måndag 29 november 2010

Tiobarnsfamilj genererar en halv miljon i skatteintäkter

Därför tycker Emmaboda kommun att det är alldeles utmärkt att de bor kvar där de bor. Centralt på Villagatan alldeles intill en pizzeria.

Tänka sig vilket märkligt samhälle vi har. En kommun tycker att vissa invånare är guld värda, medan andra inte är värda något alls och ska förföljas med hugg och slag.

I samma kommun bor nämligen en ensamstående mamma med sitt barn och hon ska vräkas nu i dag och har inte fått någon hjälp med att bo kvar. Ingen hjälp från socialen. Det är skillnad på folk och folk i vårt samhälle.

Allt handlar om pengar och den ena familjen får statligt stöd.

Grundersättningen ligger på över en halv miljon för kommunen sedan tillkommer andra ersättningar, som ger minst 1,4 miljoner för två vuxna och tio barn. Detta för att de bor där, medan den andra familjen belastar kommunens egen budget. Ut med henne och hennes barn!

Socialdemokraterna styr kommunen och kommunalråd är Anne-Marie Fagerström. Emmaboda kommun har drygt 9 000 invånare och har en medelinkomst före skatt på 250 000 kronor.

8 kommentarer:

 1. Ett annat parti, jag vågar inte säga vilket, beskylls ständigt för att ställa människor mot varandra göra skillnad på människor.

  Tydligen kan sossarna gå hur långt som helst i sin iver att göra tvärtemot, och mest tvärtemot är tydligen att gynna invandrare på bekostnad av svenskar.
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Pops: Det är klart att dom är glada och nöjda över att få en sådan lönsam familj till kommunen. En halv miljon på ett bräde i grundersättning från staten utan motprestation. Det är vad omkring 7-8 vanliga vuxna som jobbar betalar i skatt i Emmaboda kommun.

  SvaraRadera
 3. Sossar kan! Det är synd om svenskarna! Det är synd om oss. Vi är så lurade. Vi är så lurade så vi ser det inte.

  SvaraRadera
 4. Parnassen Helena: Sant det ska gudarna veta...

  SvaraRadera
 5. Tack för att du tog upp detta! Jag gråter när jag läser...

  SvaraRadera
 6. OM man tar upp denna diskriminering till debatt, så svarar Mona Sahlin att "man får inte ställa grupp mot grupp". Så svarade hon en tandsköterska som ringde in till Karlavagnen före valet där Sahlin medverkade, och där tandsköterskan frågade varför invandrare alltid fick hela garnityret utbytt gratis på socialens bekostnad medan de svenska fattigpensionärerna knappt hade råd att byta ut en enda trasig tand. Sahlins svar var mycket indignerat i tonen när hon snoppade av tandsköterskan med orden: "man får inte ställa grupp emot grupp".

  Sedan var den diskussionen slut. Sahlin levererade även några moralkakor till tandsköterskan som tystnade, men man hörde att hon vidhöll orättvisan. Och så var det samtalet överstökat. Lägga locket på, alltså, när delikata ämnen tas upp, är politikernas paroll.

  SvaraRadera
 7. Cavatus: Inte så konstigt att hon och dom andra inte vann valet. Och att hon nu måste sluta. Fast jag undrar hur Emmaboda kommun ställer sig till den här tiobarnsfamiljen om några år? När dom statliga bidragen inte längre finns?

  SvaraRadera