tisdag 21 december 2010

Är Peter Mangs riktigt klok?

Han ska genomgå stor sinnesundersökning för att fastställa om han kan straffas med fängelse eller med vård.

Han ville själv bort från samhället har han sagt genom att göra sig "ekonomiskt handikappad". Han hade således som önskan att leva på oss andra. Och det gör han nu och lär få göra ett tag framöver.

Peter Mangs är misstänkt för tre mord och tio mordförsök. Hur kunde han ha stoppats?

Problemet med oss människor är att vi inte är transparanta för varandra. Den mentala intelligens, som Peter Mangs uppenbarligen besitter, har lagt hinder i vägen för hans andra intelligenser. De som borde ha funnits där. De som brukar kallas emotionell och social intelligens.

Han hade en enda vän har han sagt till polisen. Och han har aldrig haft några längre förhållanden. Med ett visst intresse så noterade han att det var så många i rättssalen.

8 kommentarer:

 1. Tror inte polisen har så mycket att komma med.

  SvaraRadera
 2. Ja,Ann jag kommenterar gärna här i stället. Men du har missuppfattat mig. Du är så säker på att alla mänskor föds med en fri vilja. Men jag är mest undrande och tror ingenting. Och vad ska jag säga om Peter Mangs? Han blir säkert inspärrad även om han bedöms som psykiskt sjuk. En sak kan konstateras, han borde aldrig fått vapenlicens!

  SvaraRadera
 3. Mangs nekar. Tänk om han är oskyldig. Nu slipper han i alla fall vara ensam.

  SvaraRadera
 4. Gitta: Okej vi nöjer oss med det. Jag anser att alla föds med en fri vilja och du är osäker.

  SvaraRadera
 5. Helena Parnassen: Jo han slipper alldeles säkert att vara ensam. Under överskådlig tid. Oskyldig nä tror inte det, men det trodde Carl också. Eller också var det bara som han sa.

  SvaraRadera
 6. Gött att alla redan har dömt honom. Och Gittan, vad katten vet du om hurvida han borde eller inte borde haft vapenlicens?

  SvaraRadera
 7. Överlevare: Här är det ingen som har dömt honom. Vad har du fått det ifrån? Men tror du som Carl att polisen inte har så mycket att komma med?

  SvaraRadera