tisdag 30 november 2010

Julian Assange kan flytta till Ecuador

Han är välkommen, säger regeringen. Jag tycker han ska ta chansen. Ecuador är ett av de gamla inkaindianernas hemland. Quito var huvudstad också i deras rike.

Inkaindianernas samhälle var väl organiserat, från kejsare och kungafamiljer ner till bönderna. Kejsaren hade en officiell hustru som var hans syster och många bihustrur. Kejsaren fick ofta hundratals barn.

Det skulle säkert passa Julian Assange, som nu har överklagat sin häktning och internationella efterlysning för våldtäkt till Högsta domstolen i Sverige.

Det sägs att han gömmer sig på en hemlig adress i London och Interpol har honom nu bland de hetast efterlysta på sin röda lista.

Ecuador har en socialistisk och kristen president Rafael Correa, som själv har anor från indianerna. I december 2008 förklarade han helt enkelt att Ecuadors statsskuld var ogiltig eftersom det var militärer, som hade lånat. Smart!

Senare på tisdagen backade dock presidenten från detta generösa erbjudande. President Rafael Correa anklagade Wikileaks för att bryta mot lagen i samband med släppandet av de amerikanska dokumenten. Påtryckningar?

PS. Det här var mitt 1001:a inlägg i den här bloggen. DS

2 kommentarer:

  1. Häftigt med inkaindianerna. Dom hade Solen som gud. Bara det. Så förståndigt. Smart att kliva ur systemet och starta om från början Skulden är bara en bluff för början till slut i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Helena Parnassen: Solen är vår Gud det kan väl vem som helst se. Så sade indianerna till C G Jung i Nordamerika när han hälsade på där. Klart att solen är vår Gud annars finns vi inte och strålar den nu kanske en aning mindre är det därför vi har sån helsikes kall vinter? Pengsystemet? Tja det gäller att ha nåt som alla tror på. Pengarna är vår Gud de också. Avgud.

    SvaraRadera