tisdag 7 december 2010

Skicka julkort till DO

Det är en bra insats för att påminna denna statliga myndighet om i vilket land vi befinner oss. Och att det inte heter vinterpresent, vinterkort eller vinterfest. Det heter julklapp, julkort och julafton. Sedan heter det jultomte, julbock och julglögg.

Det är bara köpmän, som inte vill stöta sig med muslimer på de orter där de finns mest, som behöver bry sig om att döpa om julen till vinterfest. För att de ska kunna begripa vad för slags högtid som närmar sig.

Fast man skulle ju kunna tycka att det framgår tydligt av vädret utanför. I morse var det minus tio grader hos oss och naturen framställer ett överdådigt julkort mycket bättre än någon konstnär.

Inte ens Jenny Nyström med sina fina julkort kan slå naturen i år. Och Viktor Rydberg visste att endast tomten var vaken. Den lille grå då som vaktade gård och stuva (som det heter i Luciasången).

Träd och buskar dignar av vitt, vitt, vitt. Kung Bore kanske är rasist?

Adressen till DO:

Diskrimineringsombudsmannen
Registratorn
Box 3686

103 59 Stockholm

Här kan ni läsa allt om varför vi firar jul. Det har inte med kristendom att göra egentligen. Som DO tydligen tror.

En RIKTIGT GOD JUL önskar jag redan nu alla läsare.

2 kommentarer:

  1. Tror jag skickar ett kort till DO. Vi lever i ett sjukt land. Det är som att gå på fest och försöka ändra på allt hos värden. Så ofint. Men värst tycker jag ändå Marian Radetzki är som vill ta bort svenska språket. Vi får skicka ett kort till honom också.

    SvaraRadera
  2. Parnassen Helena: Jo jag ska också göra det. Får skriva upp Katri Linna på min lista... Marian Radetzki? Jo han bor på Skeppargatan 70 i Stockholm. Så då kan vi skicka till honom också. Han vill ta bort svenska språket, den knäppisen:

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article350571.ab

    SvaraRadera