torsdag 9 december 2010

Miljardären skänker bort sina pengar

Mark Zuckerberg tänker göra det. Och en massa andra kändisar har redan lovat att göra det. Skänka bort sina miljarder till behövande.

Så trevligt. Var anmäler man sig någonstans? Lite extra till julen vore roligt. När kommer tomten hem till mig med kosingen?

Facebook har gjort Zuckerberg rik. Där är ju jag också med, plus tjocka släkten. Lite borde vi väl kunna få tillbaka?

Star Wars-skaparen George Lucas och New Yorks borgmästare Mickael Bloomberg har också lovat att ge bort sina pengar. Omkring 300 miljarder skänks till välgörenhet i USA varje år.

Men det kan bero av att det medför skattelättnader i företagen och att man inte behöver skatta bort vinster, utan kan använda dessa till nya investeringar istället. Något som Sverige inte har begripit behövs.

Här är listan på alla i USA, som har lovat att ge bort större delen av sina förmögenheter.

5 kommentarer:

 1. Skulle också skänka bort om jag hade så mycket pengar. Man kan inte äta guld eller silver. Facebook - vilken uppfinning egentligen. Folk kan hålla kontakt med varandra med ett klick. Man kan ha sin dotter i Kina eller USA och snabbt kommunicera. Visst är det fantastiskt. Och allt har skett under dom sista tio åren. Tur att man lever nu säger jag.

  SvaraRadera
 2. Helena Parnassen: Facebook javisst... fast jag har inte lärt mig att använda det, men dom andra rudbergarna gör det. Mejlar dock till sonen i Japan ibland och han till mig. Jovisst är vi glada att vara vid liv och kunna använda datorer!

  SvaraRadera
 3. "större delen" är ju helt okej när det som blir kvar ändå är mer än jag nånsin ens kommer att kunna räkna till :)

  ps. joo, fejjan är bra. men vi som hängde på Lunarstorm för tio år sen har bara vidgat vyerna lite! dom var grymt smarta, och det funkade verkligt bra. det jag tycker var bättre med Lunarstorm var att du lämnade ditt personnummer vid registrering. därutöver kunde du förstås vara helt anonym, men vad är syftet med det liksom? men. på FB finns ingen som helst koll på folk. det är lite läskigt tycker jag *och ursäktar att jag svävade ut en smula*

  SvaraRadera
 4. ojj.. 300miljarder är otroligt mycket pengar. Riktigt braa.. även om det skulle vara så att de inte vill betala skatt så komme rju pengarna förhoppningsvis till något bra ändå. :D

  SvaraRadera
 5. Little Miss: Jovisst är det bra. Det var det jag menade med att vi inte har fattat det i Sverige. Det är ett win-win-system. Alla vinner! Fattiga som rika.

  SvaraRadera