torsdag 18 november 2010

Nu är det klippt för Assange

Julian Assange begärs häktad och hur det än går med den saken, så kommer hans Wikileaks att få skador av denna process.

Nu är det feministerna mot den australiensiske hemannen. Han som blev så förbannad när han blev utfrågad av den unga kvinnliga reportern på CNN om denna påstådda våldtäkt, att han lämnade rummet.

Julian Assange begärs nu häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga tvång. Bakgrunden är att han måste förhöras i utredningen och att han inte kunnat anträffas för att genomföra dessa förhör, menar överåklagaren Marianne Ny.

Märkligt att pressen har kunnat få tag i honom. Men det verkar som åklagarmyndigheten har väntat in att han inte skulle finnas i landet. Själva häktningsförhandlingen ska äga rum i eftermiddag kl 14, så vi får väl se om han blir häktad i sin frånvaro.

6 kommentarer:

 1. Varför förhörde dom honom inte när han var i Sverige. Sannerligen luktar det skunk.

  SvaraRadera
 2. Parnassen Helena: Skunken lär spricka eller fortsätta stinka i eftermiddag, men advokaten vet var han är... säger han ju. Kommer Assange då frivilligt att inställa sig i eftermiddag? Nä det trodde inte advokat Björn Hurtig. Kvällstidningarna rapporterar direkt, som vanligt.

  SvaraRadera
 3. Klart de hade kunnat få kontakt med honom om de ville, men det hade inte gynnat deras syften. Bättre med en internationell efterlysning, så lär sig karlkräket att inte försöka trampa den svenska feministmaffian på tårna igen.

  Tråkigt bara att de drar det svenska rättssystemets rykte i smutsen i processen.

  SvaraRadera
 4. tilltid: Intressant situation dock, om man nu ska se det utifrån. Lite objektivt så där. Hur ska det gå? Vad kan komma ut av detta? Om nu inte allt tar slut i eftermiddag. Vi får väl höra om ett par timmar eller så.

  SvaraRadera
 5. Ann Helena!

  Tänk att det har tagit sådan tid för åklagare Marianne Ny att komma till beslut i frågan. Det har ju gått 3 månader sedan Anna Ardin och Sofia Wilén anmälde honom. Är det en slump att det tagit så lång tid?

  Om jag inte missminner mig så får en medborgare från ett icke-EU land endast uppehållstillstånd för 3 månader när de kommer till Sverige. Eftersom det nu har gått mer än 3 månader sedan Julian Assange blev anmäld och misstänkt för brott i Sverige så borde det ha varit omöjligt för honom att vara kvar i Sverige och invänta åklagarens beslut att först nu kalla honom till förhör. Om han inte hade lämnat landet hade han istället gjort sig skyldig till att befinna sig i landet utan uppehållstillstånd! Då hade han väl blivit åtalad för det istället.

  Det verkar vara lite moment 22 över det hela. Vad Julian Assange än hade gjort så hade åklagaren tagit honom för nått!

  SvaraRadera
 6. Medborgare X: Visst det luktar skunk om hela affären.

  SvaraRadera