tisdag 15 december 2009

Han får sluta för att han bloggade

En 22-årig barnskötare i Värmdö fick veta att han inte kunde vara kvar för att han bloggade. Och att detta var för privat.

Han fick veta att innehållet var obscent, men inte på vilket sätt. Han har pratat med föräldrarna och de har läst bloggen och tycker att den är okej. Denne barnskötare hade ett vikariat, men var muntligt lovad fast anställning.

Kommunen säger nu att det beror på arbetsbrist, att han inte får fortsätta, men det menar en vän till barnskötaren är en efterhandskonstruktion.

Ja, tydligen är det så att om man är i arbetsför ålder så är det livsfarligt att blogga under eget namn eller så att människor kan känna igen den som bloggar.

Vilket samhälle vi har fått. Jag förstår bättre än förut varför så många är anonyma på nätet.

Det är alltså ett privilegium att kunna blogga, som jag gör under eget namn. Men så har jag heller ingen anställning, som kan komma att ifrågasättas.

Det borde vara förbjudet att dra upp bloggande, som orsak till något överhuvudtaget när det gäller anställningar.

Det är något som sker på fritiden. Ska arbetsgivarna kolla också fritiden?

I så fall har vi verkligen fått ett "1984", ett samhälle där alla övervakas, men inte av staten, som författaren George Orwell trodde då. Utan vem som helst kan agera övervakare och anonymt tipsa om saker och ting.

Det var tydligen ett mejl, som hade inkommit till föreskolechefen, som föranledde att hon överhuvudtaget såg bloggen. Vi lever i ett angivarsamhälle. Stasi nästa?

Nä visst det behövs inte, när det finns så flitiga privatpoliser där ute, som tar på sig att skvallra och förtala.

Godmiddag Sverige where ever you are.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar