onsdag 30 december 2009

Om att spela offer

Det som människor kan göra, som blir avslöjade som skurkar, är att spela offer. Det gjorde ju Liza Marklund så bra hos Skavlan när hon var där på intervju. Fast hon blev skakad när Skavlan antydde att Monica Antonsson kunde stå i kulissen. Jag väntar ännu på det programmet. Där dessa möts.

Och Liza Marklund gjorde det ännu bättre när hennes kompis den politiske reportern från TV4 Anders Philblad var nere i Marbella för att intervjua henne. Den intervjun kan väl utnämnas till årets svagaste i genren.

Och offfermentaliteten odlas lite här och var på internet. Kan inte låta bli att citera det senaste:

X: Usch och fy nu orkar jag inte mer... jag lägger av... hu va hemska dom är. Jag kommer aldrig mer gå in på deras bloggar. Kan ni andra kopiera så jag får läsa vad dom skriver?

Y: Åh stackars, stackars dej. Sluta inte vi stöttar dej allt vad vi orkar. Åh hur hemska alla är. Hur dom plågar dej! Stackars stackars dej.

X: Åh herregud hur ska jag orka och nu raderade jag alla mejl i panik också... stackars stackars mej. Jag trodde dom var mej på spåren och där stod ju allt elakt som jag hade... nej jag menar där fanns ju alla goda människors omtanke och mina käraste hälsningar tillbaka.

Y: Men lilla dej. Så jag lider med dej. Och satans anhang är efter dej. Så gräsligt. Stå ut i stormen. Vi stöttar dej!

Z: Det som plågar dej nu är helt vidrigt, vad jag sett. Ren mobbning. Finns ingen hejd på vad ilsken satans jävlars människor av denna rang kan göra. Jag vill ge dig en stor stor kram. Lider med dig : (

X: Det har gått för långt…
De får passa på att jubla och njuta. Det kommer att komma surt efter. Det brukar göra det när man agerar utan att använda lite tankeförmåga…


Y: Inte ska du ge upp. Mejla mig gärna så kan vi byta några ord. Jag har följt detta på avstånd. Stay cool! Låt dig inte provoceras. Kram!

X: Tack!
Jag hör av mig när jag fått öppnat ett nytt mailkonto.
Kram!

Y: Fullständigt djävla sanslöst!Milt sagt!
Kram vännen! Att tvinga dej att radera dina mejl! Vilka skurkar!

A: Har du råkat ut för hackers?
Jag tycker inte att du ska lägga av, det är en viktig principdiskussion som pågår.

B: Jaa, vad kan jag säga”suckar djupt” Gränslösheten är fullständigt gränslös.

X: ”Gränslösheten är fullständigt gränslös.”
Mycket väl talat och prutt på dej också! Du käre. Åh så jag älskar er!

M: Det är med stor förvåning jag följer vad som sker just nu.
Är de här människorna verkligen vuxna?
Vad är det för fel på dem?
Det här borde någon psykologistuderande se på, analysera och göra en studie av.
Rädslan för sanningen kan göra människor fullkomligt galna!

K: Är det ett mailkonto som är hackat? SUPERviktigt med bra lösenord innehållande stora och små bokstäver samt siffror. Åh käraste lilla du...särskilt viktigt om man är ute på nätet och ”skapar kontakter med tivelaktigt uppsåt” som man nog kan säga om dig. Tyvärr kära lilla älskade.

X: Åh älskade lilla du... det var ett mailkonto och jag trodde mitt lösenord var säkert... jag hade tagit min mammas lilla namn och så mitt eget födelsenummer... det blev så vackert ihop. Och nu är allt förstört. Jag lider :( Tyvärr så har de jagat mej land och rike runt... får väl snart emigrera. Åh jag lider ännu mer :((

Q: Sanslösa typer utan någon som helst känslighet om det inte gäller dom själva eller någon som dyrkar marken som dom går på!

X: Tack!
Din analys är mycket träffsäker:-)
Läste en kommentar på en annan blogg
”rädslan är oerhört stor för att tomtebarnens sanning ska komma fram.”
Tror vederbörande satte fingret mitt i rumpan där!

N: Ge inte upp! Någon måste våga skriva om hur fiender brister i sina utredningar. Tänk att du ska tvingas att sälja äsch fel radera dina allra käraste mejl!

X: Du har helt rätt! De har varit i min brevlåda och öppnat min post.
Det skall bli intressant att se vad jävulens åklagare säger om detta. Där kom den! Grävlingen!
Kan du göra mig en tjänst? Ta en skärmdump på den kommentaren och skicka den till mig. Jag kommer inte att gå in och läsa hos någon av dem. Såg att du lämnade din mailadress… har skickat min nya till dig.

X: Efter ett mycket intressant telefonsamtal blev jag bara tvungen att läsa:-) Ojojoj vad de är ute och cyklar på hal is i motvind!
Hur sjukt kan det bli??? Jag lider så av all uppmärksamhet som jag inte har förtjänat... åh hur ska det gå... :(( jaggråter och snyftar... buhu.

S: Okidoki, jag har en del invändningar – peka inte ut folk.
För det andra, kommentaren du citerar: ”rädslan är oerhört stor för att tomtebarnens sanning ska komma fram” – njae, det handlar inte om barnen , det där låter som en konspiratorisk kommentar. Åh alla barnen kan väl inte vara i fara? Det skulle vara så grymt så jag gråter... :(((

X: Gråt inte! Jag tror inte att C eller P har gjort detta. Men jag håller dem delvis ansvariga för det som nu sker.
Tomtens sanning är så stort och gripande... jag snyftar (;::::

M: Du tänker på Tomten och hur han mår... stor eloge till dej!

N: Hej
Hamnade här av en slump. Tycker det är varken hackat eller malet……..

X: Ja du… det är väl inte din kommentar heller

Y: Tack, det var klargörande.
Och ja, jag tycker att alla borde ta ett tydligt avstånd från hackers, istället för att antyda att man kan komma att anlita dem.

Z: Sorry men det är din känslomässighet och din impusivitet som spelar de här individerna rätt i händerna!
De vet precis var de har dig, vilka knappar de ska trycka på för att få dig ur balans. När de fått dig ur balans har de fått kontrollen. Akta dej käraste och gråt inte mer!

X: Jag vet och jag har svårt att inte ”vara jag”.
Det ÄR ett problem och jag försöker verkligen att hålla igen. Jag har hela tiden envisats med att jag har rätt att ”vara jag” men jag inser att det inte leder någon vart… åh ska jag inte ens kunna vara JAG hur ska jag orka... jag lägger nog ned buhu... ingen tycker om mej i hela världen... (:::::: förresten har jag märkt ut alla fienders tak med kryss i storleken 10x5 meter... så att ni vet... buhu : ((( dom är så elaka...

W: Helt hejdlöst! Varfor äär det så viktigt att liksom ”trycka till” människor som inte tycker det samma som en själv, att man promt ska hacka sig in i mailboxar, hänga ut, och helt enkelt bete sig som en ….ja, jag vet inte vad jag ska kalla det egentligen? Är det inte nog med elende i verrlden enndå? Mycket god idé det där med 10x5 meter stora kryss på taken. Då vet vi ju var dem håller hus! Vi elsker enanden och det är inte fejl! Men dem... ja de fortjener att bli bombet. Guleböj och brusefåtölj så fergremt jeg blir.


Obs! Alla likheter med nu levande människor eller befintliga bloggar är helt och hållet en slump och en tillfällighet. Gott Nytt År alla goda och glada!

8 kommentarer:

 1. Ha ha ha!
  Det är ju rena revynumret ju.
  Kanonkul!

  SvaraRadera
 2. Blev så trött på eländet... tänkte på Hasse & Tage...

  SvaraRadera
 3. Grattis, du har fångat hela den kjaaaaam- och nallar-jargongen som är så allestädes närvarande på somliga bloggar! Skitkul!

  SvaraRadera
 4. Tack Ingrid... det är ganska likt verkligheten ;)

  SvaraRadera
 5. Hahahaha....
  Så bra!

  Vem behöver tv?
  All, jag menar ALL underhållning finns här och i omgivningarna.
  Deckare, drama, komedi och en smula S()Noren.

  SvaraRadera
 6. lena: Som sagt ganska likt den reala verkligheten i realtid....;)

  SvaraRadera
 7. Jätteroligt - och träffsäkert! Ha-ha! Eloge till dig:-)

  SvaraRadera
 8. Tack kimhza... blev så lack på alltihop... det är en hopplös diskussion... ;)

  SvaraRadera