lördag 27 november 2010

Kungahuset på väg nedåt

Det är så att bara omkring 70 procent vill ha kvar kungahuset i Sverige och fler vill att kronprinsessan Victoria tar över.

Det är DN, som driver en kampanj tydligen för detta. För de har själva undersökt stödet för kungahuset. Under det senaste året har siffrorna gått ned med hela fyra procent.

Jag skulle vilja se det parti, som vore missnöjt med 70-procentiga opinionssiffror. Och för egen del så tycker jag absolut att vi ska ha kvar kungahuset. Låt kungen vara i fred med sitt jobb så länge han orkar.

Han har verkligen gjort ett bra jobb tycker jag trots lässvårigheter. Han är en representant för svenska folket, som visar att med stöd kan också en som inte har en strålande hög IQ och dessutom har dyslexi ändå utvecklas.

Och en undersökning, som Expressen presenterade för tre dagar sedan visade att stödet för kungahuset hade ökat. Med statistik och propaganda går det att få de resultat man vill. Köp konserverad gröt!

4 kommentarer:

 1. Tycker Victoria ska få vara ifred så länge hon nu kan. Om hon ska bli drottning kommer hon få mer att göra. Låt jäntan hinna få ett par ungar i lugn och ro medan tider är tycker jag. Tänk om dom inte får några barn. Hon borde väl vara gravid vid det här laget. Men en del väntar för länge och då blir det svårare.

  SvaraRadera
 2. Parnassen Helena: Ja några nya kronprinsessbarn vore kul. När kommer det första? Ska vi gissa på våren?

  SvaraRadera
 3. Bra Ann att du försvarar kungen mot all den smutskastning som skett efter skvallerboken om honom. Den har inget annat syfte än att tjäna pengar. Det skämtas och drivs oupphörligt med kungens dyslexi - sist det fåniga programmet Parlamentet där satt bl a Annika Lanz och kallade kungen för en dum idiot (ung). Jag är eg ingen vän av kungahuset - men om det ska granskas så ska det ske seriöst. Dyslexi är ett handikapp och har inget med intelligensen att göra. Min äldsta son är dyslektiker oh blev kallad dum i skolan. Det har präglat hela hans liv fast han eg är en kreativ och intelligent man.

  SvaraRadera
 4. Gitta: Du har så rätt. Att driva med folks handikapp är aldrig kul och jag försvarade just drottningen också (efter Kalla Fakta i kväll), för hon kan inte rå för vad som hände innan hon var född.

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/11/drottning-silvia-ar-inte-skyldig.html

  SvaraRadera