onsdag 15 december 2010

Hur blir man terrorist?

Jo man går igenom en livskris och börjar fundera över existentiella frågor och så hittar man någon som har alla svaren.

Det låter inte bra. Vem går inte igenom livskriser? De står som spön i backen ibland.

Antalet potentiella terrorister i Sverige är kring 200. Är inte det lika många, som går omkring i niqab? Ungefär.

Terrorister är mer sällsynta än vanliga mördare, men de är otäckare eftersom de vill döda fler på en och samma gång.

En självmordsbombare sprängde en bomb i en moské i Iran i morse. Inte för att ta död på kristna eller européer, utan för att hämnas att en av deras ledare hade dödats.

Jag tycker den sortens terrorister mest liknar utflipprade våldssekter av vilken sort det vara må. De lär också se sig själva som eliter, precis som kommunister och andra politiska sekter kan göra.

De som tycker de går före och vill bli förebilder för andra, men med likadana omvända förtecken, som finns hos rymdvarelser, som kommer från andra planeter i gamla Hollywoodfilmer.

4 kommentarer:

 1. Kassandra har ordet. SÅRBARHET. Det är INTE självmordsbombare som är värsta hotet. När islamterrorismen lär sig kriga intelligent och förstår hur mycket skada fienden Samhället kan åsamkas med ytterst liten kostnad och förlust står vi alla vid avgrundens rand. Kom sen inte och säg att ni inte hade en aaaaaning, för ni visste alla mycket väl, men snålheten bedrog visheten. Och det är miljardärerna som drabbas värst. Så där, nu är ni alla varnade.

  Det är billigt att sitta vid tangentbordet och vara hurtfrisk. Islamismen har förklarat krig mot oss, och krig är krig, där hälften lider nederlag. Inför en övermäktig fiende är man så illa tvungen att vika sig, hur motbjudande detta än är.

  Sverige måste lämna Afghanistan, förkasta alla planer på natomedlemskap och rusta upp försvaret, framför allt civilförsvaret, och ge upp motståndet mot Övervakningssamhället, som vi av säkerhetsskäl är så illa tvungna att utveckla. Allt annat är livsfarligt och brottsligt dumt.

  ---

  Från det ena till det andra:

  WWW

  - Peter Ingestad, ropandes röst i öknen

  SvaraRadera
 2. Kära Peter det är ingen fara på taket. Det enda vi har att frukta är rädslan själv. Så är det alltid. Det var Roosevelt som sa det. Inga människor vill egentligen skada samhället för alla ingår där. Även du.

  SvaraRadera
 3. "Antalet potentiella terrorister i Sverige är kring 200. Är inte det lika många, som går omkring i niqab? Ungefär."

  Är det här ditt sätt att säga att människor som bär niqab är terrorister? Eller att de på något vis har koppling till var sin terroist, t ex att deras män är terrorister?

  För om du inte menar det, vad ska då jämförelsen betyda? Du borde tänka över din egen roll i skapandet av hat, fiendskap och våld! Frågan är om du inte deltar i hets mot folkgrupp.

  /Karolina

  SvaraRadera
 4. Ursäkta Karolina, men du drar slutsatser som inte har någon grund. Är det inte du som hetsar mot folkgrupp, som kopplar ihop detta? Tanken bakom detta var att visa att de är väldigt få. Vilket ju är alldeles utmärkt. Jag gillar varken niqab eller terrorister. Och det är inte hets mot folkgrupp att inte gilla vare sig det ena eller andra. Niqaber kan alla gå omkring i som vill det. Vare sig man är etnisk arab eller något annat. Ingen föds med niqab på kroppen.

  SvaraRadera