onsdag 2 december 2009

Gudrun Schyman till Let´s Dance

Fi:s talesperson Gudrun Schyman ska vara med i TV4:as Let´s Dance. Jag kan tänka mig att hon vill bli poppis bland fler än en procent av befolkningen.

Hon har varit ute i skolorna här på Värmdö och talat också för så många röstade på Fi i EU-valet här ute, påstår hon.

Hon illustrerade det hela med en samhällsstege, där kvinnorna alltid hamnar längst ned. Ja, det har hon inte själv gjort för hon har varit partiledare och fått ersättning från riksdagen ända till förra valet och avlönas väl nu av Fi.

Annars hade hon velat åka till EU och få en fet lön, men det gick inte vägen trots att hon fick en miljon av ABBA:s Benny Andersson för att göra reklam för sig själv.

Jag tror inte att Fi kommer in i riksdagen nu heller, men de ska satsa på att komma in i fler kommuner än förut.

Dock har jag inte hört henne säga ett enda ord till försvar för de mest förtryckta kvinnorna i Sverige. De som kommer från muslimska länder. Och många av dem bor ju dessutom rätt nära henne nere i Skåne.

När får vi höra ett tal, där hon kräver att tvångsgifte ska avskaffas och att kvinnor ska få gå klädda som de vill och inte tvingas att bära långa kjolar och dölja hela sin kropp och sitt hår? Och inte bli spottade på för att de bär kjolar bara till knäna?

Jag skulle tro aldrig. För feminism och jämställdhet är väl bara för svenska kvinnor? Inte invandrare?

10 kommentarer:

 1. Här kommer ett passande citat ur en mycket bra bok som jag alldeles snart läst klart. "Din heder" av Martin Svensson

  "Sedan har vi ju dom svenska politikerna. Jag kommer till exempel aldrig att glömmma Gudrun Schymans debattartikel i DN, där hon skrev att Fadime som mördades av sin far, inte föll offer för den kurdiska kulturen, utan för den ordning där män förtrycker kvinnor, en ordning som hon menade finns överallt. Det ironiska var att bara dagarna innan eller efter denna debattartikel, publicerades en intervju med dåvarande ordföranden i kurdiska föreningen i Malmö, där han säger något i stil med att han förstår Fadimes pappa, men att han själv aldrig skulle få liknande problem med sin dotter då han uppfostrat henne på ett korrekt sätt.

  Du tystande för ett ögonblick, drog handen snabbt genom håret ett par gånger och fortsatte sedan.
  - Eller Mona Sahlin som fick ett antal miljoner att röra sig med för att lösa dom här problemen. Hon tog inte i det, hon orkade inte, eller kanske vågade hon inte. Dom är så jävla rädda för att allt detta ska göras om till argument för Sverigedemokraterna och andra idioter att dom bara låter det vara. Dom ser toppen av ett isberg.Dom vet vad som finns där under, men det är alldeles för stort och omfattande, så dom skiter i det.
  Du tystnade åter och så satt vi där ett tag med våra parallela dilemman." Slut citat

  Om det infantila fruntimret Gudrun Schyman istället för att kasta runt sina ben i Let´s Dance ägnades sig år att läsa den här boken och verkligen tog tag i kvinnors problem kunde man haft någon respekt. Jag har ingen respekt för den kvinnan what so ever!

  SvaraRadera
 2. Nä hon har alltid bara velat göra karriär och tjäna pengar... hon jobbade mycket kort här på socialen i Värmdö och där har hon väl sin röster på Fi kan jag tänka. Hon skulle ha älskat att sitta i EU och kanske ville ABBA:s Benny Andersson få bort henne från Sverige... vet inte.

  Men när Schyman kallade svenska män för talibaner då begrep alla vad hon gick för. Hon hade ingen som helst kontakt med vanligt folk utan hade levt i vänster-kommunistvärlden så länge att hon tappat koncepterna helt.

  SvaraRadera
 3. Brilliant inlägg, Ann Helena!

  Just detta att de mest radikala feministiska grupperna helt verkar ignorera jämställdhetsproblematiken i invandrarkulturer är egentligen häpnadsväckande, tycker jag.
  Inte sällan blir det märkliga, överslätande referenser till ett "globalt patriarkat"... det är som att man inte får prata om problem som hör till särskilda kulturer eller traditioner.

  Det finns ju en gammal koppling och vurm mellan vänstern/radikalfeminismen och Palestina. Att vänsterorienterade queerteoretiker sällan ens har något att säga om den extrema homofobin t ex som finns bland invandrare från Mellanöstern som bor i Sverige, är ett annat exempel på hur falsk denna politik egentligen är.

  SvaraRadera
 4. Jo, hon hade en mycket väl kontakt med vanligt folk...

  Schyman erkänner brott för att slippa rättegång
  http://www.dn.se/nyheter/politik/schyman-erkanner-brott-for-att-slippa-rattegang-1.216004

  Vice överåklagare Gösta Ivarsson medger att förra vänsterpartiledaren Gudrun Schyman fått erbjudande om strafföreläggande som alternativ till rättegång eftersom hon är känd.
  http://www.dn.se/nyheter/politik/kandisfaktorn-raddade-schyman-fran-atal-1.219506

  Obetald 50-årsfest spökar för Schyman
  http://www.dn.se/nyheter/politik/obetald-50-arsfest-spokar-for-schyman-1.219429

  Rapport spelar i tv upp en inspelad intervju där Gudrun Schyman erkänner att hon kört bil i berusat tillstånd.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article117959.ab


  Och nu, i dagens Aftonbladet
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6225844.ab
  påstår Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ (Fi), att hon vill dansa in i riksdagen.
  Många tror att feminister är sura bitterfittor som kniper åt och hatar män. Nu får flera se att detta är både fel och fördomsfullt och det är en stor politisk gärning...

  Förhoppningsviss slipper vi se Gudrun sätta sig och pissa på TV4:s dansgolv varken under en premiärgalan eller senare...

  SvaraRadera
 5. Tack Kimhza och Valens... jag skrattade mycket till hennes radda av grejer hon har gjort för att hålla kontakten med folket (en fin födelsedagspresent eftersom jag fyller pension minus ett år i dag). Ha en god kväll! Nu ska jag äta mer tårta.

  SvaraRadera
 6. Grattis på pension minus ett år dagen, Ann Helena!

  SvaraRadera
 7. ”… Det socialdemokratiska partiets kamp för att bilda ett parti som skulle leda Sverige ut ur fattigdom och elände har för länge sedan dödats av dagens landsförrädiska patrask. Det borde vara dödsstraff på landsförrädare!

  Det skitiga patrasket har INGENTING med folkets kamp att göra. Det socialdemokratiska parti som bildades och efter mycket möda och kamp, och slutligen genomdrev välfärden i vårt land, har dessa förrädare så gruvligt svikit så att idag återstår det Absolut Ingenting av folkets demokratiska parti … I n g e n t i n g ! …

  … Idag talar sossarna om att ta hit obegränsat med utlänningar, sådana som under socialdemokratins ungdom benämndes svartfötter, sådana som tar våra jobb och förstör landet ...

  Vi ska slänga ut ockupanterna från vårt vackra land, samtidigt som kujonerna i Sveriges riksdag kan vänta sig hårda straff för sitt svek …”

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  SvaraRadera
 8. Demokratbloggen:
  Ni kan börja utslängandet med mig... Sedan hänvisar jag till Kungahuset... Sedan får ni göra vad ni vill...

  SvaraRadera
 9. Tack Valens för gratulationen! Fasen vad jag har blivit poppis hos sd nu då. Jag tänker inte rösta med er för sjutton. Och ju mer ni länkar till min blogg desto mer bestämd blir jag på det.

  SvaraRadera
 10. Grattis!
  Gudrun förnekar sig inte. Hon vill bara synas och vara med. Och har man väl blivit kändis spelar det ingen roll vad man gör. Sjukt!

  SvaraRadera