fredag 21 april 2023

Min blogg har återinförts av Blogger

 Min blogg annhelenarudberg2.blogspot.com har jag fått tillbaka nu! För bara tio minuter sedan. Den togs bort den 3 april och det tog rätt många överklaganden innan jag nu i dag har fått detta meddelande: 

Nu slutar jag att skriva här för det vara bara temporärt och återgår till min senaste och totalt godkända blogg. Hoppas att jag slipper något dylikt i framtiden. Det finns fortfarande yttrandefrihet i Sverige! Tack och lov!


Varför har du en integrationsskuld lille vän?

 Ordet integrationsskuld fanns inte förut, för vi behövde inte som samhälle och som enskilda människor ta på oss skulden för att de som kommit nya till landet inte blev integrerade i det svenska samhällets sätt att fungera. Men nu är det helt klart att vi alla har denna integrationsskuld. Vi har inte tagit hand om alla dem som har kommit från samhällen i krig där olika folkgrupper har slagits mot varandra. Vi har inte förklarat hur man gör i Sverige. 

Istället har vi sett dem som icke utvecklade människor, som behövde allt stöd även om de var vuxna och kapabla till att arbeta. Vi har fortsatt att betrakta dem som kom hit som människor från de forna europeiska kolonierna, som inte hade förmåga att ta hand om sig själva. Det måste samhället göra. Precis som kolonialmakterna gjorde förut. 

Så när detta nu har blivit en integrationsskuld så bannar vi oss själva för allt som har gått fel i vårt samhälle. Det är vårt fel alla skjutningar som äger rum, det är vårt fel alla mord som begås. Det är vårt fel alla knarkbrott, alla stölder, alla våldtäkter. Vi har inte gjort tillräckligt för att få de nya invånarna att inse hur vi uppför oss i Sverige. Vi måste nu piska oss blodiga för våra synders skull. 

Så här skriver Göteborgs-Posten på ledarplats, som jag har länkat till ovan, om upploppen förrförra påsken: "Det handlar om att alltför många invandrare som har kommit till Sverige de senaste decennierna antingen inte förstår eller accepterar den svenska demokratin och dess grundvalar. Lägg till bristande svenskkunskaper och det blir en riktig häxbrygd."

Denna häxbrygd har vi skapat själva och vi måste nu ta itu med denna integrationsskuld. Hur ska detta ske? Vem vet men kanske kan det som Hem & Hyra skriver om vara en liten början. Att tonåriga brottslingar kan orsaka att föräldrarna blir av med sitt hyreskontrakt. Det skedde dock inte förrän sonen dömts till fängelse och uppsägningen av föräldrarna hade överklagats till Hovrätten. 

Så hur kan det komma sig att vi har fått en integrationsskuld? Vi som var världens bästa och rikaste samhälle upprätthöll inte detta för vi skulle vara goda kristna som tog hand om världens fattiga. Och vi skulle ge dem allt genast för de skulle inte behöva gå igenom den utveckling som tog något sekel i vårt land. Tänk om migranterna hade blivit mottagna så när de utvandrade till USA på 1800-talet från Sverige. Nej den tanken finns inte för då var världen fattigare än nu. 

År 2011 hade Magasinet Neo en artikel som handlade om Sveriges mörka framtid. Det känns som väldigt länge sedan, men nu har det inträffat som det talades om redan då. Som självmordsbombare på Drottninggatan. Det kom en till som vi minns år 2017. Men allt kommer att lösa sig. Det behövs bara sju år till. 

År 2018 var det risk för fattigdom och social utestängning för utrikes födda med oroande låga inkomster i Sverige. Det gällde då för 560 000 personer. Det motsvarade sju procent av den totala vuxna befolkningen i Sverige. Integrationsskulden ska betalas av till år 2030 menade liberalerna. torsdag 20 april 2023

Jag råkade se En andra chans med Nicolas Cage

 Jag knäppte på TV:n för en paus i jobbet med att skriva och råkade då komma lagom till filmen En andra chans med Nicolas Cage. Den är från år 2000, men jag hade inte sett den och den fick mig att tänka över mitt liv nu igen. Det gör man ofta när man som jag är 77 år, för det finns så mycket att se på igen. Det hinner hända mycket i livet under så många år. 

Filmen handlar om Jack som har ett underbart ekonomiskt liv på Wall Street och som kan unna sig vad som helst. Men så råkar han se ett rån där han erbjuder sig att betala rånaren om han låter bli att råna. Rånaren är dock inte vem som helst utan någon som kan förvandla denne Jacks liv till något, som det hade gestaltat sig om han hade gift sig med Kate tretton år tidigare. 

Det är en film där rikedom och ensamhet ställs mot kärlek och ett fattigare liv rent ekonomiskt och jag känner absolut igen det. Jag valde kärleken. För jag hade kunnat fortsätta i evighet på Dagens Nyheter som journalist och haffat någon som tillsammans med mig skulle ha skapat ett liv där vi åkte jorden runt och jobbade. Varför gjorde jag inte det? En kuriositet i filmen är att Nicolas Cage hade ägt den Ferrari som Jack äger i filmen. Men han hade sålt den ett år innan filmen spelades in. Och han har i verkliga livet tre barn, det senaste en flicka fött 2022. 

Jag har aldrig haft råd med en Ferrari. Aldrig någon gång ens köpt en ny bil, men det gör ingenting. För det är bara det materiella. Men varför valde jag mitt liv som jag gjorde? Riktigt ännu har jag inte svaret på det förstås, men kanske får alla det någon gång på andra sidan. Dock vet jag att jag ville bo på Värmdö och det gör jag nu också. Och att jag ville ha de tre söner som jag fick. Tillsammans med min älskling, som också var journalist, men som fick cancer för han jobbade så hårt. Så går det att se det. Att det var stressen som skapade de där cellerna, som aldrig dör, utan som breder ut sig i kroppen och gör så att friska celler dör. Och till slut hela kroppen. 

Jag hade inte velat bli rik och ensam, som en del av mina kvinnliga kollegor valde på DN. Eller också fick de ett barn, för det gick att klara av ensam. Ett barn skulle också ägas av en del av dem tillsammans med makt och rikedom. Men livet handlar hela tiden om kärlek, som inte ska förväxlas med sex. Den andliga kärleken har jag inom mig och jag har gjort vad jag har kunnat för att delge den till världen. Särskilt nu när jag har skrivit min fjärde bok som heter Innan glädjen infinner sig. Den ska komma i höst. Denna fjärde bok som handlar om livet, kärleken och döden. Tre viktiga ting för oss, som vet att det finns något annat än detta enda materiella liv. 

Här sitter vi i trädgården min älskling och jag. Han jobbade på Dagens IT, men den tidningen försvann också. Han hade ungefär 15 år kvar att leva här. Men ingen vet sitt öde. 


onsdag 19 april 2023

Deltagande i en terroristorganisation ska bli straffbart

Som en protest mot att människor inte längre ska få tillhöra en terroristorganisation så hissades PKK-flaggor i Göteborg. Ingen ska gå fri som är medlem eller deltar i en terroristorganisation utan detta ska straffas. Det har regeringen bestämt i februari 2023. Inte så märkligt kan en vanlig svensk tycka, men medlemmar i PKK är emot detta för de vill inte straffas för att de tillhör en terroristorganisation, för så klassas PKK också i Sverige. Det var Olof Palme som gjorde detta år 1984. 

Därför hade någon eller några nu hissat PKK-flaggor i Göteborg så de syntes under ett par dygn innan de togs ned. Göteborg har varit vänsterextremistiskt ända sedan 1960-talet med yttersta vänsterorganisationer. Men alldeles klart är att Sverige inte gillar PKK. Nu hissades flaggorna för att störa processen med anslutningen för Sverige till Nato. 

President Erdogan gillar ju inte heller PKK eller dess yttringar. Och har begärt utlämning av medlemmar i organisationen från Sverige. Han krävde att 33 medlemmar skulle utlämnas från Sverige och Finland och Sverige har utlämnat några få. Det är en ständig balansgång mellan olika folkgrupper i Sverige för att vi har tagit hit dem som det var mest synd om. Nu när vi inte längre vill vara alliansfria utan bli medlem som land i Nato så blir det ibland knepigt. 


Rojavakommittén har tagit på sig ansvaret för de hissade flaggorna. PKK är sedan 1984 terrorklassat i Sverige. Detta handlar om stöd för Kurdistan, som ju hade stort inflytande i den förra regeringen genom Amineh Kakabaveh

tisdag 18 april 2023

Kung Charles kröns den 6 maj

 Inte bara kung Charles blir krönt den 6 maj utan också drottning Camilla. Det är kungens sätt att upphöja den kvinna, som var gift när de träffades och som begick äktenskapsbrott gentemot sin man med kronprins Charles och de båda gentemot prinsessan Diana. Det är en hemsk historia, som tyvärr slutade med att prinsessan Diana dog i en bilolycka 1997. Det var efter att hon hade skilt sig från dåvarande kronprinsen Charles.

I programmet till kröningen så finns naturligtvis en omslagsbild på det kungliga paret, men kung Charles har också med en idyllisk bild på familjen från 2018. Innan allt bråk bröt ut och hans son prins Harry inte längre ville ingå i sällskapet utan flyttade till USA med sin fru Meghan. 

Det var länge sedan någon kröntes i Storbritannien, för det var 1953 då jag själv var en liten flicka och drottning Elizabeth kröntes. Många andra levde inte ens. Och många har dött sedan dess. Det blir en liten kort kröningsväg genom London, - kring två kilometer - mycket kortare än den 1953, så vi får väl se hur det går med trängseln. Prins Harry kommer att närvara vid kröningen, men inte umgås med familjen. Han är inte längre en arbetande kunglighet och kommer inte finnas med på balkongen när familjen hälsar allmänheten.

Kung Charles är något yngre än jag, född 1948, så vem vet vem av oss som kommer att leva längst. Men kanske kan jag få uppleva en kröning till i min livstid. Vi får se. Eller inte. Nästa kung i Storbritannien kommer att heta William. 


De här fina bilderna ingår i programmet till kröningen. Det visar fram det som kungaparet nu vill att alla ska se. En lycklig familj. Bilden till höger är från 2018 och mycket har hänt sedan dess. 

Här har jag tidigare skrivit om brittiska kungahuset och när prins Charles blev kung Charles. Farliga säkerligen omstörtande texter (obs ironi) för de finns inte längre. Borttagna av Blogger. 

måndag 17 april 2023

Var Cleopatra svart eller vit

UPPDATERAT

 Enligt en seglivad myt så var Cleopatra släkt med andra afrikaner med mörk hud. Men så var inte fallet för Cleopatra tillhörde en släkt som kom från Grekland och Makedonien. Så hon såg ut som andra människor kring Medelhavet. Men nu gör Netflix en alldeles mörkbrun Cleopatra, dock på bio kommer storfilmen om Cleopatra med en israelisk mer ljushyad skådespelerska. 

Många antisemitiska människor blev förstås upprörda över storfilmens Cleopatra Gal Gadot, som kommer från Israel. Det säger mer om samtiden än om vad som är historiskt korrekt. Ur marknadsföringssynvinkel är bråket om hur Cleopatra verkligen såg ut givande. Det höjer intresset och kassainkomsten. Jag måste säga att jag har sett tillräckligt många dokumentärer redan om Cleopatras tid och försöken att hitta hennes grav i Alexandria för att ha sett mig mätt. Det behövs inte en "dokumentär" från Netflix eller en ny storfilm för min del. Jag såg inte ens filmen med Elizabeth Taylor 1963. Den var inte tillräckligt intressant. 

21.4.2023

Nu reagerar också en egyptisk advokat och vill att Netflix ska stängas ned i Egypten. Han menar att denna version av egyptisk historia är falsk och osann. Han har stämt Netflix inför åklagare i Egypten. Den här versionen är inte överensstämmande med islamska och samhälleliga världen och principer, menar advokaten. 

24.4.2023

Nu förklarar regissören till Netflix-versionen av Cleopatra att Cleopatra inte var mer grekisk än andra som har utvandrat från Grekland. Och att hon såg det som en politisk handling att göra Cleopatra mörkare än i tidigare filmer. Vem är mest lik den Cleopatra som levde för 2000 år sedan? Ingen av dem för hon var en rätt ful kvinna, som ville ha makt. Överst ser vi Adele James som spelar i Netflix nya serie. Och under Gal Gadot som spelar i kommande storfilmen. Bredvid ses Elizabeth Taylor som spelade Cleopatra i filmen om henne år 1963. Nedan en avbildning som gjordes när den verkliga Cleopatra besökte Rom. 
söndag 16 april 2023

Tusentals blogginlägg borta

 Jag har skrivit på blogg sedan 2008. Den första kan ni hitta här om ni trycker på bokstäverna. Ganska primitiv. Den andra skriver jag nu på och den tredje är försvunnen, vilket ni kan se här. Den är borta sedan två veckor på grund av HATE. Jo så beskrivs min blogg i ett enda ord. Det är mycket märkligt för jag har således skrivit tusentals inlägg/artiklar på denna blogg och alla ska då vara drabbade av HATE. I åratal dessutom innan det upptäcktes. Nu har jag begärt granskning tre gånger, senast i dag, men ingenting händer. 

Dessutom är det mycket underligt att hela bloggen försvinner eftersom Blogger själv säger att så sker inte. Se nedan vad de säger. Jag kan inte tro annat än att det är något IT-system som har tagit bort min blogg. Eller kalla det robot. Själv har jag enbart fått intyga att jag själv inte är en robot och plocka ut några bilder på bussar från sex stycken bilder. 

Sedan verkar de tro (roboten) att min blogg jag skriver på nu är densamma som är bortplockad. För jag skulle logga in var det senaste som stod på någon skylt och då kommer jag förstås till den blogg jag skriver på nu. Men min andra och senaste blogg är fortfarande borta. Jag har aldrig tidigare fått något klagomål på min blogg och det mesta jag skriver berättar jag om både på facebook och twitter. Det är nyheter som jag avhandlar eftersom jag är utbildad journalist. Och så plötsligt försvinner hela bloggen. Vad är det som pågår?
lördag 15 april 2023

Föräldrar till gängkriminell blir av med lägenhet

 En gängkriminell son har gjort att föräldrarna nu blir av med sin lägenhet i Järva. Sonen sköt från loftgången i maj 2021 utanför lägenheten och mördade en man på gården och skadade en annan svårt. Han är nu dömd till 13 år och 10 månaders fängelse och föräldrarna är uppsagda från lägenheten  samt måste nu flytta med omedelbar verkan. 

Lägenheten har varit något av en fritidsgård för det kriminella nätverk som sonen tillhör. Där förvarades både knark och skjutvapen. Föräldrarna har haft kontrakt på lägenheten sedan 2009 och hävdar att de alltid har varit skötsamma hyresgäster och betalat hyran i tid och haft god kontakt med sina grannar. De har inte ansvar för skjutningarna menar de och de behöver lägenheten för där bor pappan med parets fem barn. Mamman bor däremot utomlands för tillfället. 

Svea hovrätt bestämde att de ska flytta omedelbart och tog ingen hänsyn till föräldrarnas överklagan. Två av sönerna var kriminellt belastade, men pappan menade att de flyttade för över ett år sedan och det har blivit lugnare sedan dess. Men familjen har utsatt grannar för fara mot deras liv och hälsa och måste därför flytta. Det betraktas som en särskilt allvarlig störning. Vid särskilt allvarliga störningar i boendet kan hyresgästen omedelbart skiljas från lägenheten utan tidigare förvarningar och uppmaningar från hyresvärden enligt 12 kapitlet 25 § 3 stycket i Jordabalken. 


Här sköts det både från gården och från loftgången i maj 2021. En man på gården mördades och en annan sköts i huvudet, men överlevde. Familjen måste nu flytta omedelbart har hovrätten bestämt.