tisdag 1 december 2009

Filminstitutets VD anklagar Jan GuillouCissi Elwin Frenkel, som är VD för Filminstitutet, anklagar i dagens DN Jan Guillou för att ljuga om hennes far juristen och journalisten Göran Elwin.

Hon blev bestört när hon läste Jan Guillous memoarer, där det står att hennes far var "ryggradslös" och "feg" och att hennes far alltså ljög, begick mened.

- Det var ett enormt hätskt angrepp, säger Cissi Elwin Frenkel. Hon gick till källorna och upptäckte att det Jan Guillou hade påstått inte stämde. Hon har också fått många reaktioner från människor, som liksom hon har reagerat på anklagelserna i Guillous memoarer.

Göran Elwin är född 1940 och har bland annat jobbat både på Dagens Nyheter och Sveriges Television som programledare och producent. Han är jur dr.

PS. I dag 2.12 framträder Guillou i DN och menar att det var synd att Cissi Elwin Frenkel inte kontaktade honom, för då hade allt kunnat läggas till rätta. Nu väntar vi på att Göran Elwin själv ska framträda och berätta vad som hände. Eller är han för gammal eller sjuk för att kunna försvara sig? DS.PSPS. Jo Göran Elwin har trätt fram och sagt att det dottern skrivit är rätt i sak. Själv så läser han aldrig Guillous böcker för han litar inte på fakta i dem och äventyrsböckerna tycker han är för dåliga. http://www.kvp.se/Nyheter/1.1799468/hur-kan-guillou-slanga-ur-sig-grova-anklagelserDSDS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar