onsdag 3 november 2010

Libanesisk släktfejd i Malmö

De män som besköts med automatvapen i Malmö, men klarade sig genom att kasta sig ned på marken, tillhör en libanesisk släkt, som ligger i fejd.

Varför är oklart, men det beskrivs som att några trakasserar de som har företag eller att det har skett ett olämpligt gifte. Rena Shakespeare kanske någon tänker. Romeo och Julia eller också avundsjuka, för det är de yngre som har företag.

När männen blev beskjutna så kunde de uppge namn på den som körde bilen och bilnummer på den Volvo, som hade åkt förbi. Så den som hade kört bilen greps senare. Polisen hårdbevakar nu de båda grenarna av släkten. Och ytterligare två män är anhållna i sin frånvaro.

Trehundratjugotvå av denna släkts medlemmar finns listade i Skåne. En och annan har tagit sig till Angered i Göteborg. Etthundrafemtiofyra av dem finns skrivna i Malmö kommun. De äldsta i släkten är kring 90 år. Kanske dags för en ordentlig och fredlig släktträff?

2 kommentarer:

  1. Kanske dags för en utvisning av de skjutande individerna så övriga familjemedlemmar inser att de måste gräva ned stridsyxan för att få stanna kvar?

    SvaraRadera
  2. Cavatus: Det går väl inte att utvisa människor som är svenskar? De har bott här i årtionden och dessutom har de väl som så många andra i världen inget land. Kurder tror jag från början. De som är brottslingar i dag är väl födda här? Vi får nog skylla på oss själva, som inte har kunnat integrera denna släkt.

    SvaraRadera