lördag 11 december 2010

Vår egen vinter

Här är den igen favorit i repris. Vår egen gatlykta på gården ser ut exakt likadan ett år senare. Bilden är från 25 december 2009, men så här har det sett ut i flera veckor nu också i år. Väldigt vackert och fint, men ack så kallt.

Vi blev så glada i morse när det var -3 grader istället för de -17, som det var när vi gick och lade oss. Snart är det Lucia och alldeles strax är det midvinter och sedan vänder det. Hurra!

PS. Det går att klicka på bilden jag länkar till så blir den stor. De vita fläckarna som framträder då är snö. Så klart. DS.

PSPS. Och berättelsen om Narnia går just nu på kanal 5 (vid 19-tiden). Det visste jag inte när jag skrev detta ovan. DSDS.

4 kommentarer:

 1. Tittade på er fina gatlykta i vintersnö - julsnö kanske det är dags att säga. Det ser verkligen hemtrevligt och vackert ut. Hoppas julen blir så här snöfin och lagom kall. Men i dag har det regnat i Kalmar - ändå sägs att det ska bli kallare igen. Men trots kylan och snön hos oss här i Norden fortsätter glaciärerna att smälta på Grönland.

  SvaraRadera
 2. Gitta: Jo visst håller sig snön till jul. I dag var det alldeles lagom. Regn i Kalmar. Ajajajaj, men det kanske blir en vit jul ändå. Ja just nu smälter nog inte glaciärerna någonstans på norra halvklotet, men isen på Antarktis borde väl försvinna också. Ibland tycker jag att jorden kunde tippa en smula och bli lite mer rakt riktad mot solen, så vi fick det en smula varmare. Ha en god lördagkväll!

  SvaraRadera
 3. Fin bild! Alltid kul att få se lite hur bloggaren har det.

  SvaraRadera
 4. Ja visst är den fin... så här ser det ut. Och jag läste fel i morse på termometern trodde det var -1 men det var -10, så trött på vintern, men den kan väl få hålla i sig till Annandagen eller så. Sen kan det få bli vår!

  SvaraRadera