söndag 20 december 2009

Snön ligger djup och endast tomten är vaken

Ja nu har vi ringt till vägansvarig en tredje gång och hon har lovat att vi ska få plogat i dag. Det är stört omöjligt att ta sig ut genom den breda vall, som plogen har fått upp mot ingången till vår 200-meters lilla väg, som går fram till tomten.

Det snöar nu igen efter ett litet uppehåll. Sambon var nyss inne och stärkte sig med den nya apelsinglöggen, för att få kraft att skotta sig fram till bussen över ängen, så att han kan ta sig till jobbet i morgon bitti.

Snart är endast tomten vaken och stjärnorna flimsa och flåmsa... nä det var vår hemmagjorda version av Viktor Rydbergs Tomten.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Så ska det låta...

PS. Fortfarande ingen plogning vid sextiden på kvällen. Min samfällighetsförening är kass. Vi har nyss överklagat att vi själva ska ha ansvaret för vägarna. I Norrland är dom så smarta att dom låter Vägverket sköta det, men inte här på Värmdö. Här ska vi själv betala och ansvara. Det funkar inte. Retligt att se stora plogbilar dra förbi 50 meter bort på stora vägen, men vi kommer inte ut från vår tomt. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar