torsdag 16 december 2010

Det snöar inte

Men jag såg på bilderna från infarterna i Stockholm på TV att det snöar, så det är väl på väg hit också. Vädret är något mycket konkret och temperaturen har gått från minus tolv i går kväll till minus ett ungefär nu. Skönt. Då behöver jag inte elda hela dagen, utan kan använda el för att värma huset.

Min gamle andrapappa, som dog nu hade ungefär lika mycket att leva av som jag har. Fick mitt pensionsbesked, som innebär att jag får 11 009 kronor i pension nu i december efter att ha jobbat i 40 år. Summan blir 8 250 kronor efter skatt.

Jag skulle ha fått ett par tusen till om jag inte hade bott ihop med mina barns far. Nu räknas vi som gifta och han ska försörja mig. Han har enligt sambolagen ingen plikt att göra det, men staten tycker så ändå.

Men för sjutton det går ingen nöd på mig. Han är nästan elva år yngre än jag och har ett bra jobb med hög lön. Och vi bor ännu så länge i eget hus. Och så lär min gamle andrapappa ha lämnat ett arv efter sig. Så säger min brorsdotter. Vi får väl se.

4 kommentarer:

 1. Här har det snöat i natt. Flyger en och annan flinga nu med. Det är lågtryck. På tisdag är det fullmåne. Det blir bra till julen då vi ska blota dan före julafton och fira att hjulet vänder. Snart får vi fira kulmen på ljuset också - midsommaren är snart här. Allt går så fort.

  Nu kan du börja tillverka hobbygrejor och sälja för att dryga ut pensionen. Knåpa ihop något. Hyra ett bord och sälja. Make ends meet. Man får tjäna fast man är pensionär. Och ha företag. Man kan göra vad man vill så länge staten får in skatten.

  SvaraRadera
 2. Vintern är vacker men farlig för dem som måste ut på vägarna. Och visst är pensionerna bedrövliga särskilt för singlar. (fick sänkt med 500;- förra året) HOppas nu att din andrepappa lämnar en bra slant! Och att terrorn i värlen planar ut. Jag anser att vi måste sluta sända soldater till Afganistan. Vi kan inte domokratisera människor med våld. Talibanerna har varken fått skolundervisning eller mat tillräckligt. De försvarar faktiskt sitt eget land mot inkräktare.
  Önskar alla en God och Fridfull jul!

  SvaraRadera
 3. Helena Parnassen: Tack för tipset om hobbygrejor! Jo jag vet att jag får tjäna pengar. I dag träffar sambon någon som vet hur man tjänar pengar på bloggar. ;) Och dessutom har jag två manus liggande på förlag. För sjutton. Jag blev bara deppad ett tag när jag insåg att dom snodde mig på ännu mer pengar. Fy fan vilken orättvisa!

  SvaraRadera
 4. Gitta: Jo nu snöar det här också. Går inte ut. Det paradoxala är ju att jag skulle ha fått mer om jag var singel. Men att det nu anses att min sambo ska försörja mig. Persson har snott i storleksordningen en halv miljon kronor av enbart mig och min familj. Hitills. I Frankrike hade jag fått ut kring 10 000 åtminstone för skatten är inte högre än så där. För pensionärer. Helvetes orättvisa!

  SvaraRadera