tisdag 1 december 2009

Ursäkta Newsmill var är kriget?Cecilia Gyllenhammar har uppenbarligen kunnat stoppa alla kommentarer under eftermiddagen och kvällen till sin artikel, som ligger i topp på Newsmill. Varför har hon en sådan extraordinär makt över Newsmill?

Själv skrev jag tre kommentarer till hennes artikel om skräcken för sverigedemokraterna. En blev publicerad.

Vad händer med Newsmill?

En oberoende källa säger till mig att Newsmill har problem med sin idé om att kunna sälja seminarier till företag.

Fast redaktionen har fått höra, att ingen längre vill betala och de i sin tur har sagt, att det inte kostar något så vill ingen för tillfället ha tjänsten.

Cherchez la femme, säger jag som Hercule Poirot i Agatha Christie. Vad har Cecila Gyllenhammar för hållhake på redaktionen på Newsmill?

Jag anar dunkelt falskspel.

De gyllene påläggskalvarna kanske inte är så populära längre om de kan stoppas av en Gyllenhammar?

PS. Nu i dag 2.12 är de flesta kommentarerna äntligen publicerade, men Newsmill skulle gärna ha censurerat dem förstår jag, för de allra flesta är mycket kritiska till skribenten. Alltså Newsmill villl gärna vara mer politiskt korrekt och har infört regler om att skribenter ska känna till sitt ämne, men här släpper de igenom en Cecilia Gyllenhammar, som inte har en susning om vad hon pratar om. Hon får höra det. DS
10 kommentarer:

 1. Ett möjligt svar på din fråga! Vad har Cecilia Gyllenhammar och Leo Lagercrantz gemensamt. Ledtråd: Det är inte kristendomen.

  SvaraRadera
 2. Kanske kan detta sprida mer ljus över det hela? http://svtdebattbloggen.se/tag/newsmill/

  SvaraRadera
 3. Kanske FRA har kopplat nya kablar och det handlar om censur eller ovilja till debatt och diskussion, kanske har Newsmill fått krav på lönsamhet och det skall kosta i framtiden.

  Får väl hoppas att Servrarna än en gång bör bytas mot större.

  Leroy

  SvaraRadera
 4. Jag undrar också. Varför gick inte Climategate upp på tio-i-topp-listan? Det är något som inte stämmer.Det börjar lukta censur.

  SvaraRadera
 5. Hej Helena!
  Skickade just ett mejl till dig innan jag såg din kommentar. Uppenbarligen vill Newsmill rensa bort oss kommentatorer, som alltid ligger på listan med senast kommenterade och mest besökta.

  Alla är borta nu därför att de inte publicerar kommentarerna förrän flera timmar senare. Det måste vara en taktik de använder för att tex du och jag inte ska få flera läsare. Och för att sd inte ska få någon plats. Krångligt de gör det för sig.

  För då kan de som går in på Newsmill inte så lätt hitta fram till oss. Ju.

  Alltså de har problem med lönsamheten och kämpar i motvind. Undrar om de har fått samma tidsgräns som SAAB i USA?

  SvaraRadera
 6. Ja, helt plötsligt var man bara borta utan någon som helst förklaring. Tänk om det är som du säger. Nu ligger broilerbarnet Cecilia i topp. Som det ska vara med andra ord. Undrar om dom tycker att jag är obekväm. Skulle tro det.

  SvaraRadera
 7. Helena: Fast nu släppte dom igenom ett lagom antal kommentarer... åtta tror jag och till och med min egen, men först sedan jag hade kommenterat på artikeln nedan om höghastighetståg... och berättat vad jag skrev i kommentaren under Kinga Sandéns artikel, så kommentarerna släpps med ett par timmars fördröjning...

  Mmm Bonnier är ju judar och muslimer älskar inte judar direkt, så man kan inte skylla ägarna för att vara partiska eller avsky muslimer tillbaka. Det är väl vad dom kämpar med. Undrar om dom har fått bombhot på Newsmill eller Bonnier? De verkar så himla rädda.

  Inte bra för affärerna med extremister åt vilket håll som helst... dom borde värva Lill-Babs som skribent. Hon som är så gullig... eller vem finns det mer nu i adventstider... det skulle ju vara önskelistor och så blir det så märkliga artiklar...

  SvaraRadera
 8. Jaha nu blev jag också invaderad av sd... dom länkade en massa inlägg till det här inlägget såg jag. Borttagna nu. Jag länkar aldrig skulle gärna ta bort möjligheten... men hittar ingen knapp för det.

  SvaraRadera
 9. Jaha nu är jag också invaderad tydligen... tog nyss bort en massa länkar till sd-sajt... det här är ingen partipolitisk sajt och jag tänker inte rösta på sd

  SvaraRadera