söndag 13 december 2009

Newsmilliseringen är här

Åsa Linderborg myntar det ordet i sitt inlägg om debatten kring muslimer och islamism i dag på kultursidan i Aftonbladet.

Med det menar hon sådant, som absolut inte skulle få debatteras och inte på det sätt, som inte hon har godkänt. Hon ondgör sig över Expressens kultursida, som för en vecka sedan tryckte en artikel av Ayann Hirsi Ali, tidigare holländsk parlamentsledamot och författare.

Denna skribent menar bland annat, att ifall det verkligen fanns främlingsfientlighet i Europa, så hade den muslimska befolkningen utvandrat härifrån. Och att när muslimer börjar bygga moskéer för miljontals kronor, då är det dags att dra öronen åt sig. För en muslim behöver inte annat än lite vatten, en kompass (för att ta ut riktningen till Mekka) och en bönematta, för att utöva sin religion.

Och Johanne Hildebrandt slår i sin krönika i dag i Aftonbladet fast att främlingsfientligheten i Sverige har minskat sedan början på 90-talet och att sverigedemokrater till och med är helt vanliga människor.

Jag ser Åsa Linderborgs ord newsmillisering, som ett positivt ord. På Newsmill har debattten om slöjan, nikaben och burkan förts fram och tillbaka under hösten. Newsmill har tillåtit extrema muslimer att uttrycka sina åsikter - till och med anonymt som skribenter - mer yttrandefrihet kan väl inte ges till islamismen.

Men för Linderborg duger det förstås inte. Utan hon vill inte att detta ska få debatteras överhuvudtaget. Vad var det hon kallade det? Jo, träck var det och det skulle inte tryckas. Alltså när motståndarna till slöjan, nikaben och burkan uttalar sig.

Ändå var det hennes egen tidning som tryckte Jimmie Åkessons debattartikel. Men sådana som Åsa Linderborg trodde väl att alla då skulle bli som henne, när de såg denna artikel. Och om hon hade haft makten över Aftonbladet hade denna artikel naturligtvis aldrig fått tryckas.

Det journalister av hennes inskränkta sort inte förstår är att vanliga människor inte längre bugar för den överhetliga journalistiken, utan tänker själva. De får sina åsikter av det de ser i sin vardag omkring sig. Inte från kultursidorna.

De åsikter, som alldeles säkert kommer att låta sverigedemokraterna komma in i riksdagen, har byggts upp under något decennium. Och det är dessa välgrundade åsikter, en misströstan, som sådana vanliga människor ger uttryck för. Som äldre släktingar till mig anför, när de säger att de tänker rösta på dem.

Jag menar vad har de att förlora. De har fråntagits sina pensioner under hela den tid -15 eller 20 år - som de har varit pensionärer. De har fått noll i standardhöjning, medan yngre har fått omkring 70 procent under samma tid. Rättvisa?

PS. Nu vill jag genast säga att det är ingen idé att länka sverigedemokratiska hatbloggar till min blogg. Lika lite som det är någon idé att länka extremfeministiska. Jag tar bort dem så fort jag ser dem. Alltså själv är jag varken extremkommmunist eller extremfascist. Jag är inte ens särskilt politisk. Vet inte ännu vad jag ska rösta på i valet eller om jag ska rösta. Utan jag bestämmer mig vad jag tycker och tänker i varje fråga när de dyker upp. Men jag gillar inte hat. Inte från något håll. PS.

7 kommentarer:

 1. Åsa Linderborgs tyckanden får plats i en fingerborg!

  Så mycket bryr jag mig om hennes löjliga retorik. Om man inte kan diskutera ALLT, är ordet diskussion utbytt till diktatur. Men för Åsa vore väl det den bästa lösningen. Tyck som jag annars är det inte bra!

  SvaraRadera
 2. JA, jag håller med. Åsa Lindeborg är förblindad av sina gamla vänsteråsikter - född i arbetarklassen anser hon sig sitta inne med sanningar som vanligt folk inte fattar. Sådana skribenter som hon bidrar till hysch-hysch och hyckleri. Det är tystnaden om verkliga förhållanden som gör att vanligt folk dras till sverigedomokraterna. Burka, nikab och talibanskägg hör hemma i medeltiden - min mormor gick också klädd i svart schalett påverkad av den högkyrkliga kristendomen. oCH Ayann Hirsi Ali är en intelligent människa som gör en knivskarp analys av islam (hon är dödshotad för sina åsikters skull!) Att Åsa Lindeborg kallar henne för "träck" är skandal.

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer Ramona och Gitta. Märkligt att vi i dessa dagar har en kommunist som sitter på en av våra största blaskor. Någon som fick luft under vingarna av att ha en mamma som var riksdagskvinna och därmed politisk överklass i vänstern och pappa, som var en av de få kvarvarande arbetarna i landet (om man ska tro legenderna).

  SvaraRadera
 4. Instämmer i vad ni andra redan sagt. Finner inte ord för denna Lindeborg. Hon rider på sin jobb-farsa. Men på mors-sidan är det visst finare. Men om det får man aldrig höra.
  Tänk om vi inte hade haft Newsmill - vårt nya fönster mot världen. Kultursidorna i all ära - men dom är passé. Och har alltid varit för massan. Bara eliten i skiten som häckar där.

  SvaraRadera
 5. Glömde! Hur får man tag i kartan. Jag vill också se var mina kommer ifrån. Jag är bevakad. Det vet jag redan.

  SvaraRadera
 6. Hej Parnassen Helena: Jo du kan klicka på min karta här nedanför så blir du gajdad och kan lägga in en sån på din blogg också (den svarta fyrkanten med siffror).

  SvaraRadera
 7. Jo den innehåller en kurva över hur många som är inne vid varje timma under dygnet (dock inte sammanlagt) och en karta under denna kurva, som man kan klicka på för att få större. Där utmärker stjärnor de som har varit inne det senaste dygnet. Den mest mystiska stjärnan just nu är på en ö ute i Atlanten, St Helena, antagligen utanför Afrika.

  SvaraRadera