söndag 14 november 2010

Mona Sahlins värsta dag

Hon har valt en risig dag att samla topparna igen. Men hon var väl tvungen. Dagens tal är fem och det handlar om impulsivitet och frihet. Hastiga svängningar mellan med- och motgång.

Dagens karmatal är ett och det handlar om att det inte blir någon bra början för ett möte som äger rum i dag. Det är en svår dag för ledarskap. Risken är att ledaren börjar kommendera folk omkring sig istället för att leda.

Inte heller är det en bra dag för att jobba ihop med kompanjoner. Den som ställer sig upp i dag riskerar att bli överkörd.

Ulrica Messing var särskild gäst i TV4:as morgonprogram och hon sade absolut nej till att bli ny partiledare för socialdemokraterna. Och varför skulle hon bli det? Så mycket som hon i så fall skulle behöva offra i sitt nuvarande liv.

Hon sade flera gånger att hon hade levt det livet under sjutton år och det räckte. Hon hade offrat mycket då och valt redan en gång hur hon ville ha det. Numera är hon företagare och gift med miljardären Torsten Jansson.

Vi får väl se hur utfallet blir av mötet i eftermiddag. TV4:as politiske reporter Anders Pihlblad kommer att stå i direktsändning från högkvarteret på Sveavägen.

2 kommentarer:

 1. Kris. Rätt åt betongsossarna. Undrar när Lundby Wedin ryker. Hon har också gjort sitt. Nä, Messing har sitt på det torra. Märkligt att sossarna inte har någon utvald ledare. Men å andra sidan behövs vi nog inte sossarna längre. Brukar tänka hur det skulle sett ut om dom VUNNIT VALET! Oj, oj, oj...

  Men man kan klart konstatera att demokratin fungerar. En man en röst. Folket röstade bort dom. Vilken nesa! Vilken resa!

  Skrev en kommentar under ett tidigare sosse-inlägg men det gick inte fram p g a serverfel. Men då skrev jag bl a att jag kommer att tänka på Imelda Marcos och hennes skor när jag tänker på sosseriets framfart i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Parnassen Helena: Serverfel? Va fasen... det är nog min gubbe som stänger av servern på nätterna. Eller nåt, men ibland ligger nätet nere också.

  Ja det är alldeles rätt och riktigt att det är som det är i politiken, så visst funkar demokratin. Tar nog en tio år för dom att få rätsida på allt.

  SvaraRadera