fredag 3 december 2010

Hyr aldrig av Hyresbolaget Sidenbo

De ställer nu 126 personer på gatan sedan de har slutat att betala sina räkningar. Sidenbo Nordic AB har länge haft problem.

Och Hyresgästföreningen har bett om tvångsförvaltning av den fastighet, där vatten och el har stängts av för att bolaget inte har betalt räkningarna.

Kommunen, som är s-styrd kan heller inte hjälpa till längre utan väntar på att hyresgästerna ska fixa sitt boende själva. Här ställs Carita Björklund och hennes fem barn på gatan om de inte själva ordnar allt. Trots att de har betalat för sig.

Tillsammans är de tio personer, som bor i en sexrumslägenhet i Norberg. Kommunalrådet Kenneth Östberg (s) hoppas nu att alla de 126 personerna ska kunna ta hand om och ordna nya lägenheter till sig själva.

Men till och med han inser att annars måste ortens socialkontor hjälpa till. Sic!

2 kommentarer:

  1. Deras hemsida verkar vara gjord på en mobiltelefon eller dyl och inger inget större förtroende för deras förvaltningskompetens..

    SvaraRadera
  2. Megaforce: Nä det verkar vara ett hej-och-hå företag, som utnyttjar människors trångmål, när det gäller bostäder och kliver in när en kommun står där och vill ha hjälp. Kommunen trodde kanske att de skulle slippa ansvaret för dessa hus, men tji fick de. Lurendrejeri.

    Kan inte låta bli att tänka på Emmaboda där en 10-barnsfamilj alldeles nyligen fick byta från två treor till en stor och bra lägenhet mitt i centrum. Men de hade staten i ryggen. Varför har inte de här det? Något är fel i organisationen av kommun och stat.

    http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/11/tiobarnsfamilj-genererar-en-halv-miljon.html

    SvaraRadera