fredag 18 december 2009

President Obama har landat

Han kom till ett alldeles vitt Köpenhamn i vinterrock för bara någon halvtimme sedan. Ja den globala uppvärmningen tog tydligen paus exakt när dessa förhandlingar skulle knytas ihop.

Läget är svårt. Hur ska det gå? Antagligen behöver vi i världen ett avtal, inte så mycket för klimatets skull som för fredens. Och han som nu har fått fredspriset i Oslo borde väl kunna sno ihop något så att inte det politiska läget går till varmt och rött i världen?

Men att Maldiverna riskerar att drunkna i det stigande havet tror jag fortfarande inte på. I så fall ligger New York och New Orleans ännu värre till för de ligger under det nuvarande havets nivå. Men dessa städer har jag inte hört något om i samband med konferensen.

Alltså Maldiverna är västvärldens lilla lyxiga semesterparadis, så därför räknar de med att få gehör. Och som sagt om hundra år så vet vi hur det var med haven och då är i stort sett varenda människa, som lever nu död (jag tror inte heller på att vi ska leva längre och längre).

Maldiverna består av 298 kvadratkilometer öar och befolkningen uppgår till 396 334 i juli 2009, många fler än tidigare siffror på 301 457 personer. Att jämföra med tex Island som har 103 125 kvadratkilometer yta och omkring 320 000 invånare.

Är inte Maldiverna lite överbefolkat?

2 kommentarer:

  1. Jorden har inte blivit varmare - den har blivit kallare. Skulle vi under vår levnad få vara med om jordens undergång. Är det inte det lite övermaga att tro med tanker på att jorden är miljarder år gammal. Kolla här:

    http://www.andersnilsson.name/2009/12/climategate-blir-varre-brittiska.html

    SvaraRadera
  2. Skoj parnassen Helena, att Ryssland tydligen inte räknas. De har väl inte pålitliga forskare... som västvärlden. Det blir spännande att få vara med om världens undergång, tycker jag. Den lär ju komma av alla möjliga orsaker, inte minst för att folk har spått den i hundratals för att inte säga tusentals år till 2012... ;)

    SvaraRadera