fredag 3 december 2010

Här är Wikileaks nya hemsida

Som kablas ut från adressen Wikileaks.ch, alltså från Schweiz. Och befinner sig Assange redan där? Eller ska han verkligen söka asyl i Schweiz?

Den gamla adressen .org togs ur bruk eftersom attackerna blev så häftiga att hela systemet blev instabilt. Och detta hotade en halv miljon nätadresser. Storskaligt krig i cyberspace alltså!

Annars har advokat Björn Hurtig två nya vittnen i våldtäktsmålet mot Assange. De drar han fram som kaniner ur hatten, för att få en omprövning av fallet.

Och arresteringsordern är nu framme. Hur ska det gå? Och han tror inte att han kan återvända till Australien trots att han är medborgare där.

Så här sade han i en chatt med läsarna av The Guardian:

Julian Assange: Jag är australisk medborgare och jag saknar mitt land jättemycket. Men de senaste veckorna har Australiens premiärminister Julia Gillard och justitiekanslern Robert Mc Clelland gjort klart för mig att jag omöjligt kan återvända till mitt land. De har sagt att de jobbar aktivt tillsammans med USA för att attackera mig och människorna bakom Wikileaks.
De vill väl inte riskera att bli portade från amerikanska ambassadens cocktailpartyn antar jag.


Visst är det synd om honom. Nobels Fredspris nästa år?

Och smaka på den här:

- Om något händer oss kommer betydande material som handlar om USA och andra länder att släppas.

14 kommentarer:

 1. Wikileak har utsatts för attack. Krigen pågår out there i nowhere. DOS-attack. Betyder Denial of Service. Jag har än i denna dag inte kollat på Wikileaks hemsida. Man kanske skulle börja gräva lite och hjälpa AB som nu dyker in the pile of shit som rör Sweden.

  SvaraRadera
 2. Helena Parnassen: Nä Wikileaks hemsida är väl inte lika intressant, som alla spekulationer i resten av medierna. Och vad som släpps igenom av de sk grindvakterna på tidningar och andra sorters etermedier. Hur diskussionen styrs.

  SvaraRadera
 3. Bra av Björn Hurtig att gå ut offentligt med att det finns vittnen som talar till klientens fördel. Bevis som motsäger åklagarens version har en tendens att hamna i "slasken" eller försvinna helt och hållet.

  SvaraRadera
 4. Ann Helena:
  Du skrev häromdagen om Assange, att
  Han söks all världen kring av alla. Eller hur? Här är Interpols tjusiga efterlysning av honom, som nu är officiell.

  Vem som helst som ser honom någonstans, kan gå in på närmaste polisstation och berätta var han finns.

  Samtidigt undrade du: Kommer någon att göra det?

  Skulle du göra det, Ann Helena?

  SvaraRadera
 5. Patrik: Jo jag håller på Assange i den här affären. Stackars oss annars.

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/stackars-kvinnororelsen.html

  SvaraRadera
 6. Valens: Vet inte om jag kommer att se honom här där jag bor. Här är bara snö så långt ögat når. Vitt, vitt, vitt och jag försökte ta mig till Nacka i dag, men gav upp efter två kilometer. Jag såg inte vägkanterna ens på vägen för allt snöande. Svårt att hålla sig på vägbanan då. Så att jag skulle få syn på Julian Assange är inte särskilt troligt heller. Jag rör mig helt enkelt inte i samma område. Så frågan är mycket hypotetisk.

  Interpol vet tydligen var han är och väntar helt byråkratiskt in att svenska myndigheter ska precisera det högsta straffet som kan tänkas för de tre brott han är anklagad för. Sedan ska dom gripa honom. Så ingen behöver ens anmäla denne man. Svenska myndigheter hade bara preciserat det högsta straffet för våldtäkt, för det räcker att göra så i Sverige. Men de hade inte koll på hur det funkar internationellt. Men varje dag går det att lära sig något nytt. Även för svenska myndigheter.

  Snart så nyper dom honom! Bingo. Vilken triumf för åklagare Marianne Ny.

  SvaraRadera
 7. Ann Helena:
  Jag borde ha förklarat att med ”någon” menar jag Interpol med… :)
  Det skulle inte ha blivit någon svart fläck på den vitta ytan med ett svar till en (hypotetisk) fråga, tror jag... ;)

  SvaraRadera
 8. Ann Helena: Jag tror det…
  Det skulle bli ett stort bakslag till demokratin, annars.
  Diplomati är inte synonym med lögn! Titta bara på Jas-Gripen affären…

  Vad jag fruktar mest är olyckor, blykulor eller liknande.

  SvaraRadera
 9. Valens: Assassins? Ja det går som det går. Vi får se vad Ananke har i beredskap. Nödvändighetens gudinna.

  SvaraRadera
 10. Valens: I vår mytologi heter Ananke Skuld:

  Skuld är en av de tre nornorna i nordisk mytologi som spinner ödestrådarna som styr varje människas liv, från födseln till döden. Skuld är även en valkyria. Den etymologiska betydelsen av hennes namn är nödvändighet och hon väver vad som komma skall. Nornorna är nära besläktade med eller till och med identiska med diserna. De råder över ödet och kallas därför också för ödesdiser. Över varje släkt vakar och råder en sådan dis.

  SvaraRadera
 11. Ann Helena:
  Du missade berätta om att den enda som sägs veta svaret säkert om varifrån nornorna kommer är Oden som vid en visdomstävling fick svaret av Vaftrudner, den visaste av alla jättar.

  Det hände när Oden besökte Vaftrudner, förklädd till Gagnråd för att få veta hur vis och kunnig jätten egentligen är. Oden och Vaftrudner ställer frågor till varandra om världarna och deras tillkomst och Vaftrudner svarar rätt på alla frågor utom den sista: Vad viskade Oden i Balders öra? Därmed hade Oden övervunnit jättens visdom…

  SvaraRadera
 12. … Lathund:

  Odin kvad:
  Mycket for jag, mångt har jag frestat,
  mången makt har jag rönt;
  vad sade Odin i örat på sonen
  innan han uppsteg på bålet?

  Vaftrudne kvad:
  Det vet ingen vad du en gång
  sade i örat på sonen:
  med dödsmärkt mun har jag mält fornvisdom
  och gudarnas undergång yppat.

  SvaraRadera
 13. Valens:

  Ingen vet varifrån nornorna kommer. En del tror att de fanns före Odin.

  De tre nornorna Urd, Skuld och Verdandi bor vid asken Yggdrasils rötter, invid Urdarbrunnen (”ödesbrunnen”), där de hämtar det vatten och vita sand som de sedan översköljer Yggdrasils rötter för att förhindra att dess stam och grenar ska vissna.

  Yggdrasil är ett världsträd och ett liknande träd finns i mayaindiansk mytologi.

  SvaraRadera