan det är dessa som särskilt ska få betala mera.

Då till exempel till försäkringskassan när de måste laga sina tänder för då måste byråkratin noga pröva att de inte lagar för mycket. En krona får inte göras om inte tanden är nedsliten ända till slemhinnan i munnen. Annars ska billigare lagningar användas. Sådana små regleringar gör att Sverige blir mer och mer i händerna på nomenklaturan. 

Det spelar ingen roll vem som sitter i regeringsställning för denna tjänstemannakår verkar bakom kulisserna och utför nitiskt sitt av medborgarna avlönade arbete. De företagare som översvämmar landet för att lägga beslag på skattemiljonerna i välfärden är i längden dödsstöten för systemet. Inte bara för att de fuskar och bedrar. Granskningen av alla medborgare blir för dyr. Vi har inte råd med ett totalt övervakningssamhälle. Det har aldrig något samhälle haft.

Den tredje statsmakten utför heller inte sitt jobb utan är för upptagen med att följa strömmarna på internet och försöka få ännu några läsare till sina utslätade produkter. De statliga kanalerna följer samma insmickrande tonläge för de vill ha många som lyssnar och tittar. Ett självändamål i sifferlekens tider. De grundläggande frågorna ska inte längre diskuteras. Inte hur ett land ska fungera för att folket ska må bra. Inte hur människor som har slitit och arbetat hela sina liv ska kunna fortsätta att leva. Inte hur det kommande släktet ska kunna fostras. Staten blir mer och mer utsatt för korruption och de som är inne i systemet kan utnyttja detta för egen vinning. Demokrati råder. Gör det?
11:12
Det är absolut sant som Annie Lööf (c) nu sade på kommundagarna att Löfven och Åkesson går hand i hand. Socialdemokraterna och LO har insett att till exempel åkerierna kan få lägga ned i Sverige om andra länder tillåts ta över, att de som bor och arbetar i Sverige kan slås ut om inte politikerna börjar betrakta Sverige som ett land, som inte ska ta hand om resten av Europa eller världen. I förlängningen måste socialdemokraterna och facket återta makten över landet.

Den regering vi har nu har varit för svag för att stå emot velandet i politiska kretsar och har varit livrädda för att bli betraktade som rasister. De borde ha sagt ifrån för länge sedan. Statsminister Reinfeldts farfars farfar var svart och hette John vilket statsministern också heter. Och därifrån härrör hans avsky för sd. Men en politiker måste vara pragmatisk och inte låta gener styra tankeverksamheten. Socialdemokraterna har alltid vara mer verklighetstillvända och insett vad som behöver göras. Det går inte att styras av egna känslor i politiken. Jonas Sjöstedt (v) kommer inte att ha något att säga till om i den kommande regeringen. Det är bara taktiksnack från Annie Lööf.

torsdag 30 januari 2014

Regeringen är snäll

Nu ska invandrare få behålla sina bidrag även om de börjar arbeta. Ofta uppgår dessa bidrag till mer än dubbelt så mycket i månaden som de äldre har som har jobbat i landet hela sina liv och därmed blivit berättigade till en pension. Dessa bidrag tas från andra skattebetalare. Också de äldre som betalar mer i skatt på pension.

Det är väldigt snällt av regeringen att vara så generösa med bidragen till nytillkomna svenskar. Vi ger redan tio gånger mer till dem i socialbidrag  än vad andra jämförbara länder gör. Det har OECD konstaterat. Vi är numera ett större invandrarland än USA, som har som modell att vara just invandrarland.

Jämför nu inte grupper säger den moraliske, ställ dem inte mot varandra. Men hur ska vi då göra? Är det rättvist att någon för att den är född i ett annat land och har lyckats ta sig hit ska få mycket mer än de invånare som har bott här länge? Vari ligger rättvisan? Och hur rättvist är detta gentemot de som inte lyckas ta sig till landet som dryper av guld?

Trodde själv aldrig att jag skulle behöva ett avlönat arbete vid 68 års ålder (gratis har jag ju jobbat massor åt stat och kommun). Skamligt är vad det är! Jag betalar mer än de som arbetar i skatt, men det kanske kan bli ändring på det? Nej jag menar inte på pensionen, skatten ska vara högre för sådana äldre. Det säger alla politiker. Men kanske mindre skatt på arbete?
Ett skepp kommer lastat. Till vem då?

Här kan ni se hur en glad pensionär diskuterar. Invandrarna är glada och nöjda och pensionärerna måste betala till de som aldrig har jobbat i sina liv. Dela med sig naturligtvis. Grupper ska aldrig ställas mot varandra. Pensionärer är en särskild grupp som ska fördela kostnaderna mellan sig. Vad trodde ni? Och våra politiker är så duktiga på att hålla i pengarna. Numera. Jag tar mig för pannan. 

Offer för nätdrog

Opiumvallmo används till droger. På gott och ont.
Den 18-åring som avled i Klippan av nätdrogen MT45 kom från en helt vanlig svensk familj. Hans båda kompisar i liknande ålder räddades till livet. Nyfikenhet tog livet av denne 18-åring. Drogen liknar morfin och stoppar andningen till slut.

Sjukhuset lyckades dock väcka hans kamrater och de omtalade vilken drog de hade konsumerat. Morfin används på sjukhus i slutskedet av livet och inför operationer för att lugna och motverka smärta och det är känt att denna drog kan påskynda döden. Morfin utvinns ur opiumvallmo.

Alla droger är farliga som jag har skrivit om tidigare, men det finns alltid galningar som tycker att de kan använda dessa utan risk. Det otäckaste dödsfallet förra året var det här: när Lina Hedin Stenberg dog av fall från en balkong i Norrköping. Hennes man Mattias Stenberg var drogliberal och tidigare kommunalråd för miljöpartiet. 

Se din mentala ålder!

Själv var jag 25 år när jag kollade. Stämmer rätt bra. Vad har hänt sedan dess? Inte mycket. Sinnet är ungt fortfarande. Precis som det var då. Här kan du kolla själv hur gammal du är i sinnet. Lycka till! Tack för tipset Micke! Ha annars en trevlig dag alla, nu kan bovarna pusta ut. De som inte redan är utlagda på internet. Det är svårt med yttrandefrihet, men den reglerar oftast sig själv. Vilken tur!
Elvis träffar president Nixon år 1970

onsdag 29 januari 2014

Inte mer yttrandefrihet!

För guds skull vi måste strypa yttrandefriheten sade landets högste till varandra när vissa tog sig före att ta den på allvar och edera domar och brottslingar helt självsvåldigt till allas hem och in i allas små burkar med titthål. Ingen hade kunnat föreställa sig att den offentliga världen skulle drabbas av en sådan massrörelse av offentlighet.

Folket gick nästan man ur huse enligt vissa medier och hotade de som hade skapat detta monster ur den offentliga världen av besvärande uppgifter. Dessutom hade en del hushåll i landet prickats som brottsliga. Det var som att få ett stort kors målat på ytterdörren. Ett pesttecken. Själva huset innehöll smitta. Husen sades innehålla avskum, som rättssamhället hade tagit itu med även om det inte stämde. Landet stod inför ett vägval som egentligen redan var klart. Medierna hade med hjälp av de goda krafterna i landet strypt yttrandefriheten för att inte vissa obekväma åsikter skulle komma fram.

Demokratin hade inte längre något riktigt namn, men alla låtsades att den fanns där helt och hållet ograverad i denna särskilda tid då varje individ kunde få några sekunder i berömmelsens ljus och framträda som en representant för folket, förutsatt att den stod i samma fåra som de upphöjda. Så vackert utvecklades denna särskilda genre att alla tycktes vara offer för ett och detsamma. Denna trista yttrandefrihet. 

Den hade delat folket och fått de yttersta motkrafterna att stå emot varandra med mord, skottlossning, slagsmål och knivskärning som följd i det alldeles verkliga livet, inte bara i de små burkarna hemma hos folket. Folket svajade framåt och bakåt och ingen visste vart det skulle gå nu. Risken var alldeles för stor att det gick sin egen väg.

De högstes underhuggare var förtvivlade över den fälla de själva hade skapat när landet tyckte att yttrandefrihet satt i högsta sätet. Det skulle ta år att strypa denna frihet. Systemet hade blivit sitt eget krokben för ingen hade kunnat föreställa sig att demokratin skulle användas på detta nya sätt. De högste hade inte föreställningen om något sådant, men denna onämnbara icke medvetna föreställning hade nu förverkligats och alla överhetens förtrogna ojade och vojade över detta. 

Hur skulle det gå om folket visste vilka som var brottslingar och vilka som inte var det? Om inte detta  längre var förbehållet vissa utvalda? Skulle det inte bli lynchningar och pöbeluppror? Folket kunde man inte lita på sade de högste. Det är enbart vi som sitter i högsta sätet som är förnuftiga och kan använda våra huvuden. De andra är boskap som kan försättas i trans och som då gör som vi säger. Särskilt när bara vissa utvalda får yttra sig.

Vi måste genast återställa status quo. Tig ihjäl! Det har alltid fungerat förut. Allt speglas så fort i dessa små burkar som folket har. Blanda och ge och släng åt dem sensationer. Vi har ju makten över den stora burken. Uppfinn historier. Så nickade de högste till varandra och ringde runt till sina underhuggare och gav dem några köttben att gnaga på. Och snart så blundade folket igen framför sina små burkar och deltog i den stora burkens fantasihistorier med liv och lust.
PS. Det snöar där ute sade nummer ett till nummer två. Jo det gör så. Visst släng in det högst upp i vänsterkrysset. Vädret är alltid intressant. Jo vi gör så sade nummer två till nummer ett. Vi måste visa folket att vi hänger med. Vädret kan de inte upptäcka själva. Det är ett avslöjande reportage som vi får gratis och ingen upptäcker att det dessutom är vår statliga myndighetssajt som står för allt. Perfekt! DS.

Henning Mankell om sin cancer

UPPDATERAT
Författaren skriver om sin sjukdom i Göteborgs-Posten. Han har cancer i nacken och i lungorna och ska gå igenom behandling för den. Han skriver om den som en strid ur livets perspektiv. Den är inte lätt resan som livet innebär. Ingen av oss vet när vi ska dö, men ändå tror vi ofta som statsministern att i framtiden kommer vi alla att bli hundra år. Nej det kommer vi inte att bli. Detta är som så mycket annat ett högmod och en önskan om mera makt, som inte har med livets kärna att göra.

Cancer betonar enbart att vi måste göra det bästa möjliga av våra liv och tänka så också i vanliga fall: vad skulle jag göra i dag om jag skulle dö i morgon? Finns det något oavslutat, något jag har glömt, någon jag behöver prata med? Men att livet alltid fortsätter är något självklart. Det finns ingen död. Inte på det vis vi föreställer oss. En kropp är något förgängligt, men inte själen. Vi består av atomer födda i stjärnor och de kan inte förstöras, bara återgå.

Henning Mankell kraschade med sin bil i december, men klarade sig oskadd och kunde själv åka vidare med tåg. Han dog inte. Nu fick han ett cancerbesked för två veckor sedan. Behandlingen startar om en vecka. Han ska skriva om vad som händer. Dödens hot gör människor mer levande. Livet är alltid osäkert, men ständigt en fascinerande resa mot något större.
5.10.2015
Henning Mankell har avlidit. Han blev 67 år gammal. Han avled stilla i natt i sviterna av sin cancer. Jo jag vet att människor gör så, för det gjorde min sambo också förra året den 5 december av sin cancer. Tio månader sedan i dag och fortfarande overkligt. Han blev 57 år. 

måndag 27 januari 2014

Lexbase överbelastad

UPPDATERAT
Det blev för stor uppmärksamhet för den sajt som i dag har premiär för domar på nätet. Sajten är överbelastad. De har presskonferens i dag och meningen är att man ska kunna finna domar från alla områden och domstolar i Sverige.

Det gäller brottmål och alla domar som är fem år eller yngre ska vara sökbara. Det kan också gälla tvistemål inom företag eller mellan företag och privatpersoner. Det ska gå att söka utan att ha ett konto på sajten, men för att få ut domar måste en avgift betalas.

Kris, organisationen för tidigare dömda brottslingar Kriminellas Revansch i Samhället, tror att det kan leda till en klappjakt på brottslingar. Dock menar personerna bakom sajten att detta är vad människor vill ha. De vill kunna se enkelt om någon är en brottsling. Om grannen är det eller om en ytlig bekant är det. 

Men strider inte detta mot personuppgiftslagen? Det menar juridisk expertis, medan sajtens företrädare säger att de lyder under grundlagen och har utgivningsbevis. Det finns också redan en liknande sajt på nätet. Ni hittar den här. Robert Aschberg är styrelseordförande för sajten. Där måste man dock vara medlem.

PS. Äntligen lönar det sig att skriva! Sic! Har fått en muta på 2 000 kronor från bolaget så att jag kan söka fritt på mitt konto! Vilket konto? Jag har inte registrerat något konto. DS.

28.1.2014
Fler än 10 000 har nu gått in på detta inlägg i min blogg. Det enda som slår detta under den tid jag har haft bloggen är när jag skrev ut namnet på mördaren Peter Mangs på bloggen år 2010 före de flesta medier. Här hittar ni detta. Detta inlägg har i dagsläget drygt 23 000 besökare. Jag har haft bloggen sedan 2009 så under dessa år är det kriminella och avslöjandet av dessa som drar mest uppmärksamhet. Det stämmer med att om man ska skriva böcker ska man skriva om kriminella, kändisar eller mat. Då blir det succé. Och vi har ju allas vår Plura Jonsson som alltid får ett program i TV. Han uppfyller alla kriterierna: dömd brottsling, kändis och gillar mat.
11:43
Här kan ni läsa om någon som fick sitt hus brottsstämplat av Lexbase. Någon får gärna berätta för mig vad det handlar om för själv kan jag inte läsa artikeln. Då måste man betala.
11:48
Jo här hittade jag en version där man kan läsa artikeln. Även om man inte betalar. Huset är stämplat som att någon brottsling har bott där fast de som bor där nu inte är brottslingar. Själv skulle jag inte vilja köpa ett hus av en brottsling och där kan Lexbase ha en funktion. Men annars håller vi reda på vilka som är brottslingar i vårt område ändå. Det är ganska lätt att hitta i offentliga register.
12:44
Just nu går det inte att söka på adresser och få en karta på sajten, oklart om det är överbelastning eller om de har fått kalla fötter och stoppat denna sökfunktion.
15:22
Advokat Pontus Ljunggren säger att han inte vet hur det ska lösas med att oskyldiga hushåll hängs ut, men det är inte något problem. Det går inte längre att söka på adresser. Är sajten hackad? Eller har de själva stoppat denna funktion?
16:36
Det här fick jag alldeles nyss från Lexbase via mejl:
Pressmeddelande:
Lexbase talesperson advokat Pontus Ljunggren har avsagt sig sitt uppdrag pga att han och hans familj har mordhotats. Vi beklagar detta djupt

Lexbase förmedlar offentliga uppgifter på ett helt lagligt sätt. Avsikten är att förhindra brott något som glömts i den allmänna debatten

Lexbase sajten hade första dagen hade över 1 miljon besök, en siffra som är uppe i 3 miljoner nu. Intresset är mycket stort. Verksamheten kommer att fortsätta som planerat.
18:42
Även döda kriminella finns med på sajten. Det är inte comme il faut i vanliga människors ögon. De döda ska lämnas i fred.
29.1.2014
Jodå sajten är hackad. Och allt finns på en annan sajt. Hundratusentals uppgifter är utlagda. Ser ut som följer. Det är latitude, longitude, personnummer, adress, postort och land. Uppgifterna verkar ligga i Nya Zeeland och inga domar medföljer.
14:40
Alla i hela världen kan se alla dömda svenskar om de är intresserade. Listan går runt jorden i detta nu.
15:56
Lexbase har själva stoppat sin kartfunktion. Så slipper då många få felaktiga utpekanden av sina hus kanske?
30.1.2014
Så var sajten borta! En kort historik, men bovarna är spridda över världen. Offentligheten höll inte. Det är svårt med yttrandefrihet. 
14:40
Men företaget Vivalto fortsätter att begära ut domar. Och där sitter Häger och Ljunggren i styrelsen. Same, same but different?
15:14
Lexbase blir utkastat som kund, men det går väl alltid att komma tillbaka i ny skepnad? Advokat Ljunggren har dock hoppat av allt säger han.
31.1.2014
Advokat Ljunggren ångrar att han gav sig in i företaget Lexbase, säger han. Med tanke på allt som hänt. Lexbase har betalat närmare en miljon kronor till olika domstolar för att få ut material. Finansiärerna ville uppenbarligen skapa oreda i offentligheten. Advokat Pontus Ljunggren talar här ut i Skaraborgs Allehanda. 

Slösa mera

Överskottsmålet, det vill säga att vi ska ha mer i budgeten än vi gör av med, är gammaldags. Vi måste satsa mer på landsbygden för att upprätthålla välfärden. Det säger TCO i en debattartikel i dag i DN. Vi kommer 2030 att vara en halv miljon fler gamla över 75 år och pengarna räcker inte.

Det var socialdemokraterna som skapade detta överskottsmål på 90-talet och därmed drog in miljarder till statskassan från folket. Men nu kommer välfärden att få stora sprickor om vi fortsätter på samma sätt. Olika delar av landet riskerar att få läggas ned.

Det är Roger Mörtvik TCO som kräver att de utrikes födda måste jobba mer och att kvinnor ska jobba heltid och alla måste jobba längre i sina liv. Visst gärna! Har just sökt jobb. Till år 2020 behövs kring 93 000 nyanställningar inom kärnområdena skola, vård och omsorg. Investeringarna måste också öka. 

Det är bråttom och antingen måste skatterna höjas eller detta överskottmål överges. Till och med Göran Persson har tyckt att det kanske ska ligga på noll ett tag. Här kan ni se att detta mål har varierat stort under åren, men värst var det i början på 90-talet då underskottet i procent mot BNP låg på mer än tio procent. Just nu ligger det också på minus.

söndag 26 januari 2014

Zlatan vill leva och dö i Sverige

UPPDATERAT
Det säger han på den senaste reklamen för Volvo när han reciterar hela nationalsången. "Jag vill leva jag vill dö i Sverige" avslutas filmen, som visar det vintriga och vilda Sverige från sin bästa sida. Hans familj är också med. Filmen fångar intuitivt in hur det är i Sverige, mörkt och kallt även i överförd bemärkelse och det som håller människor uppe är gemenskapen med familjen. Så kan den tolkas. Det är inte en feministisk film utan de gamla könsrollerna är intakta.

Här är filmen.

11:37
Alex Schulman i Aftonbladet beskriver hela filmen men fattar ingenting. Nä han har väl aldrig varit inne i den där världen. Den där Sverige ser ut så där och familjen är allt man har. Han hoppas att den kan reta någon sverigedemokrat, men annars inget att ha. Inte mycket han begriper om Sverige. Den kommer inte att reta sverigedemokraterna. Det här är deras bild också av Sverige. Liksom borgarnas. Men det blir väl obegripligt för en Schulman som är socialdemokrat. Då ser Sverige inte ut så här.

27.1.2014
I sportpanelen på måndagmorgonen i SVT diskuteras denna reklamfilm och visas också delvis. Men eftersom det är sportkommentatorer som pratar så avfärdas det hela som något som alla har en åsikt om, men som inte är något särskilt. Reklamfilm ska inte diskuteras på riktigt. Särskilt inte i vår "reklamfria" TV. 

Det viktiga blir om nationalsången sjungs eller inte. Eftersom Zlatan aldrig sjunger på fotbollsplan. De enas om att det är prat han framför. Nedvärderande det också. Tommy Engstrand tror att Zlatan blir både kung och statsminister snart i Sverige. Sic! I Göteborg så åker människor dock (läs män) till bilaffärer för att se denna bil "live" sägs det. Känslomässigt så är filmen en fullträff. Naturligtvis. Men känslor är besvärligt att prata om fast sporter lever av dessa. Sportjournalister är inte så medvetna. Ska inte vara det i "dumburken". Susanna Andrén och Mathias Lühr deltog också i sportpanelen.

Zlatan lär ha fått mellan 10-12 miljoner (enligt Resumé 12 miljoner) för att spela in filmen och den har nu setts av fler än 1,1 miljoner på youtube.

lördag 25 januari 2014

Skammens Sverige

Utan skamkänslor är vi inte människor. Den tesen drivs i dag i Svenskans Under Strecket. Och det stämmer väl? Vår släkt har en anhörig som verkar ha förflyttat sig bort från den mänskliga gemenskapen. Han skäms inte över att han inte bryr sig om en annan anhörig som är sjuk. Inte ens när han uppmanas att höra av sig till den sjuke så gör han detta. Han har inte längre någon själ, inte något hjärta där denna känsla kan rymmas: skammen och inte heller medkänslan. 

Det är otäckt för andra släktingar, för vad gör man med en sådan figur? Ska man ändå omfatta denne med medmänsklig kärlek eller ska vi andra ge upp och tänka: nej han är förlorad. Enligt kristendomen ska alla fåren i flocken räknas in och det sista lammet också. Ingen ska tappas bort. Och hur många gånger ska vi då förlåta denne avfälling från flocken och försöka hämta in honom?

För mycket skam är förlamande, säger dagens SvD-artikel, men utan skammen, utan förmåga att upptäcka sig själv inifrån och inte bekräfta enbart det man vill tro om sig själv. Utan detta går det inte att bli en vuxen, ansvarsfull människa. Vad händer då med dessa som är utan medkänsla och som känner att de gör rätt för de andra är lägre stående varelser, som måste ignoreras och i förlängningen förintas och tas bort från jordens yta. Denna självhävdelse som grundas i mindervärdeskomplex.

Det blev de ryska och amerikanska soldaterna som fick känna skammen över vad tyskarna hade gjort när de upptäckte koncentrationslägren. "Den skam som den rättfärdige känner när han konfronteras med en förbrytelse utförd av en annan." Man skulle kunna tillägga den vrede och den förskräckelse som man kan känna över att någon av kvinna född hade kunnat göra detta. Det intellektualiserade försvarbara våldet blev självklart. Det viktiga var att lyda, att utföra order, att inte tveka. Det tyska folket måste offra sig för ett högre syfte och att döda andra mindervärdiga ingick. Att utföra onämnbara handlingar mot andra människor var att svetsa samman en grupp. Det blir svårare att lämna en grupp, när man tillsammans har brutit mot moraliska djupgående regler.

Denne vår släkting är förmodligen ihjälskrämd, har själv har råkat ut för så svåra saker att han inte längre kan ta sig upp och förbi detta berg av känslor, utan har grävt ned sig själv, försvunnit under detta och sedan låtsas han att det inte finns. Han tillhör en annan grupp, en annan del av mänskligheten nu. Så har han själv uttryckt det. Symptomen på hans sjuka blir att han inte kan ha medkänsla med en släkting. Det blir för farligt. Han har valt sida och det går inte att ha medlidande med en sjuk. Detta blir till narcissism och psykopati i värsta fall.
En ung tonåring full av känslor.


Vi ska vårda alla våra känslor. Dåligt självförtroende, depression, skam, sorg och vrede har också sin plats inom oss. Liksom också glädje, lycka och förundran över livet och verkligheten. Stolthet, intresse, nyfikenhet och förvåning har sina uttryck, liksom rädsla och avsky. Allt bör finnas inom oss alla. Det vi inte ska göra är att stänga in oss med en enda känsla och bli handlingsförlamade. Att vara vuxen betyder att kunna se på sig själv och den känsla som för tillfället finns inombords samt gå förbi den. Bortom alla känslor finns bara frid och ljus. Den som inte har upplevt detta har något kvar att finna i livet. fredag 24 januari 2014

Invandrare importeras till lägre löner

Bilden av invandrare tillhörande en underklass, som får lägre löner, bekräftas nu av Linköpings universitet. Majoritetsbefolkningen tillhör alla klasser, men de importerade blir mest placerade i en låg socialklass. 

- Man ska inte jämföra äpplen med päron, säger forskaren Alireza Behtoui, utan att precisera vad han avser med fruktliknelsen, men menar att barnen har samma utbildning eller nivå på jobbet och lönen som föräldrarna. Vare sig de har svenska föräldrar eller invandrade sådana.

Barnen till invandrare från Turkiet, som undersökningen behandlar, är med i samhället. Men de har lägre ställning än majoritetsbefolkningen beroende på att de har gått i starkt segregerade skolor och inte har samma sociala nätverk som infödda svenskar med svenska föräldrar. Dock är den svenska välfärdsstaten en barriär mot utanförskap, menar forskaren. Det betyder att hemlöshet, extrem fattigdom, långtidsarbetslöshet, kriminalitet och extrema låglönejobb inte alls finns i samma utsträckning som i till exempel USA. 

Det här handlar om andra generationens invandrare, där föräldrarna kom på 60-70-talen och deras problem har inte alls varit lika stora som för de invandrare vilka nu importeras till Sverige. Detta till socialbidrag (tio gånger högre än för infödda har OECD konstaterat) och till en i många fall utebliven anpassning till det svenska samhället.

Nyligen har forskaren och Linköpings universitet också gjort en studie över barn från Bosnien, Chile och Somalia och resultaten är desamma i de grupperna. Det är kontaktnätet som saknas till majoritetssamhället, för att dessa nykomlingar ska kunna avancera i större grupper till högre samhällspositioner.

Barn till invandrare eller till svenskar?

Mille Markovic mördad

UPPDATERAT
Den gangster som åstadkom så mycket elände för vårt kungahus är död. Han hittades skjuten till döds i en bil i Ulvsunda i Stockholm. Han var en man som levde på hat och det lönar sig aldrig i längden. Två män i en vit bil misstänks för mordet.

Jag har skrivit ett flertal gånger om denna oheliga allians mellan en gangster och journalister. Allt med syfte att svärta ned kungahuset och tjäna pengar. Bottennappet var när Thomas Sjöberg som skrev skandalboken om kungen sade att Mille Markovic bilder, som han sade sig ha av kungen, var allvarliga vare sig de var äkta eller inte. Värst i denna smutskastning av kungahuset var Aftonbladet. Och vänsterpartiet ville ha en sanningskommission.

Mille Markovic efterlämnar åtta barn och en fru.
25.1.2014
Här ömkas Markovic åtta barn, som han hade med olika kvinnor. Är det synd om barnen? Jag vet inte. De yngsta kommer knappt att minnas honom. De är fyra, två och ett år gamla. De äldsta är en 31-årig kvinna som inte bor i Sverige och en 25-årig son. Deanne Rauscher som har skrivit en bok om honom säger detsamma: Det allra värsta är att han efterlämnar åtta barn. Jaså? Är inte det bara för att det inte finns något annat gott att säga om denne man? Tre av barnen har skyddade identiteter. Polisen har genomfört en husrannsakan i Markovic bostad. Säkert kommer det något gott ut av detta.
28.1.2014
Vem hade inte motiv att mörda Mille Markovic? Det frågar sig G W Persson just nu i TV. Mordet tror han blir knepigt att lösa. Markovic har aldrig träffat kungen, men såg en möjlighet att göra sig en hacka, menar G W. Apropå bilderna som visades fram och där lika sugna "journalister" gick med i denna oheliga allians. Detta är något att skämmas över i vårt land. Att en gangster fick anklaga vår statschef.

torsdag 23 januari 2014

Strålande tider!

Tänk att svenskarna är så lite medkännande att de inte oroar sig för världsekonomin utan för sin egen plånbok. Omkring 35 procent oroar sig för egna hushållets ekonomi och för sina pensioner. Inte så märkligt för det är så många som redan har fattigpensioner av alla medborgare. Men bland kvinnor är det ungefär 50 procent. Och myten om hur lite kvinnor har arbetat är stark. 

Hemmafruar står som spön i backen när detta ska förklaras. Eller också är väl människor bara slöa? Men i Sverige har tre av fyra kvinnor jobbat. Närmare 80 procent. Däremot är det vanligare med hemmafruar i andra länder i EU. Och det är till de länderna vi nu betalar.

Ingen bryr sig längre om att 40-talisterna var i strykklass hos Göran Perssons regering. De hade ju så gott ställt så dem kunde man ta av ("köttberget" ni vet) och vips så försvann 258 miljarder kronor från pensionsfonderna för att täcka upp för bankerna som slösat bort sina pengar. 

Sedan var det de sjukskrivnas tur: 1 juli 2003 togs de ur systemet och skulle gå efter a-kassan istället. Inte efter senaste lön, utan de som hade haft otur och blivit arbetslösa och sedan sjuka skulle straffas. Vips miljoner borta från de sjukskrivna.

Och sedan när dessa sjuka tvångspensionerades före valet 2006 så försvann ännu mer från dessa medborgare. De fick pension efter a-kassan och togs ifrån ännu några tusen i månaden för evigt. Vips så var detta ett livslångt straff. Men vem bryr sig? Det är ju enbart äldre och gamla. De ska ju dö snart ändå. Fattigpension är när man får ut högst 10 800 kronor per månad i allmän pension. Strålande tider!
Tidigare riksbankschefen Bengt Dennis (s) kunde samla guld på hög i sitt kassaskåp  i  Gamla Stan. 


onsdag 22 januari 2014

390 000 minimilön för sju månader

Det låter som en saga att få så mycket betalt som 390 000 kronor för att spela in en film, men det är absoluta minimilönen för en filmskådespelare i Hollywood. Jonah Hill fick denna lön som birollsinnehavare i filmen The wolf of Wall Street. Han är nu nominerad till en Oscar. 

I Sverige vore det en enastående lön i vilken bransch som helst. Men inte i Hollywood där motspelaren och huvudrollsinnehavaren Leonardo DiCaprio sägs ha fått 64 miljoner för att spela i samma film.

Det finns inga som helst proportioner mellan USA och Sverige när det gäller betalning. Här är alla glada som kan tjäna mellan 20-30 000 i månaden, vilket skulle bli mellan 140 000-210 000 före skatt på sju månader. Och sedan har vi mycket högre skatter än USA. Där ligger fortfarande skattetrycket ungefär som det gjorde på 60-talet i Sverige. 

Inbjudan detsamma som falskt cancerbesked

När artisten Laleh Pourkarim bjöds in till Göteborgs filmfestival såg inbjudan ut som ett avslag från Migrationsverket. Det tycker hon är förfärligt och liknar det vid att en tidigare cancersjuk skulle få ett falskt besked om cancer. 

Cancersjuka får aldrig diagnos per brev och det vet alla som är anhöriga till cancersjuka. De sjuka blir kallade till ett möte med en läkare och får beskedet där. Om någon skulle få ett sådant brev, som är cancersjuk är det verkligen infamt och elakt och ska polisanmälas. Det är filmregissören Naures Sager, 26 år, som har skickat ut denna inbjudan till sin film "I am Reva" och han vill få lite uppmärksamhet, väcka debatt och skapa reaktioner. Hans kortfilm handlar om papperslösa flyktingar. Laleh Pourkarim vill naturligtvis detsamma. Papperslösa och gömda flyktingar har rätt till vård i vårt land sedan snart ett par år tillbaka. Både sjukvård och tandvård.

Laleh Pourkarim är född 1982 och kom hit från hemlandet Iran när hon var ett år. Hon har naturligtvis aldrig behövt få något avslag från Migrationsverket och inte hennes föräldrar heller.  Så jämför inte cancer med en inbjudan till en filmfestival. Tack!

Hon säger att detta väcker otäcka minnen, vilka hon helt enkelt inte kan ha eftersom hon var ett år när hon kom hit. Jag förstår att hon vill väcka opinion, men ställ inte grupper mot varandra. Det gagnar ingen. Migrationsverket är inte heller glada eftersom deras logga finns på det falska brevet och ska markera att detta är inte okej. Ännu inte bestämt på vilket sätt. Men detta är fullständigt oacceptabelt, säger de. Detta är ett hot mot myndighetens trovärdighet, säger Migrationsverket.

Här skriver Naures Sager själv på facebook om vilka 109 kända svenskar, som har fått dessa inbjudningsbrev med Migrationsverkets logga både utanpå kuvertet och inuti på brevet. Med avslag på sin ansökan om vidare uppehållstillstånd. Så kända svenskar ska utvisas? Eller hur krokig är tanken? Men vad gör inte en okänd filmregissör för att bli lite känd? Lucia har redan kommenterat så här: Så jävla smaklöst och vidrigt av er. Tydligt att ingen utav er någonsin suttit i den sitsen. Fyfan

Här kan ni läsa om Göteborgs filmfestival.

Flyktingbarn gillar Sverige

Nu är det återigen bestämt att det är andra länders barn som ska ha det bra i Sverige.  I Värmdö kommun ska flyktingbarnen öka. Kommunen hade avtal om sju stycken år 2013, men tog emot 19 och ska nu istället ta emot 32. Och Värmdö kommer då att få bonus och bättre betalt av staten plus betalt för de ensamkommande flyktingbarn som blir boende i kommunen under en längre tid.

Eftersom det inte finns platser i kommunen så placeras de till att börja med i Nacka och slussas sedan vidare till Hemmesta i Värmdö när de har fått uppehållstillstånd. Där bor de sju-åtta månader innan de flyttar till utslussningsboende eller till andra typer av bostäder. Allt handlar om pengar och Värmdö kommun kommer få del i de nya miljoner som staten delar ut.

Den egna bostadskön i Värmdö slås nu ihop med Stockholms och en halv miljon nya ska stå i samma kö. Bara för något decennium sedan var kön till för de som bodde i Värmdö och det gick ganska lätt att få bostad. Nu är det inte så. Barnen blir tvungna att flytta.

Ett flyktingbarn kostar ungefär 700 000 kronor per år och Migrationsverket betalar. Kostnaden för barnen är ungefär dubbelt så hög som kostnaden för en äldre person med vårdbehov på ett äldreboende. Sverige tar emot flest ensamkommande barn av länderna i EU.  Det blev 3 852 barn förra året som sökte asyl, mest från Afghanistan, Somalia och Syrien. Men visst har vi råd! Det är inga pengar alls i den stora svenska budgeten.

tisdag 21 januari 2014

Tolv år sedan Fadime Sahindal blev mördad

I dag är det tolv år sedan Fadime Sahindal mördades av sin far Rahmi Sahindal för att hon blev kär i fel man. Hennes far sitter fortfarande i fängelse, men vill bli fri och flytta tillbaka till Turkiet. Han är nu 68 år och det finns nog ingen större kontrast mellan två som är lika gamla än mellan mig och Rahmi Sahindal. Han säger att han ångrar sig, men i verkligheten så har han bitit sig fast vid det som fanns i hans hemland. Han var en enkel kurdisk bonde, en analfabet när han utvandrade till Sverige och han skulle aldrig ha kommit till Uppsala om han inte redan hade haft släktingar där. Detta var 1981 och han lärde sig en knapphändig svenska, men fick ändå jobb.

Han lämnar inte sin egen föreställningsvärld utan lever som en kurd i en kurdisk gemenskap även i Uppsala. Han har haft en uppburen roll som patriark i sitt hemland, men här är detta ingenting värt. Det som betyder något i Sverige uppfattar han är rikedom, så han försöker kompensera sig genom aktieaffärer. Han ska komma tillbaka till sin by i en Saab Turbo och visa vilken lyckad man han har blivit i Sverige. Körkortet hägrar och han försöker i flera år att ta körkort, men det går inte att ta till sig den krångliga teorin och till slut ger han upp och köper en moped.

Men när hans dotter Fadime skaffar sig en svensk pojkvän brakar hans värld ihop. Hon har brutit mot alla hans inre föreställningar om hur en dotter ska uppföra sig och hon förtjänar att dö enligt hederskulturens regler. Hon blir avrättad med två skott på nära håll mot hennes huvud den 21 januari för tolv år sedan. Detta är den yttersta konsekvensen av den kulturkrock som uppstår mellan ett patriarkat, som inte kan låta kvinnorna få finnas som de är och välja sina liv i det samhälle vi har i Sverige. En kvinna som jag själv har fötts in i ett fritt och demokratiskt Sverige och jag kan välja mitt liv om jag är tillräckligt medveten som individ. Män som Rahmi Sahindal är fångna i kollektiva föreställningar de inte ens kan se eller ta på, för detta är så självklart för dem. De är sammanväxta med dem och idéerna ingår lika självklart som en ryggrad i kroppen.

Förödmjukelsen och förnedringen som orsakas av en ohörsam dotter är så djup att den aldrig går att förlåta. Hans dotter Fadime är 26 år när hon får betala med sitt liv för att hon har förbrutit sig inte bara mot sin far utan mot klanen, mot det kollektiv, som har makten över den enskilda människan. Rahmi Sahindal är naturligtvis ännu i dag fortfarande gift med sin fru. Något annat vore otänkbart. Men han slutade att besöka eller tala med sin syster när hon skilde sig. Hon bröt också mot de inbyggda osynliga moraliska regelverken.

Vad betyder då detta för oss som land? Dessa kulturkrockar som vi ständigt blir påminda om genom alla brott som begås. Genom att människor blir kriminella och skjuter,  knivskär och dödar varandra och andra. Genom stölder och rån. Vi har i Sverige arbetat oss igenom flera hundra år av förtryck från kyrkan och staten för att till slut komma fram till att en statlig kyrka ville vi inte ha. Vi behöver ordna våra liv rent ekonomiskt genom stat och kommun, så att de som har lite ska få från oss andra, men den personliga moralen och tron på inre gudar eller andra föreställningar är något privat. På gott och ont.

För sådana män som Rahmi Sahindal är detta olösligt. Hans ånger finns inte annat än som ett ytligt skal. Hans fru hade kunnat förhindra mordet på dottern, men hon var och är indragen i samma föreställningsvärld. Elif Sahindal vittnade i hovrätten om att det inte var hennes man som hade dödat deras dotter utan en okänd gärningsman. Rent psykologiskt var det naturligtvis sant. Det var klanen och de kollektiva föreställningarna som gjorde detta och kulturkrocken med Sverige. Den kollektiva inre värld där allt vilar och bidar sin tid, för att till slut få grepp om en människa så att den kan döda sina anhöriga. Hans fru är lika blind på denna nivå som maken. Hoppet står till att människor i Sverige kan och vågar bearbeta allt i sina egna inre världar, för att till sist komma fram till en personlig kärna, ett inre som är lika enkelt och självklart upplyst som hos ett barn. 

Låt varje land bära sina egna kostnader

UPPDATERAT
Det är så självklart det folkpartisterna Lotta Edholm och Erik Scheller säger i dag på DN Debatt: att varje land ska ta hand om sina egna medborgare. Rumänien har ansvar för sina och Sverige för sina.

Men EU-projektet innebär fri rörlighet. Alla får åka vart de vill och tigga hur mycket som helst. Eller begå brott. De senaste sex åren har Rumänien bara tagit i anspråk 20 procent av de medel som finns hos EU att tillgå i socialfonden. Jag har skrivit om det tidigare att det finns medel för romer hos EU, men Rumänien bryr sig inte.

Skicka sluträkningen till Rumänien menar dessa båda folkpartister, som också säger att svenska medborgare betalar Sverige för i andra länder. Europa har blivit mycket krångligare genom att vi ska vara både goda vänner allihop och röra oss fritt, samtidigt som vi är olika stater. Det vore enklare om vi var en stat, men trenden går istället åt andra hållet. 

De båda folkpartisterna ömkar också de enskilda människorna som tvingas hit. Men skiljer på medkänsla med folk och pengar. Det är på tiden att någon politiker tar sig an det som alla tänker och inte låter sd ha monopol på frågan.
11:16
Och här säger socialdemokraten Roger Mogert att vi behöver en Marshallplan för södra och sydöstra Europa. Va! Har det varit ett andra världskrig nu igen? Det gick åtminstone mig förbi.

Marshallplanen kom till då för att Europa skulle kunna ta itu med ruinerna efter bombandet och det totala krigandet 1939-1945. USA tog initiativet. Det är inte jämförbart ens samma månad eller år med hur det ser ut nu. Under tiden ska skattebetalarna i Sverige stå för allt enligt Mogert. Vi betalar redan nu genom EU för södra och sydöstra Europa. Hur många gånger ska vi göra det? Och hur mycket mer ska vi ta från vårt eget lands invånare? Kalla in USA då om du tycker att det behövs Roger Mogert eller läs på bättre vad som har hänt i historien.
8.2.2014
Här skriver Rumäniens kvinnliga ambassadör i Sverige om hur duktigt Rumänien är, men att romer är oansvariga och Sverige borde inte tillåta tiggeri på gatorna. Dessutom så bidrar svenska rumäner med kring 30 000 per år och person till den svenska statskassan enligt henne. I Rumänien finns 600 000 rumäner och de särbehandlas positivt, enligt ambassadören.
14:35
Här får Rumäniens ambassadör svar på tal. Rumänska romer är över 2 miljoner och de hundratals miljoner de får från EU går inte till romer.

måndag 20 januari 2014

Underbart med flyktingar

Visst är det härligt att Sverige är ett så storartat land så att vi vill ta emot alla som vill komma hit. Särskilt flyktingar. Vi har gott om plats i landet och nu ska alla som kommer spridas ut över vårt härliga vintriga land. Sverige ger tio gånger så mycket i socialbidrag till invandrare som till infödda svenskar. Det har OECD konstaterat. Andra länder har ungefär samma nivå på bidragen till alla invånare.

Jag återpublicerar Migrationsverkets lista från i höstas över alla som fick komma hit och blev beviljade uppehållstillstånd från 1980- 2012. Obs det är inte återflyttade svenskar. De behöver inte uppehållstillstånd.

 1. 1980  12 669 
 2. 1981  12 186
 3. 1982  13 072
 4. 1983  10 293
 5. 1984  13 624
 6. 1985  16 108
 7. 1986  22 868
 8. 1987  28 649
 9. 1988  33 076
 10. 1989  44 516
 11. 1990  37 120
 12. 1991  41 948
 13. 1992  34 602
 14. 1993  58 769
 15. 1994  78 860
 16. 1995  32 296
 17. 1996  31 390
 18. 1997  36 132
 19. 1998  39 070
 20. 1999  37 033
 21. 2000  60 490
 22. 2001  56 872
 23. 2002  54 396
 24. 2003  56 787
 25. 2004  58 811
 26. 2005  62 463
 27. 2006  86 436
 28. 2007  86 095
 29. 2008  90 021
 30. 2009  98 644
 31. 2010  91 458
 32. 2011  93 134
 33. 2012  111 090
Siffran för 2013 är 116 587 enligt Migrationsverket.

söndag 19 januari 2014

Mardrömmen i Syrien

Detta land som befinner sig i greppet mellan en diktator och olika "rebellorganisationer". Alla lider av att detta våld pågår, inte bara landet Syrien och dess invånare utan det ger avtryck i grannländerna och i resten av Europa. Vi tar emot flyktingar i vårt land i aldrig anad skala sedan början av 90-talet och alla får naturligtvis stanna som kan ta sig hit. 

Dock vore det bättre att vi satsade mer genom EU och andra organisationer som FN eller Röda korset, Läkare utan gränser och andra frivilliga för hjälp till att tömma landet på dess civila. Ingen diktator eller kriminell organisation, terrororganisation eller annan har någon nytta av ett sönderbombat land med förstörd infrastruktur.

Konflikter med våld är aldrig bra, inte i förhållanden mellan människor eller grupper. Eller mellan stater. Hela tiden under mitt liv har jag väntat på att detta ska uppdagas för nya generationer, men det finns alltid unga män som tror att det är livets mening att offra sitt liv i krig. Förr brukade det vara generalerna och politikerna i olika länder världen över som eggade befolkningen. Numera är det heliga krig som ska utkämpas för Gud och Allah vill detta. Jaha? Gäsp jag blir så trött. 

Egentligen handlar det som vanligt om att unga män är för adrenalinstinna för att begripa i vilka andra människors händer de befinner sig. De som tror att det handlar om makten och härligheten här på jorden, men förklär sina egna egoistiska behov i olika skepnader och -ismer. När ska vi som människoart komma fram till att det lönar sig aldrig att förbryta sig mot andra människor. Att vi måste komma överens på denna jord för det är den planet vi har.

I sammanhanget är det inte så intressant att dessa båda journalister reste dit och nu skildrar inifrån vad som hände. Det är samma eviga historia om igen en gång till. Vi kan den. Jag minns en man som besökte DN på 80-talet och han hade varit med i ett krig och såg det som ett äventyr för han var så fantastisk som människa och skulle dessutom inte dö. Den inställningen höll ända tills han stod öga mot öga med en annan man, som var lika ung och underbar. De såg varandra in i ögonen och beundrade varandras styrka under några ögonblick. Tills den ex-soldat som besökte DN tryckte av och dödade den andre underbare unge mannen.

Här skrev jag tidigare om journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström. Och här när de blev fria.

Den smutsiga valrörelsen

UPPDATERAT
Kent Ekeroth (sd) utslängd från krog! Han sade ytterst förnedrande saker till en kvinna. Nej, de tyckte inte om oss där och ville ha ut oss för att vi är sverigedemokrater, säger de själva. Ord står mot ord och detta är typiskt för denna valrörelse som nu likt en tung val (!) rör sig mot den fullbordan som ska ske i höst.

Sverigedemokraterna ska motarbetas med alla metoder, spelar ingen roll hur det görs. Och allt som läggs dem till last kommer att vändas mot andra partier av väljarna. Mer sådan uppmärksamhet och de får fler röster. Vi har ingen riktig yttrandefrihet längre i Sverige för den enda borgerliga debattsajten Newsmill är nedlagd. Helt försvunnen från internet. Den är stoppad i demokratins namn för där fanns de här förhatliga sverigedemokraterna.

Jag gillar dem heller inte och kommer absolut aldrig att rösta på dem lika lite som på vänsterpartiet, som jag tycker är lika knäppa. Jag funderar på att bli soffliggare eller helt enkelt sälja min röst till högstbjudande, fattig pensionär som jag är. För politiker i allmänhet är inte att lita på längre. Det gamla Sverige är borta och ett nytt land är här som jag inte känner.

Men vad som är sant eller inte i den här "affären" vetesjutton, men nu kommer vi att proppas fulla med propaganda. För landet ska bli som förut. Socialdemokraterna ska regera och Stefan Löfven ska få med sig grabbarna i sitt parti. De som har svikit och gått över till sverigedemokraterna. Vad kvinnor gör är inte så intressant. De röstar redan på vänstern.
14:01
Säpo har nu lämnat in en anmälan om olaga diskriminering. Kent Ekeroth hade två livvakter med sig och dessa blev vittne till vad som hände. Sådan olaga diskriminering innebär att man blir sämre behandlad än en annan person i samma situation. Det kan handla om den diskriminerades politiska övertygelse.
17:06
Själv tänker Ekeroth nu anmäla krogen för förtal eftersom de har påstått att han kallade en kvinna för nedvärderande ting. Heja Ekeroth säger jag. Även en sverigedemokrat har rätt till detta i vårt fria och underbara land Sverige! Välkommen in från kylan!

Här kan ni läsa Kent Ekeroths version av vad som hände.
20.1.2014
Nu sägs att lagen inte omfattar politiker utan de kan kastas ut från restauranger. Det är helt okej. Här är lagtexten:
En näringsidkare som i sin verksamhet diskriminerar någon på grund av hans eller hennes ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung eller trosbekännelse genom att inte gå honom eller henne till handa på de villkor som näringsidkaren i sin verksamhet tillämpar i förhållande till andra, ska dömas för olaga diskriminering till böter eller fängelse i högst ett år.
Vad som sägs i första stycket om en näringsidkare tillämpas också på den som är anställd i näringsverksamhet eller annars handlar på en näringsidkares vägnar samt på den som är anställd i allmän tjänst eller innehar allmänt uppdrag.

lördag 18 januari 2014

Kungen gillar tvättbjörn

UPPDATERAT
Och han använder dessa djur som mössa. Det är helt okej för tvättbjörnar i vår natur är mycket värre än mördarsniglar. De finns här i Sverige det är bevisat. 

Mössan lär vara en femtioårspresent och bestå av tvättbjörnar från Nordamerika. Tvättbjörnar finns också i Danmark och Tyskland. De kan ha en speciell form av rabies och ställa till med mycket skadegörelse om de etablerar sig i ett land.

Människor tycker ofta att de ser gulliga ut och att deras beteende att doppa maten i vatten liknar tvätt. Därav namnet.

I Tyskland var det nazisten Hermann Göring som inplanterade dessa djur, som nu finns i miljoner och gör stor skada. Ännu finns det bara någon enstaka i Sverige vad vi vet, men som sagt. Använd dem gärna som vintermössa. Precis som kungen. Det är bara bra!
21.5.2014
Tvättbjörn senast siktad i Gamleby, Kalmar län. 

Vintern är här!

Ska man säga hurra eller inte? Det är frågan. Men lite snö som vi har nu gör att det blir ljusare. Och vinter är inte något som försvinner utan den återkommer varje år. Jag är glad att vi slapp förra vinterns eviga snöande från november till april. Sex månaders vinter är lite långt.

Här nedan kan ni se hur det ser ut idag på vår tomt. Kring 4 minus. Och om ni vill jämföra med hur det såg ut den 21 december 2013 när det fortfarande var höst och kändes som vår. I går såg jag både en bofink och en domherre. Har jag aldrig gjort tidigare någonsin i januari! Inte båda på samma dag.

fredag 17 januari 2014

Fittstim en katastrof!

UPPDATERAT
Ännu en satsning från SVT som visar hur långt från verkligheten makthavare i journalistvärlden och i vår statliga television befinner sig från kvinnorna. Jag var med i Grupp 8 då i början av 70-talet. Det var en rörelse som påminde om Fredrika Bremer-rörelsen. De verkligt behövande var naturligtvis inte med utan det var de som var intellektuellt övertygade.

Jag blev ett slags maskot med min lille son, som jag tog med på mötena. Så slapp jag ordna barnvakt. För det var ju för sådana som mig som dessa andra kvinnor kämpade. Så sade de andra, som inte hade barn. Sedan råkade jag på Gudrun Schyman på 80-talet för hon skulle vara en sådan "pärla" tyckte de som bodde i samma bostadsrättsförening som jag själv.

Vi var ett 20-tal vuxna som hade köpt in ett ålderdomshem på Värmdö, Ängsviksgården, och byggt om detta till lägenheter. Gudrun Schyman kom in och tog över huset precis som hon tog över vänsterpartiet. Hon behövde bo någonstans, där hon blev satt på piedestal och fick  barnvakt till sina två små barn när hon skulle ingå i partistyrelsen. 

Min familj flyttade några månader efter att hon hade flyttat in och då skällde hon ut mig för att jag gjorde det. Ängsviksgården hade förvandlats till en vänstersekt och det var så skönt att flytta och slippa stormöten om allt och alla. Sedan ändrade hon naturligtvis stadgarna i bostadsrättsföreningen innan hon flyttade så att hon fick ut marknadspris för sin lägenhet. Det fick inte vi som hade varit med och jobbat ideellt med att bygga om huset. Vi fick tillbaka det vi hade betalat plus en uppräkning med halva konsumentprisindex.

Kvinnorörelsen har numera förvandlats till något sektliknande rakt igenom som uppehåller sig vid att bråka med Ulf Lundell, eller att besöka föräldrar som inte vill uppge kön på sina barn, eller att besöka genusdagis och använda ordet "hen". Det blir rätt löjligt när det finns allvarliga problem, som sopas under mattan. 

Jag har varit familjeförsörjare mellan åren 1967-2010, men fortfarande har vi inte begripit att kvinnor är det. Att de delar den bördan med männen, vilket min mamma och tidigare generationer inte behövde på samma sätt. På 50-talet skulle kvinnorna vara som de adliga fruarna och vara hemma med barnen och männen hade en lön som räckte till fru och barn också. Min mormor och morfar, som var egendomslösa torpare, delade upp jobbet mellan sig. Hon tog hand om barnen och han skötte det andra. De fick tio barn tillsammans. Har berättat om detta i min senaste bok I ormbärarens tid.

Det går inte ihop när jag säger att jag är författare, journalist och fattigpensionär. Då slår det runt i huvudet på folk, för hur kan det komma sig? Måste det inte vara mitt eget fel? Inte kan det vara samhället som har schabblat bort mina pengar? Nä det är ju fullkomligt omöjligt! Eller hur? Syndabockstänkandet är utbrett numera för vi bor ju i världens bästa välfärdsland. Gör vi?

Här har jag tidigare skrivit om fattigpensionärer. Och här kan ni läsa om min artikel till SVT Debatt.
18:44
Förresten känns det som ett hån med en sådan här hurtig artikel som handlar om hur vi ska överleva denna helg. Det går alldeles utmärkt eftersom jag just kommer från ett släktkalas och där åt jag så jag klarar mig tills i morgon. De arbetande får några hundra mer i plånboken och jag har fått fattigpension, men mina barn lånar mig pengar. Tack älsklingar!

En sjukvård i kris

Ja nu är de olika lobbyorganisationerna ute och fiskar. Vilket förskräckligt supervalår detta kommer att bli! Alla rycker åt olika håll och ska ha mer för sig själva, som nu sjukvårdens LIF. I varje fall vill de tro att vi går på det. Att de är vår organisation. Nä det är de forskande läkemedelsföretagens organisation.

De som ska få fram nya och underbara och dyra läkemedel. Eftersom jag är kallad i onödan till undersökningar i sjukvården, som jag inte vill vara med om, och jag har sett vården av en anhörig inifrån så vet jag att denna "bransch" inte krisar, men det går naturligtvis alltid att dra till med lite siffror och påståenden så blir det en debattartikel i tidningen när man är en påtryckarorganisation.

Och eftersom denna artikel nu påstår att vi plötsligt har sämre utveckling i medellivslängden än andra länder och inte längre ska bli 100 år allihop - vilket statsministern ju tidigare sade sig veta och detta då i sig var en fara för landet - så behöver vi absolut mer sjukvård. Var är logiken i detta?

Är det inte dags att börja diskutera de kvinnor som har fattigpension. Det är väl en större fara för hälsan att 450 000 kvinnor har det och att en miljon pensionärer - både kvinnor och män - har låga pensioner. Själv fick jag just i dagarna besked om att jag får 9 364 kronor per månad i år efter skatt i belöning för slit under 40 års tid i det här landet. Dags att emigrera! Lägre skatt och minst lika bra sjukvård finns utomlands!

torsdag 16 januari 2014

Högerextremister omhäktade

UPPDATERAT
Vem var värst i Kärrtorp? Två högerextremister omhäktades i dag  för våldsamt upplopp, en till väntas bli omhäktad i morgon och en vänsterextremist väntas bli omhäktad också i morgon för dråpförsök. I medierna har högervåldet betonats kraftigt. Det var de som började. Så brukar det låta när barn kivas också: han började. Och det gjorde uppenbarligen de som kom från Svenska Motståndsrörelsen. 

Men det var inte så att vänsterextremisterna stod passiva och lät polisen sköta detta, nej de anföll istället och jagade iväg högerextremisterna upp i skogen, där de skadades, som de stolta skrev då på Revolutionära Frontens egen hemsida på facebook. Poliserna som stod mellan grupperna blev anfallna av båda sidor. Och de skadades. Våld anses vara helt legitimt av dessa extrema.

De vänsterextrema kör en kampanj nu för att fria sin egen häktade våldsverkare (knivskärning). För det är alltid självförsvar de sysslar med dessa försvarare av revolutionen. Denne revolutionär har erkänt vad han har gjort.

Jag känner igen tendenserna sedan jag var liten för då var det höghusare mot låghusare bland barnen i Björkhagen (Kärrtorp ligger strax intill men det byggdes efter Björkhagen). Det sorgliga i sammanhanget är att dessa barnslagsmål har fortplantat sig till vuxna kriminella, fotbollshuliganer och extremister inom politiska organisationer. Barnen växer aldrig upp.

I Sverige har vi aldrig behövt dessa ytterligheter, men rent ideellt har det varit mycket finare och tjusigare att bekänna sig till extrema vänstersidan än det någonsin har varit att vara till höger. Till vänster är man fortfarande solidarisk med hela världen. Men sanningen är naturligtvis att ingen blir glad av våld. Vare sig från vänster eller höger. Våld är våld om än i gyllne dosor, som jag skrev som en travesti på den här dikten av Gustaf Fröding:


Gammaldags doftande rosor
Nu är jag led vid tidens skism
emellan jord och stjärnor.
Vår idealism och realism
de klyva våra hjärnor.

Det ljugs när porträtterat grus
får namn av konst och fägring.
En syn, som svävar skön och ljus
i skyn, är sann som hägring.

Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor.

17.1.2014
Och i dag omhäktades de båda återstående: vänster- och högerextremisten. Den tidigare för misstänkt dråpförsök och den senare för våldsamt upplopp.

Hur bli lycklig?

UPPDATERAT
Ytligt sett kan det ju verka som om pengar skapar all lycka i världen, men naturligtvis är det inte så. Istället är det våra relationer och i vilket sammanhang vi lever på vår fritid som kan skapa mest lycka. Jobbet kommer efter detta. Men ändå har nu vår lycka värderats: ett rikt socialt liv är värt drygt 600 000 kronor per år. Ett lyckligt äktenskap eller samboförhållande är värt ungefär lika mycket per år. En god hälsa gör att man har 2,5 miljoner att glädja sig åt per år. Totalt kan man nå upp till mellan ungefär 36 miljoner och 54 miljoner kronor i lycka varje år. 

Men tyvärr sjunker lyckan med separationer, arbetslöshet och dödsfall i familjen. En separation drar av kring 1,5 miljoner från lyckokontot. Att vara arbetslös medför miljoner i minskat lyckokonto, vilket får mig att begripa att jag aldrig har känt mig arbetslös för jag har ju jobbat sedan jag gick ut skolan vid 18 års ålder och gör det fortfarande! Men om man frågar samhället har jag varit arbetslös. Allt handlar om inställning. Och vad man gör av sitt liv.

Träffar man inte vänner eller släktingar ofta så betyder detta kring 700 000 kronor också i minskad lycka per år. Ensam ska man således inte bo eller vara. Gifta och människor i fasta förhållanden mår bäst. Och änkor eller änklingar mår sämst. Då försvinner ett par miljoner i lycka per år. Allt enligt denna undersökning, som ni kan läsa här. Men till sist och syvene beror vår lycka av hur vi föreställer oss vår värld tror jag. Hur vi ser ut inuti oss själva. Och hur vi tänker och känner inför vad som händer oss. Något att hoppas på kan man alltid ha.
15:53
Men barn tycks inte vara vägen till lycka. Fast det tycker jag, som har tre. Och dessutom tre barnbarn. Min yngste son frågade mig varför jag vill leva tills jag är 94, för det har jag sagt. Jo för att det är roligt att leva så länge och se vad som händer med släkten och världen. Nyfikenhet.

onsdag 15 januari 2014

Hur tar vi hand om våra minsta?

UPPDATERAT
Det är en ytterst sorglig historia som meddelas i dag om den lille pojke som fastnade i en grop inne på dagis område i ett buskage och inte kom upp på flera timmar. Hur kan sådant hända? Varför är inte en sådan miljö alldeles trygg utan gropar och andra farligheter? Vilket trauma.

Varför hörde ingen honom? Hur stor kan en gård vara? Denne stackars 1,5-åring som satt fast där måste ha varit fullkomligt skräckslagen. Det var lille Ali som satt fast i gropen, men som tack och lov hittades vid 15-tiden och nu är omhändertagen av sina föräldrar. Låt honom vara hemma från dagis i morgon! Här kan ni se bild på hålet där han satt fast. Bilden nedan på honom är från polisen.
16.1.2014
Tamam Sayed Hassan heter Alis mamma och familjen bor i Huskvarna. Hon är så glad att han inte blev kvar i hålet så länge att det blev mörkt. Då hade ingen hittat honom.
14:27
Ett gammalt ruttet träd sägs ha orsakat hålet, som var djupare än lille Ali var lång. Tur att han inte alldeles slukades och begravdes av det ruttnande trädet. Nu har de grävt upp hela kullen och sett till att det inte finns fler hål. Och det här området som just skröt med hur mycket natur det finns där. Med naturen inpå knuten, sägs det om detta dagis. Naturen är inte alltid så god mot människor. Den kan förvandlas till skräckfilm.

Belåna villan för barnen

Ja det sägs föräldragenerationen göra för att deras barn ska kunna köpa sin första bostad. Är detta ett samhällsproblem? Nä inte egentligen, men tänk på ifall ni har flera barn hur detta ska lösas och ifall föräldrarna behöver förändra sitt boende. Hur går det?

Vi i vårt samhälle är så förnuftiga och styrda av dessa ekonomer och proffstyckare som varnar och hjälper oss. Det behövs 177 000 för att få ihop till kontantinsatsen för en etta i Sverige påstår Mäklarsamfundet. Jaha? Det är inte riktigt sant överallt. Det finns billigare områden även i Stockholmstrakten. Och ungdomarna behöver heller inte amortera så värst mycket om de inte vill.

I Sverige finns omkring 1 680 000 villor eller småhus och kring 400 000 fritidshus. Det är inte mycket i förhållande till alla lägenheter, vilka är 4,5 miljoner. Men två miljoner av dem finns i småhus, medan de andra ligger i flerbostadshus. Hyresrätterna är ca 1,5 miljoner och bostadsrätterna kring en miljon i antal i flerbostadshus.

Kan inte människor begripa själva vad de ska göra? Måste experter och politiker styra oss? Det är helt uppenbart att vi kan hantera detta förutom några få då som hamnar i spektakulära program som Lyxfällan. Det är extremerna som sätter normerna för oss medan tidigare så fanns det en mittenfåra i befolkningen där de flesta befann sig. Och det var denna kloka majoritet som bestämde.

Det är i stort sett omöjligt för en löntagare att spara ihop till kontantinsats på lägenhet i storstadsområdena. Vi behöver högre löner i Sverige och högre inflation kring fyra procent, menade amerikanske professorn i ekonomi Paul Krugman när han var i Sverige. Inte utan att jag kan hålla med honom. 

tisdag 14 januari 2014

Frankrikes president och älskarinnan

Jag skrattar en smula åt Francois Hollande och hans älskarinna (ursäkta att det inte finns någon cedilj på c:et, men jag har ingen på mitt tangentbord). Så pinsamt! Men det är typiskt fransmän. En älskarinna kan de alltid kosta på sig. Och det kunde också USA:s presidenter ända fram till Bill Clinton. Då tog det stopp med Monica Lewinsky.

Men president Kennedy hade så många olika kvinnor att de inte ens kan räknas. Det var en tid då han tävlade med sin far om att vara värst. Han vann naturligtvis med hästlängder eftersom han var så karismatisk. Hollande är dock ingen sådan president. Han är inte ens särskilt populär. Men typiskt ändå att han kan be att få ha sitt privatliv i fred och att 77 procent av fransmännen (väljarkåren) tycker att han ska få det.

Så här skriver jag i min nya kommande bok som heter Och i Washington blommar fortfarande magnoliaträden:

"Det var hänsynslöst att presidenten var så promiskuös, inte bara med tanke på Jackie utan mot deras båda barn. Han riskerade svåra sjukdomar och det skulle ha kunnat drabba hans fru och indirekt deras barn. Men så tänkte inte John F Kennedy. Han försökte bara överleva den hårda pressen det innebar att vara president genom att fortsätta sitt gamla liv. Det var ett slags liv som levde på den yttersta eggen och så var han uppfostrad så var tidsandan, där de som hade överlevt andra världskriget inte kunde tro att de var odödliga. De hade sett alltför många dö omkring sig. De visste att livet kunde vara kort och ta slut när som helst. Presidenten hade lärt sig att det var rätt att på sätt och vis strunta i alla andra för att uppnå det han ville i sitt liv. Hans ideala statsmannadrömmar gick före allt. På sätt och vis hade han inte valt sitt liv utan det var utstakat åt honom av hans far och av att hans äldre bror hade dött. Han klarade alla prövningar också som president, bara han fick behålla jakten på kvinnorna. Det var ett omätligt behov hos en sexmissbrukare. Jack Kennedy lär ha haft ett förhållande med en praktikant, som jobbade åt presstjänsten. Han hade förhållanden med vänner till familjen. Det ingick i hans livsstil och i tidsandan och han tyckte inte det var fel. Hans pappa hade lärt honom och hans bröder att det var så livet skulle vara. Det var rätt att ta för sig. Jacqueline Kennedys pappa Jack Bouvier hade varit likadan. Det var ett sätt för män att koppla av, att få ny energi, att ta för sig av det som erbjöds dem av villiga kvinnor. Den politiska makten innebar att det var fritt fram att lägra alla slags kvinnor, som var villiga att ställa upp för att få del av berömmelsen runt den upphöjde mannen. Det var helt enkelt macho att göra så för männen, fast det knappt ens hette det på den tiden. Så såg mans- och kvinnorollerna ut.

- Män är helt enkelt sådana och särskilt Kennedymännen. 

 Det sade Jacqueline Kennedy en gång när Edward Kennedys fru Joan klagade. Det var inte mycket att göra något åt. Jacqueline Kennedy blundade bara för det. Tog aldrig upp det. Bara pikade sin man ibland. Som en gång när hon lät honom sitta mellan två av hans senaste erövringar på en middag. Eller när hon gick runt i Vita huset med en journalist och plötsligt öppnade en dörr till ett kontorsrum och sade:

- Det där är två av min mans älskarinnor.

Det var ett par kvinnliga anställda, som själva hade sökt sig till Vita huset och som hon visste var betagna i hennes man. Hon talade klarspråk, men det var ingen som tog upp det. Ingen reporter i massmedia. Det fanns en tystnadens överenskommelse kring maktens män. Ett visst högtidligt avstånd, ett särskilt nästan heligt område, där det gick för sig att göra nästan vad som helst för alla teg. Ingen rörde vid det. Så såg makten ut. Alla bugade och bockade för den. Detta ämbete som var det högsta i USA måste förbli obefläckat av privata och personliga mänskliga egenskaper, som presidenten kunde ha som man. Så var den allmänna meningen på den tiden. Själva det symboliska ämbetet var alldeles för upphöjt och helt enastående som ledstjärna. Det måste så förbli.


Visst var det pinsamt, att president John F Kennedy inte kunde låta bli att ligga med andra kvinnor, att han liknade en tonåring på så vis och inte kunde hålla sig i skinnet. Han använde kvinnor som drog, något han brukade som ett slags medicin för att må bra. Jack Kennedy begrep aldrig hur det skulle ha kunnat vara, att leva och utveckla ett enda sexuellt och sensuellt förhållande. Det sexuella förblev alltid något ytligt och för stunden för honom. En erövringsakt och sedan var det över. Det spelade inte någon roll med hur många kvinnor eller egentligen med vilka. Jacqueline Kennedy visste det där och insåg också sin egen roll. Med henne var det en annan sak. Ett katolskt äktenskap skulle alstra barn. Det var så den katolska kyrkan såg på saken. Det var vad det gick ut på när man var gift och presidenten kunde inte begripa vad det äktenskapliga förhållandet skulle ha kunnat vara. Ett enda djupt och bra sexuellt, sensuellt, själsligt och andligt förhållande och sanningen att säga så kunde hans fru inte heller upplysa honom om det. De var båda sorgligt oerfarna i djupare insikter om vad detta fysiska nöje kunde vara. Ingen kvinna i deras släkter hade någonsin framställt det sexuella som något annat än ett sätt att skaffa sig kvinnlig makt. Ett spel mellan könen som innebar att det gav makt till den kvinna, som lyckades fånga in i en rik och mäktig man."