söndag 6 december 2009

Newsmill tillåter anonyma skribenter

Redaktör PM Nilsson framträder nu i en kommentar under en debattartikel om minaretförbudet i Schweiz och berättar att Porang Zahedi inte finns.

Det hade jag upptäckt och påtalat. Dock finns det några stycken Zahedi, som innehar den ålder, som Porang uppger sig ha. Men bara en Zahedi, som stavar efternamnet så och som bor en förort till Stockholm. Om det nu inte är han, som har skrivit artikeln får han kanske problem.

Det är ytterst tveksamt, tycker jag, att ha en policy där anonyma skribenter tillåts. Nu påstår PM Nilsson att det finns en hotbild mot denne "Porang" och att de har varit i kontakt med honom och därför låter honom skriva under psedonym. Fast de är mycket restriktiva med detta. Så här säger PM Nilsson ordagrant:

"En del kommentatorer har uppmärksammat att författaren till artikeln använder en pseudonym. Vi är mkt restriktiva med att tillåta det men i likhet med andra medier använder vi detta när det finns en trovärdig hotbild. Vi har tidigare varit i kontakt med författaren och vet vem han är."

Ifall det nu finns en policy så vore det ju bra att berätta om den från början och inte låta läsarna upptäcka vilka som är anonyma eller inte. Det går ju bra att kalla skribenten för XXXXX eller något annat, som absolut ingen heter. Och varför uppge ålder om den inte är den rätta?

Ytterst tveksamt att tillåta sådant här för debattens skull. Det skapar en osäkerhet kring vad Newsmill egentligen står för. Så det är okej att anonymt skriva i stort sett vad som helst?

6 kommentarer:

 1. Märklugt att låta någon skriva under pseudonym på Newsmill.

  Trodde att denna sajt föreodrade det fria ordet under egen namn, dvs att man skulle kunna uttrycka sina åsikter och signer med sitt riktiga namn.

  Frågan kring denne/denna pseudonym och vem det kan tänkas vara som ej vågar / vill stå för sina åsikter kan komma att stjälpa hela idén kring Newsmill.
  Det hjälper ej med att Newsmill VET vem det är, hur ska läsarna kunna relatera och ta in det pseudonymen skriver om de ej vet om personen verkligen menar och står för det som skrivs ?

  Anonymitet på Newsmill är kontraproduktivt för Newsmill, alla förlorar på att personer under pseudonym tillåts att skriva och publicera artiklar.

  SvaraRadera
 2. Nej precis min åsikt Maukonen. Det räcker med anonyma kommentarer tycker jag. De censureras ju i värsta fall.

  Och här blir åtminstone jag mycket konfunderad för tycker skribenten verkligen så här? Det kan lika gärna vara en sverigedemokrat, som vill visa hur knäppa alla utlänningar är. Och varför berättar Newsmill så mycket om skribenten om han ska vara anonym?

  Jag tror dom har blandat ihop sig själva med en insändarsida eller en ledarsida. Men debattartiklar brukar väl inte vara anonyma?

  SvaraRadera
 3. Jag fick inte skriva under namnet Helena Palena som är ett smeknamn. Hade publicerat flera artiklar men fick sen nobben med motiveringen att dom inte ville ha pseudonymer och då skrev jag mitt hela namn. Då fick jag igenom mina grejor. Den där Porang blir man ju förbannad på.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Det jag gissar på är att han är en utbytesstudent från Iran pga sina idiotiska åsikter och eftersom han ej existerar i något register. Sen är han en muhammad omar följare som är ett av de största fiender till frihet i väst.

  SvaraRadera