måndag 31 mars 2014

Vi älskar värme

Jag välkomnar verkligen den värme vi stundtals får njuta av i Sverige. Det skulle absolut inte gå att bo i det här landet om det var en aning kallare. Det fick folket uppleva på 1860-talet senast när det var svält för att det var så kallt. 

Men i FN sitter domedagsprofeterna och dömer ut vår mänsklighet. Jorden kommer att bli obeboelig om det blir fyra grader varmare. Dessa grader är det dock ingen som tror på. Bara dessa inåtvända forskare, som samlar data och beskriver hur vår Moder Jord kommer att uppföra sig.

För säkerhets skull så går forskarna närmare ett sekel framåt för att beskriva katastrofen. Då knappast någon längre kommer att leva av de nuvarande invånarna. Hur kallt eller varmt det än är. Vi plågas hela tiden av att politikerna använder dessa data till att ge oss fler skatter och öka våra kostnader för att leva i dag. 

Förra vintern har jag i gott minne när det snöade från november till april. I år har vi varit förskonade från den värsta kylan. Vi har inte kommit ned till de 24 grader kallt, som det hitintills har varit nästan varje år. Det är så skönt, men naturligtvis ett undantag. Vädret är olika hela tiden. Klimatet ändras inte så fort som de som sitter i FN förutspår. Det räcker med att en stor vulkan får utbrott så sjunker temperaturen på hela jorden.

Calderan i USA under Yellowstone ligger nära till hands för ett utbrott. Skulle detta hända så täcks halva USA av aska. Och en vulkanvinter skulle drabba jorden upp till kanske ett decennium. Senast detta hände var för omkring 75 000 år sedan då mänskligheten nästan dog ut. Då fick supervulkanen Toba i Indonesien ett utbrott. Men för 7 000 år sedan var det varmare än det är nu på jorden. Inga människor påverkade detta då. 
Vintern 1657-1658 låg isen över Stora och Lilla Bält
 så att Karl X Gustav och hans armé kunde tåga mot Danmark
Det var den så kallade lilla istiden.

Inga forskare är intresserade att ta fram vulkaner som orsak till klimatförändringar eller solens avstånd till jorden, som varierar. Istiderna har avlöst varandra på vår jord och det kan komma en i framtiden också. Vulkanutbrott är den troligaste orsaken till att vi får ett kallare klimat och att en ny istid inträffar. Solen har också gått in i en lugn och tyst period, som gör att vi får mindre strålning. Detsamma inträffade för 400 år sedan. Vad vi människor förmår åstadkomma på jorden har ingen betydelse i sammanhanget, men det finns inga politiska poäng att plocka på detta.

söndag 30 mars 2014

Ett ovanligt mord

UPPDATERAT
En man i 50-årsåldern hittas skjuten på en parkeringsplats i Albano, norra Djurgården. Han är en fastighetsinnehavare och god för många miljoner. Han bodde tillsammans med två thailändskor. En är hans fru. Han finns inte i några polisregister.

Mordet får hög prioritet. Vad är det som har hänt? Svartsjukedrama? Något annat? En missnöjd hyresgäst? Han kom aldrig hem i fredags och sköts kanske redan då. Ingen såg något förrän i går lördag. Sex bilar finns registrerade på mannen, bland annat den Audi i vilken han hittades. Han befann sig nära koloniområdet Söderbrunn, men ingen där verkar ha märkt något. En förbipasserande upptäckte mannen. Ingen är ännu gripen.
16:32
Annars är det svårt att hinna med i alla dödsfall och mord, som uppträder runt om i landet. Nu i dag dog en djurgårdare före matchen i Helsingborg. Han fick svåra skallskador av en flaska och fördes till sjukhus, där han dog. Matchen fick stoppas sedan djurgårdare försökt storma planen och ropade mördare sedan de fått veta vad som hänt. En svensk kvinna mördades i Helsingör i går och en man plus en kvinna är misstänkta för mordet. Det mordet är missbruksrelaterat.
31.3.2014
Här är brottsoffret i Helsingborg. Han är en helt vanlig företagare och familjefar. Har fyra barn. Det senaste inte gammalt.
8:06
Länken ovan fungerar inte längre. Det är tråkigt. Så man kan inte se hur den dödade Stefan Isaksson såg ut. Han hade barnen Emelie, Saga, Maya och Fanny. Och sambon Anna. Han var VD för företaget Clipper Bygg. Här ses han med sina anställda. Vila i frid!
1.4.2014
En man är gripen för att ha slagit ihjäl Stefan Isaksson. Han kom självmant till polisen. Han greps för någon timme sedan (det här skrivs 00:54) och ska förhöras nu i natt. Han är 28 år och från Helsingborgstrakten. Så skönt att han gav sig till känna! Det måste också vara bättre för hans egen säkerhet.
10:03
Han är småbarnspappa och har hotat en vakt tidigare. Han bor i ett villaområde utanför Helsingborg. Han är anhållen på sannolika skäl för mord säger Aftonbladet. Nej rubriceringen är dråp säger åklagaren. Det är presskonferens just nu.
17:08
Och så blev anklagelsen grov misshandel och vållande till annans död. Det är kanske nästan utan straff att slå ihjäl någon på gatan i samband med fotboll. Det kan bli från ett års fängelse och till tio år. Men är det senare troligt? Att han är småbarnspappa, galen i fotboll och har döpt dottern på stadion är väl förmildrande omständigheter?
17.6.2014
Ja det blev åtta månaders fängelse. Så det kostar inte mycket att slå ned folk så att dom dör.
23.3.2015
En liten skärpning blev det i hovrätten, tio månaders fängelse.

lördag 29 mars 2014

Avliva hunden!

UPPDATERAT
En kamphund bet en baby och slet den ur sin barnvagn i Härnösand på Stora Torget i dag. Hunden är omhändertagen och antagligen så ägs den av en kriminell. Avliva den stackars hunden. Den kan inte rå för hur den är, men ägaren kan. Hunden sägs dels ha varit lösspringande, men också kopplad. Hur den kunde få tag i barnet om den var kopplad framgår inte. Barnet fördes till Sundsvalls sjukhus med en sårskada i benet. Människor runt omkring räddade barnet från svårare skador. 

Hundar ska i Sverige hållas under tillsyn för att förebygga att de orsakar skador. Polisen kan omhänderta hundar för att förhindra skador. Hundförbud kan drabba ägaren. En ilsken hund, som tas om hand av polisen ska veterinärundersökas och testas. Därefter beslutas om den ska avlivas, omplaceras eller återlämnas.

I Danmark är tretton hundraser förbjudna. De får inte importeras, säljas eller avlas i Danmark. Bland hundarna finns Pitbullterrier, Amerikansk bulldog, Amerikansk staffordshire terrier, Kangal, Sydrysk  och kaukasisk ovtcharka och Dogo argentino
17:00
Det var en liten flicka som blev biten. Hon har nu fått lämna sjukhuset.
30.3.2014
Det var lilla Tindra 10 månader, som blev biten. Helt oprovocerat. Hennes mamma kunde inte ha förhindrat angreppet för det kom så plötsligt. Nu måste hennes djupa sår läggas om tre gånger i veckan tills de har läkt.
1.4.2014
Kamphundarna har blivit många fler. Det finns över 6 000 amstaff i register. En sådan bet Tindra. Det finns omkring 784 000 hundar i Sverige. Och skadorna är drygt 300 per år, som tas om hand av sjukvård och läggs in på sjukhus.

Jimmie jagar sossar

Gud vad trött jag är på sd! De har under de år jag har haft min blogg ständigt varit aktiva. De försöker  ta över utrymmet. Precis som de på vänsterkanten också är för hemska. Jag vet inte vilka som är värst: höger eller vänster. 

Nu är kampanjen på gång inför valet i höst och sd åker runt i landet och besöker gamlingar på kliniker för att övertala dem att bli sd:are. Det låter märkligt. Om jag eller någon anhörig befann sig på ett sjukhus skulle jag absolut inte vilja ha partier inne på avdelningarna. Det spelar ingen roll vilken färg de har. Jag gillar inte partier, som ger sig på försvarslösa människor helt enkelt.

Inte heller skulle jag gilla att de kom på besök till min arbetsplats för att de trodde att jag och de som jobbade där var sossar och skulle se till att alla blev övertygade sd:are. De röster dessa får är proteströster från människor, som inte begriper hur landet ligger. Men det spelar ingen roll i det långa loppet. Allt jämnar alltid ut sig till slut. Precis som det gjorde när det var drag under galoscherna.

Men ni som vill kan köpa Jimmie Åkessons dalahäst och stötta verksamheten. Gör det! Vi lever i ett fritt land. Låt alla hålla på för allt blir snart som det en gång var i tiden. Sverige blir sig likt då igen. Ge tusan i att demonstrera och kalla dom rasister, fascister eller nassesvin. Det tar bara längre tid då. Det finns inte något sådant i vårt land egentligen, men naturligtvis om man spottar tillräckligt länge på en sten blir den våt.
Ni är för sent ute. Den såldes den 26 mars för 16 000 kronor.
Kanske Jimmie skulle bli konstnär?

fredag 28 mars 2014

Sista tredjedelen

Helt klart är att jag är inne i fas tre. Den del av livet, som kommer efter det ständiga jagandet och jäktandet för att kunna försörja sig själv och familjen. Det är vilsamt. Jag har en hemlig blogg, som ingen mer än jag själv kan läsa. Det är mysigt och lugnt med en blogg, som enbart är privat.


Om jag fick välja skulle jag nog bo så här på en gammal gård i Blekinge. Bilden uppe till vänster påminner mycket om den gård, där jag tillbringade somrarna när jag var liten. Men vi bor väldigt fint där vi befinner oss nu också. Och snart ser det ut som nedan med blommande forsythia. Det är en ljuvlig årstid. I dag var det kring plus tio och sol hela tiden. Det blir nog frost i natt, men solen vinner över vintern. Och vi får njuta några månader av denna den bästa tiden. Ha en trevlig helg alla! Det ska bli den varmaste i år. Ut och njut!
Snart ser det ut så här igen. Detta är från förra året i maj.

torsdag 27 mars 2014

Vänsterextremist åtalas för mordförsök

UPPDATERAT
Nu tas det grövsta brottet i Kärrtorp upp i domstol. Sju högerextremister är sedan tidigare dömda för våldsamt upplopp och har fått straff på upp till ett halvår. Men en vänsterextremist knivhögg en nazist i ryggen. Han punkterade lungorna på den angripne. Det tycker vänsterextremisten är självförsvar och han har hela tiden försvarats på den här facebooksidan. Tröjor säljs med Free Joel på och med texten att antifascism är självförsvar. 

Men man kan aldrig hävda att mordförsök är lagligt. Inte i ett rättssamhälle. Denne 35-åring har många gånger begått brott med sin politiska åsikt som försvar och grund. Det håller inte. Han är helt enkelt kriminell fast han själv tror att han är revolutionär.

Vi lever inte i en diktatur, där man möjligen kan hävda att det är mer rätt att döda de, som förtrycker folket. De här extrema vänsterorganisationerna lever kvar i 30-talet och tror att Europa fortfarande är förtryckt av nazister och fascister. Det har inte gått upp för dem att vi har haft ett stort krig 1939-1945, där demokratin försvarades. Sorgligt.

Slagordet "No pasaran!" som används av dessa grupper och av vänstern kommer från 30-talet och har ingen koppling till vårt årtusende. Men "antirasister" tycker att vi behöver en regering, som ska ropa detta. Det är en total missuppfattning om vad ett demokratiskt samhälle står för. I det här fallet anser åklagaren att det rör sig om mordförsök alternativt dråp. Och han åtalas också för våldsamt upplopp och brott mot knivlagen. Han dömdes senast till fängelse i början av år 2012 för misshandel och grovt vapenbrott.

Han trädde själv fram i Expressen redan 2001, där han berättade om varför det var tillåtet att ta till våld. Han hävdar nödvärn nu. Här ses han i Aftonbladet på en bild från 2000 då han ockuperade ett hus. 
29.4.2014
Joel Bjurströmer Almgren döms till sex och ett halvt års fängelse för mordförsök. Det är bra att han får ett straff. 

Tingsrätten menar att det måste vara klart för alla att det inte är försvarligt att hugga en obeväpnad person med kniv i ryggen. Det kan aldrig vara självförsvar, vilket Joel Bjurströmer Almgren hela tiden hävdat. Det var försök till dråp efter han tog sats och stötte ryggen i kniven på offret med kraft. Personen kunde ha dött av hugget. Naturligtvis är inte gärningsmannen nöjd med domen.
Diana Nyman ska få skadestånd

UPPDATERAT
Jag tycker att Sheraton ska anmälas till DO och att Diana Nyman ska få skadestånd. Det var hennes klädkod, som ansågs fel på Sheraton och hon fick inte äta frukost på hotellet där de andra gjorde det fast hon bodde på hotellet. Regeringen kallar hotell- och restaurangbranschen till ett möte om saken.

Hon skulle framträda i samband med att regeringen gav ut sin vitbok om romer, där förföljelsen av dem beskrevs genom årtiondena på 1900-talet. Min egen mamma brukade skoja och säga att vi var väl tattare när jag frågade varifrån vi kom. Hon var också mörk och kunde gott och väl tas för rom. Vi tillhörde de fattiga på den tiden.

Särskilt mamma och hennes nio syskon var mycket fattiga, som var uppväxta på ett torp, vilket jag har beskrivit i min bok I ormbärarens tid. Det var mycket större klasskillnader på 1900-talet och det var väl typiskt att min farmor ifrågasatte om min pappa verkligen var detta. Han som var barnbarn till häradshövdingen i Västerås och min mamma som inte var något alls.

Diana Nyman hade klätt sig fin för att framträda i samband med presskonferensen med regeringen. Och fin för henne är att ha sina traditionella kläder. Traditionella kläder bärs oftast av finska romer och de visar vilken ställning romerna har i sitt eget samhälle. Dessa kläder är heltäckande med ofta färggranna och utsmyckade blusar plus långa kjolar. Dräkten kommer från början ur den finska bondmorans klädedräkt. Den är ungefär hundra år gammal och har inte ändrat sig efter modet. Den var beroende av klimat och att det var illa att visa benen. Männen smälter lättare in i samhället med sina svarta kläder, väst och hatt.

Regeringen har tillsatt en kommission mot antiziganismen i samhället. Den ska redovisa resultatet om två år. I denna kommission ingår också Diana Nyman.
19:45
Sheraton ber nu om ursäkt och säger att personalen ska genomgå utbildning i företagets mångfaldspolicy.
28.3.2014
Diana Nyman anmäler nu Sheraton till DO, men samtidigt får hon en skriftlig ursäkt från Sheraton. 

onsdag 26 mars 2014

Försäkringskassan är en jättebläckfisk

UPPDATERAT
Det är en jätteorganisation, som har insyn och bestämmer över våra liv. Varje gång du går till tandläkaren plingar det till hos f-kassan och de ska bestämma över din mun och vad det kostar. Varje gång din läkare har hand om dig så är f-kassan inkopplad. De avgör om du är sjuk eller inte och om du ska jobba eller inte. Vi ser dem knappast aldrig längre, men de avgör ditt liv. 

Jag minns när jag födde mitt första barn och gick och hämtade den klumpsumma på en dryg tusenlapp man fick då för att ha till utrustningen för barnet och som en välkomstpresent till den nya medborgaren. Det här var på den tiden då lönerna låg på den nivån i månaden. Så det var en stor peng. Jag gick in på ett kontor och fick pengarna efter att ha köat en stund. Bara kvinnor jobbade där.

Men numera är det byråkrater som styr, som den här mannen Dani Strömberg Razmgah, som tyckte att han skulle anställa sina släktingar utan att utannonsera några tjänster. För de var bäst. Men denne, som har försökt anställa sin fru och sin sons sambo, ingår i ledningsgruppen och har en lön på över 100 000 kronor per månad. Han är utredd och befunnen helt oskyldig och f-kassans generaldirektör Dan Eliasson tycker det är bra att han har blivit chef över 4 500 anställda. 

Omkring hälften av Sveriges befolkning har en kronisk sjukdom och att samordna resurserna för detta hänger för det mesta på patienten själv. Var femte person under 20 år har en kronisk sjukdom. Det är stora siffror. Personer med minst två kroniska sjukdomar står för hälften av de samlade sjukvårdskostnaderna. Omkring 80-85 procent av ett landstings totala kostnader för vård går till personer som har en kronisk sjukdom. Hela kostnaden för sjukvården ligger kring 328 miljarder kronor för år 2014.

Försäkringskassan har drygt 13 000 anställda och ansvarar för en budget på över 200 miljarder och då är inte pensionärerna med där, för pensionerna har en annan myndighet tagit över. Över hälften av Sveriges vuxna befolkning får minst en utbetalning per år från f-kassan. Hela statens budget för år 2014 uppgår till 868 miljarder kronor.
27.3.2014
Och här avslöjar Expressen att kommunikationdirektören Jonas Lindgren vid f-kassan fick sin flickvän anställd till högre lön. Han hade inlett förhållandet kort efter att han blev chef och lyfte upp henne till sin egen ledningsnivå, gav henne ett stort påslag på lönen och lät henne följa med på en privat semesterresa utan att hon tog ut semester. Han har attesterat hennes utlägg själv. Påminner inte detta om mycket gamla tider? Förnedrande att vara beroende av sin chef. Det kallades att gå sängvägen förr i tiden. Gräsligt att det förekommer ännu.
31.3.2014
Jonas Lindgren har nu valt att säga upp sig. Detta till följd av Expressens granskning. Det verkar vettigt.tisdag 25 mars 2014

Tårtkastaren Irene Matkowitzc i tingsrätten

UPPDATERAT
Irene Matkowitzc, som bor i Johanneshov - min barndoms postadress - tyckte det var roligt att kasta tårta. Hon gjorde det på sd:aren Jimmie Åkesson. Det hände i november förra året och hon bor inte bara i Johanneshov, utan i Björkhagen, där jag är uppvuxen. 

I det området röstade alla på sossarna förr i tiden, men något har hänt, för denna förort är tydligen radikaliserad. Det är nätverket Linje 17, som ligger bakom diverse manifestationer i Kärrtorp. En organisation, som säger sig vara mot rasism och annat, som ligger i tiden, men som uppenbarligen också har kopplingar åt andra håll.

När jag var liten så var det helt rätt att de som bodde där, som min mamma, röstade på sossarna. Det var för det mesta fattigfolk med barn som fick bostäder i Björkhagen. Ett område som byggdes 1948 för att skaffa nya lägenheter till den tidens bostadsbrist i Stockholm. Alla invandrade från andra delar av Sverige eller ibland från Finland. Mamma hyrde ut vårt enda sovrum till en invandrare från Italien ett tag. Vi sov i det lilla matrummet, bredvid köket, och mamma sov i vardagsrummet. Jo, vi bodde i en tvåa. Socialdemokraterna var partiet som stod för rättvisa åt de fattiga då.

Men Irene Matkowitzc verkar vara någon som gillar extremrörelser och som struntar i om hon bryter mot lagarna i Sverige. Hon har nu hunnit bli 61 år och har många gånger straffats för bland annat olovlig körning och  ringa narkotikabrott (amfetamin). Tydligen anser hon att det är okej att göra så. Hon anser sig vara anarkist, syndikalist och socialistisk judinna och hon har uppmanat andra av den sorten att skaffa sig en adress i Israel så de kan rösta i landet. Jag tycker det är trist att någon som är så gammal inte verkar mer mogen och vuxen. Själv tycker hon inte att det är något brott hon har begått. Man ska ha rätt att slänga tårtor på odemokratiska fascistpartier, som sitter i riksdagen.

Jimmie Åkesson kräver 5 000 kronor i skadestånd för tårtkastningen och betald kemtvätt på 300 kronor.
13:50
Förhandlingen gällande tårtkastningen är redan avklarad. Kvinnan hävdade att sd är ett fascistiskt parti och att det borde i stort sett vara olagligt att sprida en fascistisk lära. Hon ville uttrycka sitt förakt genom att kasta en tårta. Efter detta går rätten igenom hennes olagliga körningar. Hon säger att hon inte har något missbruk. Hon har avtjänat tidigare straff med fotboja och fängelse. Åklagaren menar att hon borde få ett kortare frihetsstraff för tårtkastningen och att skadeståndet ska betalas. Hennes advokat menar att hon inte ska ha något straff.
14:05
Advokaten menar att Irene Matkowitzc inte ska straffas för att hon gör som människor borde ha gjort i Nazityskland. Kvinnan har slagits för demokrati och mot den vita rasens övermakt. Advokaten har uppmanats att hålla sig till saken av rättens ordförande, men fortsätter att tala om att Jimmie Åkesson har inte blivit kränkt för han står för neofascism. Kvinnan ska inte ha någon påföljd. Därmed är rättegången över och domen meddelas om en vecka.
1.4.2014
Hon fick två månaders fängelse för sina brott (hon gillar att köra bil utan körkort) och ska betala skadeståndet på 5 000 kronor till Åkesson. Plus kemtvätten 300 kronor. Hon själv ser det som att hon blir politisk fånge. Helt knäpp människa är min åsikt, som uppenbarligen är kriminell, men försöker övertyga sig om att hon är en politisk kämpe.

Så här såg tårtan ut som kastades. 

måndag 24 mars 2014

Låtsassossar

Den här kinesiska teförsäljaren tycker att socialdemokraternas logga är så vacker att de helt enkelt har kopierat den. Ingen skulle väl upptäcka detta?

Jodå det finns inga fredade utrymmen ens i Kina. Internet ser och hör allt. Varför sno en partibeteckning? Är det ett inlägg i debatten i Kina, som inte alltid är så väldigt framåt som land rent politiskt. Folkrepubliken Kina betecknar sig fortfarande som marxist-leninistiskt. Och är en enpartistat. Tidningen Resumé uppmärksammade detta.

Misstanken infinner sig att någon har tjänat pengar på loggan. För socialdemokratiska politiker är inte undantagna från bluff och bedrägerier.  Den här kvinnan från Malmö har alltid brunnit för kvinnors rättigheter, men nu misstänks hon för att ha varit skenanställd i ett bolag. Det betyder grovt bedrägeri och skattebrott. Huvudmannen sitter häktad sedan i höstas. Hela härvan gäller 33 personer.

Så bedrövligt att vi har fått in detta korrupta bluffande även i svenskt samhälle. Här är en artikel från 2012 om detta. Dags att sätta stopp för det. Uppenbarligen är det för lätt att få ut lönegarantier från staten. 

Vad tjänar grävande journalister?

UPPDATERAT
Jag har en lista på dem från tidskriften Scoop och det beror lite på hur mycket de tjänar. De som är fast anställda och äldre tjänar bra, som min gamla kompis från DN Mia Tottmar, som är 57 år. Hon tjänade 585 100 kronor år 2012. Eller ta Rolf Stengård, som också har varit på DN, men numera är Grävsamordnare på SR och nästan pensionär: 64 år. Han tjänade 769 000 år 2012. Det är ordentliga löner.  

Men både i Norge och Danmark har journalister alltid tjänat mer än i Sverige. Se svensk lönestatistik här.


Som frilansare är det inte lika bra. Ta Folke Rydén, som är 55 år och som tjänade 288 700 år 2012. Eller Nuri Kino, 49 år, som tjänade 154 600 samma år som frilans. Det är skillnad på grävare och grävare.

Men Janne Josefsson, som är 61 år, tjänar naturligtvis bra när han jobbar som programledare och reporter på SVT:s Uppdrag Granskning: 1 008 000 fick han ihop i lön år 2012. Grattis!

Här skrev jag tidigare om journalisters medellön.

7.2.2016
Här kan ni läsa vad kändisar i TV tjänar. Det är från en halv miljon för år 2014 upp till drygt en miljon och nestorn i sammanhanget är Fredrik Lindström, som tjänade över tre miljoner plus då Fredrik Wikingsson (Fredrik och Filip ni vet), som tjänade 4,2 miljoner. Heja! Själv har jag en inkomst på nästan 12 000 i månaden i år i statlig pension. Heja! Men det är inte pengarna det handlar om utan att ha det bra i livet och inse att alla pengar i världen inte kan ersätta lycka och hälsa. Eller naturen utanför fönstret. 


Hurra för betygen!

Betyg är något som varje regering med självaktning måste hålla på och peta i, vare sig de kallas för A eller ett eller icke godkänt. Och nu ska de ges till fjärdeklassare tycker regeringen. Jo det spelar faktiskt ingen roll. Barn fattar ändå inte vad betyg är. 

Själv fick jag betyg från tredje klass (om jag minns rätt) och det var roligt för jag hade alltid bra betyg. Jag var ingen plugghäst, men hade det lätt för mig i skolan. Och tyckte det var kul vare sig jag fick betyg eller inte. Men de hörde ihop med att en termin var slut och det var i sig roligt med avslutning.

Redan 2017 ska de första fjärdeklassarna kunna få sina betyg. Ja, det lär nästa regering riva upp. De vill inte ha betyg. Undrar varför egentligen? Var och är alla vänstervridna så dåliga i skolan så de blev allergiska mot betyg? Eller är det en mänsklig rättighet att slippa betyg och bedömningar?

Betyg är inte främst till för eleverna utan för att föräldrarna ska kunna hålla koll på lärare och skolan och det verkar behövas i dessa märkliga tider när man inte alls vet vad som försiggår längre i de slutna rummen. Och särskilt för alla nya svenskar vore det väl bra med betyg? Hur ska de annars veta om barnen någonsin kommer att bli bra svenskar.

Alla blev blå

Hur kunde det hända? Att alla blev blå i ansiktet i Sportspegeln? Var det någon tekniker som tröttnade på det eländiga innehållet eller som tyckte att nu skulle det skojas lite? En bagatell kan tyckas, men någon måste väl ha vridit på en knapp?

Den stackars svenska flaggan som blev röd och turkos istället för de vanliga färgerna. Vilken katastrof! Tur att vi har annat än bara riktiga katastrofer att ägna oss åt. Förresten så tittar jag aldrig på Sportspegeln. Så ointressant. Men det kanske var en politisk markering?

Här kan ni själva kolla när alla blev som smurfar: blå!

söndag 23 mars 2014

Sommarstuga för åtta miljoner

Det är det absurt höga överpriset för en sommarstuga där vi bor. I Torsby på Värmdö. Man kan få ett hus från första årtiondet på 1900-talet för detta överpris. Taxeringsvärdet ligger på nästan 2,4 miljoner, men här ska tas ut det högsta pris man kan få. Naturligtvis.

Huset har inte kommunalt vatten och avlopp ännu. Men det kommer att få det. Ännu en kostnad på mer än 200 000 kronor. Plus något års grävande i omgivningen. Dessutom kommer det antagligen att få något slags q-märkning, dvs bli skyddat från förvanskning eller rivning. En begränsning och inskränkning i ägandet.

På åkermarken närmast kommer radhus att byggas för inflyttande barnfamiljer, men precis där det här huset ligger så finns det gammal bebyggelse. Men den som ger åtta miljoner för detta är antingen inte så smart eller har alldeles för mycket pengar. Ska bli intressant att se vad huset går för.

Där vi bor finns kommunalt vatten och avlopp och tomterna kostar kring två miljoner nu utan hus. Men ett inte särskilt vinterbonat hus, som är drygt hundra år gammalt är inte något att bo i permanent. Eluppvärmningen sägs kosta 10 000 kronor per år. Men det beror då på att man egentligen inte värmer upp det. Annars kan det kosta uppåt 30 000 per år.

Men som sommarhus är det naturligtvis bedårande med sjöutsikten och tillgång till en smal remsa ned mot stranden där det finns egen brygga. Men annars ligger priset för hus och tomt i området på omkring halva beloppet, kring 4 miljoner. Som sagt ska bli intressant att se hur rika och ointelligenta människor det finns. Marknadskrafterna styr. Tillgång och efterfrågan ni vet. Plus sjöutsikten då.

Här är detaljplanen för området i Torsby.

10.5.2014
Nä det gick inte att sälja detta sommarhus för 8 miljoner. Nu är nytt pris satt till nästan 6 miljoner. Går det så går det.
8.6.2014
Och det gick förmodligen bra. Annonsen är borttagen. Grattis till den som köpte. Annars får ni komma igen till nästa år. Ifall huset är borttaget bara.
4.8.2014
Nu är Torsby Gammelväg 10 till salu igen. Denna gång är priset 5 250 000 kronor. Ganska stor prissänkning. Det är helt enkelt för många hus till salu just nu i Torsby. En del nybyggda för ungefär detta pris. Ägarna verkar lite desperata nu. Flera miljoner skillnad på priset på några månader. 

Nioåriga brudar groteska

Det är klart att profeten Muhammed inte ska få styra över vid vilken ålder flickor ska giftas bort. Det är fullkomligt groteskt att gifta bort flickor vid nio års ålder. Själv tog han sig bruden Aisha när hon var sex år, men väntade några år innan äktenskapet fullbordades. Då var hon nio år. 

Nu tycker staten Irak att nio år är en lämplig ålder för giftermål när det gäller flickor. Så denna ålder bör  sänkas från dagens 18 år. Regeringen har förberett ett lagförslag och detta ska diskuteras i parlamentet. Det är fullkomligt bort i skogen att detta ens diskuteras av ett land. För bedrövligt att mänskligheten inte har kommit längre i sin utveckling utan att småflickor ses som legitima offer för gamla män. Detta är pedofili, inte något annat. Men för fundamentalisterna är det enbart att göra som den store Muhammed. Religioner är mänsklighetens gissel.

Här skrev jag om den åttaåriga flickan som dog av inre blödningar när hon våldtogs på sin bröllopsnatt. Detta skedde i Jemen. Allt handlar om heder och att flickorna är en ekonomisk resurs för familjerna, men då får de inte ses med pojkar i deras egen ålder. Och särskilt inte när de har kommit i puberteten. Därför ska de giftas bort innan.

lördag 22 mars 2014

Galning med spjut sköts

UPPDATERAT
En man beväpnad med spjut och kniv blev skjuten av polisen i Partille i förmiddags. Han kastade smällare mot polisen och betedde sig aggressivt i sin bostad. Innan dess hade han hotat personalen i köpcentrat Allum i Partille. Mannen hade en mask på sig och stod och skrek på sin balkong på Krondammsvägen. Polisen sköt honom och han är förd till sjukhus.

Förmodligen är det samme man, som stod och skrek för två dagar sedan. Han greps efter att ha hotat polisen för olaga hot och då påträffades två spjut inne i hans lägenhet. Han släpptes dock senare. Han är i 65-årsåldern. Då avlossade polisen varningsskott. Vi får hoppas att denne galning inte släpps ut igen och kan göra om samma sak. Han behöver uppenbarligen vård. Och inte bara fysisk sådan.

Hela historien påminner starkt om det som hände i Husby där en 69-åring blev ihjälskjuten av polis, men vi hoppas att det gick bättre här. En kvinna och ett barn lär ha varit i lägenheten nu tillsammans med 65-åringen, men de kom inte till skada. När de lämnade lägenheten kom mannen rusade efter med spjut i hand. Han knivskar även en polis i handen. Då sköts han. 
14:44
Historien upprepar sig. Den här mannen avled på Sahlgrenska under eftermiddagen. Eller var död vid ankomsten. Polisen skulle ha behållit honom redan förut eller skickat honom till annan vård. Så dumt det blir när en galning inte tas om hand. Om "barnet" är fött -91 så är det troligen en man med svenskt namn.
15:53
Eller också var det en finsk man som sköts. Senaste uppgifter. Påminner om Husby eftersom frun där var finska. Här ska båda ha haft finskt ursprung. Uppgifterna inte bekräftade. Blir det nu upplopp i Partille? Knappast. Husby upprepar sig inte på så vis. Det tror jag inte. Här är polisens uppgifter om händelsen.

Sverige ska stötta Ukraina

Det lovar nu statsminister Reinfeldt och utrikesminister Bildt. Vi ska ställa upp med lån till landet. Det låter lite riskfyllt med tanke på att Ukraina inte begriper sitt eget bästa utan är ett land med stor korruption och har höjt lönerna på ett sätt, som gör att de inte är konkurrenskraftiga. Men det är en tydlig markering gentemot Ryssland rent politiskt.

Landet är sedan gammalt en kornbod och har förblivit där tillbakasatt när det gäller andra ting av tidigare stormakten Ryssland. Enligt Ukraina så förlorar staten nu många hundra miljarder genom att Ryssland tar över Krim. Ukraina är ett krisland på många sätt och har inte kunnat förändras till något bättre sedan Sovjet ramlade samman. Landet behöver politiskt stöd från EU, men kommer inte att få det militärt från något land.

Dock har EU lovat att hjälpa Ukraina så att detta land inte ska vara helt beroende av Ryssland vad gäller olja och gas. Befolkningen minskar för dödligheten är stor i landet och många emigrerar. Livslängden ligger kring drygt 60 för män och kring 75 för kvinnor. Folkmängden har minskat med omkring sju miljoner sedan Sovjettiden och är kring 45,5 miljoner. Levnadsstandarden är lägre än den var 1991 när landet blev självständigt. Ukraina är Europas största land till ytan efter Ryssland.


fredag 21 mars 2014

Margot Wallström satt i TV

Hon berättade om hur det var i Polen före andra världskriget. Hur Jerzy Einhorn och hans vänner hade viftat bort åsikterna nazister hade, som tågade på gatorna, för de hade så extrema åsikter så de skulle inte få fäste. Men si det visade sig att de mördade de flesta till slut. Så man ska aldrig underskatta dessa människor satt Margot Wallström i Gomorron-TV och förtäljde.

Detta apropå att hon och andra har skrivit en debattartikel i DN om myterna kring invandring. Jan Scherman satt bredvid henne i samma soffa och han hade aldrig trott att det skulle finnas hakkors på väggarna i Stockholm. Nog för att människor kan vara naiva, men naturligtvis så tog de inte upp att det finns lika extrema på vänsterkanten. De är dessutom fler och hålls om ryggen av den vänstervridna eliten. Och vem vet vem som har klottrat på väggarna? Det var dock inte detta som skulle avhandlas.

Margot Wallström är det tunga artilleriet för henne har svenska folket velat ha som partiledare för socialdemokraterna hur länge som helst, men hon har alltid backat och tackat nej. Nu är hon mångfaldsansvarig på Postkodlotteriet. Herregud. Behövs en sådan post? De tio punkter de tar upp i DN får ni läsa om själva. Att dessa berömda och rika människor nu går ut och skriver och dessutom ska dela ut detta i riksdagen betyder att det inte lyckades så bra med det de gjorde förra hösten. Då det var meningen att Sverige skulle räcka till för oss alla. Nationen skulle mobiliseras. Där var också Margot Wallström en av rösterna. Hon kan säkerligen tänka sig en politisk post i höst för jobbet hon har är på deltid. 

Jag ser det som att överheten är rädd att gå miste om och förlora de stora massorna. Och sina positioner och sina rikedomar. Tänk om folket börjar tänka själva? Vilken fasa. Tänk om de inte tror längre att vissa är utvalda att leda och andra att följa? Att de inte längre nöjer sig med att få lite smulor från de rikas bord? Allt dessa människor gör är riktat mot högerextremister naturligtvis. Inte en stavelse om det vettiga människor har insett. Att vänsterextremister är minst lika hemska. Och att det finns länder där det finns minnesmärken över de offer som både nazismen och kommunismen orsakade. Såsom i terrorhuset i Budapest.

Stockholm växer likt cancer

Staden kommer att inhysa en fjärdedel av landets befolkning till slut. Det tror prognosmakarna. Fram till 2045 kommer stadens invånare att öka med 700 000 personer och mest i Sundbyberg och Solna. Där vill folk bo. Frågan är bara i vilka hus. För det är brist på bostäder. 

Det är framför allt från andra delar av världen människorna kommer. Och dessa människor kommer att skaffa många barn. Folkökningen beror mest av detta. Nu gör naturligtvis dessa statistiker som sådana alltid gör. De ser på nuvarande trend och drar ut den. Framtiden ser ut som nutid och då blir det så här. Ingenting stör denna tillväxt. För detta är så bra så.

Lidingö och Danderyd kommer inte att växa lika mycket och det är problematiskt. För de tar inte ansvar för regionen enligt samma statistiker. Då kan inte Stockholm bli det nav av stark arbetsmarknad, intressant näringsliv och bra levnadsmöjligheter som det skulle bli. Allt enligt Stockholms handelskammare och dess VD Maria Rankka.

Hon är född 1975 och både författare, debattör och som sagt VD. Hon var förut VD för Tankesmedjan Timbro och sitter i Svenska Jägareförbundets styrelse. Hon har också varit förste vice ordförande i Moderata ungdomsförbundet och medarbetare till Carl Bildt. En riktigt manlig individ med andra ord i sitt tänkande. Hel inlemmad i idén om ständig tillväxt och att detta är människans mål. Det handlar mest om logistik. Inte om så mycket annat.

I går när det var stopp i T-banan för att det brann blev människorna som yra höns. T-baneföraren var inte riktigt så cool som han skulle ha varit utan upplyste alla som ville gå på vid Gamla Stan att tåget inte stannade vid T-Centralen. Då gick alla av som skulle dit. Så han ändrade sig och sade: Nej inget tåg stannar vid T-Centralen. Men människorna hörde honom inte de hade redan gått av. Han borde helt enkelt ha upplyst passagerarna om att det brann och att det var därför tågen inte skulle stanna vid T-Centralen. Där fanns en stark röklukt när vi närmade oss denna station. T-baneföraren var också uppenbarligen stressad och inte från det här landet. Inte så lugn som skulle ha behövts.

När jag skulle åka hem var stan full med folk som gick åt olika håll och inte riktigt visste hur de skulle bete sig. Själv tog jag ett par bussar så jag kom tillbaka till Slussen. Där utanför stod hela skaror av uppenbarligen invandrade människor. Vi åker hem sade de. Det var lika bra. De hade inte minst hum om vad de skulle göra när inte T-banan var som vanligt. Deras värld rasade.

Själv har jag åkt buss i Stockholm sedan jag var liten och spårvagn. Då fanns inte T-banan. Det gick bra ändå. Som infödd så är det enkelt. Man vet var gatorna går och hur man tar sig fram. Det går fort att gå också. Tänk att stadens invånare blev som yra höns så lätt. Att de inte klarade sig själva utan blev beroende av vad en tågförare sade. Eller inte sade. Och att T-banan måste fungera fullt ut. 

När jag var ung så var det ingen som berättade vad vi skulle göra. Vi var tvungna att klara oss själva, att ordna saker och ting, för det fanns inte samma stora vuxenvärld som förut. Inte efter två världskrig. Det var vi unga som var i majoritet. Och de vuxna såg på oss med glada ögon för det fanns en framtid genom oss. Efter mänsklighetens största krig någonsin. Men är det i varje lands eller stads intresse att växa ohämmat? Att ständigt blir större? Är inte det som om landet eller staden skulle drabbas av cancer? Till slut fungerar kanske ingenting. För att växandet har blivit till ett självändamål och tagit över all mänsklig utveckling.


torsdag 20 mars 2014

Vårdagjämning!

UPPDATERAT
Såg alldeles nyss den första rödhaken, som satt och pickade på våra talgbollar. Den måste vara hungrig efter ankomsten. Men den är van. Brukar vara snöstorm ibland när den har kommit. Vi får väl hänga ut fler bollar. Nedan en bild tagen nyss över det vårlika (!) landskapet. Rödhaken finns i legender och brukar betecknas som beskyddande och en lyckobringare. Tack lilla fågel. Du behövs. Se den nedan.
13:12
Var i stan och fixade tänderna nu igen. Värsta vädret och T-banan gick inte. Det brann någonstans. Den stannade inte vid T-centralen och där luktade det rök när den susade förbi. Vad är det som har hänt? Tänkte att det kanske hade ordnat sig tills jag skulle hem. Nejdå. Då hade dom fått ut väktare, polis och brandkår, som hindrade folk från att gå ned vid Östermalmstorg. Jaha dom kom igång igen ser det ut som vid halvett. Då hade jag lyckats ta mig till bussen vid Slussen ändå. Vilket krångel! Men en ny krona fick jag trots allt hos tandläkaren. Lyckades komma i tid. Stan är liten, går att gå igenom centrum på en kvart. Massa tiggare på vägen. Trist!

onsdag 19 mars 2014

Pistorius kallblodig mördare

Hur kan Pistorius fortsätta skjuta när flickvännen skriker sedan hon har blivit skjuten i höften? Det framstår som fullständigt omänskligt att göra det och att sedan hävda att Oscar Pistorius trodde att det var en inkräktare han sköt. Även om det hade varit det så borde han inte ha fortsatt att skjuta. Grannarna har vittnat om att de hörde en kvinnas förtvivlade skrik.

Jag skrev redan förra året att han måste ha blivit galen och den bilden motsägs inte nu när vi får veta att han sköt henne i höften, sedan i armbågen och till sist i huvudet. Hur kunde han? Det är totalt bortom all vanlig fattningsförmåga.

På måndag ska rättegången återupptas för åklagaren behövde tid för att förbereda vittnen. I början av nästa vecka ska denna utdragna plåga vara slut och mördaren ska få sitt straff. Jag hoppas verkligen det blir minst 25 år i fängelse. Det har han förtjänat. Livstid vore också passande.

Lika goda kålsupare

UPPDATERAT
Nu när polisen äntligen har hittat fler som misstänks för våldsamt upplopp i Kärrtorp och det visat sig att fyra av dem är vänsterextremister (tänk att det blev en TT-notis) så är kanske inte antifascism självförsvar? Eller vad tycker Revolutionära fronten om sin våldsman, som misstänks för knivskärning i Kärrtorp? Han som sitter häktad sedan länge. Han är hjälte naturligtvis och borde frias. Han försvarade bara friheten att vara kommunist. Och att göra revolution. Alla medel är då tillåtna.

Jag skrev redan tidigare i december förra året om min mamma, som brukade säga lika goda kålsupare när barnen bråkade på gården när vi var små. Barnen gjorde det för det fanns inga dagis. Och mammorna som var hemma lade sig inte i bråket. Barnen fick ofta avgöra själva hur de skulle ta slut. De upprättade ett slags barnmoral, där det var fult att sparka på någon som låg ner. Så fort någon gav sig skulle allt ta en ände.

Men numera är det helt rätt för vuxna, som fortfarande beter sig som barn, att invadera gator och torg och knivskärning ingår. Detta är inte politik hur mycket än politikerna försöker få det till något högtravande och fint. Detta är brott och ska behandlas därefter. Och äntligen kanske det kan gå upp för vänstern att det finns en fulvänster på yttersta kanten, som inte behöver försvaras. Förr i tiden gick det en gräns gentemot kommunister. Den behövs nu också. Laglöshet är inte försvarligt. Här berättas att nazisten Andreas Carlsson 30 år är häktad i sin frånvaro av tingsrätten. Han är häktad för ett fall av mordförsök i Malmö. Det är okej med bild när det är en misstänkt nazist.
20.3.1014
Här åtalas sex vänsterextremister i dag vid Västmanlands läns tingsrätt.  De åtalas för misshandel, försök till mordbrand, olaga hot och skadegörelse. Fyra män och två kvinnor handlar detta om. Med anknytning till Revolutionära Fronten. 

Bert Karlssons paradisiska asylboende

Han skröt hur mycket som helst om sitt imperium för asylsökande, som han skulle starta. Han ville ha  25 boenden runt om i landet. Och han skulle kunna få ned kostnaderna genom stordriften. Dessutom ville han ha invandrare som skötte ruljansen. De jobbade bättre än svenskar. Det skulle bli rena paradiset med bra mat och lördagsgodis.

Men nu när det kärvar i Filipstad, Värmland så skyller han på Migrationsverket. De ska upprätthålla ordningen. Och de måste sätta in vakter om människor slåss, som ett 50-tal personer gjorde nu i Filipstad. Där har de också har hungerstrejkat tidigare för att maten var dålig.

- Det här handlar om olika nationaliteter och religiösa motsättningar. De kan inte hålla sams i Syrien eller resten av världen så varför skulle de hålla sams här, säger Bert Karlsson. Han har dessutom tidigare påpekat att det går inte att blanda olika nationaliteter. Även platschefen Ann-Sofie Pettersson håller med. Det är sådant här som händer när man samlar folk av olika nationaliteter på samma plats.

Nu har Migrationsverket flyttat tre av de som startade bråket. Ett av problemen är att de inte har några aktiviteter, att de bara äter och sover, säger de. Dessutom spelade tydligen alkohol in för några av slagskämparna fick sova ruset av sig på polisstationen under natten till tisdagen, men när de kom tillbaka på dagen blev det nya bråk. Ett 20-tal poliser var på plats under dagen i går för att det skulle bli lugnt.


tisdag 18 mars 2014

Självmord är aldrig bra

UPPDATERAT
Jag läser just nu om hur självmord ter sig på andra sidan. Det är helt enkelt slöseri med liv. "Herregud hur kunde jag vara så dum" är ofta det dessa själar tänker det första de gör när det har gått upp för dem vad de har gjort. Det hjälper inte att ta livet av sig. Det fortsätter ändå.

Detta apropå Mick Jaggers flickvän L´Wren Scott, som tog livet av sig i går. Hon blev 49 år. Så dumt och nu sörjer halva Hollywood denna förlust. Hon var lång och ståtlig, 1.91, och blev modell efter att ha blivit adopterad och uppfostrats av mormoner i Utah. Senare i livet blev hon modedesigner och var musikern Mick Jaggers flickvän sedan något årtionde. Han är naturligtvis chockad. Hon dog i sin lägenhet på Manhattan med en scarf runt halsen hängande från en dörrknopp.

Boken jag läser heter Själarnas öde av Michael Newton. Han är hypnosterapeut och har många fallstudier samlade för att få oss att begripa vad livet på jorden betyder för oss som andliga varelser. Självmord har tidigare genom århundradena varit avskräckande genom kyrkornas och prästernas fördömanden och hot om helvetet och det eviga straffet.

Men det är inte vad självmördare på andra sidan kan vänta sig. Istället blir de omhändertagna och tröstade. Får vara i ensamhet och återhämta sig. Energin förnyas och en snabb återfödelse kan vänta. De får se vad de kunde ha för alternativ. Hur möjligheterna var i det liv som de avstod.

Det är alltid ett egoistiskt beslut att ta livet av sig. Om man är frisk och inte mycket sjuk. Det får negativa konsekvenser för de efterlevande och orsakar mycket onödigt lidande. Det är också att undervärdera den egna förmågan att leva och ofta att vältra sig i självmedlidande. Den människan kan ha haft en förmåga att plåga sig själv i onödan och inte inse vad den mer kunde ha uträttat i världen. Om den inte hade tagit livet av sig. 

Karma handlar inte om straff utan om möjligheter, men också om mod och uthållighet. Detta för att livet handlar om personliga segrar, men också om motgångar och förluster.
18:13
Enligt pressen kan självmordet bero av att hon hade skulder. Jaha? Vad skulle ha hänt om hon hade bett om hjälp? Både hon och hennes pojkvän var rikare än de flesta. Var hon så ytlig att hon inte kunde ödmjuka sig en smula och be någon hjälpa henne? Och vad hade hänt om hon hade sålt sin dyra lägenhet på Manhattan. Kanske ville hon inte ge upp sitt jetset-life?
19.3.2014
Här skriver Mick Jagger själv om det obegripliga med detta självmord.

"I am still struggling to understand how my lover and best friend could end her life in this tragic way. We spent many wonderful years together and had made a great life for ourselves.
She had great presence and her talent was much admired, not least by me.
I have been touched by the tributes that people have paid to her, and also the personal messages of support that I have received.
I will never forget her."
Mick

Här har jag tidigare skrivit om självmord.

Kan Krim bli ryskt?

Folkomröstningen sade att Krim vill tillhöra Ryssland. Ingen tror på den. Den måste vara en bluff. Europa och USA tänker inte tillåta detta. Hur ska det gå? Och hur ska det gå för Ukraina, som inte har kunnat bli självständigt på riktigt och ekonomiskt oberoende. 

Vad är det med dessa länder, som ständigt faller offer för sitt eget tänkande? Se på Sydkorea och den utveckling, som finns där. Där är levnadsstandarden hög. I motsats då till Nordkorea, som befinner sig i fattigdom. Jag måste skylla på den trosvisshet som alltid har funnits hos olika folk. Tron på stora män, tron på att någon annan ska fixa det. Tron på att ett trossystem måste till för att människor ska överleva också ekonomiskt och politiskt.

Se på Sverige. Här har alla vetat att det hängde på dem om de skulle överleva eller inte. De enskilda. Naturen är och var hård mot människor. Den som inte arbetade och ansträngde sig klarade sig inte. Arbetsmoralen är nedärvd i folket. Men så har också svenskar varit fria män och kvinnor och inte förslavade genom århundradena.

Ska Ryssland återigen bli den stat som orsakar krig? Ska länder i Europa och USA kunna klara av att föra världen till något bättre. Eller ska allt sluta i blodbad. Det beror av alla människor och vad de tror och föreställer sig. Krim är erkänt som självständigt av Ryssland och en snabb process är inledd i Moskva för att ta hand om landet. Om folkomröstningen är någorlunda sann så ska Krim naturligtvis få tillhöra Ryssland. Det är ju folkets demokratiska önskan. De drygt två miljoner som befolkar denna halvö varav större delen, närmare 60 procent, är ryssar.

Här har jag tidigare skrivit om Ukraina. Och här också. 

måndag 17 mars 2014

Rasister kan alla vara

UPPDATERAT
Så tråkigt att den självklara meningen måste skrivas ut och dessutom göras till en debattartikel i DN genom två folkpartister, som kandiderar till riksdag och EU. Men det behövs därför att under ett antal år så var det vi som folk som var rasister på strukturell nivå. Och den debatten är inte över än eftersom vi anklagas för slaveri. 

Vi i Sverige är inte som folk och på strukturell grund skyldiga till varken rasism eller slaveri. Vi är inte de onda för att vi är födda med vit hudfärg eller för att vi är födda i Sverige. Tokvänstern har hävdat detta och fått gehör för det.

Nu menar de båda folkpartisterna Robert Hannah och Simona Mohamsson att den strukturella rasismen finns också gentemot vanliga svenska ungdomar i svenska skolor och i svenska samhällen. Det är fult att vara svensk. Det tycker en majoritet där. Det svenska samhället och särskilt polisen är deras fiender. 

De har helt enkelt anammat synen på samhället som fanns i deras gamla hemländer. Här är det inte annorlunda. Här råder fortfarande diktatur. Men här ska allt ändå tillfalla dem. De förfördelade. Jag har länge undrat när botten ska gå ur denna föreställning.

En verklig bild från Sverige 17 mars 2014
De båda folkpartisterna menar att det beror av bostads- och arbetspolitik att ungdomarna känner sig utanför. Att de vet att de inte kan få lägenheter eller jobb. Men det där är också en föreställning, som inte stämmer. Ingen kan få en lägenhet utan att köa i Stockholm. Så har det varit sedan andra världskriget. På andra orter går det bra att flytta in direkt, men inte i storstaden. Och arbete kan alla få som kan svenska och är uppvuxna här. Om de vill. 

Även min ryska svärdotter som kom hit för ett litet antal år sedan har jobbat hårt för att bli medlem i vårt samhälle. Men hon är motiverad naturligtvis. Och tillhör inte de som bor i Tensta eller andra utanförskapsområden. Den självklara slutsatsen för alla politiska partier måste bli att vi inte kan ta emot hundratusentals utsatta människor varje år i Sverige.

Vi måste överge synen på Sverige som paradiset på jorden för alla, som är traumatiserade av vad som har hänt dem och som ska anpassa sig till ett totalt nytt samhälle med en helt annan kultur. Det är en övermänsklig uppgift. Till slut riskerar hela samhället att bli traumatiserat när en stor del av befolkningen är det.
10:50
Det enda vettiga vore att sluta tala om rasism. Det tyckte skådespelaren Morgon Freeman redan för tio år sedan i amerikanska TV-programmet 60 minutes. Allt prat gynnar enbart främlingsfientlighet. Åt alla håll. Och i Sverige tjänar sverigedemokraterna på detta. Men så lätt löstes som bekant inte detta.

söndag 16 mars 2014

Skräckversionen för valet närmar sig igen

Nu visar den nya Sifo-undersökningen att avståndet mellan blocken minskar. I undersökningen från februari så ledde oppositionen med nästan 17 procent, men den här månaden har avståndet minskat till 11,5 procent. Det är centern och kd, som har krupit upp över riksdagsspärren medan vänsterpartiet tappar två procentenheter. Det är mest äldre väljare som har tröttnat på vänstern och lämnat.

Dock leder nu oppositionen med mer än den gjorde ett halvår före valet förra gången år 2010. Då var försprånget fem procent, vilket åts upp och mer därtill till valet på den hösten. Då vann Alliansen med sex procent. Så det här försprånget för oppositionen är inte säkert. En ren skräckversion för alla som vill att Sverige ska gå åt vänster. Ingen statsvetare vågar i dagsläget sia om hur det går i valet. Folket är oberäkneligt. Sd backar, men ingen vet om det är en bestående effekt eller tillfällig.

I kväll i Agenda 21:15 debatterar statsminister Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas ledare Stefan Löfven.

17.3.2014
Löfven vann debatten och kvinnorna står mest på hans sida. Det berättade om hur valsituationen ser ut om det vore val i dag. Det finns en hunger och en törst efter ett maktskifte. 

lördag 15 mars 2014

Nej se det snöar

Där kom då bakslaget efter att ha njutit av overklig vårvärme hela mars. Det snöar just nu, en blöt kall dag, som inte uppmuntrar till att demonstrera som det ska göras både i dag och i morgon. Som en peng på posten så har AFA och Ung Vänster brakat samman. 

Den ena får inte tala på den andras demonstration. Var det så? På Medborgarplatsen. Denna plats där jag mest har stått i kö för att komma in på Forsgrenska Badet. På den tiden när bad inte var så vanliga. Men i dag lär det inte vara så roligt där med snöstorm. Eller dylikt. Vädrets makter gillar tydligen inte demonstrationer.

Det är bra ungdomar ut och slåss på gatorna. Så blir ni kanske lite avhyvlade och lite mer mogna och vuxna. Parodi på politik är det som försiggår mest i denna ungdomsgeneration. Dessutom sägs Ung Vänster ha stoppat en skoldebatt. Fullt krig på vänsterkanten således. Gynnar ingen särskild men kanske kan det få vissa spolingar att bli lite torrare bakom öronen. 

Här ska det också demonstreras. Och här både i dag och i morgon.

fredag 14 mars 2014

Sverige är fattigt

Den tesen driver Stefan Löfven partiledare för socialdemokraterna och hans vapendragare LO-chefen Karl-Petter Thorwaldsson. Det beror naturligtvis på alla privatiseringar och den borgerliga regeringen. Nä, det gör det inte. För hela den här utvecklingen startades på 90-talet av den dåvarande socialdemokratiska regeringen, som absolut skulle stjäla miljarder av pensionärerna och göda bankerna. 

Det var inte möjligt att låta dessa gå i konkurs utan där måste pengarna in. Det var nödvändigt att ta ifrån alla människor det som hade byggts upp under årtionden. Täppa igen hålen efter misstagen som hade gjorts i det tidiga 90-talet. Slimma välfärdssystemen och slänga ut de sjuka ur försäkringssystemet och in med dem i a-kassesystemet istället. Jo det hände sig då år 2003. Inte undra på att Göran Persson förlorade makten år 2006. Det sista den regeringen hann med var att förtidspensionera så många de hann. För att bli av med kostnader.

Det har inte gått att vända den skutan för den borgerliga regeringen, som har varit svag, och försökt att mota Olle i grind under de här snart åtta åren och fortsatt med socialdemokratisk politik i stor utsträckning. Importen av människor av människor är större än någonsin för att de skulle sköta de jobb, som inte ansågs kunna utföras av vanliga svenskar. Men det tog en ände med förskräckelse för det kostade mer än det smakade. Följden blev indragen pension för många människor, men fortsatt hög skatt. Plus naturligtvis arbetslöshet.

Självklart blir människor fattigare av detta. Stefan Löfven och socialdemokraterna kan komma med vilka åtgärder som helst. Vad de än gör kommer de att vinna valet. Om det inte händer något otänkbart. Och det är rätt så. Annars kommer det i förlängningen nog att bli inbördeskrig i Sverige. Slussarna är helt och totalt öppna mot vänster, inga gränser finns längre och importen av människor kommer att fortsätta. Den makabra föreställningen är att vi står inför samma situation som på 30-talet. No pasaran! Det är naturligtvis helt åt skogen, men skräcken för att Hitler ska resa sig ur sin grav är större än att Stalin ska göra det.

Särskilt ungdomarna tror att vi kommer få ett helt annat land med början i höst. Då vi äntligen ska återgå till den gamla ordningen. Men vi som har levt lite längre inser att det blir samma soppa som förut. Det som sker på riktigt ligger bakom kulisserna. Det är inte längre riksdagen och regeringen som har makten över folket. Inte heller bestämmer folket i val vad som ska ske. Det finns strömningar inom befolkningen, som ingen överhet längre kan rå på. Och dessa bestämmer vår framtid mycket mer än valet i höst. Folket sköter sig självt bara det får vara i fred för överheten.

torsdag 13 mars 2014

Nä det är nog utomjordingar

UPPDATERAT
Flygplanet som försvann över havet MH370 uppges nu har flugit i flera timmar efter att det försvann. Det säger motorerna i detta plan, som automatiskt ska meddela hur de mår. Detta har spätt på ryktena och spekulationerna om vad som har hänt. 

En riktig flyggåta är detta plan och Kina är mest angeläget om att få veta vad som har hänt eftersom det var 153 kineser ombord som passagerare av sammanlagt 227. Ett så stort flygplan hur kan det försvinna? Skulle inte någon ha sett det även om dess transpondrar var avstängda? Dock kan det ha varit ett tekniskt fel på datorerna, som berättade felaktiga data för piloterna.

Att flygplanet verkar ha gjort en sväng kan tyda på att vingarna gick av, först den ena och sedan den andra. Efter det är flygplanskroppen ett vrak som störtar rakt ned och försvinner i havets djup utan att lämna spår. Men hur kunde då motorerna lämna rapporter?

Det var väl tur att flyget inte försvann över den berömda Bermudatriangeln för då skulle absolut utomjordingar ha fått skulden. Nu är det antagligen den mänskliga faktorn, som så totalt litat på datorerna så att piloterna har kopplat av mer och mer under färden. Och så gick något snett. Eller också blev det kapat och flögs någonstans där det inte upptäcktes, men det låter inte så trovärdigt.

Samtidigt sägs en nigeriansk pastor ha förutspått vad som skulle hända redan förra året. Här kan ni se bildbevis. En stor olycka med 200 passagerare skulle inträffa på grund av mänskliga misstag. Det skulle ske i Asien.
12:59
Uppgifterna som Wall Street Journal lämnade om att flygplanet fanns i luften i flera timmar, efter att kontakten bröts, är inte korrekta. Det säger både flygplanstillverkaren Boeing och Rolls Royce, som har gjort de motorer, som påstods ha lämnat uppgifter om sitt tillstånd. Det är transportministern i Malaysia plus USA Today, som bestrider uppgifterna. Planet försvann helt enkelt. Det är den enklaste förklaringen.
18:44
Man ska nu leta också i Indiska Oceanen för planet kan ha kraschat där. Tror man. Området där man söker efter planet har således utvidgats. 
15.3.2014
Så här ser planets rutt ut enligt New York Times. Det är försvunnet någonstans över Indiska Oceanen.  Och det ändrade riktning flera gånger enligt tidningen.
16.3.2014
Och nu är hypotesen att planets pilot, som tydligen var djupt politiskt intresserad, själv har kapat planet och flugit till Långt-bort-i-stan. Redan på 60-talet var Tintin inne på något liknande när hans plan blev kapat av piloten. Finns att beskåda här hos Daily Mail. Utomjordingar var inblandade då också.
22.3.2014
Det fanns litiumbatterier ombord. De kan börja brinna spontant och sprida rök, som kan slå ut en kabin och inte minst piloterna. Det finns särskilda bestämmelser om hur de ska transporteras och märkas med allmänfarligt gods. Om de kortsluts kan de börja brinna.
24.3.2014
Planet har störtat i Indiska Oceanen. Jo det kunde vem som helst ha räknat ut med hjälp av ovanstående. Bra att äntligen få ett slut på historien. Tråkigt för de anhöriga, men det är bättre att veta än att sväva i ovisshet.
25.3.2014
Det kan bli storpolitiska förvecklingar för nu anklagar de efterlevande Malaysias regering för deras anhörigas död och demonstrerar. Malaysia har nog skött det här illa. Kineserna som förlorat sina anhöriga är så upprörda för att det var flest kineser ombord. Det gäller att kunna hitta svarta lådorna innan de upphör med sina signaler om ungefär fjorton dagar. En fjärdedel av invånarna i Malaysia är kineser, men det är ett kungagrike, som har islam som religion.
31.7.2015
Man tror att vrakdelar efter detta försvunna flygplan har hittats vid ön Réunion nära Madagaskar. En bit av en vinge är det och den vrakdelen skickas i kväll till Frankrike för undersökning. Inget annat flygplan av denna typ saknas i området.
Kinesiska studenter ber för det försvunna flygplanet

onsdag 12 mars 2014

Häktning av våldsmän

UPPDATERAT
Nu i eftermiddag så är tre misstänkta begärda häktade för dåden i Malmö. De har svenskklingande namn och mot dem stod då en grupp med mindre svenskklingande namn när det begav sig natten till söndag. Så trist med våld! Från vilket håll som helst.

De som ska häktas är i 20-årsåldern för det är då adrenalinet flödar hos sådana här män. Både till höger och till vänster. Den 25-åring som blev mest misshandlad ligger fortfarande på sjukhus och en  insamling är startad till honom och hans familj, för hyran och annat måste ju betalas.

Erik Helmerson skriver en lång krönika på ledarplats i dag i DN och berättar varför han inte vill gå i demonstrationståg mot nazism. Det är för han helt enkelt är rädd för våldet, som finns också på extrema vänsterkanten. Och han hänvisar till Aftonbladets Åsa Linderborg, som skriver om hur onormalt det är med högervåld.

Personligen hoppas jag att det här är sista rycket från både extrem vänster och höger, men det är antagligen att hoppas på för mycket. Det är ju valår. Och de som vill slåss går knappast att stoppa. Här kan ni läsa om Henrik Arnstads utpekande av fascisterna i Sverige. En del sitter enligt honom i riksdagen.

Här skrev jag också om detta.

14:19
Den 24-årige mannen är först ut som häktad för tre fall av mordförsök.
14:56
20-åringen häktas däremot inte. Han ska försättas på fri fot. Återstår 27-åringen.
15:21
27-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och således häktad.
16.3.2014
Här kan ni se Showan Shattack i jätteversion på fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Hammarby i går. Det meddelades att han hade vaknat upp på sjukhuset. Vilken tur att det inte blev martyrskap! Då står det väl 1-1 i den matchen? Mellan nazister och vänsterextremister. 

tisdag 11 mars 2014

Nils Horner död

UPPDATERAT
Journalisten vid Sveriges Radio Nils Horner är död. Han sköts till döds vid en restaurang i Kabul, Afghanistan. Det landet är ett av de mest rättsosäkra i världen. Det kunde en rapport konstatera. Och varför denne radiojournalist skulle befinna sig där just nu är inte helt uppenbart. Även om det var dags för presidentval.

Här är det sista han rapporterade om igår kväll. Han sköts till döds tidigt i morse. Han älskade att resa och har inte på länge bott i Sverige. Han blev 51 år. Att dö med stövlarna på är inte det sämsta. Han jobbade in i det sista och fick dö som han levde. På resande fot.

Talibanerna säger sig inte ligga bakom mordet. Han sköts ned på öppen gata och var död vid framkomsten till sjukhuset. Två personer sägs vara gripna för dådet. Han sköts bakifrån på nära håll. En pressträff hålls klockan 11 i dag i radiohuset.

Här har jag tidigare skrivit om bortförda och mördade journalister.

12.3.2014
Ingen är ännu gripen för mordet, men det finns bilder på de som utförde det. Det var ett par unga män. Det finns många övervakningskameror i området. Motivet kan vara det förestående presidentvalet och att det är ett känsligare läge i området. Nils Horner höll på och samlade in uppgifter angående det attentat som hade ägt rum tidigare mot en restaurang.
7:27
Hela morgonen i både radio och TV har gått åt till att prata om vad som hände. Chocken är stor, men alla måste bevaka Afghanistan ändå. Det är mycket viktigt att vi som sitter här i det trygga Sverige gör det. Lite är känslan en västerländsk bubbla av rättrådighet och att det fortfarande finns gentleman´s agreement i världen. Nej det gör det inte. Har inte gjort på lång tid. Det är en rest från den engelska kolonialtiden. Den eran tog slut på 1900-talet.
8:47
En islamistisk grupp har tagit på sig dådet. De säger att Nils Horner var brittisk spion. Senast i går såg jag ett program på TV-kanalen National Geographic om hur två journalister togs till fånga och anklagades för att vara spioner. De hotades till livet flera gånger innan slumpen gjorde att de ändå släpptes till sist. Tillvägagångssättet är välkänt sedan åratal tillbaka.

måndag 10 mars 2014

Småskaligt krig

UPPDATERAT
Det pågår uppgörelser lite överallt i samhället mellan ytterligheterna i politiken. Revolutionära fronten tycker att antifascism alltid är självförsvar och det var rätt att en nazist blev knivskuren i Kärrtorp. Det blir naturligtvis demonstrationer över hela landet när några har blivit knivskurna i Malmö och någon har ropat nazistsvin efter ett bortspringande gäng. 

Ingen vet ännu riktigt vilka fronter det handlar om, men man kan vara säker på att det är extremvänster mot extremhöger. Stefan Löfven var snabb och sade upprört i TV att först hade vi Kärrtorp och nu Malmö. Som jag tidigare har påtalat så gillar jag ingen av fronterna. Det är för bedrövligt att vi ska ha dessa slagsmål på gatorna. Det sägs att svenskarnas parti har erkänt att deras medlemmar var där, men på hemsidan säger de istället att det var vänstern som stod för våldet.
Medeltida krig
Det här är inte politik tycker jag. Det är våld och brott och ska behandlas av polisen. Politiker av olika schatteringar ska inte ta den ena eller andra delen i försvar. Ytterligheter är vad de är. Och att medierna stort uppmärksammar detta gör inte saken bättre. Här berättas att två av de tre anhållna är nazister. 

Här skrev jag tidigare om Kärrtorp.

11:07
Enligt polisen kommer två av de tre anhålla från Malmö. Den tredje är från en ort utanför Helsingborg. De tre är misstänkta för mordförsök.
12:23
Morgan Johansson (s), som tillhör partiets vänsterfalang och sitter i riksdagen anser att det kan finnas en svensk Breivik i de här grupperna (läs nazisterna) och att Säpo måste göra sitt jobb. Jaga dem så att de inte bombar hela socialdemokratin är således uppmaningen. Säpo ska kallas till justitieutskottet. Här är Maria Skiddis kommentar till vad som har hänt.
16:18
Så här säger statsminister Fredrik Reinfeldt:

- Jag tror att många i Sverige upplever att det svenska samhället och samhällsklimatet smutsas ned med all den här nazismen vi ser både på gator och i nätmiljön. Många känner oro inför detta, både av historiska skäl och för att många av de extremister som är kärnan i detta är väldigt våldsföra och aggressiva. Det är viktigt att vi som samhälle markerar tydligt mot detta och låter rättsväsendet utreda och förhoppningsvis lagföra de brott de gjort sig skyldiga till.
18:28
Den enda kloka i Aftonbladet verkar vara Anna-Lena Lodenius. Annars så är det fullt krig i spalterna. Hon skriver: Det spelar ingen roll vilken sida som är värst. Även de som av många ses som tillhörandes den goda sidan måste följa de spelregler vi kommit överens om. 
11.3.2014
Här skriver DN pliktskyldigast om att våldet måste motas och det demokratiska samhället mobilisera.
9:47
Polisen bekräftar versionen att det var extremvänstern som överföll nazisterna. De försvarade sig med knivar. De från extremvänstern skulle väl göra en "Kärrtorp", där en folkhop jagade iväg nazisterna upp i skogen. Här var de också i överläge från början och som sagt satte efter nazisterna. De brukar alltid själva hävda att det alltid är självförsvar att överfalla fascister. Och hur är det då när fascisterna ger igen?
11:41
För övrigt tycker jag att sådana här brottslingar (mobiltjuvar) ska sättas dit. De är som treåringar. Omogna. De måste få lära sig att man inte kan göra vad som helst. Fort som tusan!
12.3.2014
Senaste nytt är att mobiltjuvarna är fast! Bra!
16.3.2014
Och här skriver kulturchefen Björn Wiman på DN om nazister. Det är allvar inte bara bråk. Han går också tillbaka till 30-talet och No pasaran! Det här är inte 30-talet. Historien upprepar sig inte om vi inte absolut vill att den ska göra det. Det tror bara Revolutionära Fronten.