torsdag 2 december 2010

Gryningspyromanen Ulf Borgström gripen igen

Han greps i går misstänkt för mordbrand i ett flerfamiljshus i Ystad. Polisen vill inte avslöja att det är han, men nyheterna på SVT gjorde det.

Han anser att han är klokare än polisen och kommer säkerligen aldrig att sluta att försöka bränna ned fastigheter. I vanliga fall brukar han inte låta människor råka i fara, men kanske vill han sitta inne över den iskalla vintern.

Ulf Borgström borde spärras in för gott tycker nog jag. Tyvärr går det inte att få någon ordning på en sådan man. Han är psykiskt sjuk och kommer att orsaka någons död till slut.

Trettiosju personer fick evakueras i Ystad, en person fördes chockad till sjukhus. I förmiddags höll polisen en presskonferens klockan tio. Här kan ni läsa om den.

Ulf Borgström är en urspårad medborgare, som har ägnat sig åt brott sedan tonåren. Han har bland annat sagt, att han eldar upp kulturminnen för att de tillhör folket. Genom att sätta eld på dem straffar han polisen.

Han anser också att det är polisens fel att han lever utanför samhället utan fast adress.

Han har varit misstänkt för att ha tänt eld på hundratals hus runtom i landet. Bland annat Emils snickerboa i Rumskulla i Småland och Astrid Lindgrens föräldrahem i Vimmerby.

Han har också vänt sig mot den egna familjen och bränt ned släktingars hus. Han har även saboterat telestationer och hade en egen tid för sin vendetta, som skulle sträcka sig till 21 november 2010. Den tidslinjen är nu överskriden.

Han har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och uppvisade psykiska störningar, men konstaterades också vara intelligent över genomsnittet.

Den här gången är Ulf Borgström anhållen på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

4 kommentarer:

 1. Vilken gris! Hoppas han åker dit en gång för alla.

  GRATTIS på den stora dagen!

  SvaraRadera
 2. Helena Parnassen: Tackar så mycket!

  SvaraRadera
 3. Problemet är att vi måtte ha världens mest inkompetenta polis som, trots att han är misstänkt för ett hundratal bränder, inte klarar av att punktbevaka honom dag o natt eller sätta en GPs-sändare på hans cykel/moped /bil.
  När man i princip vet att han är skyldig och att han oavbrutet fortsätter att tända på, kan det inte vara något större problem att ta honom på bar gärning, eller?
  //Pops

  SvaraRadera
 4. Pops: Mycket sorglig historia. Och att det inte går att hålla honom borta från världen. Hans yngre bror lär dock ha fått rättspsykiatrisk vård.

  SvaraRadera