torsdag 31 december 2009

Så sorgligt att det ska behövas hjältar

Jag tänkte nu när jag vaknade att det är så sorgligt att det ska behövas att Monica Antonsson och Ramona Fransson räddade Joakim Ramstedts liv, som de gjorde när de ringde efter ambulans åt honom. Då natten till julaftonen när han hade lagt ut sitt nödrop på sin blogg.

Att det ska se ut så i världen, att pappor är så förtvivlade att de inte orkar längre, för att mammorna inte låter dem träffa sina barn. Som ni vet har jag en pappa i min släkt, som precis som pappa C har gett upp.

Pappa C som har varit förföljd av Liza Marklund (åtta krönikor!) och nu är förföljd av sådana som Marina Engan, som inte kan begripa att vi har ett rättsväsende i landet. Det är mycket otäckt när det blir en sådan rörelse, som slår över i att förfölja pappor och därmed också skadar barnen.

Att vi i vårt land har fått en socialtjänst, som tror att de ska stå på mammornas och barnens sida och att barn behöver inte sina pappor. Att det verkar vara rätt att ta ifrån barnen deras pappor.

Att vi har en statsapparat som driver detta med hjälp också av professorer. Professor Eva Lundgren, som kommer från Norge ursprungligen, har drivit detta i åratal från en position på Uppsala universitet.

Och att det finns sådana som Marina Engan, som själva har mått dåligt i sin barndom, men som inte har fått adekvat hjälp, utan istället tror att de ska föra det hat de utsattes för vidare i världen. Människor som plågar nya generationer med barn.

Det är välkänt att incestoffer själva kan bli förövare och det är mycket sorgligt när vi som samhälle inte kan stoppa det. När människor inte förstår att allt går att ändra i nutid, att det inte behöver innebära att man förföljer andra människor.

Gott Nytt År!

PS. Och Marina Engan kunde inte låta bli att citera slutet på mitt förra inlägg, utan att berätta varifrån det kom förstås, i vilket sammanhang det publicerades. Hon har stenkoll och läser allt. Tro henne inte när hon spelar teater. Den damen mår inte dåligt utan kör sitt stora teaterstycke rakt igenom, utan att begripa hur mycket skada hon gör i världen. :

31 december 2009 vid 0:19 | SvaraMarina
Ett gott skratt innan läggdags:

”Är det inte nog med elende i verrlden enndå? Mycket god idé det där med 10×5 meter stora kryss på taken. Då vet vi ju var dem håller hus! Vi elsker enanden och det är inte fejl! Men dem… ja de fortjener att bli bombet. Guleböj och brusefåtölj så fergremt jeg blir.”

Någon mer än jag som kan norska?

DS.

14 kommentarer:

 1. Ja det är sorgligt, men tur att de finns.

  Bra inlägg, du fick med viktiga saker som måste diskuteras mycket mer.

  Gott Nytt År : )

  SvaraRadera
 2. Hej Ann Helena,

  Fint inlägg, men det var en person innan oss som ringde och som larmade. Monica ringde mig och jag ringde till 112 strax efter 00.30 Då talade kvinnan på 112 om att ambulansen redan varit där och att läget var under kontroll. Vem denne person är vet jag inte. Men jag skulle gärna tacka denne för den utomordentliga heroiska insatsen.

  Gott Nytt År till dig och familjen
  Kram
  Ramona

  SvaraRadera
 3. Tack Lilla My och Gott Nytt År tillbaka! Jag ser fram mot den rosa champagnen, som min sambo har köpt till i kväll.

  Håller helt med om att det måste diskuteras mycket mer, men nu fick jag (tack vare token lunchdröm, som har öst ut sig vad som helst under min artikel, men jag tog det som en uppmaning att vara sjyst och kreativ) möjlighet att länka till Jockes blogg från min senaste Newsmillartikel. Så att alla kan läsa om honom.

  Och det slog mig först i morse att det var en så enorm "tur" att både Ramona och Monica såg Jockes nödrop.

  SvaraRadera
 4. Okej Ramona!

  Då har vi en osynlig hjälte i våra led. Hela saken blir inte sämre för det! Bättre med tre ordentliga medmänniskor än en. Träd fram du osynlige!

  Gott Nytt År till dej och maken och vovven också!

  SvaraRadera
 5. Bra påpekande Ramona.
  Rätt ska vara rätt.

  SvaraRadera
 6. Okej Monica! Men ni var vakna, ni såg detta rop på hjälp och ni ringde. Jag tycker det säger en del om "makterna" eller er intuition. Själv har jag aldrig datorn påslagen den tiden på dygnet.

  Men visst vore det roligt att veta vem som var hjälte nr 1!

  SvaraRadera
 7. God nytt 2010, Ann Helena! Tack för allt stöd under året. En nyårskram vill jag också ge dig!

  SvaraRadera
 8. Detsamma till dig Jerry... må så bra nu på det nya året. Jag gillar 2010 redan för det går att säga tjugotio (istället för tvåtusentio), ligger bra i munnen tycker jag ;)

  SvaraRadera
 9. GOTT NYTT ÅR !
  önskar jag till dej och din familj.

  Ett stort Tack för alla goa inlägg som du delat med dej av.
  Kram
  lena

  SvaraRadera
 10. Kram tillbaka Lena... ha det så gott. Du påminner mig om en gammal arbetskamrat jag har haft, som hette detsamma och som var en sån där go människa också. Det känns alltid genom orden att du är det!

  SvaraRadera
 11. Och så måste jag kommentera själv att Frida och Marina upprör sig över att jag tror att den som ringde först efter ambulans åt Jocke finns någonstans i "våra led".

  Varför skulle jag tro det? Och vilka är våra led? För mig är alla vänliga människor, som vill hjälpa sina medmänniskor inne i "våra led". Gräsligt att de inte kan se alla människor som lika.

  Och att de tydligen tror att det är någon konkurrens mellan människor, när det gäller att rädda liv. Vilka dumskallar.

  SvaraRadera
 12. Damerna Frida-Marina fortsätter att ljuga. Dom tror aldrig att dom ska bli påkomna. Och inte läser de daddys blogg heller utan påstår bara saker rakt ut i luften och hoppas att det väcker ont blod.

  Och inte läser de Daddys blogg heller. Det var han som berättade att Ramona Fransson och Monica Antonsson hade ringt ambulans. http://daddys.blogg.se/

  Jag har inte skrivit något om "egna led" som de påstår. De desinformerar allt vad de orkar så fort de inte tror att någon ser vad de gör.

  SvaraRadera
 13. Om det inte gick att manipulera människor så skulle väl inte en viss pastor sitta inne på livstids fängelse?

  Jag fattar inte hur Ax, Engan, Rodenborg och för övrigt hela rättssverige tänker. Det går att manipulera vuxna människor att begå mord, men det omöjligt att manipulera ett litet barn att bli rädd för och ljuga om en pappa som det inte får träffa??

  Nu försöker Engan få det till att Antonsson och Fransson och alla andra av alla mina vänner skulle ha drivit mig till det som hände.

  Jag lovar dig Engan att det på intet sätt var mina vänner som har hetsat mig. Dom har gjort precis det som du påstår att dom inte har gjort. Försökt allt för att bromsa mig och bett mig att ta det lugnt gång på gång.

  Dom som hetsat mig är dina vänner Marina. Dom som skrivit och kallat mig för gräsliga saker på min blogg. Dom som dömt mig utan att ens vilja ta in fakta, dom som hela tiden skadeglatt kunna konstatera alla mina motgångar, samtidigt som att min blogg snabbt växer gjort dom galna av ilska och frustration.

  Jag läste Engans inlägg om att hon skulle hjälpa pappan om det visar sig att mamman skulle vara den som misshandlar eller förgriper sig. Men i fallet med namninsamlingen för Matilda vill hon och hennes överlevarvänner inte se sanningen trots att människor viftar med den rätt framför ansiktet på dem.

  Jag vet inte hur man skall få dessa människor att förstå att det dom gör är förkastligt? Speciellt som dom har en stor korkad oppinoion bakom sig som likt råttor blint lyder råttfångarens locktoner.

  Men vi som vill dra fram sanningen blir fler och fler och starkare hela tiden. Många fler börjar också att agera och engagera sig i denna fråga trots att den inte tillhör de samhällsproblem som man öser pengar övcer direkt. Istället drar man in de få bidrag som getts innan.

  Gott Nytt år till Helena och alla hennes läsare från "Daddy"

  SvaraRadera
 14. Käraste Daddy! Så roligt att du är så pass "uppe" att du ändå kan försvara dig och andra pappor!

  När jag vaknade nyss så tänkte jag som så att de, som inte har begripit vad allt handlar om kommer ingen vart i vårt samhälle längre, så vi behöver inte ta så stor notis om dem. Nu på det nya härliga året 2010!

  Välkommen till en ny morgon!

  SvaraRadera