måndag 23 augusti 2010

Anna Ardins raffinerade hämnd?

Anna Ardin, som är en av anmälarna av Julian Assange, hade konstruerat en lista på sin nu stängda blogg ifall någon kvinna funderade på hämnd.

"Ett skäl för hämnd
Jag har funderat en del över hämnd de senaste dagarna och kom över en väldigt bra sida som inspirerat mig till denna sju punkters hämndinstruktion på svenska.
Steg 1
Tänk igenom väldigt noga om du verkligen ska hämnas. Det är nästan alltid bättre att förlåta än att hämnas
Steg 2
Tänk igenom varför du ska hämnas. Du behöver alltså inte bara vara på det klara med vem du ska hämnas på utan också varför. Hämnd ska aldrig riktas mot bara en person, utan även möta en viss handling.
Steg 3
Proportionalitetsprincipen. Kom ihåg att hämnden inte bara ska matcha dådet i storlek utan även i art. En bra hämnd är kopplad till det som gjorts mot dig. Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra.
Steg 4
Gör en brainstorm kring lämpliga åtgärder för kategorin av hämnd du är ute efter. För att fortsätta exemplet ovan så kan du paja ditt offers nuvarande relation, fixa så att dennes nye partner är otrogen eller se till att han får en galning efter sig. Använd din fantasi!
Steg 5
Tänk ut hur du kan hämnas systematiskt. Kanske kan en serie brev och foton som får den nya att tro att ni ännu ses bättre än bara en stor lögn vid ett enstaka tillfälle?
Steg 6
Ranka dina systematiska hämndscheman från låg till hög i termer av troligt lyckat genomförande, krävd insats från dig samt grad av tillfredsställelse om du lyckas. Den ideala hämnden ligger givetvis så högt som möjligt i dessa staplar, men ofta kan en ökad insats av arbete och kapital ge säkrare output för de andra två, egentligen viktigare parametrarna.
Step 7
Skrid till verket. Och kom ihåg vilket ditt mål är medan du opererar, se till att ditt offer får lida på samma sätt som han fick dig att lida."

Anna Ardin var den som bjöd in Julian Assange till Sverige. Hon har jobbat som hans pressekreterare när han har varit här. Det var hon som ordnade seminariet med Assange i LO-borgen.

Hon är en uttalad feministisk aktivist, alltså extremfeminist. Hon kan vara motiverad att göra en anmälan av principiella och ideologiska skäl.

Hon har studerat i Uppsala och där haft hand om jämställdhet vid studentkåren. Alla vet hur det ser ut i Uppsala med Eva Lundgren som drivande professor i genusfrågan.

Hon twittrade om att Assange ville gå på kräftskiva. Det var där eller efter den, som den påstådda våldtäkten inträffade.

Piratpartiet har raderat alla bilder och all information som visar Anna Ardins och Julian Assanges samröre.

Anna Ardins blogg är nedstängd och hon har raderat det twitter som handlade om henne själv och Julian Assange. Enligt Peter Weiderud ordförande för Broderskapsrörelsen så är det hon som har anmält Julian Assange för sexuellt ofredande. Hon är nu sjukskriven

Ifall hon kom in med sin "våldtagna" väninna till Citypolisen, för att rådfråga, så skulle de tas på absolut allvar. Som jag har skrivit tidigare. Det behövs inga konspirationer i Sverige, bara vanlig enkel feminism för att allt ska gå åt skogen!

Chefsåklagare Eva Finné skyndar sig nu att sätta sig in i fallet och kommer med ett beslut kanske redan i morgon om hur detta ska rubriceras och hur detta ska gå vidare. Vi väntar med spänning.

32 kommentarer:

 1. Ardin jobbade till och med ideellt - alltså gratis - med denna omsusade karl.

  SvaraRadera
 2. Helena: Visst är det underbart... en så snäll tjej.

  SvaraRadera
 3. En av Ardins beundrare är pensionerade sossen Enn Kokk (gift med Birgitta Dahl) som saknade bloggen och inte förstod varför han inte hittade den längre...

  http://enn.kokk.se/?p=10797

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Piratpartiet har aldrig publicerat några bilder som visar samröre mellan Anna Ardin och Julian Assange. Vi har publicerat bilder där Assange och undertecknad resp Assange och Troberg skakar hand och skriver på kontrakt.

  Däremot stod Anna Ardin listad som presskontakt för Julian Assange på ett av våra pressmeddelanden (tekniskt sett var det två PM eftersom det gick ut på svenska och engelska). Det har vi nu uppdaterat med en kommentar om varför Ardins namn inte längre står med som kontakt:

  http://www.piratpartiet.se/feed-item/piratpartiet-sk%C3%B6ter-wikileaks%E2%80%99-nya-servrar

  Hälsningar,
  Rick

  SvaraRadera
 5. Falkvinge: Tack för klargörandet! Det här är alltså den kommentar som Piratpartiet har lagt in:

  Kommentar: när pressmeddelandet gick ut stod en tredje person här, i rollen som svensk pressekreterare för Julian Assange. Vi har blivit ombedda att plocka bort den personen som kontakt i det publicerade pressmeddelandet eftersom vederbörande inte kan få kontakt med Assange (det kan i stort sett ingen) och vederbörande var trött på att bli uppringd av hela världens media med den förväntningen. Det florerar konspirationsteorier om varför personen försvann men det har alltså en väldigt enkel förklaring.

  SvaraRadera
 6. Hon kanske borde tagit till sig Steg 1
  Tänk igenom väldigt noga om du verkligen ska hämnas. Det är nästan alltid bättre att förlåta än att hämnas.

  Men vissa vill utmärka sig på alla sätt och vis.
  antonia

  SvaraRadera
 7. Anna Ardin driver sin egen agenda. HBT(pedo), sose och Assanges medarbetare trodde hon att hon skulle få in en fot i de rätta kretsarna, proffstyckrna med makt,... nu avslöjad som en konspiratör, hur mycket fick hon?

  SvaraRadera
 8. Måste säga att det är rätt obehagligt att läsa såna här kommentarer om en person som utsatts för ett övergrepp. Men det följer ju samma mall som i många andra liknande fall. Att det är tjejen som anmäler som utsätts för hatangrepp, inte den som gjort det anmälda övergreppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå för övergrepp?
   kallar du detta övergrepp. Exakt vad skulle det bestå av då?

   Hon hade bjudit in honom till Sverige och sen till sin säng,och sen skrivit om sina bravader på sin blogg...man skriver ju inte så om någon om den har utsatt en för övergrepp..!?

   Hade det verkligen handlat om övergrepp så hade ju tongångarna där varit annorlunda efter att de "inträffat" men det lät ju som sagt tvärtom då. Det är ju det som är så konstigt och motsägelsefullt. Klart man undrar vad för agenda som ligger bakom hennes anklagelser egentligen.

   Radera
 9. Anonyma: Hatangrepp är inte befogat åt något håll. Ingenting alls har egentligen hänt. Allt rör sig bara ännu så länge i folks huvuden och grundar sig på allas fördomar. Fakta har uteblivit. Jag hoppas verkligen vi kan få något åt de hållet i morgon. Eva Finné har sagt att kanske efter lunch...

  SvaraRadera
 10. Jag förstår inte denna kommentar:
  "Hon är en uttalad feministisk aktivist, alltså extremfeminist."

  Är alla som är med i kvinnoorganisationer eller på andra sätt "aktiva feminister" detsamma som "extremfeminister"?
  Finns det feminister INTE inte är "extremfeminister"?
  Hur gör man för att INTE vara "extremfeminist" i så fall?

  SvaraRadera
 11. Anonym

  "Att det är tjejen som anmäler som utsätts för hatangrepp, inte den som gjort det anmälda övergreppet."

  Nu finns det inget som bevisar att det skett en våldtäkt eller något annat övergrep. Det enda som verkar finnas är en anmälan.

  Men som vanligt så ska män dömas utan bevis.
  Det räcker med att göra en anmälan så är mannen automatiskt dömd. Även om han frias så är han skyldig i mångas ögon.
  Friande dommar är alltid fel, ingen rök utan eld.
  Så enkelt, bara att anmäla så är karl dömd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen är dömd.
   Det är också troligt att fallet läggs ned när han blir hörd.

   Radera
 12. Maria: Så tråkigt att du inte förstår det. Det var ingen kommentar. Det står i texten där uppe. För det finns alltså en statlig feminism som är extrem nuförtiden. Jag var själv med i Grupp 8 och den organisationen var rena våren jämfört med den iskalla vinter, som råder nu i Sverige. Göran Persson kan man nog inte kalla en extrem feminist. Han sade sig vara feminist inför förra valet.

  SvaraRadera
 13. När skall dumma svenska män fatta vad som pågår. Feministerna har ett pågående krig mot svenska män och de låter det ske utan att försvara sig. De anställer kvinnor till poster som väl kan besättas av män. De gifter sig med kvinnor som efter 10 till 15 års äktensskap skiljer sig eftersom mannen inte behövs i deras liv längre. Barnen är ju halvvuxna gubevars. De pratar dravel i TV om att de minsan är feminister. Ja annars får väl de stryk när de kommer hem. Ryck upp er för bövelen. Hävda er manlighet och mäns rätt att existera. Bilda edra parförhållanden med urskiljning. En femininist om än aldrig så fager ger er bara tråkigheter på livets stig. Tjat och gnat vareviga dag om jämställdhet och att kvinnor är underordnade. Fy vad trist. Oattraktivt dessutom. Skaffa er en utländsk kvinna från utomeuropeiskt land, älska henne och behandla henne väl för det är hon värd och ni kan leva lugnt. Och tänk på: befordra inte gnällfeministerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, Oscar är du ironisk?
   Om inte, Jesus (!?)Vilka fördomar åt alla håll annars?
   "Utländsk kvinna"...vad är det? Är femister svenska? Tror inte det, feminismen började inte i Sverige. Svenska kvinnor har ju inte ens haft rösträtt speciellt länge.

   Oscar låter som en "Surt sa räven om rönnbären"

   Radera
 14. Göran Persson ja. Han skulle nog säga precis vad fan som helst så länge det gagnar honom själv.

  SvaraRadera
 15. Trist... trodde att Sverige var bättre än USA, men inte... När Michael Jackson levde och blev anklagad för något så fanns det mängder med människor som i förväg "visste" om han var skyldig eller oskyldig. I det här fallet vet bara Anna och Julian det.
  Snälla och puckade människor, inse att ni inte vet och acceptera det.
  Sen kanske någon vänlig själ kan förklara för mig varför en feminist (extrem eller inte) skulle ha ett egenintresse att anmäla någon för våldtäkt, oavsett om han är skyldig eller inte.

  SvaraRadera
 16. Cykefest: Hon hade ju sin hämndlista... det finns mycket hat hos feminister, mot det andra könet. Vi har ju allas vår kära Gudrun Schyman, som kallade svenska män för talibaner. Alla män dras över en kam i dessa kretsar (har bott i samma hus som Schyman). Alla män är onda. Det gäller att kidnappa barnen ifrån dem för de utsätter dem för sexuella övergrepp. Det är en könens kamp, som aldrig leder någon vart. Bara till elände för barnen.

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/anna-ardins-raffinerade-hamnd.html

  Jag tror inte ens Anna Ardin, Sofia Wilén (hon var utsatt för våldtäkten) eller Julian Assange vet hur rättsläget ser ut. Det gör bara sådana som advokat Borgström och överåklagaren Marianne Ny. Vi har märkliga lagar i vårt land. Kvinnor ses alltid som oskyldiga lamm och männen som förklädda ulvar.

  SvaraRadera
 17. 1. En "hämndlista" på en blogg. Ja, då måste hon ju självklart ljuga... eller??? Det finns fortfarande inga bevis för varken det ena eller det andra.
  2. Att säga att Schyman kallade svenska män för talibaner är lögn. Hon jämförde svensk samhällsstruktur med talibanernas Afghanistan, det är stor skillnad.
  3. Kidnappa barnen från männen? Var kommer det från, vem har sagt det? Visst, det finns galningar överallt, men att säga att det är rådande norm är som att säga att alla muslimer är terrorister bara för att det bevisligen finns muslimska terrorister (och en hel del andra religiösa terrorister också för den delen).
  4. Att säga att kvinnor alltid ses som oskyldiga lamm och männen som ulvar är ju en åsikt man kan ha, men försök inte få någon att tro att det är sanning. Alla har rätt till sin tro i vårt land, men kom ihåg att det är tro.

  Och förresten, jag tycker verkligen inte om Gudrun Schyman, tvärt om. Men jag tycker att man ska behålla någon slags ärlighet när man debatterar.

  SvaraRadera
 18. Cykelfest: Hahahaha så underbart med en riktig debattör, som kan sätta folk på plats. Och vilka är det som styr i Afghanistan? Kvinnorna kanske?

  Ja du kan ju fråga min nuvarande svåger vad han tyckte om att bli anklagd för att begå sexuella övergrepp mot sina egna barn och drogs inför rätta för det. Hans barn är kidnappade med hjälp av socialen i Sverige. Det är ett mönster, som fler mammor i Sverige följer. Men du behöver inte tro på det. Tro får du göra i kyrkan. Kolla hur det ser ut istället.

  Jo det funkar faktiskt så att kvinnor har en annan status i rättssammanhang än män. Men du behöver inte tro på det. Tro för du göra i kyrkan. Kolla istället.

  Vem drog in muslimerna i sammanhanget?

  Här sitter fortfarande en som är ärlig varenda dag... ha det så gott i kylan. Och varför är du så arg?

  SvaraRadera
 19. Ha! Ha! LOL! I've loved reading your Blogg. Your comments are so cool, there's wisdom 'in them thar' grey cells! :-) Irish Londoner

  SvaraRadera
 20. Anna Ardins raffinerade hämnd?

  SvaraRadera
 21. Hej igen
  Ville bara säga att jag inte alls är arg, försöker bara inflika lite sanning här och där. :)
  Men med tanke på din svåger, som du skriver, så förstår jag hur du ser det. Jag säger inte att han varken är skyldig eller oskyldig. Men det är ett faktum att närstående ofta har svårt att se skuld när det gäller så vidriga brott. Oavsett skuld så förstår jag varifrån du fått din inställning, vilket är synd. Oavsett hans skuld blir det trist:
  1. Om han är skyldig är det sorgligt att du inte kan se det och dessutom sorgligt att du försvarar andra skyldiga tack vare det.
  2. Om han är oskyldig är det ett väldigt tragiskt fall, men det borde inte automatiskt medföra att fler ses som oskyldiga, bara för att han hade oturen att träffa en riktig idiot. Idioter finns överallt, men man ska akta sig för att generalisera efter dem.

  ps. muslimerna var en liknelse, eftersom det finns galningar som anklagar alla muslimer för att vara terrorister på grund av ett fåtal nötter som verkligen är terrorister. Den liknelsen gick visst inte hem, så förlåt.

  SvaraRadera
 22. Cykelfest: Min svåger är frikänd sedan flera år, men barnen är fortfarande borta. De har vuxit upp utan sin pappa. Du diskuterar uppe i huvudet på ett ytligt sätt. Det går inte i levande livet i längden. Jag trodde inte alls att du var arg och du behöver inte be om förlåtelse. Det är också ytligt.

  SvaraRadera
 23. trodde aldrig jag skulle säga detta men den kvinnan förtjänar att bli våldtagen.

  SvaraRadera
 24. Jacob: Nä det gör hon inte... ingen gör det. Inte du heller. Det är den ständiga balansgången det handlar om. Att inte bli som de som håller på så där, att inte gå in för att hämnas eller ge igen. Att inte möta våld med våld för det föder bara mer våld.

  Det otäcka är att någon som hon kan sitta i en broderskapsrörelse (eller vad det numera heter) i en kristen församling och kläcka ur sig sånt här. Massor med människor har gått in på det här inlägget de senaste dagarna. Kan någon upplysa mig varför?

  SvaraRadera
 25. Assange parallell till Håkan Lans?
  Jag har följt båda fallen på avstånd och kan inte undvika att tänka på hur amerikanska intressen, (och inte bara de) i vissa fall agerat listigt för att utmanövrera ekonomiska och politiska motståndare.
  Håkan Lans, som uppfann ett navigeringssystem som höll på att utmanövrera det amerikanska, blev, enl TV-programmet om honom, listigt snärjd av en jurist, som var betald av Lans motståndare via ombud.
  Det krävs ingen stor fantasi för att börja fundera över vem Ardin & Wilén kan ha haft som uppdragsgivare....
  Att de är helt tysta i debatten och inte ens har lämnat ett pressmeddelande stärker misstankarna.
  Jag hoppas de fått en rejäl insättning på varsitt konto i utlandet, så någon förutom USA och alla fuskare som Wikileaks avslöjat, tjänar på affären....
  Att amerikanska uppdragsgivare, via svenska kontakter, hittar Ardin via nätet är inte långsökt....
  Sextrakasserier är också en perfekt anklagelse, då mannens ställning är svårförsvarad i dessa sammanhang, då kvinnan oftast är offret.
  Jag kanske sett för mycket på JR i Dallas och är konspiratoriskt lagd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa båda går inte att jämföra på samma år, månad eller ens år. Ardin och Wilén har advokater och ska inte uttala sig. Varför skulle dessa båda damer lämna ut pressmeddelanden? Jag begriper inte ens vad din konspirationsteori går ut på? Vad skulle de båda damerna ha tjänat på detta?

   Nej det handlar om det ultrafeministiska Sverige, som inte ens Ardin Wilén hade fått riktigt kläm på förrän de råkade ut för att en polis gjorde om deras rådfrågning (de var rädda för hiv-smitta och ville att Assange skulle testa sig) till en fullbordad våldtäkt. Detta lades sedan ned av en åklagare, men då kom Marianne Ny in i bilden som en riktig kvinnlig sheriff. Hon ville nedlägga ett byte. Det vill hon fortfarande.

   Radera