fredag 4 december 2009

Sverige är duktigt tycker EU

Sverige får beröm från EU för att vi är så duktiga. Vi är bäst i Europa på att vaccinera oss mot svininfluensan.

Av tio miljoner vaccinerade i EU finns fyra miljoner i Sverige.

Visst är vi svenskar fantastiska! Vi har en så bra organisation och har lyckats skrämma upp oss själva så mycket och är så rädda för sjukdom och död att vi står i kö utomhus i minusgrader för att få denna spruta.

I andra länder tar de det lite lugnare, vana vid allt möjligt som de är och de tror kanske inte heller lika mycket på statsmakterna och myndigheterna, som vi gör.

I vår statliga TV berättas detta stolt nu på morgonen, att vi minsann har fått beröm från det överstatliga EU.

Vilken tur att vi själva ändå får välja hur vi vill ha det med sprutorna. Att det inte är påbjudet att alla måste vaccineras. Och att vi inte tvingas stå i köer utomhus för att få detta allena saliggörande vaccin.

2 kommentarer:

 1. Omhändetagna av Staten från vaggan till graven. Tack Annika Linde för att du har bokat två sprutor värdelöst vaccin till mig. Tänker inte ta dom. Bara så du vet!
  Tänkte blogga om detta jag med men behöver inte det nu för det gjorde du så bra.
  Vaccinets verkan räcker bara 6 mån till ett år. Nästa år väntar nya sprutor. Baxter & Co har dragit in 70 miljarder kronor på denna affär.
  Dom skickar säkert ett tackort till WHO!

  SvaraRadera
 2. Ja alltså så där var det inte på 50-talet då när asiaten gick... vi fick lov att klara oss själva. Ingen i min familj har tagit sprutan! Och vi har inte varit sjukare än vanligt för det. Jo, i september åkte vi på nåt allihop, kan ha varit svinflunsan...

  Det var parodiskt att den kvinnliga programledaren på SVT var så stolt över att vi hade fått beröm. Duktiga-flickan-syndromet slog till tydligen. Det lilla landet kunde. Ungefär som om vi hade vunnit en tävling.

  SvaraRadera