lördag 30 mars 2013

När ett land blir galet

UPPDATERAT
Vi ser just nu exempel på vad som händer när ett land styrs av en man. Och denne man inte har en aning om hur den ska bete sig. Diktaturer har aldrig lyckats i världen.

Nordkorea har stora problem och inte blir de mindre för att de hotar andra länder med krig. Men landet uppför sig utåt som om det var en förorättad människa och berett att gå i krig inom några timmar.

Eftersom fred aldrig slöts på 50-talet när de båda länderna var i krig så råder också nu krigstillstånd, ett hett läge är ånyo utlyst mellan de båda länderna. Provocerat av att Sydkorea och USA har övningar tillsammans i området. USA har markerat sin närvaro genom att flyga med stealth-bombplanet B2 över koreanska halvön. Det fick Nordkorea att gå i taket.

Nordkorea kommer obarmhärtigt anfalla USA:s fastland, militärbaser i Stilla havet och i Sydkorea, sade  Nordkoreas ledare Kim Jong Un. Detta ifall USA gör en "huvudlös" provokation.

Landet delades efter andra världskriget i en kommunistisk nordlig del och en nationalistisk sydlig. Nordkorea har brist på energi alltsedan Sovjet brakade ihop och får inte längre den billiga energi de kunde få då. De har problem med översvämningar, torka, erosion (skogsavverkning) och matbrist. Befolkningen blir inte äldre än 67 år i medellivslängd. De uppskattas vara omkring 24 miljoner människor.
1.4.2013
Sydkorea säger att de ska slå tillbaka omedelbart vid provokation utan hänsyn till politiska följder. Galenskap sprider sig gärna vid våld. Nordkorea har som Sovjet tidigare gjorde satsat massor på sin vapenindustri. Belysningen i Nordkorea släcks inte bara på Earth Day utan varje natt. Allt är tyst och stilla när klockan slår tolv. I affärerna finns knappt något utbud och ingen roar sig. Det är dekadent.
2.4.2013
Och det blir värre och värre. Vi står på randen till krig. USA trappar upp och Nordkorea bryter avtal och ska starta en kärnreaktor, som har varit avstängd. Gud så rädda vi blir!
3.4.2013
En nordkorean har lyckats att fly från ett fångläger och har berättat om sina erfarenheter i en bok. Han föddes i lägret och såg sin mor dö sedan han hade berättat om hennes flyktplaner. Han kände ingenting. Han är just nu i Stockholm för att berätta om dessa omänskligheter som pågår i Nordkorea. Här finns en recension av boken Blaine Harden har skrivit om nordkoreanen Shins erfarenheter: Flykten från läger 14.


fredag 29 mars 2013

Ock så har vi professorn

UPPDATERAT
Han som menar att vi är rasister vi äldre och han tycker att alla äldre ska dö bort så att vi blir av med de fördomsfulla. Det är det enda vettiga. Han är professor i sociologi på Umeå universitet och heter Mikael Hjerm.

Jag skickade det här mejlet till honom:

Hej!

Jag läste i The Local att du tycker det är förfärligt med busschauffören som utövade apartheid. Tyvärr så hoppade alla tidningar på detta. Det finns inga bevis för det men han dömdes omedelbart av medierna utpekad av en person. Och blev genast avstängd från jobbet:http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/03/bengt-backman-anklagad.html

För övrigt tycker jag att du uttrycker dig mycket märkligt när du önskar att äldre ska försvinna för då blir det här ett bättre land. Och att det är dessa som är de som har fördomar. Jag tycker det verkar som om du i allra högsta grad har stängt in dig i en värld där du ser allt utanför på ett ensidigt sätt. Jag förstår att du önskar livet ur dina äldre släktingar och inte alls högaktar dem för att de har fött och uppfostrat dig och det kan du väl göra. Men att upphöja detta till hela svenska folket är förfärligt. 


Ann Helena Rudberg
journalist och författare

Här är artikeln där han säger att:

"The most prejudiced group is the elderly, who grew up in a different time. To put it very bluntly, when they die things get better."

2.4.2013
Och här har Västerbottens-Kuriren intervjuat professorn, som nu är utsatt för dödshot enligt honom själv. Han fick både mejl och telefonsamtal till familjen om sådant. Jag skickade det jag skrev ovan till journalisten Monica G Engström, som har skrivit artikeln. Professorn säger att han hade ett långt bakgrundsresonemang om detta och kom fram till att vi äldre har fördomar eftersom vi växte upp i en annan tid "då det fanns en större acceptans för exempelvis apartheid eller rasåtskillnadslagarna i USA".

Jag häpnar. Det var så att det aldrig i vårt land har funnits någon acceptans varken för apartheid eller några rasåtskillnadslagar. Däremot har det varit så i Sydafrika och i USA. Och det är vanligt numera att också vi i Sverige får lida för att de svarta har blivit förtryckta på andra ställen i världen. Vi anklagas för att de vita i USA eller på andra ställen har haft fördomar. Och nu gör denna professor det också! Skilj på människor, länder och lagar. Allt är inte samma i hela världen! Det är rasistiskt att dra alla vita äldre i hela världen över samma kam!

Han ber faktiskt dock om ursäkt ifall han har sårat någon! Jo hans äldre släktingar borde ha hört av sig. Min äldste son fyller snart 46 år. Han skulle aldrig uttrycka sig så idiotiskt om den äldre generationen som denne professor i sociologi har gjort.

Äntligen lite ordning!

Bahareh Andersson har skrivit en utmärkt artikel på Newsmill. Hon placerar rasismen och främlingsfientligheten där den hör hemma. Hos de som invandrar och inte ser bjälken i sitt eget öga för att de är så upptagna med att leta efter grandet, flisan hos det land och hos de invånare som redan bor där.

Både Jonas Hassen Khemiri och Jasenko Selimovic har fått mycket uppmärksamhet för vad de skrev på kulturen i DN. Den ene riktade sig till vår justitieminister Beatrice Ask och ville att de skulle byta skinn och den andre tyckte det var farligt att kalla allt i samhället för rasism.

De båda herrarna har lyckats väl i Sverige fast de kom hit för kort tid sedan. Relativt sett. Jonas är född i Sverige 1978 och har en svensk mor och en tunisisk far. Som min äldste son då. Han har också en utländsk far. Det går ingen nöd på honom heller.

Jasenko har kommit hit från Bosnien 1992. Han föddes 1968 i Sarajevo och är förutom regissör också politiker. Sedan hösten 2010 är han statssekreterare hos integrationsminister Erik Ullenhag. En strålande karriär.

Det Bahareh Andersson nu gör är att placera främlingsfientlighet och utsatthet hos de där detta hör hemma. Det handlar inte om ras utan om förtryck. Och mest förtryckta enligt henne är de 70 000 ungdomar som inte får välja.

Man borde prioritera Fadime Sahindals namnlösa systrar vilka hon kallade bara för ”invandrartjejer”, vilka växer upp i Sverige under en medeltida hedersetik som förbjuder dem att delta i simundervisning eller gå på bio med eller utan en pojkvän. Jasenko Selimovic har makten att göra slut på denna mångkulturella könsapartheid och jag har överlämnat till honom ett ”manuskript” för det vars rötter går tillbaka till just Fadimes kamp. Detta skedde på tio årsdagen av mordet på Fadime den 21 januari 2012 och ett år senare i år den 21 januari vid samma tillfälle, på Fadime dagen som anordnades av föreningen Varken hora eller kuvad medger Jasenko att ”vi är rädda, vi vågar inte ta itu med kränkningar och förtryck som sker i namn av kulturer och religioner”. Precis som Mona Sahlin sade redan före mordet på Fadime, år 2001(!) Men här finns en skillnad; Jasenkos och de andra makthavarnas medgivna ”rädsla och feghet” kostar andra livet.

Denna feghet som finns från statsmakternas sida är således likadan som den var för ett decennium sedan. Tänk Sverige kan bli utsatt för hat från mullorna. Vi kan alla bli som Lars Vilks. Hotade till livet av en religion och deras förespråkare. Som land klarar vi inte av det. Naturligtvis inte.

Kränkningar ska inte tillåtas utom när de sker i namn av kulturer och religioner. Då ska vi lägga oss platt på marken och be om ursäkt för att vi har en kultur och en historia i vårt land. Och att denna inte genast kan suddas ut och ersättas av religiös diktatur. Och en ny statsreligion. 

Här kan ni läsa om vad Bahareh Andersson råkade ut för i sin ungdom i Iran: Hon fick 20 piskrapp av moralpolisen för att hon hade filmen om Robin Hood i sin väska. 

torsdag 28 mars 2013

Marianne Ny lämnar Assangemålet

UPPDATERAT
Istället blir det Ingrid Isgren som tar över. Det uppger tidningen The Age i Australien. Likaså har Anna Ardin bestämt sig för att byta advokat. Hon tycker att Claes Borgström har spenderat mer tid med att prata med pressen än med henne. Så hon har förlorat förtroendet för honom. Istället blir Elisabeth Massi Fritz hennes nya advokat.

Ingrid Isgren är vice chefsåklagare på Söderorts åklagarkammare och närmare fallet än Marianne Ny, som är överåklagare i Göteborg.

Elisabeth Massi Fritz är specialiserad på hedersmord, men kan nog tänkas vara bättre än Claes Borgström som advokat eftersom han har ägnat sin tid åt fallet Thomas Quick/Sture Bergwall och riskerade uteslutning ut advokatsamfundet i höstas.

Det var sommaren 2010 som fallet med Anna Ardin kom upp när Julian Assange blev misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande. Märkliga juridiska turer följde tills feministen Marianne Ny grep in och anhöll honom i hans frånvaro. Julian Assange befinner sig på Ecuadors ambassad i London och fruktar utlämning till USA om England utlämnar honom till Sverige.
14:08
Enligt Expressen är det dock inte så dramatiskt, utan Marianne Ny ska fortfarande vara ledande i målet. Ingrid Isgren tar över efter en biträdande förundersökningsledare som har slutat. Däremot stämmer det att Claes Borgström slutar som advokat för Anna Ardin fast tidningen inte uppger hennes namn. Det är sekretess i frågan.
4.4.2013
Också att en medlem i HD håller föredrag har gett kritik mot det svenska rättssystemet. Det tycker jag är en mindre sak. Allt detta verkar komma från Assangehåll och omskrivs förstås i Australiens tidningar. Lindskog från HD skrev tidningen The Age om redan den 28 mars i den artikel jag har länkat till ovan.

onsdag 27 mars 2013

Glad Påsk!

Får man önska det fortfarande eller blir det rasistiskt? Ja ursäkta frågan, men detta föll mig in nu när jag som vanligt tänkte önska något inför den stundande helgen. Julgranar är inte rumsrena (?) knappt längre  så varför skulle påskharar, ägg, påskris och påskkärringar vara det?

Dessa sedvänjor hör hemma i hedenhös eller något liknande århundrade. Vi som inte tror att vi är beroende av någon Herre där uppe i himlen eller på jorden kan väl få behålla dessa traditioner i lugn och ro? Eller kan någon tjäna pengar på våra vanor? Kan vi bli anmälda? Ursäkta om igen mina tankegångar, men något annat än rasism i olika former har väl knappast medierna ägnat sig åt på senare tid? Jag är nog hjärntvättad.

Påskkort har jag slutat att skicka. Det belastar bara de som jobbar med posten. Det får räcka med julkort. Påsken för oss icke troende är en högtid då våren borde vara här, men eftersom påsken flyttar sig fram och tillbaka beroende på blir det inte så. Påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska (kyrkliga) fullmånen (baserad på en nittonårsperiod) vilken infaller på eller efter 21 mars.

Vi rör oss här med olika tidsavsnitt som inte har med verkligheten att göra. Det är en fullmåne, som infaller i  kyrklig statistik men inte astronomiskt. Vore det inte på tiden att förlägga påsken så nära sommaren som möjligt eller åtminstone i slutet av april för att få en verklig vårhögtid? Varför ska denna högtid ligga så nära sportlovet? Hur vore det att låta förnuftet råda? Eller blir det för svårt både för judar och kristna.
29.3.2012
Det finns förskolor som inte ska fira påsk. Jobba som vanligt då? Ingen fest och inte något roligt för barnen.

Sent vaknar syndaren

Vaccinet mot svininfluensan har ännu en gång blivit ansvarigt för att människor har fått narkolepsi. Det var antagligen sista rycket i samhällstroende som det svenska folket och särskilt föräldrar råkade ut för.

Redan våren 2009 skrev jag om hysterin kring denna influensa i en artikel på Newsmill. Den drabbade människor som trodde att det var en ny version av spanska sjukan, som uppenbarade sig. Skräcken slog till och på parkeringar stod föräldrar och barn i kö här ute för att få en nummerlapp med tid till vårdcentralen.

Själv har jag i gott minne hur sjuk jag blev när jag var tolv år och fick asiaten, en version av alla influensor. Det tog ungefär fjorton dagar att övervinna den och när jag gick tillbaka till skolan var min klass inte där. Alla var sjuka.

På den tiden fick vi vara sjuka. Samhället trillade inte ihop. Vi övervann också barnsjukdomar som mässlingen, vattkoppor och röda hund. Som barn reagerar man inte på annat sätt än tar det som det kommer.

Den 18 juli 2009 skrev jag så här på min blogg:

"Aftonbladet har i sin enkät i dagens tidning fått nästan 60 procent av läsarna att erkänna att de är rädda för svininfluensan. Propagandan och desinformationen från medierna för att skrämma livet ur oss har pågått i månader. Hav förtröstan. Jag har själv gått igenom en minst lika hemsk influensa."

Och här kan ni läsa om köerna på parkeringen. Jag tycker det var oförlåtligt att stat, landsting, kommun och medier gick ihop om denna skräckpropaganda.

Det visade sig att år 2009 var folk friskare än annars för de hade bättre hygien. Men här fortsätter den största morgontidningen med sin desinformation så sent som i förra veckan. DN påstår att en ny virusstam kan slå lika hårt som svininfluensan 2009. Åh dessa icke-tänkare.


tisdag 26 mars 2013

Hög invandring sämre skola

Det är självklart och finns utskrivet i orsakerna till att den svenska skolans resultat blir sämre. Allra viktigast är familjebakgrunden. En familj som består av vuxna analfabeter och som inte kan svenska kan inte hjälpa barnen med skolan.

Segregationen i samhället gör också att barnen inte omedelbart lär sig svenska. Skolresultaten i Sverige har samma betydelse för föräldrarnas bakgrund som i Tyskland och USA. Dessa är stora invandrarländer. Också arbetslösheten i kommunen och bland föräldrarna har betydelse.

På bara 20 år har vi fått ett helt förändrat samhälle. År 1992 fick vi ett fritt skolval i Sverige. Det har gynnat elever, men också segregerat. Försämringen slår i matematik, naturvetenskap och nationella prov.

Finland som har bra skolresultat har en billig skola. Det betyder att pengarna samhället satsar på skolan inte självklart höjer resultaten. Finland har haft en mycket låg invandring i jämförelse med Sverige. Bara fyra procent mot fjorton.

I Sverige lever vi efter tron att vi måste öka befolkningen. Annars ramlar vårt samhälle med välfärd samman. Men att importera en befolkning som inte får jobb och inte är utbildad är inte vettigt. Det blir för stor kulturkrock.


måndag 25 mars 2013

Vinter fortfarande

Utsikt mot väster morgonen den 25 mars 2013
Vinterns grepp är hårt. Minus 13 i natt. Frosten är i full blom på verandafönstret. Snötäcket är knallhårt genom all kyla. Ingen vår i sikte.

Förra året var bofinken här den 23 mars och det var plus 13 grader den 21 mars. En mycket extrem marsmånad i år. Den kallaste sedan vi flyttade hit för 25 år sedan.

Annars tycker jag Daniel Swedin i Aftonbladet är fascinerande som fenomen. Han ser alla män som våldtäktsmän och är mer politisk korrekt än någon kvinna. 

Kollektivet män har det inte lätt när de ser sig själva som bödlar och kvinnor som offer. Ingen av rollerna är särskilt rolig. Att dra alla över samma kam är rasistiskt i vissa sammanhang, men inte när man som Daniel Swedin utnämner sig själv till brottsling för att han är född till man. Det är så vi ser på det i vårt samhälle just nu. Män är födda till brottslingar.

Nästa steg är väl att Daniel Swedin låser in sig själv i förebyggande syfte. Eller att skilja män och kvinnor åt för att männen inte ska frestas av de otäcka kvinnornas uppvisande av sig själva. Men egentligen är det väl enbart en intellektuell övertygelse hos Daniel Swedin? En tankeöverbyggnad, som är passande för att göra karriär? Detta synsätt har väl ingen förankring rakt igenom personen och individen Daniel Swedin? Åtminstone kan man hoppas så. Det vore förfärligt om han verkligen tror på det han förfäktar.

För sakens skull ska jag påminna om att män är mer utsatta än kvinnor för våld, råkar ut för fler arbetsplatsolyckor, begår självmord oftare och dör tidigare än kvinnor. Men om detta må vi tiga. Det är naturligtvis deras eget fel. Födda som de är till våldsverkare och brottslingar. Som de här! Ha en trevlig vinterdag! Ät våfflor på Vårfrudagen.
31.3.2013
Och varje morgon ser det likadant ut som ovan. Frostblommor på verandan. Var minus nio i natt. Samma dag upprepar sig oändligt. Snötäcket är likadant, men nu kan det fyllas på också senare i veckan.
1.4.2013
Ännu kallare, minus elva i natt! Inte Aprilskämt tyvärr.

Här kan ni se hur det såg ut i resten av april och i maj!


Här hittar ni mina böcker!


lördag 23 mars 2013

Bengt Backman anklagad

UPPDATERAT
Ja denne norrbottning blev anklagad av en passagerare för rasism och stängdes av från jobbet som busschaufför omedelbart. Nu ska vi se ända ned i botten av de svarta själar som de vita männen har. Hur har passagerarna på ett par bussar delats upp?

Är det ändå inte som på 50-talet också i Sverige. Rena amerikanska Södern? Eller något värre? Är vi inte rasister allihop? Jo alla utom de som är mörka förstås. De ljusa är det absolut. Födda sådana. Svenskar på ett led och di andre på ett annat. Så tyckte sig en passagerare se det och si det nappade den största dagstidningen på omedelbart. Och andra tidningar följde efter.

En tidning pratade dock med Bengt Backman, som var fly förbannad. Han körde bussen och är ingen rasist utan har delat upp passagerarna efter "snusgubbar" och andra. De som är ute efter att handla stort och de som inte är det. Så ligger det till. Men genast vet en skribent att vi har apartheidbussar i landet. "Snusgubbarna" har kanske en egen diskrimineringslag? Stora skadestånd att vänta?

Bussbolaget kan anmälas till DO. Det utesluter inte Samer Chatila, som kände sig diskriminerad. Han bor med sina mamma, pappa och sina småsyskon i Örebro. Han studerar på Åland och är tydligen inte alltför rik. Kan löna sig att anmäla.
24.3.2013
I dag tänker busschauffören Bengt Backman anmäla Samer Chatila för förtal. Han vill ha stopp på det här och skadestånd. Facket kommer att hjälpa honom.  Bröderna Chatila säger att bussföraren inte ska ta det här personligt. De gick ut med det för att visa på problem i samhället. Om jag hade varit den bussföraren hade jag nog tagit det väldigt personligt. De var tydligt ute för att misskreditera Bengt Backman. Inte någon annan.
25.3.2013
Som väntat är det logistik och inte ras som ligger bakom uppdelning i bussar. Om det ens förekommer. Vad ska man tro? Ljuger folk för att sätta dit bussbolag? Eller är det den allmänna hysterin som har utbrutit kring rasism och angivarkultur? Att medier genast sätter sig ned och skriver vad folk än säger? Vad vet jag. Påminner rätt mycket om andra länder och andra tider. Att det kan löna sig att anmäla bussbolag visar det här exemplet, som kan ge ett par makar ett tillskott i kassan på ett par hundratusen.
11.4.2013
Bussbolaget har nu pudlat och förklarar att om bara en enda passagerare känner sig kränkt så räcker det. Bengt Backman placeras om och har fått en reprimand. Han går i pension i sommar.Hatet drabbar samman

I dag ska det ske i Malmö där vänstern, afa och yttersta högern ska slåss om nu inte polisen kan hindra detta. Hatet behöver sitt uttryck. Hur ska vi kunna låta det leva med? Det är den ständiga frågan. 

Det går absolut att fastna i hat och drabbas av det som jag såg i morse hos Dr Phil där män drabbade av posttraumatiskt stressyndrom framträdde. De hade personlighetsförändrats sedan de hade varit militärer i Irak. Och de kunde inte komma loss från sina syner. Också efter fem-sex år hade de fastnat i tiden.

Jag känner igen det för jag upplevde något liknande när jag hade hittat min mamma död. Traumaupplevelser drabbar. Flashar och återupplevande av vad som har hänt blir följden. Jag åkte in på psyket till slut eftersom jag i stressen och hetsen under flera år inte fick någon hjälp med detta. Ingen paus i livet förrän jag ramlade ihop.

Det är känsliga människor med samvete som drabbas av dylikt. De skyller på sig själva. Att de kunde ha gjort något mer. Allt är deras eget fel och självmordet kan ligga nära. Också när dessa är utsatta för något som samhället har ordnat till.

Uppe i Norrbotten hatar en ung vänsterpartist så mycket att han nu tvingas bort ur partiet. Han hatar migrationsminister Tobias Billström och vill se honom död. Christoffer Hurtig vill skjuta mininstern. Det har han uttryckt. Allt är polisanmält. 

Och så har vi det vanliga kvinnohatet, som slår över i manshat. Nu har den senaste i hatarskaran som har gjort karriär på detta åkt till Italien för att vila upp sig. Jag tycker lite synd om Maria Sveland. Får man göra det?

Hon har nischat in sig i hatet och har försökt att komma ur den fällan, men hennes bokförlag lät henne inte göra detta. Tvärtom så var det de som stod för den senaste hatfyllda bokens uppslag. Den som helt enkelt heter Hatet. Leopard förlag tjänar naturligtvis storkovan på det. Henning Mankell står bakom. 

Det ska dra iväg åt extrema håll. Friden och freden säljer inga böcker. Samarbete och uppbyggnaden av en civilisation tiger still. Mänskligheten kan inte nöja sig med detta. Allt måste dras om och om igen genom våldets kvarnar. Adrenalinet flödar och människor känner sig mer levande då. Men till vilket pris. Både yttersta högern och vänstern måste slåss. Om inte på gatorna så i spalterna eller i längre utgjutningar. Tröttsamt.

fredag 22 mars 2013

Grov mordbrand

Hur kan man vara så dum och ointelligent så man tänder eld på en lada full med kor? Det var vad som hände i Järna i natt. Sjuttio kor och kalvar innebrändes. Mjölkkor. Det hela betecknas som en grov mordbrand av polisen. Mejeriet som ingick i gården är också förstört plus ostar för närmare en miljon kronor.

Vem är det som hatar kor? Vad har de möjligen gjort för ont? De som bara ger oss mjölk, grädde, smör plus ostar. Förfärligt att så mycket har gått till spillo på denna gård.

I Ytterjärna där gården ligger finns området med många verksamheter bland annat Naturbruksgymnasium. Det var elever därifrån som larmade brandkåren och den var snabbt på plats, men kunde inte rädda varken djur eller ladugård.
18.4.2013
Uppenbarligen en far, hans son och kompisar till honom som är så dumma. En är från Vagnhärad och de andra från Södertälje. De har tidigare begått brott, men inte anlagt bränder. De häktas i dag och i morgon. Den äldste är i 50-årsåldern och de andra kring 20 år.

torsdag 21 mars 2013

Jasminskolan stängd

Skolinspektionen har stängt Jasminskolan i Norrköping. De muslimska föräldrar som har sina barn där tycker att det är fel att stänga skolan. Och huvudmannen och rektorn för skolan Omar Nur tycker också det.

Enligt Skolverket så är det varje fredagseftermiddag fredagsbön. "Rektorn anger att deltagandet är frivilligt men vid elevintervjuerna framkommer flera konkreta exempel på att eleverna känner sig tvungna att delta och de elever som ber att få slippa upplever att läraren, som håller i fredagsbönen, ifrågasätter deras begäran. Det har också hänt vid flera tillfällen att elever övertalats att delta trots att de velat slippa."

I ett års tid har Skolinspektionen haft ögonen på denna skola, vars hemsida just nu är nedstängd. De ska snart komma tillbaka säger de. I skolan har inte musikundervisning kunnat bedrivas för instrument har inte funnits. Det ingår i den muslimska läran att musik tar bort barnens koncentration från Allah.

All koncentration ska vara riktad mot Gud och därför tar man avstånd från sådant som dans, nöjen och musik. Skolinspektionen har krävt att det ska finnas instrument så skolplanen kan uppfyllas.

Barn har värderats olika beroende på varifrån de kom och barn som behövde stöd har inte fått det. Lektioner har avbrutits för bön och det hela har mer liknat en koranskola än en svensk skola. Ett 100-tal elever berörs. Här är pressmeddelandet från Skolinspektionen.

Fredens skola i Göteborg har tidigare tvingats stänga. Det var också en muslimsk friskola. För mig framstår dessa skolor som om exempelvis Frälsningsarmén skulle tillåtas öppna friskolor och ha sin syn från 50-talet på flickors smink och dans med sig in i klassrummen. I Sverige finns ett 70-tal religiösa friskolor och de flesta har en kristen inriktning.
30.3.2013
Jasminskolans föräldrar och elever demonstrerade i går mot stängningen. Skolan har fått omkring nio miljoner kronor under 14 månader. Skolan innehöll ett hundratal elever, men omkring hälften är försvunna. De har inte gått till andra skolor. Föreningen bakom Jasminskolan har gått i konkurs. Det hela handlar om grov misskötsel och misslyckad integrationspolitik. 

onsdag 20 mars 2013

Vem får vara same, svensk eller indian?

Kan vem som helst bli svensk? Jo det tycker vi, men same eller indian kan inte alla bli. Vi delar in världens befolkningar i de som har det sämre än den vita befolkningen och ger dem särskild status.

Svensk kan vem som helst bli, men inte indian eller same. Svarta indianer tilläts inte längre i cherokeestammen eftersom det medförde fördelar att vara cherokee. Då skulle enbart de som var födda in i stammen kunna förbli indianer. Inte de svarta som en gång hade tagits upp i den därför att de var slavar åt indianerna.

Uppe bland samerna så är inte alla heller fria att kalla sig detta. Samer är ett särskilt folkslag med särskilda rättigheter. Men Lisa Vipola som är uppvuxen med samiska barn och kan samiska och har gått i samisk förskola vill se sig själv som same. 

Svenskheten ska handla om medborgarskapet och vi har inga krav på vem som är svensk. Alla som har fått uppehållstillstånd kan kalla sig svenskar. Inte de som har svenskt blod eller kan ett särskilt språk eller särskilda vanor eller seder. Inte de som bor i olika landskap eller är samer eller något annat. Ingen har ensamrätt till att vara svensk. Svenskar behöver inte ens bo här.

Vad är att vara svensk? För de som kommer utifrån är det att ta del av vår välfärd, att räknas in bland oss genom ett uppehållstillstånd, att bli svensk medborgare. Men vad betyder detta? Uppenbarligen ingenting särskilt.

En svensk är vem som helst av vilket ursprung som helst. Den kan vara svart, vit, brun, blå, gul eller röd. Det spelar ingen roll. Alla är svenskar bara de är inlemmade i vårt system med pengar och har möjlighet att köpa saker. Och har ett papper som säger att den är svensk. 

I vår värld finns bara en mänsklighet, för alla människor är släkt genom att vi nästan utrotades i naturkatastrofer. En spillra av mänskligheten överlevde. Ingen behövde kalla sig något alls då. Inga gränser fanns i världen. Sedan dess har många tusen år förflutit och nu vill alla ha del av den rikedom som Västvärlden har skapat.

Alla vill ha del av den rikedom som finns i Sverige och i andra rika länder. Det ses som en mänsklig rättighet att ha det lika bra som alla andra. I Sverige kommer ingen längre att vilja bo när vi väl har slagit sönder vår välfärd och förstört vårt ekonomiska system. Det är alldeles för kallt och mörkt. 

Vi som är födda här kan inte hävda vår rätt till landet. Inte som samer ha "urminnes hävd". Det spelar ingen roll hur många generationer vi har bott här. Landet är ändå inte vårt. Vi måste dela det med vem som än vill komma hit. Så fungerar mänskligheten. Vi får väl bli lika kloka vi som är födda här och flytta dit där vi mår bättre. Där det inte är så kallt och mörkt. Det land som kallas Sverige lämnar vi gärna över till de andra som vill bo här.

tisdag 19 mars 2013

Ett fattigt land

Vi är ett land fattigt på idéer om hur man kan leva. Just nu polariseras våra levnadssätt i massmedierna mellan det kommunistiska allt till alla i hela världen nu genast och det sverigedemokratiska inget till någon utanför detta land någonsin.

Jag gillar inte någondera av de politiska ställningstagandena. Det finns helt enkelt inte något riktigt politikervirke i mig. Inte det där kategoriska drivandet av en tes. Jag tillhör de som alltför lätt ser gråskalorna och invändningarna i livet.

Vi blir fattigare i Sverige. Kanske inte ekonomiskt, men när det gäller uttryck. Allt ska drivas till sin spets och ingenting får förbli mer än några timmar i fokus. Medierna sviker folket. De försöker desperat att framstå som allt och ingenting. Dagstidningarna skiftar mellan att försöka vara småtrevliga hemmafruliga veckotidningar och braskande mördande nyhetsapparater.

Folket pressas av nikabklädda damer som kräver ersättning i hundra tusenlappar för kränkningar och det dussin nu uteslutna ur sd som kommer ur skumma dolda grupper. De kriminella och de heliga står mot varandra. Vilka klyftor! Inte bara i tankesätt utan också i reella lagar.

Och så finns förstås skillnaderna mellan könen. Kvinnor ska arbeta mera. Så ska det se ut för att jämställdheten ska fungera. De ska slita lika mycket som männen. För vi måste vara jämställda. Och barnen då? Jo båda könen ska ta hand om dem lika mycket. Det ska vara rättvist när det gäller att alla föräldrar förlorar på att vara hemma. Så är tankesättet.

Borta är detta att de flesta föräldrar tar hand om barnen tillsammans med släkten. Att det finns ett nätverk runt föräldrar med många människor. I politikernas värld ska alla vara ensamstående, helst kommande utifrån och beroende av bidrag och ingen ska ta hand om någon annan. Förutom yrkesmässigt och med diger ersättning. Detta är det utopiska drömsamhället.

Så har vi naturligtvis minister Tobias Billström som har blivit hackkyckling för att han sade blont och icke-blont. Avgå rasisten! Det kräver Aftonbladet. Och jag som tänkte att de jag känner/kände till som gömmer flyktingar eller kan tänka sig göra detta är just tanter mer eller mindre blonda. Kyrkliga eller med i Röda korset. Här ses ett par yngre, som gör det för att Jesus skulle gjort det.

Det är sant att människor utnyttjas i de ghetton vi har skapat i Malmö, Göteborg och Stockholm. De matas in med icke-vita kontrakt i flera led i överbelastade hyreshus. Och så sitter nutidens giriga icke offentliga hyresvärd och håvar in kosingen. Enligt polisen tipsar ofta landsmän, som tröttnat på de gömda.

Det knakar och brakar i skutan Sverige. Järnvägen måste stöldmärka kopparen och katalysatorerna är begärliga på bilskrotar. Så är det och alla håller andan inför nästa år då socialdemokratin äntligen ska få tillbaka makten i landet om "folket" får bestämma och vi ska slippa parentesen, som tyvärr varade i mer än fyra år. 

måndag 18 mars 2013

Det snöar för fullt!

Bilden tagen vid tolvtiden 19 mars 2013
UPPDATERAT
Vädret är inte som vädersajterna säger. Här är det full snöyra och det verkar inte sluta. Först i kväll skulle eventuellt något komma, men här är det julafton nu igen. Tre mil öster om Slussen.

Snön har legat sedan i november och försvinner inte för det är ständiga minusgrader. Just nu är det minus tre och snöyra. Här är webbkameran över trafiken några kilometer härifrån. Enligt väderkartorna ska det vara lite moln och sol. Fel, fel, fel!
19.3.2013
8.37
Vilket väder! Snö, snö, snö och blåst. Minus sex så snön smälter inte. Det ska inte vara sådant här väder nu. Nä det ska vara vår och rödhaken ska sitta på staketet och vippa. Koltrasten ska sjunga från en grantopp och gröngölingen ska ropa över nejden. Intet är normalt. Var nyss ute och gav fåglarna mat. De behöver den och rådjuret kommer och äter också. Hon är med kid. Det syns.
15:42
Här kan ni se havsisens utbredning runt Nordpolen. Rätt normal. Vintern är inte varmare än normalt således.
20.3.2013
Så här mycket snö har det inte varit sedan vintern 1969-70 då det var 150 dygn med snötäcke i Stockholm. Vi kan knappast komma upp i något liknande i år. Det skulle betyda att vi har snö till slutet på april. Får vi inte hoppas! För två år sedan var det tio-elva dygn mer än nu. Det kan slås. Vintern ska hålla i sig till påsken.
22.3.2013
Det var minus 14 i natt. Här kan ni se hur mycket kallare det har varit i vinter jämfört med förra vintern.

Här kan ni jämföra hur det ser ut nu lördag den 5 maj. Mycket bättre! Men våren är sen. Vi  har fortfarande haft minusgrader på nätterna den här veckan. Påskliljorna försöker slå ut som i dag!

söndag 17 mars 2013

Att bli förförd

Jag mår lite illa när jag läser om att P O Enquist blev förförd av en pedofilliknande kvinna när han var 15 år. Men pojkar ska ju alltid vara pilska och beredda på att ta för sig. Hon var drygt 50 år och hade inte något emot att ta honom. 

Hon låg på mage i gräset med uppknäppt BH och han lät sig bjudas på sockerdricka. Så oskyldigt. Och sedan bär det av på furugolvet. Och det är kärlek. Jovisst.

Kärlek ser nog faktiskt inte ut på det viset. Ren och skär sex däremot. Kroppsligt begär. Inte något annat. Pilskhet. Men P O Enquist gör om det till något bibliskt som i Höga Visan. Där infinner sig mitt illamående, men det är en författares rätt att göras så. Naturligtvis.

Och hur hade det varit om könen hade varit omvända? En drygt 50-årig gubbe som förför en ung flicka. Som tar henne? Men i huvudet på författaren så är och förblir detta kärlek och han kan inte skilja ut sex från kärlek. Ens i dag när han är 78 år.

Detta var så rent och skuldfritt i hans eget huvud så detta har han försökt att återupprepa. Så beskriver han det. Ändå fick han lova kvinnan att aldrig skriva om det. Bara skicka ett brev när hon var död. Det är hon nu. Skulle inte en manlig pedofil ha krävt detsamma? Att de skulle ha behållit detta för sig själva?

Kärlek är inte sex utan det är något annat. Något mer. Annars skulle också våldtäktsmän kunna påstå att det här jo det var kärlek. Det gick inte att stå emot. Och vissa blickar män ger säger inte kärlek. De säger begär, att äga, att ta och erövra och där befinner vi oss ofta som mänsklighet också. Att ha inte att vara är själva roten till mycket ont här i världen.

Och Hamlet säger att vara eller inte vara. Han säger inte att ha eller inte ha det är frågan. Att vara är något annat. Något man inte helt och hållet får av födsel och ohejdad vana. Kärlek är något annat. För att begripa detta måste människan vakna till sin andra födelse, men många gör aldrig det. Hjärtat behöver väckas. Den nivån där egot träder tillbaka och medmänsklighet och empati gör inträde.

Ja sedan vet vi en del om hur det gick för författaren. Han har gått igenom tre hjärtoperationer och har problem med magen. Blödande mage. Det är allt supande. Han är präglad av sin uppväxt i Norrland och kan inte se igenom detta. Vill inte heller. Men kroppen berättar oavlåtligt. Och röker gör han ännu. 

I kväll pratar han om sin förlorade svendom i Babel SVT2 kl 20. 

lördag 16 mars 2013

Allt går igen

Så trist att läsa om ungdomsgäng i Bandhagen. De fanns där för 50 år sedan också. Allt upprepar sig. Inget nytt under solen. Det är bara värre. Precis som med flicköverfall. Det fanns då med. Pedofilerna lever vidare.

Men det kändes som att det var i liten skala. Att det inte var så farligt. Fast jag själv blev överfallen två gånger på väg från skolan i näraliggande förorten Björkhagen. Men det kändes som att mammorna ändå hade koll eftersom de flesta var hemma. Att dessa ungdomar skulle växa till sig.

Ett barn som har fått en sadist till pappa eller mamma blir sadist själv för den tror att det är så kärlek ser ut. Någon som är uppfostrad av en pedofil blir det själv för så ser kärlek ut. Så är den enkla orsaksförklaringen till vad som händer på den mörka sidan i världen. 

Människor gör inte som andra säger utan som de ser att andra gör. Men riktigt sant är det där inte. Även barn är något när de föds. De är inte blanka blad som inte har något med sig till den här världen. Och alla kan förändras.

Värre är det med brottslingar som lever som de ska med en ordnad tillvaro som vuxna och som ändå stjäl, bedrar och utnyttjar minderåriga. Så ser ondska ut. Den finns det gott om i världen. Då har övergången från barnastadiet inte lyckats utan så fort tillfälle ges så blir det brott. 

De är de förfördelade och tycker sig ha rätt att utöva makt över andra. Att behandla andra som de tycker att de själva har blivit behandlade. Hur får man stopp på den spiralen?

I Sverige har vi valt den mjuka metoden. Straffen är inte långa. Vi är förstående. Vi andra betalar och försöker lämpa. Den man som häktades i går för sexbrott mot barn kommer att sitta av sin tid som inte kan bli mer än ett år.

Problemen är eviga och blir inte färre. Det blir så när man snabbt flyttar om befolkningar i världen. Då för 50 år sedan var det inom Sverige människor flyttades. Till jobb och till en ny tillvaro. Alla trängdes på liten yta. Massor med ungdomar växte upp samtidigt. Allt går igen. 


torsdag 14 mars 2013

Han är inte 45 år

UPPDATERAT
Han har inte fyllt det än mannen som har begått sexuella brott mot minderåriga flickor. En av dem tog sitt liv i fredags i Kumla. Hon blev 13 år. Han bor i Mölndal och är gripen på sannolika skäl för dessa brott. Han har utgett sig för att vara 15 år på nätet.

Så fegt så det finns inga skäl egentligen att undanhålla allmänheten detta. Tids nog kommer dock hans namn fram. Så här skrev han på kvinnodagen den 8 mars på sin facebooksida:

"Oj va tiden går fort i livet...för ca. 4 år sedan startade jag gruppen här på fb "Vi som har fått nog av män som behandlar kvinnor ill!" den gruppen hade över 6.000 medlemmar!!! Tack alla ni som har vågat tagit ställning! 
Idag på den Internationella kvinnodagen känns frågan TYVÄRR fortfarande mer aktuell än någonsin! Olika former av trakaserier framför allt mot kvinnor...i egna relationer eller genom ex. Näthatet...verkar som vi män tycker oss ha rätten att behandla kvinnor som vi vill...Man kan verkligen fråga sig hur dessa män skulle reagera om det var deras egna mamma eller dotter... Respekten i vårt samhälle är under all kritik! Stå upp för varandra och behandla alla med respekt...o våga stå upp för dom som verkligen behöver det!
Krama era nära o kära en extra gång idag...sprid kärlek inte hat! (Gruppen finns kvar i nytappning pga att fb ändrade sina grupper...har ni lite tid över...så läs gärna inläggen...eller till o med joina gruppen"


 Det sista han skrev i går innan han greps var:

 Trevlig fika på lunchen med goa' vänner...snart dax att ladda för innebandyn ikväll..;-)

Det blev ingen innebandy. Vännerna är förmodligen chockade i dag. I morgon väntar häktning. Tre flickor i de känsliga tonåren har hitintills anmält denne man för brott. Var rädd om era flickor! Fy fan för sådana här svin! Han dotter finns inte längre på Facebook. Förståeligt. Familjen har ett så ovanligt namn så alla blir drabbade. Han själv nekar till brott. 
15.3.2013
Han har utnyttjat 13-åringen dagen innan hon tog livet av sig. Hon gjorde en sexuell posering framför en webbkamera och en ny brottsrubricering finns: han är delgiven misstanke om sexuellt tvång. Han misstänks även för sexuellt utnyttjande av barn.

Häktningsförhandlingen äger rum klockan 15 i eftermiddag i Örebro tingsrätt.
15:05
Tre nya anmälningar har under dagen kommit in mot 44-åringen.
16:50
Den anhållne 44-åringen är nu häktad.

Målnummer Örebro tingsrätt B 1271-3.

Så här skriver Robert Andérius på mannens facebooksida:

Jag hoppas tror och önskar att du är oskyldig Joakim. Så som jag känner dig så kan du inte vara skyldig till detta otroligt smutsiga dåd. Att sänka sig så lågt att hota, skrämma och lura en 13 åring till den grad att hon väljer att ta sitt liv som enda utväg borde vara belagt med dödsstraff. Jag hoppas polisen hittar den skyldiga till detta och att han väl inne i förvar blir invalidiserad av medfångarna.
Som sagt, jag tror inte du är skyldig och ser fram emot din upprättelse.

Joakim Furublads facebooksida är nu borttagen.
17.3.2013
Ännu en anmälan kom in mot honom i fredags kväll.
18.3.2013
Totalt tolv anmälningar har inkommit mot mannen.
19.3.2013
Tre nya anmälningar kom in idag mot mannen. Totalt femton anmälningar från flickor 11-15 år.
22.3.2013
Tjugo anmälningar har kommit in och två till väntas. Sammanlagt blir det tjugotvå stycken. De flesta från flickor i Västra Götaland.
26.3.2013
Sammanlagt 23 anmälningar har kommit in mot Joakim Furublad.
28.3.2013
Joakim Furublad omhäktades i dag. Även pojken vars foto han använde vid kontakten med flickorna har anmält honom. Sammanlagt har 24 flickor anmält mannen plus pojken. Åtal väntas den 11 april.
5.4.2013
Mannens dator kan ha hittats. Han uppgav att den hade blivit stulen samma dag han anhölls och den saknades när det var husrannsakan hemma hos honom.
25.4.2013
Han häktades i dag också för våldtäkt mot barn. Fuling!
2.10.2013
Hans försvar är att hans dator var fjärrstyrd. Av utomjordingar då? Numera är han 45 år.
4.11.2013
Jaha två år blev det. Han kommer ut i maj 2014. Kort och behändigt straff.
14.7.2015
Han fick lite längre straff, men i dag släpps han ur fängelset.