söndag 12 december 2010

Förste självmordsgalningen

Mannen som sprängde sig själv till döds i går mitt i Stockholm ville tydligen inte skada någon mer än sig själv. Han kom från Tranås och skulle ha fyllt 29 år i dag. Han skrek något på arabiska innan han sprängde sig. Och hade enligt uppgift en palestinasjal. Tolv minuter innan ska också TT och Säpo ha fått ett meddelande om att det handlade om Lars Vilks och om Afghanistan.

Själv så tror jag att det är en enstaka galning. Men även sådana kan ställa till mycket elände. Naturligtvis.

Nu fixade änglarna (?) så att han inte åstadkom särskilt mycket skada, utom på sig själv då. Inte ens butiksfönstren gick sönder. Och ingen kommer att minnas hans namn. Utom Säpo, som säkert är mycket misstänksamma mot hans far och fru som bor kvar i Tranås.

Och terrorexperterna hoppar fram och säger att nu minsann är det kört för Sverige. Han agerade inte ensam. Själv tror jag det här är det nya sättet att hoppa från Katarinahissen. Tyvärr. Gud vad trött jag blir på alla knäppisar i den här världen. Kära medmänniskor kan vi inte besluta oss för att bli lite bättre och sluta hata både oss själva och andra? Vore inte det ett bra jullöfte? Vad var det för mening med att göra barnen faderlösa? Han sade att han älskade sina barn i ett meddelande. Det är inte kärlek att spränga sig själv i luften. Det är hat.

PS. Och både Rapport och TV4-nyheterna slår rekord i att inte veta någonting nu på morgonen. Deras reportrar står båda fram en fläck på gatan och säger att polisen har varit där och spolat. Men de vet inte ett smack. Vilket förnedrande uppdrag att stå där helt ovetande, när resten av världen redan vet. Och bakom dessa upprörda reportrar ser man en helt vanlig butiksgata, utan några som helst skador.

Ted Lundgren i TV4 sa: Och vi får tacka Gu... de goda stjärnorna för att det inte blev värre. Så det går inte ens att nämna Gud i sammanhanget? Och astrologi är bättre? Man behöver bara sända dessa nyhetsinslag igen. De är rena rama stå-upp-komedin i sig själva. DS.

6 kommentarer:

 1. Nu kanske alla svenskar som kritiserar Israel för att de försvarar mot just sådana här attacker kan få huvudet ur röven.

  SvaraRadera
 2. Matte: Knäppisar finns överallt... och dra inte hit Mellanösternkonflikten. Låt den stanna där den är.

  SvaraRadera
 3. Det som är skrämmande med dessa självmordsbombare med en religion är att de vantolkar sin heliga skrift så att den godkänner deras "uppdrag".

  Jag undrar stilla om frun till denna man är lika stolt över sin man som kvinnan till den man som sprängde sig i Irak för en tid sedan?

  SvaraRadera
 4. Maukonen: Ja det kan man undra. Fy fan vad människosorten är dum i huvudet rent allmänt. Djur kan aldrig bli så knäppa som människor. De kan inte använda sitt IQ på det förnedrande sätt, som människor kan.

  Och alla som är sådana här idioter har kopplat bort både SQ och EQ totalt. Fan vad arg jag blir. Också på den där Lena Sundström, som säger i TV4 att nu när det händer något på "nationell nivå". Vadå? Det här är inte nationell nivå. En galning, som fumlar med ett självmordsbälte och inte lyckas med mer än att spränga sig själv i luften.

  Gammeltelevisionen försöker spela mamma och pappa åt oss alla och trösta oss nu i denna sorgens stund. Och vi som folk behöver ena oss, tyckte Lena Sundström. Hon pratar rappakalja.

  Men dom hade skippat Ted Lundgren och direktsändningen från fläcken i Stockholm i nyhetssändningen nu kl 9 åtminstone.

  SvaraRadera
 5. Nu får Sverige ta konsekvenserna för "berikningen"...

  SvaraRadera
 6. Svante: Ja som du vet är jag inte sd-are... galningar finns överallt. Skyll på Lars Vilks om du vill, men som sagt knäppisar finns överallt.

  SvaraRadera