onsdag 22 december 2010

Bernt Andersson s-politiker knivhuggen

Det var s-politikern Bernt Andersson 65 år, som knivhöggs tidigt i morse, när han ville se efter vad det var för ljud utanför hans hus.

Gärningsmannen var okänd för Bernt Andersson, som kunde beskriva honom. Han var vid medvetande när ambulans och polis kom. Säpo är inkopplat.

Bernt Andersson är svårt skadad och vårdas på intensiven.
En ung man i 20-årsåldern söks för mordförsöket. Han var klädd i blå mössa och grå jacka.

Bernt Andersson är kommmunpolitiker i Umeå. Han sitter också i kyrkofullmäktige. Men det kan väl inte vara en anledning till knivdådet?

4 kommentarer:

 1. Denna skit har hängt i luften. Man måste absolut hysa medkänsla med offret. Också en plattityd, men likafullt sann och viktig. Det är säkert en hyvens människa, fången i en farlig samtid. Vårt samhälle brutaliseras nu mycket snabbt. Något vår politiskt-mediala överklass må tänka över för sitt eget bästa. Så må vi alla. Vi lever alla farligt nu. Vad är hotet? Själv var för några år sen hotad till min existens av själva regimen, något jag på intet sätt är ensam om. Hur? Drar jag inte upp här; Maktens Herrar vet vad det handlar om! Damoklessvärdet hänger där det hänger. Tala om det sällan, tänka på det ständigt.

  - Peter Ingestad

  SvaraRadera
 2. Peter: Vi tar det en smula lugnt trots allt. Det är förskräckligt att detta hände som du säger, men nu reder vi ut det här.

  SvaraRadera
 3. Nu väntar jag bara på att nätet ska översvämmas av empatistörda konspirationsteoretiker som påstår att Bernt Andersson på något besynnerligt sätt själv har tillfogat sig knivhugget, för det är ju så det går till när politiker drabbas av dylika händelser. Eller det kanske bara gäller när de är Sverigedemokrater?

  SvaraRadera
 4. Patrik: Jo det gäller enbart sd-are. Det har du rätt i. Här spekuleras det mera i om han ev kände mannen i fråga eller om det var en inbrottstjuv. Beskrivningen att 20-åringen försökte få en huva över politikern verkar tyda på att han inte ville bli sedd. Men vem skulle vilja bli det? I ett sånt läge? Vilken hudfärg eller hur mannen annars såg ut har vi förstås inte fått veta. Eller är det någon som vet?

  SvaraRadera