onsdag 15 december 2010

Kvinnan bakom allt

Det var enligt Maria Nedelcovici i Rumänien hennes barnbarn Mona Thwany, som radikaliserades i riktning mot islamism kring år 2 000 på en resa till Tunisien.

Och det var hon som omvände också sin man, den nu döde självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, när de hade gift sig på islamiskt vis i England.

- Mona är den som är skuld till allt för hon kunde ha hindrat detta, menar Maria Nedelcovici. Men hon ville inte.

Mona Thwany föddes i Bukarest 1982 och bodde som barn med sin familj i Algeriet. År 1995 flyttade familjen till Sverige och hennes mamma och andra släktingar bor nu i Hässelby, där hon också är skriven fortfarande. Som ogift.

Mona Thwany beskrivs alltså som den felande länken i detta självmordsdåd i Stockholm, av sin äldre släkting. De tre barnen och hon bor fortfarande i London och hon har beskrivits i engelska tidningar, som att hon går omkring i en klädsel, som bara lämnar en glugg för ögonen.

Hon blev varnad av närmaste släkten, för att hennes idéer skulle förstöra familjen, men Mona Thwany ville inte överge dem och den sistfödde, ännu bara en baby döptes till Osama.

- Av alla namn i världen skulle de välja just det, säger Maria Nedelcovici.

Men enligt en väninna i Luton är hon inte alls extrem, utan en vanlig kvinna i chock just nu.

5 kommentarer:

 1. En undran är hur dessa muslimer helt obehindrat kan resa omkring i världen, bosätta sig lite här o där och inte alls behöva stiga upp 6 på morgonen för att hinna ge barnen frukost, ta dem till dagis och hasta till jobbet för att år efter år slita ihop tillräckligt med pengar för familjens försörjning? Gör försäkringskassan utlandsbetalningar eller?
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Pops: Fast dom jobbade faktiskt bägge två. Han i en mattaffär och hon som stylist. Han jobbade ända tills han gav sig av för att bomba Stockholm, enligt uppgift.

  Och kan då kärleken göra att en människa omvänds till hat? Psykologiskt sett återstår många frågor. Så klart.

  Dessa båda vackra människor med de vackra barnen (bild i översta länken) har alltså gjort det värsta tänkbara. Tillsammans? Obegripligt.

  Det man undrar är om hon nu får betalt av någon organisation. Änkan ska väl tas om hand?

  SvaraRadera
 3. Läs lite i Koranen så blir det inte obegripligt.

  Endast en hatisk religion kan få en människa att överge sina barn för att döda kristna och icke-troende.

  Hans barn kommer med stor sannolikhet att hamna i samma banor.

  SvaraRadera
 4. Andreas: Fast fädernas synder går väl inte i arv? Det där tror vi väl inte på?Och fanns det inga muslimer då i stan i lördags? Och i dag sprängde dom ju en bomb i en moské i Iran. Vad var syftet? Att ta död på kristna och icke-troende? Dom är lika knäppa som Baader-Meinhof på sin tid. Fy fasingen. Dom liknar mera aliens än människor.

  SvaraRadera
 5. Andreas: Koranen är säkert lika mordisk och hatisk som Bibeln. Problemet är att folk i gemen inte vet vad som står i böckerna. Där ges sanktion av guden att mörda och våldta alla som inte tillhör sekten - den rätta stammen. Inte konstigt att människor som inte kan läsa tror på smörjan. Vi har kommit långt. Vi är sekulariserade. De har lång väg kvar. Vi lever med andra ord i två världar. Ändå ska det funka. Det gör det inte.

  SvaraRadera