söndag 14 november 2010

EXTRA: Mona Sahlin avgår

Hurra äntligen! Varför kunde hon inte ha kommit fram till det lite tidigare!

Visst är det bra med numerologi (se förra inlägget). Det säger hur landet ligger. Även i politiken.

Hon har ju varit högsta hönset (och förblir det till kongressen) men det är självklart att rangordningen gäller och att partiledaren måste ta sitt ansvar för ett dåligt valresultat.

Nu får väl partiet en smula arbetsro trots allt. Jag har lidit med detta parti, som jag har röstat flest gånger i mitt liv med, men inte de senaste två valen. Då har det blivit borgarna. Och jag har lovat mig själv att aldrig mer rösta med sossarna.

De har helt enkelt förlorat sin ställning, för att de har tappat kontakten med vad som har rört sig i samhället. Det gick inte att fortsätta med bidrag och omfördelning, när det inte längre fanns något att omfördela.

Men det var som om detta parti inte ens hade de mest grundläggande ekonomiska kunskaperna, utan trodde att pengar gick att skapa ur luften.

Äntligen är den epok över, som har varat hela mitt vuxna liv och som gick från att vara en framtidsvision till att bli en tung klumpfot i -ismernas skara. Nu kommer en helt annan tid och det är alldeles som det ska vara.

4 kommentarer:

  1. En undran jag haft sedan 2006. Sossarna brukar ju med jämna mellanrum uttrycka sin avsky för populistiska partier. Sedan valet 2006 har samtidigt 10.000-kronorsfrågan för dem varit hur de bör ändra sina åsikter och anpassa sin politik för att den ska passa så många väljare som möjligt. D v s spotta på fingret o kolla varifrån det blåser. Vari ligger skillnaden mot deras hatobjekt?
    Sossarnas adelsmärke är, enligt en högt placerad sosse som jag tappat namnet på, "att ta reda på vad väljarna vill ha och leverera det"!

    SvaraRadera
  2. Pops: Jo det är ett parti, som har tappat idealen, precis som en större del av dess företrädare.

    SvaraRadera