lördag 19 december 2009

Presidenten fick fly undan snön

Barack Obama fick av säkerhetsskäl ta bilen istället för helikopter tillbaka till Vita huset, när Air Force One landade i USA.

Det snöar och blåser i en av de värsta snöstormarna på flera år.

Hela östkusten har varnats och det väntas upp till en halv meter snö i Washington.

Presidenten flög tidigare än förväntat tillbaka från Köpenhamn, för att överhuvudtaget kunna landa.

Det hade inte sett bra ut, om han inte kunde komma tillbaka till Washington, för att det snöade och var kallt.

Nu när han har bevistat klimatmötet om jordens uppvärmning.

6 kommentarer:

 1. obama fick flyga SENARE än förväntat från köpenhamn, eftersom förhandlingarna drog kraftigt ut på tiden! Förväntat avstängning av gator, motorvägar och öresundsbro var kl 20-21, han lättade från kastrup ca kl 23. Så, nej, han flög inte tidigare för att undvika snö...

  SvaraRadera
 2. Snökaoset kan faktiskt också vara ett tecken på klimatförändringar - liksom ´t ex extram torka i Australien...

  SvaraRadera
 3. Jo Karina (besserwisser;) han flög tidigare... han stod till och med i Köpenhamn och sade det... alldeles själv att han inte kunde vara med i den sista omröstningen. Har tappat bort videoinslaget nu, men det fanns i går på internet. Leta under snow storm Washington people preparing för snow storm. Tänkte ett tag att jag skulle sätta in det här...

  Men du har en detalj om tiden för avstängning av gator och det är ju jätteviktigt att veta när han ska åka för att kunna lägga ut eventuella bomber ;). Ha det så gott i snöovädret... i dag är vi totalt insnöade, ingen plogbil och inte sophämtning.

  Alltså ingen brukar veta när presidenten ska åka, men du vet.

  SvaraRadera
 4. Gitta: Ja just det. Det kan vara ett tecken på precis vad som helst, som att det har blivit kallare och inte varmare :-) År 2003 var det minus tolv grader den 23 dec, står i vår trädgårdsalmanacka. Det var det kallaste vi hade haft ditills, sedan vi flyttade hit 1987. Och nu var det alltså 14,5 grader och det är en halv meter snö nu, har snöat ännu mer sedan i går.

  Snart dags att skotta taket för säkerhets skulle på huset. Det har vi bara gjort en vinter tidigare, på 80-talet. Det kan alltså vara en 20-årscykel.

  Vi har haft det torrt och lite snö under 90-talet, heta somrar när barnen var små (så varmt att man inte kunde vara på tomten) sedan har vi haft våta somrar, det har aldrig slutat vara vattten i vårt dike, under 2000-talet.

  Kan vara helt naturliga variationer. Men naturligtvis ska vi i Sverige ha dåligt samvete över hela resten av världen och ge åtminstone hälften av det som USA ska ge till fattiga länder (Sverige 9 miljoner invånare USA 306 miljoner).

  Alltså vi är uppfostrade med att ta ansvar för hela världen. Vi kan lägga den bördan åt sidan. Ingen orkar bära hela världen på sina axlar. Det är att förväxla sig själv med gudar, som kan det. Högmod.

  SvaraRadera
 5. Enda anledningen till att jag vet är att jag råkar bo i danmark, var i tivoli den dagen o här var det utav någon anledning en megadeal att just obama kom. Här fanns exakta tidtabeller för hans besök, ankomst och avgång. Köpenhamnare blev varnade för vilka tidspunkter allt var avstängt. Så var det förra gången han var här oxå i förbindelse med lottningen av os.
  Då clinton besökte köpenhamn var det samma sak. Öresundsbron stängs ju oxå av så där vill tågen ha exakta besked om tider.
  Så vi fick alla reda på att presidenten lämnar köpenhamn ca kl 20, så vi var beredda på att allt skulle stängas av. Det blev inte av eftersom förhandlingarna bröt ihop...

  SvaraRadera
 6. Karina: Då är du inte terrorist så bra! Fast det trodde jag inte heller. Ha en god jul också i Danmark!

  SvaraRadera