onsdag 9 december 2009

Yttrandefriheten kostar 450 000 kronor

Ingrid Carlqvist har fått sparken berättar Resumé. Hon fick inte blogga längre för sin chef på Villaliv och hon tvingades lägga ned sin blogg i somras.

Hon fick helt enkelt välja mellan jobbet och bloggen. Men nu har hon startat en ny blogg eftersom hon har gett ut boken: Inte utan mina söner. Då började mejlbombningarna till hennes arbetsplats igen. Och hoten om att mejlbomba annonsörerna.

När så Ballingslöv drog tillbaka annonser för 450 000 så fick arbetsgivaren nog. Ingrid Carlqvist fick sparken. Hon hade jobbet på frilansbasis.

Så ytttrandefriheten är värd 450 000 kronor och en journalist, som bloggar kan sparkas för att meningsmotståndare förföljer den med falska mejl. Vad säger journalistförbundet?

Monica Antonsson har adresslista till de, som hon tror är skyldiga. Vad säger journalistförbundet?

PS. Den 2 september i år skrev jag följande och förutspådde att hon skulle få nya problem. DS.

12 kommentarer:

 1. Ann Helena!

  Ja, vad säger Journalistförbundet? Bryr de sig om yttrandefriheten?

  SvaraRadera
 2. Jag skickade alldeles nyss en debattartikel till tidningen Journalisten:

  Hej!

  Detta är ett debattinlägg om vad som har hänt journalisten och författaren Ingrid Carlqvist:
  Journalisten Ingrid Carlqvist har fått sparken från sin anställning som chefredaktör vid Villaliv. Detta därför att ett antal hatiska "feminister" har bombarderat hennes arbetsplats och annonsörerna med falska, lögnaktiga mejl.

  Ingrid Carlqvist blev i somras tvungen att stänga sin blogg, för att inte förlora sitt jobb. Hon bloggade om att pappor också har rättigheter här i vårt svenska samhälle.

  I höstas gav förlaget Blue Publishing ut hennes bok Inte utan mina söner, som handlar om australiern George Pesor och hans kamp för sina två pojkar. Han hade ensam vårdnad om dem, när deras svenska mamma kidnappade dem. Han fick ingen hjälp av svenska myndigheter att få dem tillbaka, utan reste själv till Sverige för att söka rätt på dem. Han lokaliserade dem och kallade dit polisen. Han återvände till Australien med dem och lever där nu med dem.

  Detta kostade honom allt. Han gick i ekonomisk konkurs, men han fick tillbaka sina pojkar.

  Denna bok har gjort att Ingrid Carlqvist har startat en ny blogg, som heter www.inteutanminasoner.wordpress.com. Då började förföljelserna igen. Vi är många som är upprörda för Ingrid Carlqvists skull. Monica Antonsson, som själv är journalist och författare har stöttat henne på sin blogg: www.monicaantonsson1.blogspot.com. Där hittar ni också adresserna till många andra, som stöttar Ingrid Carlqvist.

  Vi är många, som har blivit förföljda av denna bloggande "feministmaffia", som uppenbarligen är kvinnor, som själva har varit utsatta för svåra saker i sina liv. De kallar sig överlevare och ägnar nu sina liv åt att förfölja de som försvarar män, som likt George Pesor har blivit utsatta för kvinnors våld.

  I vårt land har det länge ansetts att kvinnorna i alla lägen är de, som är de bästa för barnen och därför har mammor nästan varit heliga. Nu finns en motrörelse av pappor, som försöker få sina rättigheter tillbaka i domstolar. Och som kämpar för sina barn.

  Alla känner vi någon familj, där mamman har lagt beslag på barnen genom att helt enkelt anklaga pappan för sexuella övergrepp. Jag har själv en sådan pappa i min släkt. Han har gett upp och har inte sett sina barn på flera år. Men det kan också räcka att i domstol påtala samarbetssvågigheter för att få ensam vårdnad om barnen.

  Att Ingrid Carlqvist nu har fått sparken, för att hon har en blogg är alldeles förfärligt. Yttrandefriheten var värd 450 000 kronor som företaget Ballingslöv drog tillbaka i annonser. Ska en mobb kunna skilja en journalist från sitt arbete? Vem kommer att drabbas nästa gång?

  Principfrågan handlar om yttrandefrihet. Ska en anställd journalist kunna blogga? Och ska en mobb kunna mejlbomba bort en journalist från en anställning? Är detta rimligt?

  Ann Helena Rudberg
  journalist och författare

  SvaraRadera
 3. Feminismen är på fiendens sida

  Läs vidare:

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  SvaraRadera
 4. Du menar väl att feminismen befinner sig på Fi:s sida ;)

  SvaraRadera
 5. Yttrandefriheten för 450 000 kr? Det låter billigt! Var köper man den?

  SvaraRadera
 6. Tror inte förbundet kommer att göra ett skit! Det finns ingen yttrandefrihet. Det låter bara bra att säga det. Det är pengarna som bestämmer.

  SvaraRadera
 7. Frågade just Ingrid om hon får någon hjälp av journalistförbundet. Vi får väl se. Hon måste kunna få skadestånd tycker jag. Det kan inte vara grund för avsked att blogga. Men som sagt vi får se. Oprövad situation än så länge.

  SvaraRadera
 8. Ann Helena: Som anställd får man inte blogga. Har du inte läst mitt inlägg på Newsmill om Carl Bildt och hans bloggande?

  SvaraRadera
 9. Nä parnassen Helena det har jag inte. Som anställd får man väl blogga på sin fritid? Eller hur menar du?

  SvaraRadera
 10. Ballingslöv drog inte in några annonser för 450 000. Läs artikeln på www.second-opinion.se.

  SvaraRadera
 11. Hallå Second Opinion kul att höra av dig! Jag vet tiden ändras och jag med den. Men mitt inlägg får stå kvar som det är. Det är skrivet i den stunden som var då, med de uppgifter jag hade då. Du kan läsa högre upp i bloggen...

  SvaraRadera