söndag 7 november 2010

Hurra polisen ni kan ju!

Det krävdes bara en massa extra resurser, ett 50-tal poliser, och en del spaning, så greps en 38-åring i går kväll misstänkt för åtminstone en del av skjutningarna i Malmö.

Polisen slog till vid 18-tiden och bar ut en massa misstänkt material ur denna lägenhet. Måtte mannen i fråga inte vara lillebror till den oskyldige 39-åringen i Göteborg bara.

Vi får veta mer vid en presskonferens, som kommer att sändas direkt kl 13. Obs: Detta sänds också i ettan i TV.

Från presskonferensen: 38-åringen har gripits för utfört mord den 10 oktober 2009 och för sju fall av mordförsök mellan oktober 2009 till oktober 2010.

Senast på tisdag kan denne man häktas eller släppas. Vissa fynd i hans lägenhet stärker misstankarna kring mannen. Det var allmänhetens tips som gjorde att polisen kom honom på spåren.

Mannen har licens för två vapen och de påträffades också i hans lägenhet. Han förnekar brott.

Polisen har hållit ett förhör med mannen och har en lång utredning kvar. Mannen är anhållen på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden.

Det finns 3 347 män i Malmö som är 38 år. Den här mannen sägs vara av svensk-finskt ursprung. Han menar också att han har aspergers syndrom.

De gatubilder som finns i tidningar, av området där mannen greps, verkar föreställa Korsörvägen, som ligger strax utanför det område där skjutningarna har förekommit.

Och här har jag skrivit om detta förut.

7 kommentarer:

 1. Ja, det var alltså tips från allmänheten och inte polisens spaning som ledde till detta. Om han är av finskt ursprung (finnar är största invandrargruppen i Sverige) kan han då räknas som invandrare?

  SvaraRadera
 2. Jah: Filosofisk fråga det där med invandringen. Nä han har svensk bakgrund skriver Aftonbladet, men det har väl å andra sidan alla med PUT?

  Polisen höll uppenbarligen presskonferens för att få fortsatt god kontakt med allmänheten och för att få höra mer om vad de vet. Plus att få vara i fred för media. Åtminstone tills på tisdag.

  SvaraRadera
 3. Här går det att läsa mer:

  http://www.svenskamord.se/index.php?action=recent

  SvaraRadera
 4. Han har visst Asberger. Nu blir det väl ett djäkla liv på bloggen. Jag minns hur det blev förra gången, hur utskälld du blev när du nämnde det vid barnamorden.
  Sen har han "visst" finsk bakgrund. I konsekvens med Asberger borde det väl bli ett djäkla liv på finnarna? Invandrarbakgrund eller inte?-:)
  Tänk vilka viktiga frågor och hur känsliga de är? Journalisterna på gammelmedia blir väl förtvivlade över att det inte blev deras "Drömlaserman"? Allt för att inte spela de "främlingsfientliga" i
  händerna-:)
  //Pops

  SvaraRadera
 5. Pops: Nä inte asberger, utan asperger har han efter nån som hette så. Och han har det tydligen inte som diagnos, om jag har förstått allt rätt (då kanske han inte skulle få ha vapen) utan han tycker själv att han nog har det. Han har en av föräldrarna från Finland, men är själv uppvuxen här.

  Aspergers syndrom tillhör den finare delen av autism. Einstein, Edison, mfl anses ha haft nåt sånt. Även Nobelpristagaren Elfriede Jelinek var patient hos Hans Asperger. Syndromet innebär intelligens och lite speciella intressen. Men allt är ju på gott och ont och i varierande grad. ADHD kan också ingå med våldsamhet. I Härnösandsfallet så var trippelmördaren diagnostiserad med detta.

  SvaraRadera
 6. Jag som länge trodde det hette Aschbergs syndrom-:) Men det är väl att kränka de som har Asperger?
  //Pops

  SvaraRadera
 7. Pops: Hahaha... jo jag är också en sån som brukar vara noga med detaljerna och nu har jag lärt mig vad det heter. Till slut.

  SvaraRadera