fredag 19 november 2010

Självmordsbombarens fru heter Birgitta

Hon är stolt över sin man, som sprängde sig själv och tog med sig flera poliser i döden. Hon bor utanför Stockholm med sina fyra barn.

Hennes man var en helig krigare och gav sitt liv för tron på jihad. Han kom ursprungligen från Tunisien. Hon och hennes man tillhörde de radikala muslimerna och själv tar hon på sig niqab när hon går ut.

Hon har gradvis kommit fram till den övertygelse hon har genom saker som hände, men vad vill hon inte gå in på riktigt. Hennes man är martyr och de fyra barnen mellan två och tio år har ingen far längre.

Självmordsbombarens fru menar att alla alltid klagar på muslimer, men de kan inte bara låta alla trampa på dem. Dock menar hon att här i Sverige behövs det inte sprängas några bomber.

Mannen tog värvning kring 2007 och hans organisation ville bland annat döda konstnären Lars Vilks.

"Ni kallar det för terrorism, men det är inte alls terrorism. En muslim som har suttit i Sverige och mått dåligt för att amerikanerna bombar sönder muslimer som inte kan försvara sig själva, har rest på sig från sin dator och rest dit för att hjälpa sina bröder och systrar. Det är vad min man har gjort. Och sedan om ni vill kalla det för en terrorhandling, det är upp till er, men så ser inte jag det, och så ser inte min make det heller."

Så sade hon 2009 till Per Gudmundson på Svenska Dagbladet.

10 kommentarer:

 1. Ingen SVENSK person med svensk uppfostran gör så, men en sk svensk med svenskt pass passar ju bra in i bilden av det hela. En arab som har lyckats få ett svenskt pass kan ju aldrig bli svensk, det vet vi ju alla.

  SvaraRadera
 2. Vad fick städfirman att försvinna? Alltid någon annans fel och då hämnas han på alla oskyldiga,konstig strategi när hatet får bära så långt att man dessutom blir stolt av det.Barnen får säkert en fin framtid!

  SvaraRadera
 3. Pixmakerxx: Han åkte tillbaka till Tunisen och lärde sig om islam och kom tillbaka till frun och berättade. Och hon tyckte det var tokerier och lärde sig också för att bevisa hur knasigt det var, men hon fastnade. Så beskriver hon det i den långa intervjun i Neo, som finns länkad till ovan under orden om "värvning kring 2007".

  SvaraRadera
 4. Thomas Holm: Städfirman försvann för att han blev värvad av terroristorganisationen. Hatet tog över. Och det enda som finns är kärleken. Egentligen. Men de här människor tror att hat är kärlek. Jag bekymrar mig om de fyra barnen. Vad kommer de att bli?

  SvaraRadera
 5. Svensk!? Sänd Birgitta att leva i ett Muslimsk land. Grattis SD. En ny hope väljare rullade just in...

  SvaraRadera
 6. Olof Malmlof: Visst är det märkligt att människor kan bli sådana så att de tycker att bomba är rätt. Jag förundrar mig alltid över det. Men det går naturligtvis aldrig att skicka Birgitta någonstans. Hon är svensk.

  SvaraRadera
 7. @Pixmakerxx, Olof Malmlof: Jag bloggar själv om händelsen och vill hävda att det där med att åka utomlands och kriga är ganska typiskt Svenskt, det gjordes under Finska vinterkriget, det gjordes för fascistspanien, det gjordes mot fascistspanien och det gjordes flera gånger i Sydamerika. Att det skulle vara osvenskt att sympatisera med den svagare sidan som kämpar för sina hopplösa ideal i ett förlorat krig kan jag inte hålla med om. Förutom att han var muslim så påminner Abu (alias för killen som dog) mycket om hjälten i Hoola Bandoola Bands "Juanita".

  Mer om detta:
  http://mintankearfri.blogspot.com/2010/11/en-svensk-hjalte.html

  SvaraRadera
 8. Andreas: Skillnaden är väl att här ligger en religion i botten. Hans fru säger att han åkte för att det var ett heligt krig. Att det var för att han var muslim. Och nu får han väl njuta belöningen i himlen med de 72 jungfrurna. Politik och religion är inte riktigt samma sak.

  SvaraRadera
 9. Politik och religion ÄR riktigt samma sak -- för islamister. Detta är unikt för Islam. Vi har mycket svårt att ta detta till oss.

  Att tidningarna kallar mannen svensk, utan citationstecken, är dock magstarkt. Blir jag kurd om jag flyttar till kurdistan?

  Pappan

  SvaraRadera
 10. Pappan: Jo du blir kurd om du har flytt dit och blivit kurdisk medborgare i Kurdistan (som dock inte finns som stat). Denne man blev uppenbarligen inte svensk till kulturen (som inte heller finns enligt vissa). Han levde uppenbarligen kvar i det hat och de orättvisor, som han själv hade blivit utsatt för och gav igen både mot andra och mot sig själv.

  Jo eftersom Gud styr allting i de där länderna (säger imamerna som tolkar hans vilja) så blir stat och religion samma sak. Förskräckligt. Allt kan naturigtvis sägas vara Guds vilja, för den uttolkas alltid av människor. Vem är då Gud? Jo det är vi människor eftersom vi inte kan gå utanför oss själva.

  SvaraRadera