torsdag 17 december 2009

Vattenfall är ett konstigt bolag

Det statliga aktiebolaget Vattenfall är märkligt. Nu har vi haft ström i tre och en halv timme utan avbrott. Vi råkade ut för fem-sex avbrott under dagen och morgonen. Men två kilometer bort har de säkert haft ström hela tiden. I Hemmesta.

För där finns så många företag, som Vattenfall måste ersätta med massor av pengar ifall strömmen uteblir. Här finns omkring 300 tomter och så Torsbygården, där det bor rehabiliterade psykfall. Så det är väl inte så noga? Eller hur ska man tolka det?

Har ont i musklerna i kroppen för jag har skottat så mycket, är inte van vid det förstås. Ingen plogning och ingen sophämtning i dag. Torsdag varannan vecka är det sophämtning, men bussarna går inte så varför skulle sopbilen funka?

Undrar om sambon kommer hem i kväll? Inga bussar, men jag kan hämta förstås, en mil eller två mil bort.

Att bo i Stockholms skärgård är som att bo i Norrbotten. Långt till allt. Måste ha bil. Får betala allt själv. Ingen plogning av någon bil betald av Vägverket här inte.

Som sonen sade som var inne i Stockholm i går: aha det har slutat snöa. Men icke. När han kom ut på motorvägen var det ymnigt snöfall igen. Och i Kaffebacken (Nacka kommun) kom en ovan bilist rakt emot honom från andra körbanan. Han/hon fick sladd och kunde inte stanna.

Som tur var skildes de åt av två räcken. Kör försiktigt! Kom ihåg att det dör mångdubbelt fler i trafiken än i svininfluensan. Tio gånger så många! Kör försiktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar