onsdag 24 november 2010

Uppdrag Granskning granskas

Den bröstpatient, som lät sig opereras i Polen och som Uppdrag Granskning tog upp förra veckan, uppgav inte att hon var allergisk mot penicillin och hade haft epilepsi som barn.

En skönhetsoperation genomförs inte om patienten har allergier eller någon svår sjukdom. Och i det här fallet uppgav Christina Hedlund att hon var helt frisk.

Förmodligen var det så att hon hade fått nej till operation i Sverige, men hon ville absolut ha större bröst så hon ville göra det i Polen istället.

Hennes mamma hade också avrått henne och varit negativ till operation enligt Jörgen Petersen på Medica Travel, som förmedlade operationen på sjukhuset. Christina Hedlund fick bestående hjärnskador av operationen och av syrebrist efter den.

Sjukhuset hade inte tillstånd att utföra plastikoperationer, vilket komplicerar ärendet. Epilepsi, som är en livslång sjukdom, även utan anfall, kräver en annan behandling. En narkosdos, som är avpassad och en större dos med uppvakningsmedicin, som motverkar narkosen.

2 kommentarer:

  1. Helt otroligt att läsa SVT och uppdrag granskningjournalistens "försvar" om att "det inte skulle förändra bilden av honom". Hennes uppdrag är att ge en så sann bild som möjligt. Hon ska inte bestämma bilden av folk. Dessutom ljuger hon om banden. De finns självklart på SVT i Göteborg (annars har hon begått tjänstefel).

    SvaraRadera
  2. jag litat aldrig mer på uppdraggranskning sedan deras bjästareportage och markfallet. Uppdrag hälla undan viktiga fakta som gör att reportaget kan toolkas på ett annat sätt borde programmet heta.
    Susanna Svensson

    SvaraRadera