fredag 10 december 2010

Universums rättvisa

Åh herregud nu riskerar klimatmötet i Mexiko att gå åt skogen! Så bra tänker jag och tittar ut på snön och kylan utomhus.

Jag är redan utmattad av att ha eldat i flera veckor med ved, för att få upp värmen i vårt hus. Annars har vi el att ta till, men den räcker liksom inte. Och så är det ju trevligt med brasor.

Vädret verkar gå i 20-årsperioder, men det är naturligtvis inget som forskarna behöver bry sig om. De ska bara hitta data, som pekar på att isarna smälter och att inlandsisar och polarisen i norr ska försvinna.

De 25 000 isbjörnarna kommer att ses simma runt runt och inte mer få någon säl att äta. Så sälarna kommer också att simma runt? Varför kan inte isbjörnarna fånga dom då? Ingen vet nog ens hur många isbjörnar som finns. De är lite svåra att räkna i mörkret, som råder nu.

Solen är källan till allt liv här på jorden, men det glöms gärna bort. Solstrålningen varierar över vår planet. Det är uppenbart. Och som sagt vi har aldrig klimatmöten, som involverar vulkaner, för utbrotten från dessa kan vi inte göra något åt.

2 kommentarer:

  1. Så bra skrivet. Vafan sysslar dom med? Jo, dom vill att vi ska betala skatt på att vi andas. Inte ens luften ska vara fri. Säger som jag brukar: Prata om all plast i haven i stället. Åtgärda det man kan istället för att tro att man kan tukta och göra om naturen. Idioter!

    SvaraRadera
  2. Helena Parnassen: Tack! Plasten i havet. Lönar sig väl inte att ta upp. Allt handlar om förtjänster. Skrev just om min släkting Max Schenström, som köpte in en kvarn, som hade vattenrättigheterna i Västerås åt staden, för att Asea skulle kunna expandera (turbiner, vattenkraft) och få tillräckligt med ström. Det var 1890. Men då hade Asea fixat belysning åt staden 88-89. Tjänster och gentjänster. Och hans dottersons blivande hustru, min mamma fick jobb på Asea som 14-åring.

    SvaraRadera