onsdag 31 augusti 2011

Moster Ebba är borta

Hon dog i går, lämnade denna världen efter 90 år. Därmed är alla syskonen borta. Den syskonskara på tio, fem systrar och fem bröder, där min mamma var yngst, men dog allra först.

Moster Ebba Andersson var således född 1921 medan min mamma Harriet Rudberg, som dog 1968, var född 1924. Jag vet inte vilket liv som var rikast eller mest lyckat av de tios. På jorden kan det tyckas som om den som ytligt sett har mesta prylarna och pengarna och har levt med rikedom är mest lyckad och bäst. Men så behöver det inte vara.

Moster Ebba kom inte ihåg så bra vad som hände henne på slutet, men hon kunde minnas sådant som hade hänt långt tillbaka. När jag pratade med henne i telefon för ganska länge sedan, så trodde hon att hennes bror Josef levde, men han dog redan på 80-talet.

Alla de där barnen som växte upp ute på Skotterön i Mälaren och senare i torpet i Kärrbo, Skärsholmen, utanför Västerås. De är borta nu. Det är ett generationsskifte. Nu är vi barn de äldsta.

Ni levde bra liv. Det tror jag och har ni något ouppklarat att prata om nu i himlen, så får ni jobba vidare på det där. Men mest blir det nog skratt och kramar.

Algot, Viola, Alf, Hans, Linnea, Evert, Josef, Rosa, Ebba och Harriet. Vila i frid! Vi ses snart igen. Tiden går så fort när man har roligt!

Ni är odödliggjorda redan i det jag har skrivit om släkten och som heter I Ormbärarens tid.

Varför måste DN stötta Newsmill?

Det går nog dåligt för Newsmill och dess ekonomi, vilket ju inte är så konstigt i dessa tider. Men att flaggskeppet DN måste gå in och göra reklam för en köpt artikelplats på Newsmill blir väl konstigt?

Är inte det förnedrande uppdrag? Det är en ren propagandaartikel, som nu presenteras i vänsterkrysset i DN. Om hur illa det har gått sedan USA började bekämpa terrorn och hur detta går ut över flickor i länder, där de redan har det svårt.

Det känns unket att stötta organisationen Kvinna till kvinna och generalsekreteraren Lena Ag, som får kläcka ur sig betydelselösa floskler i artikeln.

De ha 90-konto och är således helt och hållet godkända av svenska myndigheter. Men varför måste de köpa artikelplats på Newsmill? Denna plats kostade 150 000 i veckan förra året, säkert mera nu i höst. Något att skänka pengar till?

PS. Artikeln försvann fort som ögat från vänsterkrysset. Var det en kupp? Att den publicerades där? DS.

Tusen och en natt

Så bisarr framstår Khadaffis familj nu i ljuset av rebellernas framtåg, att det inte skiljer sig nämnvärt från kalifens Bagdad för tusen år sedan.

Hans kvinnliga livvakt var i själva verket ett slags harem. Det som många har misstänkt framkommer nu. Samtidigt som Khadaffi utåt sett var för att kvinnor frigjorde sig, fick utbildning och levde civiliserade liv på 2000-talet, så höll han en härskande och tusenårig dominerande hand över kvinnor i sin omgivning.

En barnflicka har torterats av frun till en av Khadaffis söner. Hon har skållats med kokande vatten. Helt likvärdigt med Kismet, en film från Hollywood, en fantasy, som handlar om den gode unge kalifen och hur storvesiren är en skurk. Med Marlene Dietrich, som stjärna, inspelad 1944. Kan ses nu också på TCM:s kanal i TV. Sändes senast i går.

Tänka sig hur märkligt det är att samma saker utspelar sig nu i vår tid, som för mer än tusen år sedan. Men ingenting försvinner från människors inre liv. Skurkar och banditer är eviga och det onda vill leva med. Och möjligheterna till ondska finns alltid bakom stängda, låsta dörrar.

Samtidigt släpper nu FN på miljarderna, som Khadaffi har samlat utomlands. Folket i Libyen behöver hjälp med vatten och el. De grundläggande funktionerna i samhället fallerar.

Ja, det är priset för att förflytta sig tusen år framåt i tiden på några månader. Som mänsklighet kan vi inte längre ha sådana män som Khadaffi som ledare. Han har varit urmodig i åtminstone tusen år. Som mänsklighet behöver vi höja oss kollektivt i medvetenhet, så att denna slags ondska försvinner ur vår värld.

tisdag 30 augusti 2011

Vi kan vara lediga jämt!

Det tycker Peter Weiderud i förlängningen nu när han kräver att islams stora helg ska bli nationell helgdag. Han blandar ihop nation med religion. Varför skulle vi införa islamska, judiska, buddhistiska eller asatroendes helger i Sverige?

Vad har vi som nation med detta att göra? Vi är som nation kristna, vilket Peter Weiderud också säger sig vara. Han är till och med ordförande för en kristen socialdemokratisk politisk organisation, som tidigare hette Broderskapsrörelsen, men det uteslöt ju kvinnorna, så nu heter den Tro och Solidaritet. Dessa slitna och urvattnade ord.

Peter Weiderud tror på islam. Han vill att religionerna ska styra. Och i Egypten menade han att allt skulle bli frid och fröjd ifall de religiösa fick ta över med sharialagar och allt. Religion ska gå före politik och staten ska införa nya helgdagar.

Så vi kan vara lediga jämt och ägna oss åt Gud och Allah. Vilken framtid!

Kommentarsgranskning och marknadsföring

Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet, satt i morgonsoffan i TV i morse och berättade om sin nya policy vad gäller kommentarerna i tidningen. Inte särskilt intressant, för jag läser dom aldrig. Inte heller i Expressen, där jag har kommenterat själv tidigare, men slutat.

Det gäller också DN, där det inte heller är någon idé att kommentera. Det räcker så gott med att läsa och besluta vad jag ska göra med kommentarerna till mina egna inlägg. De flesta släpper jag faktiskt igenom.

Det är helt enkelt inte roligt att kommentera i en flod av anonymitet. Då är det mycket bättre att skriva egna inlägg till de artiklar, där de släpper fram länkar till bloggare. Inte heller det gör Expressen och Aftonbladet. Bara ibland.

När Twingly brakade ihop i söndags så märktes det. Bara hälften så många läsare hittade till mina inlägg. Och när Sakine Madon på Newsmill lyckades med konststycket att inte låta min senaste artikel finnas med på listan över artiklar och inte lät den ligga bland de andra och synas, så betydde det att omkring tio procent har hittat denna, om man jämför med mina andra artiklar, som har visats.

Men naturligtvis vill Newsmill ha läsare, så denna blunder, som jag fick påpeka och fick ordnad efter något dygn, orsakade en läsarförlust. På Newsmill har man skaffat sig mycket mer att göra med samma personal, så det är förståeligt att det händer underliga saker ibland i stressigt tempo.

Den här ändringen som tidningarna genomför efter att ha vaknat upp till en ny verklighet efter Breivik-dådet i Norge är väl en slags vändning under galgen. Tidigare har det tävlats i hur många klick och kommentarer man kunde få. För detta har använts i marknadsföringen för fler annonser. Innehållet i kommentarerna har inte spelat någon roll.

Allt handlar i botten om intäkter, men för att tidningarna ska behålla läsare och förtroende, så måste man sanera nu i kommentarerna. Det har gått för långt helt enkelt.

måndag 29 augusti 2011

Pingvinen på väg hem

Jag kan inte låta bli att berätta om kejsarpingvinen, döpt till Happy Feet, som navigerade fel och skulle ha dött på Nya Zeeland, om inte människor hade räddat den.

Denna pingvin, nästan ett år gammal och kring 80 centimeter hög, är beviset på att världen inte är rättvis, eller att människans omsorg om ett enstaka djur kan var omåttlig, eller att mirakler är tänkbara, ifall resurserna finns. Välj själv. Eller hitta på något annat.

För nu forslas denna opererade och räddade pingvin med en forskningsfartyg till denna mänskliga utpost, där ingen bor utom vetenskapsmän. Ja Antarktis ni vet. Och han har fått en specialinredd bur med snö och is, för att trivas.

Det har kostat några hundratusen att rädda pingvinen och snälla människor har samlat in pengar. Detta för att rädda ett icke utrotningshotat djur. Men människor är inte alltid rationella.

Breivik får kärleksbrev

Det är ett känt fenomen att kvinnor vill försöka rädda en mördare. De skickar kärleksbrev. Detta har hänt massmördaren Breivik nu. Detsamma hände också Åmselemördaren. Han gifte sig fyra gånger i fängelset.

Men varför fastnar kvinnor för brottslingar? Det är inte vem som helst, som får friarbrev utan naturligtvis de, som är kända genom massmedia. Anders Breivik har fått brev från hela världen, men inte fått läsa dem eftersom han sitter med totala restriktioner.

Det finns förklaringar om mammaroll, om att hon ska ta hand om fången, som behöver uppfostras och ledas på rätt väg. Om en spänning med att inte kunna träffas om att dela ett lidande. Om att kämpa emot samhället tillsammans. Om kristna som ska frälsa den fångne.

Enligt Jungs modell så är det den svarta sidan av kvinnans animus, som tar överhanden. En dröm om äventyr och rikedomar tillkomna på ett särskilt sätt. Men denne mörke animus kan också bli kvinnans död.

Men det är också säkert att ha en partner i fängelse. Deras förhållande behöver inte gå utöver flörtstadiet. De behöver inte låta kontakten gå till sex och giftermål. Mannen blir en drömälskare, en fantasi, en överföring av inre behov. Och dessa kvinnor kan vägra tro att mannen har gjort det han sitter inne för.

Ofta är det kvinnor som jobbar med sig själva och inte har en så bra grund, som kontaktar sådana här personer. De har en föreställning om att de kan göra skillnad, en önskan om helbrägdagörelse och vård. Och en önskan om att själva bli synliga och en del av händelseförlopppet finns också. De flesta kvinnor, som skriver har inte heller barn själva.

Själva vill mördarna bli män. Riktiga män, särskilt de som är högerextrema. De vill bottna i en gammaldags roll, där de ska ta hand om sin kvinna och försörja sin familj. Det får de inte i det samhälle vi har enligt dem själva. Och denna gamla mansroll passar ihop med en kvinna, som ska vårda och ta hand om.

söndag 28 augusti 2011

Hur förklara Anna Lindhs mördare?

Det finns ett fåtal sådana personer, som Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailović, som bestämmer sig för att allt är alla andras fel. Att de själva är de totalutsatta offren och att deras liv är förstörda. Så därför spelar det ingen roll om de mördar.

Detta är det närmaste helvetet en människa kan komma. Det skapar denna människa själv. Denne kille, som föddes i Sverige, men som var kluven mellan två länder: Serbien och Sverige. Han kunde inte välja ett bättre liv för sig själv.

Han drogade sig för att kunna kliva över tröskeln och mörda en politiker. För det var deras fel att hans liv var förfelat. Att han inte hade någon framtid.

Han påminner om Breivik och om den finske Åmselemördaren. Män som bestämmer sig tidigt för att alla är emot dem, att allt är de andras fel. De går in för att förstöra sina egna och andras liv. De väljer själva det svarta och kan inte se ljuset.

Anna Lindhs mördare ljög för att försöka få en rättspsykiatrisk vård istället för fängelse. Det fick han inte. Nu har han rättat in sig efter fängelselivet och tänker inte be om nåd. Han straffar sig själv och kommer att fortsätta göra så tills han dör.

Det finns inga totalonda människor. Inte ens mördare, men de hänger sig bara åt den svarta onda sidan av livet. Det var uppenbarligen samhällets fel att han hoppade av skolan i gymnasiet, att han knivattackerade sin pappa som 18-åring. Enligt honom själv. Nu är han 32 år och tänker sitta inspärrad resten av livet. Det är hans val.

Breivik-kopia fast

En man har anhållits av polisen i Norge sedan man har funnit vapen, sprängmedel och polisuniform hos honom. Han var tidigare nynazist, men har sagt att han inte är det längre.

Han blev mycket upprörd när Verdens Gang i Norge kontaktade honom i samband med Breivik-dådet.

Men nu har Oslopolisen gripit honom. Polisen chansar inte längre utan ingriper, när den får tips. Mannen hade hotat enskilda personer.

Fremskrittspartiet med dess ledare Siv Jensen är främlingsfientligt och Norges andra största parti efter socialdemokraterna. På så vis är dessa åsikter legitimerade på ett annat sätt än i Sverige.

Spänningen i landet mellan grupper är större än den är i Sverige, där Sverigedemokraterna enligt den senaste opinionsundersökningen skulle ha åkt ut ur riksdagen.

I Norge har Fremskrittspartiet över 20 procent av rösterna. Partiet har funnits sedan 1973.

lördag 27 augusti 2011

Tropiska nätter i Värmdö

Solen håller på att gå ned och det är över 20 grader varmt. Det blir säkert tropisk natt där vi bor, men jag tycker synd om västra Sverige, som har fått åska och regn.

Vi bor på solsidan. Det regnar lite här. Björkarna har redan torkat. Jag tycker om torrt väder. Vi bor ute i skärgården. Det är oftast gudomligt väder. Särskilt den här årstiden, när havet är uppvärmt.

I dag har det varit uppåt 25 grader under dagen och det känns att luften kommer direkt från Medelhavet. Det är den där ljuvliga aromen och kvalitén som bara finns där.

Som om själva luften vore insvept i kärleksfulla smekningar och detta är som bild den ljuva Venus, som stiger upp ur havet stående i en snäcka. Porträtterad av Botticelli.

Orkanen Irene översvämmar North Carolina

Mycket talande bilder visades på CNN alldeles nyss. Väderreportern stod i vatten upp till låren bredvid några hus vid kusten i North Carolina. Översvämningarna har börjat i USA.

När hela Atlanten trycker på så stiger vattnet. Det är solklart. New York kan översvämmas fast orkanen nu är en kategori 1 orkan. Tunnelbanan i New York är stängd. Flygplatserna är stängda och New York-borna ska evakueras. Men de är envisa och vill stanna.

Borgmästaren i New York Michael Bloomberg och president Barack Obama är samstämmiga i att alla måste evakuera, som har ombetts att göra det.

"Staying behind is dangerous, staying behind is foolish, and it's against the law, and we urge everyone in the evacuation zones not to wait until gale-force winds," ... "The time to leave is right now." sade borgmästaren i New York. 370 000 har uppmanats att lämna sina hem i låglänta områden i New York.

Allt som allt är det två miljoner längs östkusten, som har ombetts evakuera undan orkanen till högre områden. Omkring 70 miljoner bebor området.

PS.
Orkanen har krävt 18 liv och miljoner blev utan el, men det blev ingen totalkatastrof. Kanske tack vare evakuering. Mångmiljardnota för skadorna dock. Vårt civiliserade samhälle är sårbart.
DS.

Att låta rånaren vakta banken

Ytterst märkligt att låta någon som bor i Colombia recensera en bok, som handlar om hur ofarlig narkotika är. Om man nu ska tro Magnus Linton. Och det ska man absolut inte göra.

En vänsterliberal som själv är emot det land han har vuxit upp i och har flytt till det fattiga Colombia. Kokain har varit legio i den bransch, där han befinner sig och är det fortfarande. Senast har vi sett Plura Jonsson överklaga sin dom om kokain i tingsrätten till hovrätten, för att slippa krypa in i finkan.

Han om någon är väl ett exempel på vad missbruk (i olika former) gör med människor. Han är född 1951, men ser ut som om han var minst 70 år. 30 augusti får vi veta vad hovrätten tycker om kokaindomen.

Så fort jag skriver om narkotika får jag de drogliberala som kommenterar. Eftersom en del av dem är kändisar, så är det en stark påtryckarklick i samhället.

Jag har själv sett missbruk på nära håll. Min pappa, som var journalist höll på att dö av alkoholism när han var 50, men lyckades rehabilitera sig med hjälp av sin fru. Och jag har sett hur utbrett missbruket också av detta har varit i journalistkretsar, när jag har jobbat på DN som reporter.

Kokain är som sagt populärt i dessa kretsar för att kunna orka mer, hålla sig vaken länge, men kroppen tar stryk. Det är väl självklart. Ett drogfritt samhälle kommer vi aldrig att få. Droger av olika slag behövs för att hjälpa oss rent medicinskt och för att koppla av.

Men att ändra på hela narkotikapolitiken är inte något, som jag tycker ska ske. Ifall människor måste ta till droger för att stå ut i samhället är det inte att legalisera droger, som är lösningen. Utan att ändra på samhället. På DN och andra arbetsplatser har man sedan 80-talet infört hjälp mot drogande i alla former.

Det är så man löser dessa problem. Inte genom legalisering.

PS." Dags att göra upp med förljugenheten kring kändisars missbruk" heter min artikel på Newsmill kring detta ämne. (Tyvärr är hela Newsmill borta från internet.) Detta apropå att en av arvtagarna till Spendrups, Jon Spendrup, avled av en överdos kokain. Vid 34 års ålder. Här är mitt inlägg på bloggen om detta. DS.

PSPS. Plura fick sin dom på tre månaders fängelse fastställd av hovrätten. Riktig dom. Varför ska han slippa fängelse för att han är kändis? DSDS.

fredag 26 augusti 2011

Nigeriabrev och bomb

UPPDATERAT

Ja i dag fick jag ett "nigeriabrev" ungefär samtidigt som FN:s kontor bombades.

Sådana brev från Nigeria droppar in i mejlen med jämna mellanrum med meddelande om en stor vinst eller ett stort arv. Inget att bry sig om. Bomberna är rätt frekventa i Nigeria. Senast var det Boko Haram, som tog på sig skulden. Det är en islamistisk extremistgrupp.

I dagens attack finns både döda och skadade. Hur många är ännu oklart. Dådet inträffade i huvudstaden Abuja.

Folkmängden i Nigeria uppgår till drygt 152 miljoner människor och det är en republik indelad i 36 delstater. Religioner är islam och kristendom, ungefär 50-50 i dagens läge.

Vad jag gjorde med "nigeriabrevet", slängde det så klart. I papperskorgen. Så tröttsamt med sådana där och dom som vill ha mitt lösenord till mitt visakort. Gäsp!

CNN säger vid 13-tiden att minst sju människor har blivit dödade och att många sårats. Att bomben var en bilbomb, som gjorde att en del av byggnaden rasade.

BBC World News säger vid 13.30 på TV, att minst 10 har dödats och att omkring 60 har förts skadade till sjukhus, en del är allvarligt skadade. Att FN:s kontor attackeras är en ny utveckling. Det har hänt i Alger, men då var det al Qaida och de kan misstänkas också för detta dåd.

Enligt polisen i Nigeria är dödstalet nu vid 14.30 uppe i 18 döda.

En norsk kvinna uppges ha dödats i attentatet. Och den extrema islamska sekten Boko Haram har tagit på sig dådet. De tror inte på att jorden är rund eller på Darwin och inte heller på att regn kommer av att solen förångar vatten. Förutom att de är för sharialagar.

Att de nu har gett sig på internationella FN är ett steg till i deras bombattacker. Tidigare har de slagit till mot landets egna myndigheter.

torsdag 25 augusti 2011

Svarta får inte längre vara indianer

Cherokesstammen har bestämt att man måste ha äkta indianblod, för att räknas in i stammen. Då får inte längre de slavättlingar, som är medlemmar, och vars förfäder blev det eftersom de slavade för indianerna, vara indianer.

Svarta ska vara svarta och indianer indianer. Denna stam har fri sjukvård och fri utbildning i USA, vilket inte andra har. Så det medför förmåner att vara svart och indian.

Men är inte detta rasism mellan raser? Borde vi inte vara en enda ras, mänskligheten? Fast det där med förmåner skapar ju avundsjuka förstås.

Vad ska jag säga, som lär ha indianblod själv i ådrorna, en skvätt så där. Fast från mayaindianer i Mellanamerika, Guatemala. Men det medför inga som helst förmåner. De är fortfarande lika förtryckta som när spanjorerna kom för flera hundra år sedan och min anfader togs ombord på ett skepp för att slava åt dem.

Han hamnade så småningom i Sverige, men där fanns som bekant heller inga förmåner för indianer, dock så slapp han katolicismen eftersom Sverige hade kämpat sig fri från den.

Nedan ett utdrag ur mitt manus I Ormbärarens tid:

"Enligt mayaindianerna lever vi i en värld av polaritet, som består av dag och natt, man och kvinna, positivt och negativt. Dessa motsatser behöver varandra för balansens skull. Men vi är splittrade som det är nu och mycket motarbetar att vi ska kunna komma vidare till den femte världen år 2012.

Genom förnekande och materialism kan världen gå miste om övergången och stanna kvar i den fjärde solens dekadens och de som inte vill ha förändring är starka och kan inte bekämpas eller förstöras. Ett femte element kommer dock att hjälpa till med detta.

Eter är den femte solens element och inom detta kan polariteten förenas och balanseras. Etern finns omkring oss och i den ingår alla våra moderna påhitt som internet, TV, satelliter och mobiltelefoner.

Mayaindianerna menar att vår planet kan förnyas eller förstöras och att vi behöver använda traditioner med djupa rötter för att komma vidare och att våra hjärtan ska leda oss. Varje person är viktig menar de och om vi finns här just nu på jorden så kan vi påverka och balansera planeten. Kunskapen om detta finns inom oss, inkodat i vårt dna. Vi behöver bara vända oss inåt till oss själva för att finna detta. Så säger de."


Mitt manus ligger på förlag och jag hoppas att det kan komma ut som bok nästa vår. Om detta, som det står ovan, skrev jag också en artikel häromdagen på Newsmill: Informationssamhället störtar diktatorer. Den hittar ni här.

Sänkt skatt för pensionärer?

Kd skriver om det i dag på Svd:s Brännpunkt. Vilket är viktigast att sänka krogmomsen eller att sänka skatten för pensionärer? Jag gillar inte när det ställs mot vartannat, för en av mina närmaste vänner jobbar på restaurang och jag vet vilket slit det är för lite lön.

Å andra sidan så har jag jobbat ett helt liv och är mycket van vid att regeringar alltid tar från mig. Genom den förtalskampanj, som förra regeringen förde mot 40-talister (köttberget sa finansministern) så togs det pengar från oss i storleksordningen 280 miljarder ur ap-fonderna. De har vi sedan dess inte sett röken av! Aldrig mera sossarna tyckte jag efter detta.

Och visst är det orättvist att pensionärer betalar så mycket skatt. I Frankrike ligger det på ca 11 procent på vanlig pension. Och i Portugal betalar man ingenting under ett visst belopp.

Men i Sverige har vi naturligtvis inte råd att ge våra pensionärer detta. Nä om skatten ska sänkas ska det vara stegvis tills vi når ned till detsamma som den arbetande befolkningen. Inga förmåner för de gamla inte. De ska diskrimineras!

Fakta: Det finns omkring 1,7 miljoner ålderspensionärer i vårt land. För de mellan 65-69 år ligger den genomsnittliga pensionen på drygt 16 000 kronor. Detta är de högsta pensionerna. Omkring 800 000 är fattigpensionärer med mycket låg pension. Det finns omkring en halv miljon förtidspensionärer.

En extra dum bankrånare

I Hammarby Sjöstad utsattes Swedbanks kontor för ett rån häromdagen. Det var bara det att det inte var en bank med kontanter, utan de förmedlar fastigheter.

Det begrep dock inte den misstänkte 17-årige rånaren, som är välkänd av polisen sedan tidigare och bor i söderförort. Han stegade in med en pistol och hotade personalen.

Han gick dock därifrån utan något större byte och sköt ute på gatan. Han var väl arg stackarn. Dock betecknar polisen detta som ett fullbordat grovt rån. Det betyder att han fick med sig något från platsen. Kaffekassan?

Stackars ungdom. Den har ju ingen framtid annat än att skaffa sig vapen och råna banker. Så sorgligt. Nä jag raljerar en smula. Kanske dags att sluta tycka synd om ungdomen?

Allmänheten såg var denne 17-åring gömde sig och kunde tipsa polisen. Ge honom ett ordentligt straff så han får begrunda sina synder.

onsdag 24 augusti 2011

Arvet på väg

I dag var en sådan där dag då saker gick sönder. Jag flyttade köksbordet i morse. Ett ben gick av. Ja, ja saker håller inte i evighet. Bara att skriva upp på inköpslistan.

Skulle dra ut soptunnan till vägen. Pang handtaget borta. Bara att beställa en ny. Diskmaskinen läcker som ett såll. Bara att köpa ny. Och kylskåpet var ett extra dåligt köp. Det läcker ständigt vatten - fattar inte varför - och handtagen har gått sönder ett antal gånger.

Till slut orkade vi inte köpa nya utan öppnade genom att dra i dörren. Bara det att det inte märktes när dörren till kylen och frysen var öppna. Så vi har inte riktigt ett kylskåp eller en frys, utan ett skåp fullt med is och ett kylskåp, som mer funkar som sval.

I dag tröttnade vi och nu ska vi få hem en ny diskmaskin och en ny kyl med inbakad frys. Sambon är i väg och köper.

Vilket tur att vi har fått ett arv nu igen och att arvskiftet är i faggorna. Allt kostar. Min snälle andrapappa och låtsasmorfar till barnen har gett oss i familjen sammanlagt drygt 1,2 miljoner. Helt otroligt.

Han var god för nästan tre miljoner, när nu all skatt blir betald och då bråkar en del arvingar om 37 500. De har pressat en av arvingarna så hårt, att den har lämnat tillbaka en gåva den fick innan min andrapappa dog. Detta ingår nu i dödsboet igen och vi har var och en fått välja ifall vi ville låta denna gåva gå till den min andrapappa ville ge den till.

I min familj har vi gjort så. Vi ger ju bort pengar vi ändå inte hade räknat med. Min andrapappa var inte biologiskt släkt med någon av oss och hade kunnat låta kusinerna till honom (som lever) ärva istället, men han gav allt till oss. Vi unnar verkligen den som han ville ge denna gåva att den också får den.

Men inte dennes familj. De är så giriga och snåla att de behåller allt själva. Och de ville inte ens att det skulle stå i arvskiftet. De skäms väl. Men nu står det där på pränt i eviga tider vilka giriga snåljåpar de är. Jag trodde inte att det var sant att dessa släktingar var så kåta på pengar, som de inte kunde ha räknat med. Och att de inte kunde respektera en gammal och sjuk mans vilja.

Khadaffi ljuger desperat

UPPDATERAT

Han har flytt sitt högkvarter och kallar det ett taktiskt tillbakadragande. Att dö eller segra är det han siktar på. Det blir nog det första.

Han är som alla andra diktatorer genom världshistorien, som har låst in sig i ett läge och absolut inte kan ändra sig. Hitler, Stalin, Pinochet, Mao och de andra grabbarna.

Det är alltid en fara för vilken människa som helst att fastna och inte kunna gå vidare. Eller till och med backa tillbaka mot barndomen. Khadaffi har flytt mot sin hemstad Sirte. Mot barndomen.

Män har oftast kunnat bita sig fast mer storslaget än kvinnor eftersom de organiserar sig och med våld upprätthåller sina egna dumheter. Kvinnor gör det ibland genom att intrigera i bakgrunden, förtala och skvallra eller genom att styra en man, som har makt.

Mänskligheten måste utvecklas förbi detta, för att vi ska kunna bli en bättre planet. Vi måste kunna se oss själva i ansiktet, som man kan tolka det som står i bibeln (då skola vi se ansikte mot ansikte 1:a Korintierbrevet 13:12).

Det kan nu betyda att vi går mot en ny medvetenhet. Och då framträder vi själva och andra på ett mycket tydligare sätt än nu. Människor blir också mer transparenta. Och vi ser igenom varandra på ett nytt sätt.

Det som hjälper oss med detta är de nya medierna, vilket jag skrev om senast på Newsmill.

När världen blir mer transparent, så syns allt mycket tydligare. Och också en gammal diktator som Khadaffi kan hjälpa oss med detta. Han som är snart 70 år (född under andra världskriget) och har suttit alldeles för länge på övertid.

Här fortsätter kampen i Libyen. Och infrastrukturen har blivit så förstörd att rebellerna, som vill regera nu kräver att få del av de fem miljarder, som Khadaffi har gömt utomlands. Och ett miljonpris är satt på Khadaffis huvud. Närmare bestämt 10 miljoner.

måndag 22 augusti 2011

Min 38:e artikel publicerad på Newsmill

Den handlar om att våra nya medier hjälper till att förändra världen. Khadaffi är snart slut och vi kan se det i realtid. Här hittar ni den.

Mot världens enhet

Det vi ser i Libyen är diktatorernas uttåg. Den fasen i mänsklighetens historia måste ta slut. Vi kan inte ha en man i spetsen för ett folk och inte heller en kvinna.

Människor vet själva hur de ska leva, hur de ska komma överens. Vårt bestämmande över världen håller på att förvandlas från det militära till något annat och mer demokratiskt. Om inte samhällenas styre kommer inifrån människorna själva, så är vi illa ute.

Khadaffi har suttit länge nog. Han tillhör det gamla. Det som hörde ihop med sådana som Pinochet och Tito. Gammaldags herrar, som trodde att de var gudarna på jorden. Det finns inga människor, som kan bära en sådan mantel.

Vi går in i en annan tid nu. En tid när jorden genom sina människor ska leva eller dö på en annan nivå än krigets. Detta genom en medvetandehöjning hos den stora massan av jordens befolkning.

Den tid är slut när diktaturerna ersatte varandra. En ny tid randas. En tid när allt kommer att samverka: politik, näringsliv och den andliga synen på oss själva.

Ända tills nu har vi lyssnat på experterna. De vet egentligen inte mer än gemene man. Vem som helst kan numera ta reda på vad som händer i världen, sätta sig in i problemen som mänskligheten står inför. Vår hierarkiska uppbyggnad bland människorna stämmer inte längre.

Rebellerna på Gröna Torget besjälas av att en ny tid randas. Både för Libyen samt hela Nordafrika och Mellanöstern.

söndag 21 augusti 2011

Nyhetsankare vill bli martyr

Nyhetsankaret Hala Misrati i Libyens TV tar fram en pistol och säger att hon ska döda eller dö med detta vapen. Hon och andra på TV-stationen är beredda att bli martyrer. De ska inte ta ifrån henne den kanal, där hon jobbar.

Hon har suttit där som Khadaffis nationalistiska patriotansikte under månaderna sedan i våras.

Hon började på TV för tre år sedan och innan dess var hon en lovande författare. Hon fick en samling noveller utgivna år 2007 "Månen har en annan sida". Hon var på den tiden mycket arg över andras lögner.

På hennes blogg kan man hitta noveller över förlorad kärlek.

Hon framstår numera som en daglig propandaapparat och som någon som ljuger och går på bara för att skydda den nuvarande regimen.

Det är nog lite sent. Och hon är beredd att dö för detta. Förmodligen kommer hon att få sin önskan uppfylld. Tragiskt.

Bloggen över 400 000 besökare

Sedan juli 2009 till nu har denna blogg haft drygt 400 000 besökare. Omkring tusen per dag går in på den nu, beroende på vad och hur många inlägg jag skriver. Det tycker jag är rätt bra siffror.

Mitt mål med bloggen är inte att få ett stort antal besökare, utan att själv förkovra mig på olika sätt och alltid lära mig nya saker om människor och världen. En ständig nyfikenhet har alltid varit min följeslagare genom livet och numera går det mycket snabbt att få redan på saker, som tog lång tid bara för ett par årtionden sedan.

En del tycker att det är fult att berätta sanningen. Det tycker inte jag. Jag tror att vi människor behöver veta så mycket om möjligt om oss själva och om vår värld, för att kunna utvecklas och bli bättre som människor.

Det inlägg som har haft mest besökare alla kategorier är det om massmördaren Peter Mangs: "Peter Mangs är en särling". Det har till dags dato besökts av 23 331 personer. Som två ligger "Anna Ardins raffinerade hämnd?", inlägget med hennes hämndlista: 7 667 personer har tittat på detta.

Det som lockar människor till läsning är just udda personer och deras maktutövning, vare sig det är inom det politiska området eller som Mangs genom våld och död. Jag förstår att det finns kvällstidningar, för de spelar på dessa känslor hos människor.

Själv skriver jag varje dag om det som faller mig in, när jag har studerat nyheterna. Nu väntar jag med spänning på när Julian Assange ska bli fri eller utlämnas till Sverige. Det var över en månad sedan han senast var uppe i domstol i England.

lördag 20 augusti 2011

Väljarras för statsminister Stoltenberg

Inför kommunalvalet i Norge går nu ap tillbaka tre procent. Så Breivik-effekten då arbetarpartiet, motsvarande socialdemokraterna i Sverige, gick framåt varar inte. Ap får drygt 31 procent av rösterna.

Istället går konservativa högern och liberala fremskrittspartiet framåt med omkring två procent vardera.

Högern ligger på 24,5 procent och frp på 17,5 procent. Tidigare har väljarkåren i Norge sagt att de ska rösta till 40 procent på ap, men det stämmer således inte längre.

Siv Jensen i Fremskrittspartiet har fått mycket stark kritik för främlingsfientlighet, eftersom hon vill begränsa invandringen till Norge. Och det har sagts att hennes parti kan ha påverkat terroristen Breivik till dådet. Han har också varit medlem i Fremskrittspartiet.

Kommunalvalet äger rum den 12 september i Norge. Det sker i kommuner och fylken (landsting).
Norge har alltid haft skilda val till stortinget och till kommuner och fylken. Lokala frågor anses få mer uppmärksamhet då.

Valdeltagandet vid kommunvalet 2007 var 61,2 procent, men i 20 kommuner låg det under 50 procent. Norge har kommunala val vart fjärde år.

fredag 19 augusti 2011

Mayakalendern kodar in en ny värld

Natt fem passerade enligt Mayakalender under åren 2007 och 2008. Då förväntades världen att gå igenom en kollaps i ekonomin. Det stämde.

I år kommer mänskligheten att passera ett område i rymden, som medför ett supramentalt tillstånd, enligt svensken Carl Johan Calleman, som har författat boken om Mayakalendern.

9 oktober till 28 oktober 2011 kommer dock mänskligheten som helhet inse att världen inte kan gå vidare på den väg, där den nuvarande eliten styr.

Den västerländska dominansen kommer att vara över och vårt mänskliga medvetande sträva efter en verklig balans. Och vårt enhetsmedvetande kommer att framträda med en ny syn på oss själva och världen.

Öst tar över efter väst och någon sanning verkar också vår finansminister Anders Borg tycka att det kan vara i detta påstående. Han hoppas fortfarande på marknaderna i öst, sade han senast i dag. Där brakar det inte lika mycket.

Calleman är dock ensam om sin tolkning om att det hela ska ske nu i höst. Andra menar fortfarande att ödesåret är 2012. Och att allt går ihop då i slutet av nästa år. Kring den 21 december.

Då ska jorden gå under eller vi alla kliva vidare till en ny och klarare nivå i medvetandet. Den som lever får se. Men mitt enkla råd är att ta det piano. Världen brukar knalla vidare trots allt som människorna hittar på och börsen går upp igen.

Det är tiden det handlar om, hur lång tid man har det ena eller andra. Tiden är den faktor, som driver också ekonomin. Den som lever länge och behåller sina investeringar drar nytta av dem. Helt enkelt.

SMHI kan inte spå väder

UPPDATERAT

I Belgien dör folk för att en storm tar med sig en scen i en rockkonsert. Gick inte att förutse. Sextiotusen var samlade, "bara" fem dog. I Usa i Indianapolis inträffade detsamma för några dagar sedan. Där dog också fem människor. Omöjligt att förutspå.

I Sverige översvämmas landet och det är naturligtvis omöjligt att sia om, för SMHI vet inte riktigt när det ska regna eller var någonstans det ska komma.

De når inte upp till den procent, som de är ålagda: de ska kunna förutspå vädret rätt till 85 procent. Men det kan de inte trots satelliter och datasystem. Lösningen på detta är ännu dyrare och ännu kraftfullare datorer.

Själv brukar jag numera titta ut på morgonen för och se hur vädret ser ut. I dag är det strålande solsken, men det lär ska komma regn senare påstår väderprofeterna. Ja den som lever får se. Men SMHI hoppas att nå statens mål med 85 procent riktiga prognoser om ett par år. Visst är det fantastiskt.

Här kan ni läsa en hyllningsartikel till SMHI för de har haft 45 procent rätt i sina prognoser i sommar. Bäst av alla! Visst är det underbart. Jag tror jag faller i gråt.

Om man gissar på regn eller inte regn så är man statistiskt sett säker på att få rätt hälften av gångerna. Således bättre att gissa, hålla upp tummen i vädret och läsa av vädrets makter.

12.26 den 20 augusti 2011

Jag ser en stor blå himmel i öster. Det blir sol, fast SMHI har spått regn ända till sent i kväll. Heja vädrets makter! Kräftskivan är räddad! Brassa på nu solen så att vätan från i natt torkar upp!

torsdag 18 augusti 2011

Bombgenerationen är här!

Det är bara att vänja sig. En 15-åring och en 18-åring har gripits för dagisbomberna i Sköndal. Lilla Leyla 4 år är på sjukhus med omlindade händer. Hon drog i paketet med grön tejp och bomben exploderade. På dagis gård.

Jaja. Det är att vänja sig. Vi kan bli utsatta för bombdåd när som helst, knivhuggna i ryggen av tonåringar när vi springer. Den här tjejen hade hunden med sig. Den attackerade angriparen. En 16-åring som greps senare.

Våldet är vardagsmat. Vi får vänja oss. Det ingår i ett modernt samhälle, likväl som i ett medeltida. Det är ingen skillnad alls. Och straff får de ju knappast. De måste ju få utlopp för alla sina aggressioner. Tänk så mycket tonåringar får stå ut med nuförtiden.

Jaja. Det är synd om ungdomen. Ingen framtid har de heller. Klart att de måste tillverka lite bomber och knivhugga några. Självklart.

Idag häktas 15-årige bombtillverkaren, en ovanlig åtgärd. Ta hand om den lille vettvillingen nu då, så han lär sig aja baja! Inte göra så! Fy, fy!

onsdag 17 augusti 2011

Prins eller prinsessa?

Så kul att Victoria nu ska nedkomma. Hoppas att allt går bra. Blir det en fisk eller en vädur? Mars innehåller båda stjärntecknen.

Med tanke på att föräldrarna är kräfta respektive jungfru, så passar fisk bäst. Fantasi, känslighet, medkännande, god, osjälvisk, intuitiv och sympatisk. Så vi hoppas på det! Vädur är ett eldtecken och blir lite för hetsigt, men vi lär får se.

Ett nytt kungabarn ödesåret 2012 är alltid bra! Vi behöver något sådant i Sverige.

Hovets hemsida kraschade, men nu går det att gå in där igen. Grattis till föräldrarna!

Michele Bachmann gratulerar Elvis

Republikanernas nya hopp, som vann ett provval nyligen, står här på en scen och gratulerar Elvis till hans födelsedag den 16 augusti. Bara ett fel: han föddes inte då utan dog den dagen, för 34 år sedan.

Han föddes den 8 januari 1935 och dog i förtid den 16 augusti 1977. Om Michele Bachmann är det starkaste kortet i den republikanska leken så måtte demokraten Barack Obama få sitta kvar en period till. Det verkar vara milsvidd skillnad i seriositet.

För lite plats på BB?

En kvinna stod på alla fyra i en park i Limmared och födde en pojke. En annan kvinna, som gick förbi förstod vad som höll på att hända och sprang och hämtade madrasser och filtar till henne. Plus ringde efter ambulans.

Många frågetecken kring denna händelse tycker jag. Varför hände det? Kvinnan visste uppenbarligen om att hon var gravid. Hon kanske ville föda utomhus? Nä, jag skojar.

Kirsi Pulkkinen hjälpte henne. Hon har jobbat i vården i 26 år och är undersköterska. Hon visste vad hon skulle göra. Kanske hade skyddsänglarna skickat henne på hundpromenad just då. För hon såg inte till någon annan i parken.

Kvinnan, som födde är asylflykting från Limmared i Tranemo kommun och hon visste väl inte vad hon skulle göra. Fast barnet skulle ha kommit förra onsdagen, men kom torsdag kväll. Det är inte lätt när man inte får lära sig hur det svenska samhället fungerar.

tisdag 16 augusti 2011

Sif Ruud i våra hjärtan

Hon var en riktigt gosig människa hon. Hon dog i går 95 år gammal. Eller ung.

När jag var på någon presskonferens på Dramaten för 30 år sedan eller så och jag kom först av alla reportrar, så presenterade hon sig när jag sade mitt namn och tog i hand: Sif Ruud. Precis som om jag inte skulle veta vem hon var.

Hon var en människa, som utstrålade det vi behöver så väl: en genuin mänsklig värme. Lev gott i himlen kära Sif. Och hälsa alla mina egna kära döingar. Dom börjar bli många nu.

Av någon konstig anledning har jag just tänkt på det där tillfället på Dramaten de senaste dagarna. Hur ödmjukt hon hälsade och sade sitt namn till lilla mej. Reportern, som kom alldeles för tidigt, före alla de andra.

Landet som Gud glömde

Så kan man kalla Somalia. När jag hörde en kvinna på radion klaga över att hennes barn hade dött och hon sedan som avslutning säger: Nu har jag bara fem barn kvar. Så ger detta Somalias problem i ett nötskal.

Kvinnorna föder barn på barn. De använder inte preventivmedel utan ser barn som rikedomen. Precis som min mormor och morfar gjorde. De fick tio barn. Men de kunde uppfostra dem alla till vuxen ålder.

Tänk om Sverige inte skulle ha förändrats sedan 1900 kallt, utan alla fortfarande levde av jordbruk och fiske. Så fort vintern blev hård (som den förra och förrförra) så fick folket svälta. Det fanns inga marginaler i landet, för befolkningen hade fördubblats många gånger om på hundra år och Sveriges befolkning var uppe i 40 miljoner.

Kvinnorna i Somalia är förtryckta och männen krigar. Könsrollerna är inte ens från 1800-talet utan sedan medeltiden. Männen blir pirater eller går med i den islamska terroriströrelsen al-shabab. Muhammed bestämmer över landet, en profet som har varit död i många hundra år. Och var och en tolkar denne profet så att just de har rätt att kriga mot alla och envar för att få det den behöver.

Och naturligtvis så stjäls FN:s mattransporter till den svältande befolkningen. För det ingår i den kultur där de är uppfostrade. Jag först och Allah på min sida. Själv så har jag slutat att ge till hjälporganisationer.

FN tycker att vi andra omedelbart ska öka vårt stöd. Ge dem så mycket mat att det inte finns någon svart marknad, som lönar sig. UNICEF har tidigare sagt att de inte har behövt betala för att komma in i landet. För det krävde terroristorganisationen tidigare.

Somalia har ingen centralmakt, utan det är bovarna som styr. Kaos råder och befolkningen har ökat från kring 3 miljoner på 60-talet till nästan 9 miljoner nu. Hur ska detta kunna fortgå? Så fort det blir torrare och hetare än det redan är så svälter naturligtvis befolkningen.

Redan på 60-talet var Somalia till stor del beroende av ekonomiskt hjälp utifrån. Det har således inte ändrats på åtminstone 40 år. Bara blivit värre.

PS. Här kan ni läsa en artikel om att det finns mat bara en dagsresa från de svältande i flyktinglägren i Kenya. Där odlar bonden John Kariuki mat, som han inte kan sälja, utan den måste slängas eller den ges till hans djur. Men sådant berättas inte i Sverige, utan här är det offren för svälten, det hela tiden handlar om. Och att vi ska ge bistånd i form av mat. Så att västvärlden kan bli av med sitt överskott. Istället för att den afrikanska befolkningen ska hjälpa sig själv. DS.

måndag 15 augusti 2011

Flytta Göteborg!

En stad som är byggd på sankmark mellan bergknallar kan inte bli annat än översvämmad när det regnar.

Staden anlades av strategiska skäl just där vid Göta älvs mynning och kallades följdriktigt för Nya Amsterdam under lång tid av holländarna, som tyckte detta var precis som i deras land.

Idag ser vi straffet för att vi lät kungen Gustav II Adolf bestämma hur det skulle bli. Göteborg har en klass 1-varning, för det kommer mera regn. Mellan 30-40 mm.

Det går således inte att anlägga källare under marknivå. De blir översvämmade när det regnar. Likadant med vägar.

För att inte tala om att kommunikationerna är utslagna: radion funkar inte och det går inte att ringa till Sveriges Television i Göteborg. Teknikens under. Lite vatten så är civilisationen körd.

Och om vi nu ska tro på alla klimatvarningar så är det väl lika bra att skrota Göteborg och bygga bara på höga berg. Syndafloden är här!

PS. Och här lyckades dom få meteorologen Pär Holmgren att hoppa på det tåget. Och här också i GP. Och DN härmar.DS.

söndag 14 augusti 2011

Austin Powers tillbaka!

Mike Myers ska göra en fjärde film med sin sexiga roll, som är en parodi på alla Bond-filmer.

Det blir första nya filmen i serien (som har blivit tre) sedan 2002 och sedan han 2008 spelade i The Love Guru.

Här kan ni se de bästa scenerna ur tidigare filmer om Austin Powers.

Premiären för den nya filmen lär bli 2013. Yeah Baby Yeah!

lördag 13 augusti 2011

Greg Martins dator fångade tjuven

När tjuven bröt sig in i Greg Martins lägenhet under Londonkravallerna och tog hans dator, så var han redan fast.

Mjukvaran i datorn skickade en signal till Greg Martins telefon så fort den slogs på, sedan kunde han via webbkameran se tjuven. Och när denne sedan loggade in på sitt facebookkonto, så var han fångad.

His Name: Sxxxxx Kxxxx
His School: xxxx School Class of 2009
His address: xxx N End Rd London W14
His IP Address: 90.201.72.xx
His ISP: BSKYB
His wireless AP: SKY378xx
His Facebook Page: https://www.facebook.com/profile.php?id=101952xxx

Då fick Greg Martin namn, adress och kunde också se vilken skola tjuven hade gått på. Han lämnade uppgifterna till polisen, som grep den mörkhyade tjuven samma dag.

Greg Martin har jobbat som säkerhetskonsult åt CIA, Nasa och FBI. Det går att slå tillbaka.

Premiärminister David Cameron vill göra det genom att ta ifrån de kriminella de statligt subventionerade bostäderna. Hårda tag. Familjerna bor i dag gratis eller i subventionerade lägenheter. Här är ett exempel på en plundrarfamilj, som är uppsagd.

Men premiärministerns förslag att stoppa sociala medier som Blackberry, Twitter och Facebook hos dessa plundrare har mött motstånd. Ja, i Greg Martins fall var det ju tjuvens facebook, som ledde till gripandet.

fredag 12 augusti 2011

1 600 gripna i England

796 har ställts inför rätta, ca 17 procent under 18 år. Här uppdateras det som händer i England fortgående.

Här kan ni se modellen Shonola Smith, 22 år, som greps för plundring och fick sex månaders fängelse. Hon grät.

Jag tycker inte synd om henne.

Roseanne hos Oprah

Jag såg det här avsnittet av Oprah i dag, ett härligt och tankeväckande om den nu 58-åriga Roseanne Barr, komiker som växte upp i en dysfunktionell familj, där det dock inte förekom incest.

Det ville hon ta tillbaka (hon anklagade sin mamma och pappa för det i en bok på 90-talet), men denna judiska familj skojade alltid bort allt, pratade aldrig allvar, vilket fick Roseanne att bli tvungen att gå i terapi och åka in och ut på mentalsjukhus ett tag i sitt liv, vilket inte heller togs på allvar. Utan skojades bort.

Jag känner igen detta från en annan dysfunktionell familj, där dottern nyss sade upp bekantskapen med sin pappa, men han skrattade bara när hon sade att han hade förlorat sin dotter. Nä, det trodde han inte. Hahahhaha...

Dottern är den enda som verkar ha fått något i huvudet. De andra är som hillbillies fast från diffusa förorter. Inget i huvudet utan de tror att det är meningen att ta sig fram här i livet genom att lura andra och ha lite kul.

De gör klipp på olika projekt och har likadana roffare knutna till sig. Så nu riskerar en av dem mellan sex månader och sex års fängelse för fifflet. För att ha lurat folk på några miljoner. Men det är ingen fara... nä hahahahahaha de har koll. Äsch det där har hållit på i tio år minst och de körde lite hårt ett tag, men vafarao, sånt händer.

Och tänk vad dyra dom där stora fifflarna är, dom som lurar åt sig hundra miljoner eller så. Själva är de bara i småfifflarbranschen. Och så där håller ju varenda människa på, så det är väl ingenting att prata om.

Nä, nä. Ekobrottsmyndigheten är förstås helt fel ute och slösar bara bort våra skattepengar nu igen. När en av dem ska ställas inför rätta. Herregud. Inte kommer den här fifflaren att bli fälld inte...

Roseanne Barr mådde dock bra nu. Hon odlar nötter och ägnar sig åt jorden. Hon har getter och ett svart får, som heter Roseanne. Tur att det finns humor här i världen. Den äkta sorten. Inte den som skrattar bort allt som borde vara seriöst.

Rensa på nätet!

Under lång tid var det så fult att skriva offentligt, både böcker och i tidningar, att journalister och författare hade signaturer. De ville dölja vad de stod för och ännu i denna dag kan det förekomma att journalister eller författare skriver under pseudonym.

Detta för att i yttrandefrihetens namn kunna uttrycka åsikter, som inte är helt comme-il-faut i de kretsar som bestämmer i samhället. Och detta är naturligtvis legitimt. Visst kan människor i olika positioner råka illa ut om de alltför högljutt uttrycker sina åsikter. Dock har nätet gjort det möjligt för en slags yttrandefrihet, som överhuvudtaget inte borde förekomma.

Det är numera möjligt för var och en att starta en förtalskampanj mot vem som helst, som någon får för sig att den tycker illa om. Det går att beljuga och komma med felaktiga eller slirande uppgifter. Det är möjligt för människors svarta sidor att komma fram under en signatur.

Förr i tiden fanns det naturliga hinder för att detta skulle kunna hända eftersom själva tryckandet av orden inte var i var mans hand. Tryckpressen kostade pengar och att distribuera det tryckta var heller inte helt lätt. Det fanns också människor, som satt som utvärderare av vilka ord, som skulle tryckas. Fortfarande är det så på tidningar och när det gäller böcker.

Om man ser yttrandefriheten som ett hus kan man säga att på de översta våningarna befinner sig dessa öppna och ärliga människor, som har fått godkännande av andra. Detta är människor, som står för vad de tycker under eget namn. De står för sina ord.

Om man går längre ned i huset ser det helt annorlunda ut. De anonyma breder ut sig och med den anonymiteten riskerar den, som skriver att dra iväg dit den aldrig skulle gå under eget namn. För det är ju så lätt och riskfritt.

I källaren krälar allehanda osynliga och anonyma mörkermänniskor, som är vana att ljuga och förtala, att skvallra och prata dynga om andra. Och nu kan de göra det anonymt på nätet. Orsaken till att de uppför sig så är oftast en och densamma: de är själva inte särskilt utvecklade som människor, utan passar på att visa det svartaste inom dem själva på detta sätt.

De vet att det är fel, men känslomässigt kan de inte stå emot. De har inte förmågan till introspektion, utan behöver vräka ur sig och lägga allt på andra. Själva är de enbart offer. Det är den imagen de har utåt. När de inte försöker framstå som oantastliga helgon.

Helt klart är att samhället har problem med dessa dunkla varelser: både i form av hotelser mot de som befinner sig i övervåningarna och står upp för sig själva och att dessa mörkermänniskor kommunicerar för att skapa upplopp och plundring i städer som London, Birmingham och Manchester. Och att de som terroristen Breivik tycker att de får bekräftelse av sina sjuka idéer och att det är helt okej att gå vidare med sina sinnessjuka planer.

Samhällen världen över behöver tackla detta nya. Vi kan inte längre luta oss tillbaka mot 1700-talets ideal. "Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det." Evelyn Beatrice Hall, författare har sagt det, fast det ofta felaktigt tillskrivs Voltaire, som levde på 1700-talet. Hon levde mellan åren 1868-1919 och då gick det att ha den hållningen, för det var inte möjligt att sprida hat, förtal och uppmaningar till brott så lätt som det är i dag.

Premiärminister David Cameron i England har delvis förstått problemet med detta när han nu vill se över hur Facebook, Twitter och Blackberry fungerar.
torsdag 11 augusti 2011

Ett par miljarder

Så mycket kommer upploppen i England att kosta. Tyvärr. Vad kunde inte engelsmännen ha fått för det istället för poliser?

Staten ställer upp med ersättning till de, som har fått sin egendom förstörd. Hade det inte varit bättre med hårdare tag från dag ett?

Men England chockades av de plundrande. Ett par miljarder är 2000 miljoner. Så det hade varit möjligt att sprida ut dessa bland de fattiga istället?

Det sägs att de plundrande uppför sig som om de vore några sentida Robin Hood, men det finns ingenting gemensamt med denne legendariske man, som stal från de rika för att ge till de fattiga och dessa giriga idioter, som stjäl platt-TV och andra elektroniska prylar.

Facebook, Twitter och Blackberry har använts som uppviglande medel under plundringarna och premiärministern David Cameron vill nu införa inskränkingar. Gör det. Bara bra.

Jenny Perssons mystiska liv

UPPDATERAT

Hon försvann den 1 augusti och ingen vet var hon finns. Hon sade till sambon att hon skulle gå till jobbet, men hon har inte haft ett jobb sedan förra sommaren.

Något är fel. Hon har dolt sitt liv också för sina anhöriga. Hon är 30 och ser bra och charmig ut, som vilken tjej som helst.

Hon bodde på Nobelvägen i Malmö och lämnade hemmet utan sin mobil, nycklar, pass och plånbok. Hemma väntar en ung hund på sin matte. Hon har haft valpen några månader.

Polisen betecknar fallet som människorov då hon inte ska ha varit deprimerad och inte har anledning att hålla sig borta. Dock så har hon förändrats som person under de senaste månaderna, säger de som känner henne.

Det kan vara så att det är någon annan, som har hållit kontakten med hennes familj genom sms och mejl under sommaren. Meningen var att familjen skulle träffas i augusti, men den 2 augusti anmälde hennes sambo henne försvunnen.

Hon är nu efterlyst också internationellt. Jennys pappa, som naturligtvis tycker ovissheten är hemsk, vet inte riktigt vad han ska tro.

Den 14 augusti 2011:

Jenny är hittad vid liv i Lomma! Hon verkade förvirrad och var medtagen, men hon är vid liv! Fantastiskt tycker jag! Så roligt med en god nyhet!

Hennes syster började gråta när polisen ringde, för hon trodde det var med hemska besked, men polisen avbröt henne och sade att det var positivt.

Jag tror jag kan förstå, för ibland vill man bara rymma från alltihop. Särskilt i den åldern. Deprimerad och slut förmodligen.

Gäng och kriminella bakom upploppen

De flesta i Storbritannien tror inte på förklaringen om att ungdomarna är så fattiga och utan arbete och att det är därför, som de plundrar, stjäl och tänder eld. Bara åtta procent menar att klasskillnader och nedskärningar är förklaringen.

Tre unga män dog när de försvarade sin biltvätt. De blev nedmejade av en bil. En man är gripen för dådet. Och naturligtvis så är det andra fattiga och utsatta, som drabbas av detta ungdomsvåld.

Tio eller sexton veckors fängelse, som ett par av de gripna har fått, är inte något långt straff alls. Över 1 100 har gripits hitills. En 26-åring Trevor Ellis har hittats skjuten i sin bil. Han avled på sjukhus.

Ungdomsarbetslösheten lär ligga på 20 procent. I Sverige ligger den högre. Den var 27 procent andra kvartalet i år. Men allt handlar om inställning. En del tycker det är roligt att gå ut och fajtas med polisen och 85 procent av befolkningen i Storbritannien tror att de flesta som gör så kommer undan.

Den yngste gripne var en 11-åring, som inte kan ställas till svars. Hans mamma befann sig i rätten arg och aggressiv och hon ville inte prata med pressen. I engelska tidningar visar de upp de skyldiga på bild, utom då 11-åringen, som är pixlad.

Kändiskocken Jamie Oliver är en av de som har råkat illa ut under upploppen. Hans restaurang i Birmingham är stängd. Och en massiv nationell annonskampanj för att välkomna fler besökare till Storbritannien och London är stoppad.

Natten till i dag har dock varit relativt lugn. Tack vare en massiv polisinsats. Över 20 000 poliser var ute.

onsdag 10 augusti 2011

Vänsterpartiet ut ur riksdagen

Ja att Ohly tänker avgå kommenterade jag inte ens i går. För redan den 5 juli skrev jag: Lars Ohly kommer att avgå i ett inlägg här i bloggen.

Det var så självklart att han skulle göra det. Han har suttit över tiden och aviserade sin avgång redan förra året. Och sedan förde han journalisterna bakom ljuset genom att säga i somras att han ville sitta kvar. Det var inte dags att avisera avgången ännu. Fel tajming.

Han har ingenting att förlora ekonomiskt när han avgår eftersom inkomstgarantin gäller honom. Han har fyllt 50 år och suttit mer än tolv år i riksdagen och har alla garantier fullt ut tills han fyller 65 år om han så vill.

Här är två citat, som berättar om hur svårt det är att vara politiker på vänsterkanten, särskilt för Lars Ohly:

Ingen i vänsterpartiet har Lenin som förebild.
Lars Ohly, 27/12 1998 i Dagens Nyheter

Jag står för en modern leninism baserad på klasskamp.
Lars Ohly, våren 1999. Intervju i engelska tidskriften Renewal.

Han är en urmodig kvarleva från Sovjettiden och DDR. Skulle inte förvåna mig ett dugg om han finns med på Stasilistan. Han åkte ju fram och tillbaka till Sovjet för att rätta in sig i ledet under det kalla kriget.

Många svenskar bugade och bockade österut på den tiden. De trodde att det fanns ett kommunistiskt paradis där borta. En del emigrerade till och med och fann att där fanns arbetsläger i samma stil som i Hitlertyskland. Ett rent helvete var det väl, inte så mycket skit i hörnen. För det tog KGB bort.

I nästa val hoppas jag att vi går in i en ny tid, utan både sd och vänsterpartiet i riksdagen. De behövs verkligen inte. Båda dessa partier tillhör 30-talet. Inte nutiden.

Utegångsförbud, vattenkanoner och gummikulor

Det kan bli nästa steg för att bekämpa våldet i London och Englands andra städer, som har drabbats av tonåringar, som tycker det är kul att jävlas med polisen.

Som alltid är de flesta killar och många färgade. Själv avskydde jag killar som höll på så där i mina egna tonår. Det fanns gott om dem i de förorter, söder om Stockholm, där jag själv är uppvuxen i Björkhagen.

Samma vilsenhet, som de här ungdomarna uttrycker, fanns även då i början av 60-talet. De politiskt aktiva, som blev 68-ungdomen var i minoritet. Naturligtvis. De flesta hade nog av att försöka klara dagen.

I London har de snälla "bobbies", som nu tvingas till mer hårda tag. Ännu är inte armén inkallad. Att använda soldater mot den egna befolkningen ligger långt borta i engelsmännens tankevärld. Det skulle påminna för mycket om Irland.

Poliserna har vakat över Londons gator sedan 1829, då de blev världens första moderna poliskår. Men den räcker inte till nu, inte ens de 16 000 som var ute i går natt, så medborgargarden har formats för att försvara egendom.

I Manchester och Birmingham var det också oroligt och där är det ännu mer kriminella slynglar, som tar över, enligt myndigheterna. De har ingenting att protestera emot.

Oroligheter verkar dock vara på väg åt rätt håll, dvs ned. Kanske beroende av att nästan tusen personer har gripits.

Det bor kring 14 miljoner i London med förstäder. Mer än i vårt lilla land således. Kanske kan man beteckna detta, som nu har hänt som ett litet upplopp med tanke på folkmängden. Det finns alltid rötägg.

tisdag 9 augusti 2011

Drottningens pappa hjälpte jude

UPPDATERAT

När Walther Sommerlath tog över en fabrik från en jude så lät han i sin tur honom flytta från eländet i Tyskland.

Det har nu drottningen själv utrett. Hennes pappa ville flytta tillbaka till Tyskland och bytte därför sin kaffefarm plus tre tomter i Brasilien mot den fabrik som Efim Wechsler hade i Berlin.

Efim Wechsler kunde genomföra detta byte under våren 1939 och i juni 1939, ett par månader innan andra världskriget startade, avreste han som emigrant till Brasilien. Den 10 juni 1939 hade Wechsler registrerats som ny ägare till en del av kaffefarmen i Brasilien plus de tre tomterna. Han klarade sig således undan nazistregimen genom drottningens pappa.

Detta kunde inte journalisterna på TV4 ta reda på, men drottningen har fått hjälp att göra det. Kolla aldrig en bra historia den kan spricka! En gammal sanning för särskilt kvällstidningsjournalister.

Drottningen har konstaterat att hennes pappa var medlem i nazistpartiet, men han ser inte ut att ha varit aktiv.

Idag den 10 augusti fortsätter drottningens berättelse. Hennes pappa Walther Sommerlath hade flytt Tyskland, som ung för det fanns ingen framtid där för honom på 20-talet. Han återvände för att han trodde att det skulle gå att bo i hans hemland med sin familj. Men den lilla fabrik han bytte sig till i Berlin 1939 förstördes i slutskedet av kriget 1945. Dålig timing verkligen att skaffa fabrik 1939 i just Berlin.

Familjen hade flytt till Heidelberg för att undkomma kriget och när freden kom hoppades drottning Silvias pappa fortfarande att det fanns en framtid i Tyskland, men insåg sedan att så var det inte. De tog en ombyggd kolångare tillbaka till Brasilien med biljetter, som släkten hade betalat. Särskilt för Silivias mamma var det en lättnad att komma tillbaka till hennes hemland.

måndag 8 augusti 2011

Mot den femte dimensionen!

"Huvudlösa hönan-syndromet refererar till det neurologiska fenomenet att en nackad höna fortsätter att springa vilt omkring som om något fortfarande styrde den. Detta fortsätter en stund tills nervsystemet inser att fågeln är officiellt död.

Detta är just vad som kan hända när rädslan elimineras från era system. Rädslans neurologiska mönster kan fortsätta att flaxa omkring ett tag och agera som om rädslan fortfarande bestämde.

Rädsla och de beteendemönster som hör samman med den är inte och har aldrig varit din identitet. Rädsla är en parasitisk livsform, som inte längre har några biologiska skäl att finnas på den här planeten. Om det hjälper dig, tänk på rädsla som en svamp från yttre rymden, som invaderade Jorden för mycket länge sedan och har levt på era system sedan dess.

Rädsla definierar inte dig mer än ett fall av liktornar definierar din kropp. Så vilket sätt du än väljer att hantera det här syndromet på, kom ihåg att det är nästan över och det är inte du.

Ditt största handikapp kommer från det faktum att detta uppdrag kräver total integritet, medan kulturen som du representerar kräver väldigt lite eller ingen. Anledningen till detta är att alla jordkulturer har en grundläggande sak gemensamt: de är samtliga ofunktionella.

När en kultur har bestämt sig för vilka ofunktionella aspekter den vill representera, så hissar den en flagga för att förklara sin position, förpackar sin favoritsort av ofunktionella aspekter för konsumtion hemma och utomlands och saluför det sedan som ett nationellt arv att vara stolt över och som ska skyddas till varje pris.

Eftersom ni måste skaffa er någon sorts nationalitet för att ta er in här, så har ingen av er besparats en identitet, som är minst en miljon ljusår och exakt 180 grader från sanningen.

Problemet med att upprätthålla denna pakt är att du kan inte komma igenom porten till den femte dimensionen om du bär på ofunktionellt bagage och det finns inga handikapparkeringar och inga rullstolsingångar. All falsk identitet måste kvarlämnas vid tullen, där man kommer att gå igenom dina tillhörigheter i jakt på nedsmugglade medvetandetillstånd.

Detta smuggelgods inkluderar oärlighet, manipulation och allt simulerat haltande, vägran att släppa din överlevnadsidentitet och alla gömda oheliga överenskommelser, som gjorts utifrån rädsla och förnekelse.

Uppdragskontrollen är medveten om det mod, som anpassningen till sanningen kräver, men vi är också medvetna om att ingen kommer att lyckas smuggla med sig någon brist på integritet över gränsen till den nya civilisationen. Var snäll mot dig själv och andra under din rehabiliteringstid, men var också noggrann med detta då det inte finns plats för några bedrägerier.

Och kom ihåg: att släppa sina kryckor frivilligt är mycket trevligare än att bli fast i en razzia vid gränsen."

Ur Grundkurs för utomjordingar, den kosmiska manualen för planetär evolution, Nödutgåva, Jordupplagan, samskapad av Uppdragskontrollen och Zoev Jho sid 79-82 (utdrag) Stjärnfall förlag 1995

Professor Birgitta Almgren visa korten!

Jag börjar misstänka att professor Almgren fick ut Stasilistan, för att Regeringsrätten visste att hon själv och hennes vänner stod med där. Så hon hade all anledning i världen att inte avslöja den.

Hon har haft tillgång till Stasis arkiv sedan år 2005 och nu ville hon ha ut listan för att jämföra. Hon fick det förra året.

Hon sade då att det var en stor seger för Södertörns högskola att forskningen där ansågs så viktig att hon fick tillgång till arkiven genom domen i Regeringsrätten. Hon satt då i SÄPO:s arkiv och jobbade med dokumenten. Att hon var så foglig och snäll liten flicka (trots att hon är pensionär) trodde hon skulle påverka besluten när andra forskare ville få ut hemligstämplade akter.

Syftet med Birgitta Almgrens forskning var att analysera Stasi:s metoder att infiltrera olika sektorer och värva svenska medarbetare.

Stasi-agenterna var inte onda människor, sade Birgitta Almgren förra året lite ursäktande, men det gällde i deras ögon att rädda freden och friheten, och stå emot ”imperialism” och ”aggressiva makter”. I Tyskland har Birgitta Almgren intervjuat många f.d. Stasiofficerare, bla den officer som utvärderade alla svenska rapporter som kom in till Stasi.

Hennes samtal med denne officer gav en inblick i ett system som är universellt. Människor kan dras in i förvecklingar som stärker ett diktatoriskt system utan att ana makten och strategierna bakom kulisserna, menade hon. Ja det betyder i klartext att människor kan vara omedvetna och dumma, giriga och gå att lura. Särskilt då die dummen Schweden kanske?

Och naturligtvis så är de stater som står för "imperialism" och "aggressiva makter" USA och sedan USA:s allierade, som Storbritannien och Frankrike då.

Publicera namnen Birgitta Almgren! Då blir du trovärdig som forskare! Inte så länge du låtsasforskar om hur det nu gick till när svenskar förrådde sitt land.

söndag 7 augusti 2011

Inbördeskrig i London

UPPDATERAT

En svart gangster och fyrabarnsfar skjuts ihjäl sedan en polis träffats av skott i bröstet (han räddades av sin kommunikationsradio).

Samhället Tottenham exploderar i bränder och uppror. Jag har sett sådana bilder sedan 60-talet, men då var det i USA, där de svarta inte hade samma rättigheter som vita. Här i London har de det, fast media försöker skylla på en ekonomisk recession, som inte ens har börjat.

Mark Duggan, 29 år blev den tändande gnistan när hans familj och vänner anordnade en demonstration efter hans död och den kapades av ligister. Åtta poliser fördes till sjukhus.

Skulle inte samma sak kunna hända i Rosengård? Eller i Paris? Jovisst är det så. I kommentarerna i engelska tidningar ropas på Jesus, som ska frälsa världen. Men det är nog vi själva som måste göra det.

Det var inte bara folk från Tottenham, som deltog i plundringen och förstörelsen av stadsdelen, skriver en som bor där och såg allt. Men denne föraktar alla som urskillningslöst gav sig in i brännandet av butiker, bussar, hus och bilar.

Och natten till måndagen har upploppen fortsatt. Det är fattigdomen detta beror av, sägs det. Våldet bubblar och ungdomar dör alltmer i onödiga gänguppgörelser.

Den första ballistiska undersökningen av kulan som träffade polisen ger vid handen att det är en kula från polisen. Inte från något vapen, som den dödade hade. Det vapen, som fanns på platsen sägs ha legat i en socka.

Det medeltida Norge

Så tas då skygglapparna bort. Norge framstår i all sin prydno i Ane Örbö Kirkegaards artikel. Det den säger är chockerande.

Norge är ett förvridet land, där sådana som Eva Lundgren framställs. Hon som ser alla män som djävlar. Där befolkningen fortfarande är kluven mellan nazism och något annat, där barn med downs syndrom absolut inte är välkomna, där sinnessjuka spärras in i källare för evigt.

Nä det sista var lite överdrivet, men det land där min farmors mormors far Claus Pavels var biskop i det regniga Bergen - detta land har ännu inte klivit ut ur de dimhöljda självsvåldiga århundraden, då männen ständigt fick slåss med naturen.

Norrmännen vill inte styras av någon Stoltenberg, av ingen alls egentligen. Stad står mot land och var och en är sig selv nok, som Ibsen sade.

Detta land har inte gått igenom Gustav Vasa ännu. Denne kung som i Sverige ordnade så att byråkratin uppstod, som fixade så att kyrkans makt bröts. Nä i Norge är alla högkristeliga eller drar iväg på sina egna korståg.

På så vis har denne terrorist Anders Behring Breivik danats. Han kommer ur en miljö, där allt skulle serveras, men så gjorde det inte det. Pappa försvann utomlands och kom aldrig mer tillbaka och styvfar officeren ersatte med vapenskrammel. Mamma var på ytan världens mesta madonna och den goda modern personifierad.

Dock var hon sexuellt för lössläppt och struntade i att hennes tredje man också var det. Hon fick därigenom en sexuell sjukdom, som dessutom slog sig på hjärnan, enligt hennes son.

Terroristen Breivik hatar statsministern, som har samma förnamn som hans fader. Breivik har en borderlinepersonlighet och lever i symbios med sin mamma. Massmorden är ett desperat sätt att slå sig fri från mamma och hämnas på pappa, överfört till landet Norge. Terroristen har gått vilse i intellektuella förklaringar till något, som egentligen är mycket enkelt. Allt detta enligt Freud, medan C G Jung skulle ha förklarat detta med en icke fungerande inre anima, som inte kunde förmedla kontakt med det inre självet.

Hos mamman syns bara ytan, men under finns allt det fula och sexuellt lössläppta. Detta som fruktas av sonen, som något kastrerande. Den vackra ytan är inte någonting alls i förhållande till att terroristen Breivik egentligen skulle ha haft prinsessan och hela kungariket. Alldeles så där till skänks.

Och nu ska landet ge terroristen en dator, så han kan fortsätta med sina galenskaper. Han ska hålla tal minsann.

Norge skulle ha stannat tillsammans med Sverige och inte gått åt sitt eget håll. Det skapas för många ursinniga tokar där bland fjällen och fjordarna.

De skulle ha behövt en Strindberg istället för en Ibsen, kan tänka.

lördag 6 augusti 2011

Horatio Chapple dödad av isbjörn

En 17-årig brittisk studerande dog när en isbjörn anföll på Svalbard. Han slog isbjörnen på nosen. Det hjälpte inte.

Sir John Chapple 80 är hans farfar och han var guvenör på Gibraltar, fadern David Chapple är kirurg och också unge Horatio tänkte sig en bana inom medicinen. Han gick på Eton.

Isbjörnen rusade rakt igenom deras tältläger och skadade svårt Patrick och Scott samt två guider. De är dock inte livsfarligt skadade.

Det var British School of Exploring Society, som anordnade detta läger. Den dödade pojkens farfar har varit ordförande där. Sammanlagt 13 människor befann sig i lägret och de sköt och dödade isbjörnen själva. Snubbeltråden runt lägret, som skulle varna för isbjörn lär inte ha fungerat.

Kanske var isbjörnen putt på alla människor som ständigt gästade öarna. Där finns omkring 3 000 isbjörnar. Dock är det troligt att de anfaller utan varning om de är utsvultna.

Å andra sidan finns det sådant här: barn som simmar med isbjörnar. Så det går att träffa isbjörnar mycket nära utan att komma till skada.

fredag 5 augusti 2011

Här är Fjordman

UPPDATERAT

Här kan ni se Fjordman på bild. Han träder fram för att en del ändå vet vem han är.

Nu kommer han att hålla sig undan ett tag för sin egen säkerhets skull. Han har aldrig träffat terroristen Breivik. Men för denne förvridne narcissistiske psykopat är Fjordman en idol. Etthundraelva gånger hänvisar Breivik till Fjordman i sitt manifest. Fjordman var någon som kunde klä budskapet i ett akademiskt språk.

Fjordman heter Peder Nöstvold Jensen är 36 år och han har berättat för sin familj, men för arbetskamraterna på dagcentret kommer hans framträdande säkert som en chock.

Han ångrar inte något av det han har skrivit, för - som han säger - ingen har någonsin tagit till våld av det skrivna. I framtiden kommer vi aldrig mer att kunna läsa något av signaturen Fjordman dock.

Redan dagen efter gick det dock att läsa inlägg av signaturen Fjordman igen. Han beklagar sig över den fientliga behandling han fick av polisen i Norge.

I tidigare inlägg är det också lätt att finna paralleller till nazismen i Tyskland, även om han själv säger sig ta avstånd från denna politiska åskådning.

För mig själv framstår alltihop som en déjà vue-upplevelse. Det var precis så här en del av mina släktingar uppförde sig på 30-talet. De såg Tyskland som ett framtidsland och svenskarna i allmänhet var vända mot detta land på ett sätt som vi knappt kan föreställa oss i dag.

Hela denna världsåskådning bygger på uppe-nere. Att vissa är mer värda än andra. Att vi inte tillhör samma människoart. Att eliten och överklassen alltid vet bäst. Vare sig det handlar om yttersta vänster eller höger. Där finns ett förakt för vanligt folks förmåga att tänka. Nä, det ska vara experter och mer utvecklade, utbildade som alltid ska föra folket dit de själva inte kan se att de måste gå.

Enligt min mening så måste vi som mänsklighet gå förbi denna syn på oss själva. Denna syn bygger på ett inbyggt självförakt och mindervärdeskomplex, som måste kompenseras med att trycka ned andra. Vi kan bli mer medvetna och sluta upp med att hata oss själva och sprida detta hat till vår omgivning.

Håll i hatten!

Börsen rasar, småspararna får ont i magen och säljer. Jaha. Det är inte världens undergång nu igen. Utan människors känslor över vad som händer i världen, som yttrar sig i att de säljer och köper.

Själv har jag mina aktier och fonder bundna i ett dödsbo än så länge. Ska ärva dem i höst någon gång. Tänker inte sälja dem förrän jag behöver. Man ska inte ha pengar i aktier, som man behöver. De kan man lika gärna ha på banken eller i madrassen.

Bättre med noll i ränta än minus. Eller hur?

Det är USA-ekonomin och det politiska spelet där, som styr världen. Nu när president Obama lyckades med en överenskommelse på ruinens brant. Eller hur var det?

Låt börsen rasa. Det har den gjort förut. Riktigt illa blir det väl inte förrän i oktober. Då brukar det stora raset komma. Sedan går det upp igen på våren, för då kommer utdelningen på värdepappren.

Och allt beroende på hur mycket och bra människor arbetar runt omkring i världens företag. Så här illa har inte USA:s ekonomi sett ut sedan 1947. Hela BNP i statsskuld. Det är det som oroar för 1947, så kunde bara allt gå uppåt efter det största krig, som världen någonsin hade skådat.

Europa behövde allt, sönderbombat som det var. Den här gången har USA slösat bort sina pengar i Irak och Afghanistan. Till vilken nytta?

Börsen föll nu på nionde dagen i rad. Har inte hänt sedan 2002. Som sagt håll i hatten!

Så ser systemet ut. Ha is i magen. Vi överlever nog allihop.

onsdag 3 augusti 2011

Mörk hy, svart hår och knapphändig svenska

UPPDATERAT

Jag begriper inte riktigt den där nyheten om 11-åringen som tvingades av tåget och systern, som förgäves försökte få tågpersonalen att hjälpa henne. Om det nu var så det gick till.

Den äldre systern ska ha varit på tågtoaletten när konduktören kom. Men även om inte systern hade någon biljett så går det att gå till toadörren och knacka på och visa med händerna att där fanns biljetten.

Vad var det som hände? Tidningarna gillar att hacka på SJ och det ska de naturligtvis göra, för en 11-åring ska inte slängas av tåget. Hon såg kanske äldre ut?

Ifall ni skulle råka se en flicka med rosa kjol, svart jacka, svart hatt, strumpbyxor och röda skor, så är det hon. Gå med henne till polisen så att hon kommer till rätta. Hon har också mörk hy och svart hår och är flykting från Kongo. Det är troligt att hon finns i Kumlatrakten, där hon blev avslängd.

Hon skulle till Göteborg med tåget. Okej nyss kom nyheten att hon blev omhändertagen av en äldre dam och fick sova över hos henne över natten. Slutet gott allting gott. Tack Sverige för dina tanter! Svenska folket funkar när inte SJ gör det. SJ ska nu utreda "incidenten".

PS. Enligt Aftonbladet var det en kvinnlig konduktör, som slängde av flickan. Förändrar det synen på vad som hände? SJ har beslutat att kompensera flickan. DS.

PSPS. Det var Gabrielle Ehnemark som hittade flickan storgråtande på stationen. Det gick att se att hon var en liten flicka, säger hon. Hon är kortare än 1.60 (för så lång är Gabrielle Ehnemark). Gabrielle är 65 år (som jag själv) och född i slutet på november och således skytt (som jag själv).

Jag är stolt över henne min medpensionär. Hon bor i Kumla. Gabrielle menar att pratet om att den kvinnliga konduktören inte visste att hon var liten är bortförklaringar. Heja Gabrielle! Bra gjort! DSDS.


Enligt Gabrielle Ehnemark så talar flickan bra svenska!

Här går det att se flickan på bild. Hur gammal ser hon ut att vara?

Detta var en perfekt nyhet för här fick svenska folket ösa ur sig av sin frustration mot överhet och elaka människor, som bär sig illa åt i uniform. Det lilla barnet (som ju kunde åka utan biljett tillsammans med en vuxen storasyster) blev utsatt av en rigid systemtänkande kvinna, som jobbar i ett företag som har anor från kriget. Järnvägen släppte då igenom nazisterna på väg till Narvik genom hela Sverige. Dessutom var flickan svart flykting från Afrika. Misstanken om rasistisk diskriminering ligger nära. Konduktörer på SJ har uppenbarligen fördomar. Att flickan räddades av en 40-talist var grädde på moset. En mormorsfigur, som bara tänkte på flickans välfärd. Känslorna kunde svalla och historien har många ingredienser gemensamma med en saga.